Smrtelný hřích

Smrtelný hřích https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/135692/bmid_new-orleans-smrtelny-hrich-aTx-135692.jpg 5 244 56

New Orleans série

< 3. díl >

Pamatujete si na film Sedm? Tento thriller jde ještě dál… Detektiv Montoya se už roky pohybuje mezi lidmi stojícími na špatné straně zákona, díky čemuž ztratil jakékoli iluze, ale zato získal hroší kůži. A tu teď bude potřebovat, protože v New Orleans se objevil vrah, který jako by zabíjel pro vlastní potěšení. Nezanechává po sobě stopy ani vodítka, zato své oběti usmrcuje po dvou. A zjevně v tom hodlá pokračovat. Abby Chastainovou pronásledují stíny minulosti. Před dvaceti lety utekla z města, protože k tomu měla velmi dobrý důvod, ale teď je zpátky a nemůže se zbavit pocitu, že ji kdosi sleduje. K pohodě jí nepřidá ani detektiv Montoya, který se domnívá, že právě ona představuje klíč k vypátrání oněch děsivých vražd. Mohly by skutečně nějak souviset s léčebnou pro duševně choré, kde před lety došlo k nepředstavitelným zločinům? A je možné, že ve zchátralých zdech ústavu stále číhá lidský predátor? Zatímco dvojic obětí přibývá, Montoya a Abby postupně odstraňují nánosy prachu z dávných událostí a začíná jim docházet, že pro vraha minulost ještě neskončila. Že totiž ještě neztrestal všechny, kteří se v jeho očích dopustili smrtelného hříchu. A možná se dokonce domnívá, že trest zasluhuje i ctnost…... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: , Domino
Originální název:

Shiver , 2010


více info...

Přidat komentář

work
21.03.2024 1 z 5

Ale no tak... fakt 91% v breznu 2024? Byl to hlavní důvod, proč jsem si tuhle knížku chtěl přečíst. Myslím, že po tomhle už budu ke zdejším hvězdičkám trošku podezřívavější.
Tak copak tu máme? Temná psychiatrická léčebna se všemi nezbytnými proprietami, postavy navzájem pozorující svá pozadí a výstřihy, popřípadě se navzájem k sobě tisknoucí přes napjatou látku kalhot, nezávisle na tom jste-li pacient či policista, rozmělněné popisy úplně všeho včetně krmení kocoura, dialogy co nikam nevedou a snadno předvídatelný děj. To vše servírované na každé druhé stránce. K tomu je třeba připočíst slovník překladatele, který příliš velkou slovní zásobu nezahrnuje (za to ovšem autorka nemůže).
Lisa Jackson knížku věnuje rodičům, bez jejichž podpory by ji napsat nedokázala. Je jasné, že rodiče chtějí pro děti to nejlepší, ovšem v tomto případě mohli být kritičtější. Ale pokud jen hledáte co nejtlustší knížku na dovolenou, u které vám nevadí, že může spadnout do bazénu, přečíst se to dá...

HollyUndead
15.11.2023 5 z 5

Četl jsem oba předchozí díly této série z New Orleans, oba byly skvělé, ale tento oba předchozí díly ještě o trochu předčil. Jelikož jsem se s touto autorkou již setkal, ihned jsem poznal její rukopis, styl a odkaz. Skvělá atmosféra plná vražedného běsnění kolem bývalé psychiatrické léčebny. Mimořádně dobře vykreslené postavy, ať už to byli detektivové, sestry Chastainovi, oběti či samotný vrah. Román se opět neobešel bez sexuálního námětu, ale ani tentokrát mě to nijak nerušilo od čtení. Napětí se dá krájet na každé straně této knihy. Jsem moc zvědavý, kam mě tato série zavede v dalším dílu!


monte
29.10.2023 5 z 5

Skvěle napsáno. Velmi napínavé, nešlo přestat číst

musivila
01.12.2022 5 z 5

V tomto díle vystupuje Bentz jen v pozadí a hlavní postavou je zde detektiv Montoya.
Vše se točí kolem bývalého sanatoria pro duševně choré, kde před 20 lety tragicky zemřela matka Abby, která se stále snaží vyrovnat s minulostí a posunout se v životě dál. Jenže na scénu vstupuje sériový vrah, který dlouhá léta spřádal svoji odplatu a nyní nadešel čas. Čím přibývá mrtvých, je i detektivu Montoyovi jasné, že indície směřují k jediné osobě a místu. Ke všemu ho neskutečně přitahuje Abby a zdá se, že náklonost je vzájemná.
Děj je rozhodně napínavý, určité scény děsivé až mi běhal mráz po zádech a tajila jsem dech. Ale na druhou stranu je vše vyváženo trochou té romantiky. To mě na knihách L. Jackson baví. Napětí vs. romantika. Samotný závěr slibuje možné pokračování v dalším díle a tak jej hned otvírám :)

Prateri
06.05.2022 4 z 5

Máme zde šikovného detektiva, úžasného vzhledu, trochu kašlajícího na nařízení. Vraha máme také, ten zase nepočítá se zákony a jede si podle své choré duše. A pak je tam Abby, kolem které se všechno točí, i ten detektiv. Neprozradila jsem moc? Je to tlustá kniha, ještě toho tam budete mít ke čtení dost:).

jihej
19.09.2021 4 z 5

Moc dobré čtení, kniha se mi líbila.

