Snové písně 1. přehled

Snové písně 1.
https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/346115/bmid_snove-pisne-1-CVB-346115.jpg 4 62 62

Snové písně série

1. díl >

George R. R. Martin je nejvýznamnějším autorem moderní podoby žánru fantasy a jedním z nejnadanějších vypravěčů současnosti. V objemné průřezové sbírce Snové písně nabízí čtenářům souhrn svých kratších prací, jenž ve dvou svazcích odkrývá autorovu vzrušující cestu od mladého spisovatele až po cenami zahrnovaného mistra. V prvním svazku se můžete těšit z raných prací George R. R. Martina včetně některých dosud nikdy nepublikovaných povídek, ale i z Hugem, Nebulou či Cenou Brama Stokera odměněných povídek a v neposlední řadě rovněž z novely Ledový drak, jejíž samostatné ilustrované vydání se stalo stále vyhledávaným bestsellerem mezi dětem určenými tituly. Okouzlující sborník zahrnuje rovněž autorovy obsáhlé komentáře, které z knihy dělají skvělou volbu pro Martinovy oddané čtenáře i pro novou generaci jeho příznivců.... celý text

Horory Povídky Fantasy
Vydáno: , Argo
Originální název:

Dreamsongs 1 , 2003


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Snové písně 1.. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (16)

Scheron
09.06.2024 3 z 5

Tak povídky asi nejsou moje krevní skupina. Knihu mi půjčila maminka, která naopak povídky miluje a moc se jí to líbilo, takže jsem byla zvědavá. Jde o sondu do Martinova života, do jeho dětství, začátků psaní. Autobiografie protkaná více či méně povedenými povídkami. U povídek mám problém s tím, že jsou příliš krátké na to, abych si s postavami vytvořila vztah a začalo mi na nich záležet, a to i když je povídka sebenápaditější. Proto mi většina z nich nesedla. Ale nebudu lhát, po týdnu od přečtení ve mně některé stále silně rezonují. Především právem opěvovaná Píseň pro Lyu, Mlha padá k ránu, V pustinách, a v neposlední řadě i Ledový drak, kterého mám i v samostatném vydání. Bohužel jsem si ale opravdu užila jen tyto čtyři povídky, což mi na takovou bichli, kde jich je minimálně dvacet, přijde málo. To však nic nemění na tom, že pan Martin je Pan Spisovatel a moc mě mrzí, že si nikdy nedočtu dokončenou Píseň ledu a ohně.

Thalin
26.05.2024 3 z 5

Kniha mi přišla poměrně nevyvážená. Některé povídky mě vážně bavily, ale většina bohužel ne, nechytly mě a přišlo mi, že se v nich pořádně nic neděje a měla jsem problém je dočíst a ovládala mě touha i přeskakovat. Hlavně mě překvapilo, jak moc mě nebaví scifi v jeho pojetí a víc mě bavily ty hororové. Sice to bylo vcelku vzato zajímavé, ale po druhé knize už asi nesáhnu.


Luigi1
23.02.2024 5 z 5

Zajímavá kniha která mě zaujala a moc se mi líbila

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy. Přidejte citát.


Kniha Snové písně 1. v seznamech

v Právě čtených6x
v Přečtených80x
ve Čtenářské výzvě6x
v Doporučených4x
v Knihotéce83x
v Chystám se číst68x
v Chci si koupit26x
v dalších seznamech1x