martina8156 martina8156 komentáře u knih

☰ menu

Velké maličkosti Velké maličkosti Jodi Picoult

Velmi hluboká a silná kniha. Všichni, co jste si přečetli, tak si musíme díky této knize sáhnout do svědomí, zda rasismus je pro nás pouze slabé slovo nebo pojem, který se nás nějak dotýká. A já za sebe musím říct, že mě to tam uvnitř zarezonovalo a zjistila jsem, že význam rasizmu nemám úplně vyřešen. Byť jsem si myslela, že ano. Knihu doporučuji, protože je velkým poselstvím pro nás všechny.

27.12.2023 5 z 5


Očista Očista Sofi Oksanen

Tato kniha ve mě zůstane dlouho. Je to syrový příběh dvou žen, od 40. do 90. let Estonska a krásně se prolínající, kdy čtenář prozře dříve, jak Allide samotná. Ale je to kniha o emocích, prožitcích, o obyčejných lidech, kteří mají neobyčejný život, ale nezaviděnihodný. Je třeba si ale stále uvědomovat, že zvěrstva byla a jsou a že mnohdy se můžeme kdokoliv, kdykoliv, díky jakékoliv situace ocitnout v podobných životních příbězích.

07.01.2023 5 z 5


Odsouzený Odsouzený Eva Bacigalová

Velice silný a smutný příběh. Kdy na jedné je vidno, co dokážou drogy udělat s člověkem, na straně druhé matka, která i přeze všechno miluje svého syna i za cenu vlastního života. Jsem sama matkou skoro dospělé dcery a nikdy nikdo nevíme, co nás rodiče může potkat. Cesta k drogám a závislosti je velice rychlá a krátká, bohužel dopady jsou pro všechny zúčastněné celoživotní.

15.11.2021 5 z 5


Hana Hana Alena Mornštajnová

Kniha byla úžasně napsaná, nemohla jsem od ní odejít. Je až k neuvěření, jaké obrovské bolesti, beznaděje a zrůdnosti museli lidé zažívat ve válkách a ještě bolestivější je to o to, jak je to poznamenalo, nemohli už vést, pokud to přežili, normální život. Ta hrůza v nich zůstala až do konce jejich dní. Už pár knih mě dojalo, ale tahle byla nejvíc, emočně mě rozbila na tisíc kousků a posledních 100 stran mi tekly slzy proudem.

17.09.2021 5 z 5


Zbav nás od zlého Zbav nás od zlého Věra Fojtová

Kniha byla velice čtivá. Příběh drsný, tak jak byla drsná doba poválečná. Doporučuji.

17.09.2021 5 z 5


Znesvětitel Znesvětitel Paul Finch

Tento krimi thriller je opravdu dosti "syrový". Kniha se mi líbila, autor píše velice čtivě, byla jsem okamžitě vtáhnuta do děje, dosti často jsem měla "husí kůži" nad brutálními vraždami, samozřejmě je vidět že autor se podílel na kriminálních seriálech a měl možnost přičichnout k policii, vyšetřování apod. Tuto knihu doporučuji.

07.02.2020 5 z 5


Den, kdy jsem tě ztratila Den, kdy jsem tě ztratila Fionnuala Kearney

Příběh matky, která ztratila dceru, starost o vnučku, tajemství, kdy si dcera žila svůj vlastní život, a matka, které si myslela, že žije život úplně jinak..v podstatě je to z lidského hlediska velice těžké trauma...jen mi v knize jako by chyběl náboj, drive, šťáva, dočetla jsem jí jen proto, že jsem chtěla vědět rozuzlení..

18.01.2020 4 z 5


Žítkovské bohyně Žítkovské bohyně Kateřina Tučková

Kniha mě nadchla lidsky, neb je mi toto téma velice blízké. Ráda bych na Žítkovou vyjela, každopádně je zpracována jako divadelní představení, což si úplně dost dobře neumím představit, ale prý s velkým úspěchem. Takže bych ráda v budoucnu zhlédla, knihu doporučuji těm, co je jim tohle téma blízké.

02.01.2020 5 z 5


A hory odpověděly A hory odpověděly Khaled Hosseini

Tato kniha mě dostala tak nějak lidsky, velice pěkně napsané, situace a stavy odpovídající reálnému životu, doporučuji.

02.01.2020 5 z 5


Noc předtím Noc předtím Lisa Jackson

Opět velice čtivá kniha, velmi doporučuji, přečetla jsem jí jedním dechem.

02.01.2020 5 z 5


Smrtelný hřích Smrtelný hřích Lisa Jackson

Úžasný thriller, který mě vytáhnul do děje, a knihu jsem vyloženě hltala

02.01.2020 5 z 5


Ví o tobě Ví o tobě Sarah Pinborough

Po dlouhé době mě tato kniha nadchla, uchvátila, četla jsem jí jedním dechem...a téma lucidního snění mi není cizí.. každopádně konec velice překvapil... doporučuji !!!!

13.05.2019 5 z 5


Divoký leknín Divoký leknín Karolína Rychtecká

Kniha je velice čtivá, kde se vše děj celkem táhne a konec je velice rychlý...

11.05.2019 4 z 5


Mengeleho děvče Mengeleho děvče Viola Stern Fischerová

Tato kniha jako jedna z knih z koncentračních táborů dostala, a to jsem jich pár přečetla.. občas jsem měla slzy v očích..na minulost se nesmí zapomínat.. stále si kladu otázku, co to bylo za lidi, krom toho, že byli zfanatizování, kteří dokázali nehumánně zacházet s lidmi, a poté s klidným srdcem v noci usínat...byla to hrůza...

13.04.2019 5 z 5


Poslední šamanka Poslední šamanka Barbara Wood

Jedna z nejpoutavějších knih, co jsem četla, teď od B.Woodové mám načteno více knih...teď rozečtena : Hippokratova přísaha...

20.09.2016