Noc předtím

Noc předtím https://www.databazeknih.cz/img/books/18_/188087/noc-predtim-188087.jpg 4 229 57

Savannah série

1. díl >

Jsou chvíle, kdy nemůžete důvěřovat nikomu. Vlastně začnete pochybovat, jestli můžete věřit aspoň sami sobě. V ponurých stínech ospalého jižanského městečka se skrývá sériový vrah. Zabíjí s děsivou precizností, každá vražda je krvavou kopií těch předchozích. Jako by pro něj oběti byly pouhým prostředkem k naplnění morbidní touhy, která nemůže být nikdy ukojena... Caitlyn Montgomery Bandeauxová se probudila zbrocená krví. Nevzpomíná si na jediný okamžik předešlé noci, kdy byl brutálně zavražděn její manžel. Ví jen to, že stejným způsobem zemřelo až příliš mnoho lidí, které dobře znala. Pro policii je hlavní podezřelá, což je samo o sobě děsivé. Ještě děsivější jsou však střípky vzpomínek, které jí naskakují v mysli. V naprostém zoufalství se obrátí na psychologa Adama Hunta, ale vzápětí se jí zmocní další pochybnost: do jaké míry mu může důvěřovat? Když totiž vrah znovu zaútočí, Caitlyn začíná zjišťovat, že ti, kteří vypadají jako ztělesněná nevinnost, mohou v sobě skrývat ryzí zlo...... celý text

Žánr:
Literatura světová , Detektivky, krimi , Romány

Vydáno: , Domino
Originální název:

The Night Before , 2003


více info...

klarence
klarence
12.09.2022 3 z 5

Kniha mne nejdříve úplně strhla, ale pak se mi to místy zdálo zbytečně rozvláčné a trošku jsem se s ní prala. Jinak námět to nebyl špatný , ale takové to uff na konci , jsem tentokrát neměla.

raty
raty
28.02.2022 4 z 5

Moje první setkání s autorkou se celkem vydařilo. Příběh je čtivý, napínavý a mrazivý. Nic není takové, jak se na první pohled zdá. Během čtení autorka navádí čtenáře k nesčetným teoriím, jak by to mohlo být. Na mě je ale v ději těch odboček víc, než by mělo. Konec mě překvapil a v sérii budu určitě pokračovat.


cukrovka
cukrovka
14.11.2021 4 z 5

Zajímavý a napínavý příběh. Občas mi to přišlo trochu natahované, ale čtivost nelze upřít. Až do konce jsem byla napnutá kdo je vrah.

Venny345
Venny345
28.11.2020 3 z 5

V nouzi nejvyšší jsem si k četbě našla tuto knihu, nešlápla jsem vedle. Ovšem ani žádné závratné nadšení se nekonalo. Na jednu stranu příběh měl něco do sebe a byl originální, ale na stranu druhou jsem vůbec nebyla napjatá a při odhalení vraha jsem zůstala naprosto v klidu, což se mi u thrillerů obyčejně nestává.
Co vám budu povídat, už aby se zase otevřely knihovny!

Zlatinka.Emilly
Zlatinka.Emilly
07.11.2020 5 z 5

Lisa opět nezklamala. Jenom ten konec nemusel být tak rozvláčněný. Nemám ráda rychle ukončené knihy, ale sem by se to docela hodilo, těch posledních 30 stránek bylo zcela zbytečných. Příběh sám o sobě byl zajímavý, psychologie zde hraje velkou roli. Až mi bylo líto určitých lidí. Když se člověk zamyslí, tak v mnoha rodinách je taková Atropos, možná že nepřistupuje k takhle ostrému řešení, ale v té rodině je skrytá, a co je horší, když o ní víme. Co jsem nepochopila, tak název knihy.

RomanDušek
RomanDušek
25.09.2020 4 z 5

Zajímavý příběh a ještě zajímavější styl zabíjení jednotlivých postav - pro každou postavu si vrah/vražedkyně vybral/a takový způsob zabití, který daného člověka charakterizoval.

Katulinka69
Katulinka69
03.09.2020 3 z 5

Suprovka

Juvka
Juvka
15.04.2020 4 z 5

Druhá knížka, kterou jsem od této autorky četla a jsem ráda. Příběh je napínavý, čtivý, od druhé poloviny hodně zvratový. Na začátku jsem se musela zorientovat s postavách a další se ještě objevovali, ale nakonec už člověk ví kdo je kdo. První půlka taková seznamovací a docela i natahovaná. Ale v druhé půlce se člověk už opravdu začte a zvraty, které jsou tam, jsou opravdu nečekané. Můžu říct sama za sebe, že jsem do konce knihy nevěděla kdo je vrah a hodně jsem byla překvapená.

anája
anája
12.03.2020 4 z 5

Kniha byla napínavá, ale jednu hvězdičku ubiram, protože se mi také těžko orientovalo v osobách, bylo jich tam hodně. Jinak konec hodně napínavý.

martina8156
martina8156
02.01.2020 5 z 5

Opět velice čtivá kniha, velmi doporučuji, přečetla jsem jí jedním dechem.

