Martin466 Martin466 komentáře u knih

☰ menu

Opovážlivá drzost být sám sebou Opovážlivá drzost být sám sebou Jan Menděl

Až v poslední kapitole jsem zjistitl, že tohle je pro jednoho z autorů součást terapie. Kniha mne nebavila, první půlka kde byly na konci otázky mi připomínaly kvízy v dámských časopisech (tak 20 let zpátky) ve kterých se našel každý, druhá půlka se snažila působit, že se tam skrývá něco hodně hlubokého a moudrého, ale spíš to byl podivný guláš myšlenek.

07.02.2024 1 z 5


Dech: Nové poznatky o ztraceném umění Dech: Nové poznatky o ztraceném umění James Nestor

Další kniha, která objevuje dávno zapomenuté znalosti našich předků, které nám současný vědecký svět tají. Za mně je to takové podivné čtení. Čerpáte informace z článků na internetu, mluvíte s Béčkovými vědci a za nedostatek kvalitních studií a zdorjů může "zubařský establishment" (to jako fakt) potažno farma lobby. Sem tam hodíte nějaké velké číslo jakože pak je ta informace víc wow.

Nejlepší mi přišel závěr knihy, kdy se člověk konečně dočte, že dýchání opravdu nevyléčí rakovinu ani zlámanou nohu. V průběhu čtení knihy jsem měl opravdu pocit, že se mi to autor snaží podstrčit. Dýchat je fajn, zkuste třeba jógu nebo meditaci cokoliv co vám sedne, ničemu tím neubílžíte.

22.01.2024 2 z 5


Uprdelismus Uprdelismus Jan Menděl

Až na ten ezo závěr pěkná knížka. Dostala se ke mě v době, kdy jsem ji vyloženě potřeboval. Jenom představa, že nemusím hasit všechny požáry světa a dělat kdekomu rohožku mi zlepšila náladu (proč to nešlo dřív nevím). Rady si beru k srdci a začínám s nima pracovat okamžitě.

26.09.2021 4 z 5


Nebuďte za ha*zla Nebuďte za ha*zla Anja Niekerken

Komentář přidávám zhruba po měsíci od přečtení knihy a popravdě moc si z ní nepamatuju. Takové to obecné "Buďte každý den svým nejlepším já". Jasně chtěl bych být a Vám to přeju taky, ale že by mi tahle kniha k tomu nějak pomohla? Spíš ne.
Je spousta jiných knih, které mají stejný obsah a spousta z nich Vám stejně nedá víc knihy D. Carnegieho, ze kterých čerpají.

10.07.2021 1 z 5


Fake Fake Robert T. Kiyosaki

Moje první kniha z pera pana Kiyosakiho a řekl bych, že i poslední. Překvapivých informací ze světa velkých peněz není mnoho a osobně bych preferoval ucelenější formu. Nemohl jsem se zbavit dojmu, že Robert potřebuje vyhnat cenu zlata nahoru a za narativ jaký se v knize používá by se nemusela stydět kdejaká sekta.

Největší kámen úrazu je ovšem opakování. Stejné obrázky, věty i odstavce, pořád dokola. Párkrát jsem se přistihnul, že kontroluju číslo stránky jestli to třeba nepopletli při vázání knihy. Jak mohla vzniknout pravidelná pasáž "Otázky a odpovědi" popravdě nevím (kde byl na ty otázky prostor?). Všimnul jsem si, že se v knize objeví i stejný dotaz akorát se změní informace o tazateli, odtud asi název knihy FAKE.

Osobně bych si knihu znovu nepřečetl a stejně tak bych ji nedoporučil ke čtení.

06.04.2021 1 z 5


Krajní zodpovědnost Krajní zodpovědnost Leif Babin

Kniha a zásady velení v knize se mi líbily a dle mého stojí za to osvojit si je. Z tohohle důvodu můžu knihu doporučit.

Co se mi nelíbilo byla úprava textu v českém překladu. Špatné koncovnky slov občas nějaké slovo ve větě chybělo. Působilo to na mne dojmem, že český překlad byl spíchnutý horkou jehlou.

04.04.2021 3 z 5


Jediná kniha o jídle, kterou potřebujete Jediná kniha o jídle, kterou potřebujete Karolína Fourová

Recepty zatím nemohu hodnotit. Z hlediska informací se mi kniha moc líbí. Jasné a srozumitelné na žádný výživový směr neukazuje prstem a neháže špínu. Prostě řekne jak to je a kde jsou slabé místa. Graficky je kniha také povedená. Mohu jen doporučit.

26.03.2021 5 z 5


Zážitky rozvedeného muže Zážitky rozvedeného muže Ivan Galambica

Svěží a vtipná kniha.

02.02.2021 4 z 5


Wim Hof – Ledový muž Wim Hof – Ledový muž Wim Hof

Řeči o světle, poselství a tyhle povídačky jdou hodně mimo mně. V knize se několikrát opakuje, že jsou si vědomí toho jak šíleně to zní a dodávají, že je jim to jedno. To je za mne plus stejně jako jediná zmínka "kupte si náš kurz na www....", čekal jsem jich mraky jak to u těhle pomáhacích knih bývá. Ještě si zkusím dohledat jestli je pravda co se tvrdí o prováděných studiích.

