Fake

Fake https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/434026/bmid_fake-Tol-434026.jpg 3 33 7

Ve své nové knize nás chce autor naučit, jak rozpoznávat pravdivé informace od těch lživých a vymyšlených, které nekriticky přijímáme kvůli své slabé finanční gramotnosti a stáváme se tak lehkou obětí různých institucí. Často naletíme na nabídky, kterých poté litujeme, když už není cesty zpět. Vaše základní finanční gramotnost začíná v této knize od úplných základů a naučí vás přemýšlet o penězích tak, že se již nenecháte zbytečně napálit podvodným telefonátem nebo přemrštěnými akcemi v obchodech. Kniha je také kritikou současného globálního rozdělování peněz, které je podle autora ve velké míře okrádáním běžného člověka.... celý text

Přidat komentář

Hoxer
30.09.2023 3 z 5

Kniha Fake ani zdaleka nedosahuje kvalit jiných autorovo knih. Ovšem rozhodně není špatná. Přináší nový vhled na svět aktiv a jejich zachování. Některé části knihy jsou dokola opakovány a jeden a ten samý graf byl v knížce snad 8-krát. Pasáž o falešných učitelích je vhodná pro začátečníky, ale zase falešné peníze a aktiva zase pro pokročilé, takže úplně nevím, komu má být kniha primárně určena. Zajímavé čtivo, ale rozhodně najdeme lepší.

Miricius
03.01.2023 3 z 5

Jak píšou ostatní - obrázky se opakují, některé jsou v knize i desetkrát. Text se taky pořád opakuje.


sara2965
03.11.2021 3 z 5

Kniha nebyla špatná , ale opravdu by stačila na 200 stran. Velmi často se informace opakují zbytečně i několikrát. Jeho první kniha se mi rozhodně líbila více.

TVer
28.04.2021 3 z 5

Kniha není špatná, no mohla by být na asi 200 stránek, pokud by vše nebylo zopakováno min. 2x. Jeho první kniha se mi moc líbila a tak jsem čekala, že ta druhá bude ještě větší pecka, ale tak to úplně nebylo.

Martin466
06.04.2021 1 z 5

Moje první kniha z pera pana Kiyosakiho a řekl bych, že i poslední. Překvapivých informací ze světa velkých peněz není mnoho a osobně bych preferoval ucelenější formu. Nemohl jsem se zbavit dojmu, že Robert potřebuje vyhnat cenu zlata nahoru a za narativ jaký se v knize používá by se nemusela stydět kdejaká sekta.

Největší kámen úrazu je ovšem opakování. Stejné obrázky, věty i odstavce, pořád dokola. Párkrát jsem se přistihnul, že kontroluju číslo stránky jestli to třeba nepopletli při vázání knihy. Jak mohla vzniknout pravidelná pasáž "Otázky a odpovědi" popravdě nevím (kde byl na ty otázky prostor?). Všimnul jsem si, že se v knize objeví i stejný dotaz akorát se změní informace o tazateli, odtud asi název knihy FAKE.

Osobně bych si knihu znovu nepřečetl a stejně tak bych ji nedoporučil ke čtení.

Petr007
03.07.2020

Člověka tak nějak zároveň potěší a zároveň rozesmutní, když zjistí, že je o kus dále než autor a jeden z jeho prvních učitelů. Kniha je jistě vhodná pro Kiyosakim a finanční gramotností nepolíbené čtenáře a hledající... Nicméně jsem Robertovi nadosmrti vděčný, že mě pomohl otevřít oči, totálně změnit život a dostat mě tam kde jsem a najít cestu k pochopení a osvícení... A hlavně lidem opravdu ochránit rodinné portfolio před zásahy banksters, mafie jménem stát a šmejdů.

Prince_of_book
22.05.2020 3 z 5

Horká novinka, která mi dnes v den vydání přišla balíčkem. Ihned se na ni vrhám a pevně věřím, že Robert Kiyosaki nám opět naservíruje něco skvělého, stejně jako v případě knihy Bohatý táta, chudý táta.

Právě jsem dočetl a musím upřímně říct, že jsem vcelku zklamaný. Čekal jsem od Kiyosakiho daleko víc.

Prvních asi 50 stran se jeví jako typický kiyosaki, zajímavé informace podané dobrou formou a k mému překvapení i s obrázky. Jenže tam je ten kámen úrazu...po těch 50ti stránkách se celý text začne opakovat. Stejná věta se objeví třeba i 5x za 10 stran. Ten stejný obrázek se objeví asi 10x během prvních 120 stran a to vás sakra omrzí a máte chut knihu odložit.

Ale já to neudělal, protože jsem měl víru v Kiyosakiho, že se to ještě nějak zlomí k lepšímu a opravdu. Zhruba od poloviny knihy kdy se začne řešit druhá velká kapitola v knize se to trochu zlepší a i když se informace občas zopakují, tak to není tak iritující jako na začátku.

Celkově vzato kniha není špatná a je v ní spoustu zajímavých informací, bohužel se tyto informace opakují a to kazí dojem. Jak jsem již psal na začátku...měl jsem větší očekávání od Fake, ale vyložený propadák to také není.

7/10