Janík511
06.02.2021 5 z 5

Skvělá Lisa jako vždy.

NADEI
06.01.2021 5 z 5

Super čtení. Sympatické hlavní postavy, dvojité vraždy, rozpadající se starý blázinec, špetka romantiky, jak to vše spolu souvisí ? Odpovědí je tato skvělá knížka. Doporučuji.

Datr1
02.12.2020 5 z 5

Super, napínavá, skvělá. Doporučuji.

RomanDušek
31.05.2020 5 z 5

Kniha mne velmi zaujala a byl jsem potěšen stylem psaní, vyprávění, náhledu do života postav, jejich vnímání příběhu a části věnované samotnému pachateli byly taky bezva!

Jen taková zajímavost:
Na straně 115, první odstavec, mluví jeden z vyšetřovatelů Brinkman s detektivem Montoyou. Baví se o Steveovi Giermanovi:
"To se mi nezdá." Brinkman zakroutil hlavou a ohrnul nos. "Byla na něj naštvaná. Podle všeho měl BRINKMAN úlet s nějakou servírkou na Burbon Street a Nia se o něm dozvěděla..."

Tam mělo být, pochopitelně, že GIERMAN měl úlet, ne BRINKMAN... Takhle to vypadalo, že vyšetřovatel mluvil sám o sobě... :-) :-) :-)

Katulinka69
26.05.2020 3 z 5

Tak mě se tedy líbil více díl předtím, ale i tak super, jde se na dalsi

anája
03.03.2020 5 z 5

Za mě je to nejlepší kniha od autorky. Čtivé, napínavé, prostě nechcete odložit, otevřený konec, který by mohl mít pokračování. Už to, kde se to odehrávalo, ponurý starý blázinec, kde se kdysy stalo něco strašlivého. Perfektní opravdu, taky mě to dostalo.

PeM
16.01.2020 2 z 5

Nevím, jestli to byl záměr, každopádně tenhle styl psaní je pro mě...divný. Začtete se do knížky, kde postava se strachem přemýšlí o tom, že "říkal mi, že bych si měla pořídit alarm, zamykat, kontrolovat okna..."....když tu jí do toho vleze "no, ale když on má tak krásně vyrýsované prsní svaly....". Takové jakoby hup thriller - hup román - aha, vlastně ne román - hup thriller....Tohle mě tak nějak odrazuje od čtení dalších jejích knih....

martina.tim
11.01.2020 5 z 5

Tak to byla jízda. Stejně skvělý thriller, jako ty předešlé díly! Abby byla super ženská i když se s ní život nemazlil a Montoya je prostě kanec. :) Už se těším na další díl.

martina8156
02.01.2020 5 z 5

Úžasný thriller, který mě vytáhnul do děje, a knihu jsem vyloženě hltala

Ester7
29.10.2019 5 z 5

Lisa Jackson napsala několik sérií krimi a jsou všechny poutavé. Doporučuji je číst postupně

laura
22.10.2019 5 z 5

Trvalo mi se začíst. Najednou skok a jste někde úplně jinde - to člověka maličko vykolejí. Ale pak ta jízda zase stála za to.

V tomto díle dostal víc prostoru Montoya a mě bavilo sledovat, jak se mu bortí půda pod nohama :) Atmosféra zničující, strašidelná, tajemná - co byste taky chtěli od chátrající, opuštěné psychiatrické léčebny, opředené dávnými tajemstvími a nikdy nevyřešenými zločiny?

Dostalo mě to. A ten konec ... Někdy člověk po dočtení poslední stránky klid v duši zkrátka nenajde...

Katefite
28.02.2019 5 z 5

Kniha byla napínavá a velmi čtivá. Určitě sáhnu i po jiných knihách od autorky.

moudivlacek
21.07.2018 5 z 5

Tak, a ještě teď po přečtení vydechuji, abych se uklidnila. Skvělé čtení od začátku do konce, Montoyu jsem si oblíbila z minulých dílů, Abby je správná ženská s těžkou minulostí. To, co se děje kolem, je děsné. Děsilo mě nejvíc to, že těžce nemocný člověk proklouzl sítem a dostal se mezi zdravé lidi, a tak mu chybný systém umožnil vlastně vraždit.
Jen mě děsí poslední slova vraha a zjištění jizvy u Faith - matky Abby. Že by na to navazoval další díl? Uvidíme.
Milovníkům žánru mohu jen doporučit.

JustWomen
25.11.2017 5 z 5

Přečteno jedním dechem, trochu čevená knihovna, ale proč ne? Sedm smrtelných hříchů, masový vrah, neobvyklé vraždy, vztahy, doporučuji.

Štítky knihy

thrillery New Orleans

Autorovy další knížky

Lisa Jackson
americká, 1952
2010  88%Vyvolená k smrti
2009  88%Osamělá smrt
2011  84%Horká krev
2013  82%Nechtěj nic vědět
2009  77%Zrádkyně

Kniha Smrtelný hřích je v

Právě čtených2x
Přečtených367x
Čtenářské výzvě5x
Doporučených20x
Knihotéce213x
Chystám se číst142x
Chci si koupit25x
dalších seznamech5x