Od malička mi nikdo netajil, že otužovat se je zdravé, dýchání je taky fajn takže já si metody v knize vyzkouším na sobě.

09.01.2021 4 z 5


Dobehni svoj mozog Dobehni svoj mozog Anders Hansen

//Četl jsem českou verzi.

V knize mi vadily jen pasáže, kdy byla věta v půli přerušená nějakou důležitou vsuvkou na celou stranu. Nechat čtenáře dokončit odstavec/větu a pak přidat vsuvku by taky určitě šlo...

Kniha je čtivá, když něco není podložené tak to přizná a nesnaží se to nějak kamuflovat. Ve zkratce běhejte, choďte a hýbejte se.

09.01.2021 4 z 5


Umění být zdráv Umění být zdráv Věra Keilová

Míň stresu, zdravá a vyvážená strava, nezavírat oči před problémy které máme. Tohle už jste někde slyšeli a je to ta lepší část knihy. O zbytku není důvod se zmiňovat.

01.11.2020 2 z 5


Nevyhnutelná ukončení Nevyhnutelná ukončení Henry Cloud

Nejvíc jsem si vzal z kapitoly o moudrých, hloupých a zlých lidech. V něčem jsem se poznal a získal tak jiný úhel pohledu a věci ve svém životě. O některých částech knihy můžu říct, že je s klidem jde zapomenout okamžitě po přečtení ale i tak slušných 60%.

17.11.2019 3 z 5


Manekýni Manekýni Pavel Hénik

Většinu knihy mne štval neznámý vojín a zlámaný nehet. Příběh mi místy přišel slabší a rádoby "mužné rozhovory" vyloženě pitomé. Přesto jsem chtěl vědět jak všechno dopadne a knihu dočetl. Těším se jaká bude další kniha, pokud bude.

22.05.2019 3 z 5


Neztraťte motivaci v době blahobytu Neztraťte motivaci v době blahobytu Marian Jelínek

Podle grafiky na obalu jsem si hned řekl, že tohle patří do kategorie "motivační bullshit". Pravda ale je, že jsem u čtení nijak zvlášť netrpěl. Nových informací poskromnu, text není složitý, témata spíš představuje něž aby se v nich šťoural. Není to na škodu. Obrázky a fomrátování zvoleno nejspíš schválně, aby se knize přidalo na tloušťce. Z knihy si odnáším "Chceš-li změnit svět, změn sebe".

09.05.2019 2 z 5


Efektivní analýza a využití dat Efektivní analýza a využití dat Zach Gemignani

Název je zavádějící, mírně řečeno. O tom jak data analyzovat se čtenář z knihy nedozví. Ve zkratce musíte dělat spoustu věcí a musíte je dělat dobře, pak budou dobré i vaše analýzy. No děkuji za informaci :) Zajímavá mi přišla příloha na konci knihy.

Spíš než datový analytik knihu ocení střední management, případně někdo kdo traví dny v zasedačkách a potřebuje rozumnět prezentacím. Pokud si knihu přečte člověk, kterého datová analýza živí a podělí se o názor budu jen rád.

30.04.2019 1 z 5


Hlava XXII Hlava XXII Joseph Heller

Ze začátku mi kniha přišla zvláštní, nepřehledná, postavy nesympatické. Tohle se měnilo s tím jak se příběh rozvíjel a teď můžu říct, že je to jedna z nejlepších knih jaké jsem kdy přečetl.

03.04.2019 5 z 5


Když žena muže kárá Když žena muže kárá René Melichar

Trochu mi vadilo, že kniha se snaží být vtipná v každé druhé větě. Ne vždycky to fungovalo. Jinak příjemné nenáročné čtení.

01.03.2019 3 z 5


Přátelé - jak si je získat a udržet Přátelé - jak si je získat a udržet Pascale de Lomas

Kniha je na úrovni internetových článků plných zaručených tipů jak zlepšit cokoliv v čem se zlepšit chceme. Nechybí ani několik kvízů které nám prozradí jak si v dané oblasti stojíme.
Informace pro obnovení starého přátelství, překonání manželských krizí a rad pro osobní vztahy bude lepší hledat jinde.

09.01.2019 1 z 5


Toyota Kata - Systematickým vedením lidí k vyjimečným výsledkům Toyota Kata - Systematickým vedením lidí k vyjimečným výsledkům Mike Rother

Na konci knihy jsou dvě přílohy, které vidím jako užitečné. Kniha samotná je výrazně delší než je třeba. Často se omílá pořád dokola jedno a to samé, informací je přitom poskvornu.

24.12.2018 2 z 5


Kontingenční tabulky a grafy Kontingenční tabulky a grafy Milan Myšák

Knize vyloženě chybí cvičení na konkrétním datasetu. Tady jsou data, chci tohle a tohle, až to budeš mít podívej se na stranu xy jestli sedí výsledek. Zmiňované funkce a volby jsou v češtině, z toho jsem nadšený nebyl. Znalosti v excelu mám dejme tomu mírně pokročilé. V knize jsem zjistil jak snadné je dostat do excelu data a kolik toho zvládne v oblasti pivotů sám.
Buď si ty záložky v excelu proklikáte nebo si koupíte knihu a proklikáte si ty záložky potom :)

13.11.2018 2 z 5