Kekik
Kekik
26.09.2019 5 z 5

Ani kapku krve rodiny Montgomery bych nechtěla mít v sobě.
Docela slušná jízda. Hned od první strany mě autorka přikovala ke knize čtivým stylem a zajímavým dějem. Rozhodně mé první setkání s ní dopadlo na výbornou. Těším se na další díly nejen této série, ale i dalších knih.
Děj je pro mě uvěřitelný. I když je pohlaví vraha vyzrazeno hned v první kapitole, možností je mnoho. Naštěstí bylo řečeno i jméno milence jedné z postav. To jméno mě snad zajímalo víc než samotný vrah. Dokonalé, jak to do sebe vše zapadlo.
Maličkou výhradu bych měla k častým opakováním informací.
Za sebe mohu doporučit.

petraj30
petraj30
24.08.2019 4 z 5

Spisovatelka mi byla doporučena, hned jsem si půjčila celou sérii, tak jsem zvědavá na pokračování.
Jako celek mě kniha bavila. Napínavá, čtivá, ALE.... děj byl v některých kapitolách zbytečně natahovaný, stejně tak některé postavy tam ani být nemusely, bylo jich tam zbytečně moc, chvílemi jsem nevěděla kdo je kdo. Kniha mohla být klidně poloviční a na kvalitě by to neubralo.
Říka se, že "pod svícnem je největší tma." Vraha bych netipovala, ale myslela jsem na nejbližší okruh - tak to ani překvapení nebylo.
Na rozjezd to nebylo špatné 80%

Lenkafrankova
Lenkafrankova
11.07.2019 5 z 5

Prvni kniha od autorky mě velmi mile prekvapila. Uz se tesim na dalsi

Mirrites
Mirrites
09.05.2019 5 z 5

Kniha mi přišla napínavá, nenudila. Určitě stojí za přečtení, zase takový brak, jak značí hodnocení pod mým, to není ;)

pavčape
pavčape
10.02.2019 2 z 5

Nenadchla mě, od poloviny jsem už kapitoly přeskakovala a těšila se na konec...

MatoZu
MatoZu
07.12.2018 2 z 5

Kniha byla zbytečně dlouhá, dala by se minimálně na polovinu zredukovat. Od cca třetiny knihy jsem přeskakovala řádky i stránky.

Obrovské množství nezajímavých postav bez osobnosti. Mohl zemřít kdokoli a nijak zvlášť by mi to nevadilo. Reed a Sylvie mi tam přišli jako detektivové úplně zbyteční.
Zajímavý byl akorát tak vrah a konec s několika překvapeními.

Andie022
Andie022
24.07.2018 2 z 5

Jak už tady někdo zmínil, knížka byla zbytečně zdlouhavá. Od poloviny knížky jsem se musela do čtení nutit a epilog přeskočila úplně. Vrah byl vyloženě náhodně vybrán a mohl být v podstatě kdokoliv.

Autorku mám moc ráda, ale mám pocit že jsem přečetla až moc jejich knížek...

moudivlacek
moudivlacek
22.06.2018 5 z 5

Skvělá detektivka, která je okrajově spojena se sérií New Orleans, každopádně o napětí tu není nouze. Sice čtenář rychle pochopí, že se tu děje něco špatného, někdo bude i správně odhadovat vraha, přesto si zde přijde na své stejně jako já.
Miluji tuto autorku, detektivky rozhodně psát umí.
Těším se na další díl.

laura
laura
10.03.2018 5 z 5

Pořádně zamotaný děj, kdy se v tom klubku ztrácíte tak, až pochybujete o všem a o všech... Ve chvíli, kdy čtenář odhalí pohlaví vraha se okruh podezřelých smrskne, ale... I tak mi mozkové závity šrotovaly div se nezavařily. I když mě nakonec nepřekvapilo, kdo je vrah (protože jsem už tušila), stejně to byla tedy jízda... Spousta návnad a nitek, které se uprostřed roztrhaly a zase jste tu stáli s prázdnýma rukama a ústy údivem otevřenými do ooo....

Isis63
Isis63
05.03.2018 5 z 5

Kniha byla zajímavá už se těším na další této serie