M0rte M0rte komentáře u knih

☰ menu

Les mytág Les mytág Robert Holdstock

Skvely, tajemny az strasidelny zacatek. Prvnich 60 stran jsem byl napnuty jako malo kdy. Cejtil jsem se jako kdysi pri cteni milovaneho Nikdykde. Jenze celou knihu ten pocit nevydrzel a slo to do kytek. Klobouk dolu pred originalni myslenkou, ale na me to uz proste bylo moc nelogicky a neuveritelny (i na fantasy zanr).

13.01.2024 2 z 5


Jádro Jádro Peter V. Brett

(SPOILER) Zůstala mi po přečtení na jazyku pachuť démonského ichoru. Bohužel jsem asi ze všeho nejradši, že to mám vlastně za sebou. Nebylo to zlý, ale dvě věci mě v průběhu čtení pálily jak plivanec ohnivého démona. Linka s Ragenem byla utrpení. Nestihl jsem si k němu vybudovat vztah, takže mi vlastně bylo celkem fuk, jestli ho a jeho paní pozře Jádro. No a Damaje se asi pokazily kostky. Páč jestli se nemílím, tak Abban (přestože ho mám rád) měl po zajetí Hasikem úlohu v Šaraku Ka asi jako polní démon, kterému usekli hlavu na straně 241. Takže celá linka s Abbanem a vlastně i Trnkou a Ašiou byla sice zábavná, ale pro příběh zbytečná.

Byla to dobrá série, ale kvalita knih se s každým dalším dílem propadala jako Arlen do Jádra. Připravovaného Prince pouště určitě vynechám.

24.06.2023 3 z 5


Meč Přísahy Meč Přísahy Brandon Sanderson

(SPOILER) Tak je to trochu delsi, ale to se tak nejak dalo u te dvoukilove knizky cekat. Pobyt ve stinomaru byl nudnej a cely to zacina byt mozna az moc fantasticky (divny u fantasy sagy) a zamotany (pustospreni, naslouchaci, odvolani, pevci). Jde mi z toho hlava kolem. Ale poslednich 100 stranek bylo super a pridavam za ne ctvrtou hvezdu. Dalsi dil je uz v policce a vlastne se na nej tesim. Jen si asi dam tak rok od Rosaru pauzu.

03.04.2023 4 z 5


Šikmý kostel Šikmý kostel Karin Lednická

Takové ufňukané čtení to je. Vsechno je hrozne narocny a tak tam porad nekdo fnuka a znenadani je to jeste narocnejsi a fnuka o to vic. Pak se to na maly moment bez vlastniho pricineni zlepsi, jenze to se tam taky fnuka. Nakonec prijde valka no a to uz je uplna fnukaci symfonie.

Necekal jsem pozitivni knihu, ale hlavni postavy se celou dobu nechaly vlacet tezkym zivotem a prislo mi, ze nic pro jeho zlepseni z vlastni iniciativy neudelaly.

Takze 2 hvezdy, plus jedna za to, ze jsem se neco dozvedel o kraji, ve kterem jsem se narodil.

17.01.2023 3 z 5


Duna Duna Frank Herbert

Nestalo se mi poprve, ze nesdilim nadseni z nejake vseobecne milovane knihy. Je to ale poprve, kdy jsem jednoznacne identifikoval proc. Stval me Paul, ten zatracenej fracek bez jakekoliv pokory. Nenasel jsem na nem zhola nic, proc bych mu mel fandit. No a proto muzu dat max 3 hvezdy. Skoda, tesil jsem se na celou serii.

25.06.2022 3 z 5


Šógun (II. a III. díl) Šógun (II. a III. díl) James Clavell

(SPOILER) První díl byl super, ale v druhém je těch intrik až moc. Bylo to tak překombinované, že už mi tak trochu bylo fuk, kdo koho zradí a kdo se ke komu přidá. Posledních 300 stran jsem se těšil vlastně už jen na finální obří bitvu a představte si, ona tam nebyla. Gomen nasai.

10.02.2022 3 z 5


Poslední argument králů Poslední argument králů Joe Abercrombie

(SPOILER) Jsem smutny, takhle by to nemelo skoncit. Mozna jsem optimista, ale do posledni stranky jsem doufal, ze na Bayaze nakonec dojde. Treba, ze ho zapichne ve spanku Ferro a ukaze se, ze si svou moci nemuzes bejt nikdy dost jistej. A ze takhle dopadne West? Jedina vylozene kladna postava (Ladislu byste taky strcili) v serii... Vlastne nedopadlo dobre vubec nic a to me stve. Byla to jizda, ale za ten konec davam 4 :'-(

26.06.2021 4 z 5


Válka s Mloky Válka s Mloky Karel Čapek

(SPOILER) Ja vam nevim! Lidmi umele rozmnozovani, zneuzivani a utlacovani mloci, kteri si nakonec uvedomi svoji cenu, mi nacisty nepripominaji ani za mak. Smerovani tehdejsiho Nemecka je nekolikrat zmineno, ale nejde o mloky. Autor spis popisuje chovani narodu, vlivy kapitalu a ruznych zajmovych a nabozenskych skupin na pozadi svetove krize. Ale mlok se nerovna nacista. Pripadne se muzete na hledani toho, co tim autor chtel rict, vykaslat a uzit si velmi dobre a nadcasove sci-fi.

22.08.2020 4 z 5


Osmý hřích Osmý hřích Philipp Vandenberg

Nebylo to spatne, ale az prilis pritazene za vlasy. Pribeh casto posouvaly dal nesmyslne nahody, coz na duveryhodnosti nepridalo.

30.03.2020 3 z 5


Snové písně 1. Snové písně 1. George R. R. Martin

Kvalita povidek dost kolisa. Tech opravdu dobrych je maximalne 5. Predmluvy jednotlivych casti na me pusobily trochu nafoukane a rozhodne zbytecne. Z meho pohledu kniha vyhradne pro fanousky spisovatele. Zboznujete Martina? Jdete do toho! Uz vas stve, ze je podepsanej pod kazdou treti fantasy knizkou a to, na co vsichni cekaji, ne a ne dopsat? Nectete to. Nastve vas to jeste o trochu vic.

16.07.2019 3 z 5


Jméno větru Jméno větru Patrick Rothfuss

Na zaklade hodnoceni jsem cekal daleko vic. Ctive, ale nezajimave a trochu tuctove, nemuzu si pomoct :-/

12.12.2018 3 z 5


Štvanice Štvanice Antonio Martín Morales

Podprůměrné fantasy, které se mi kupodivu četlo celkem dobře. Je to 1. kniha v sérii, ale bohužel se mi ostatní čtyři v češtině nepodařilo najít.

18.03.2017 4 z 5