m.valova m.valova komentáře u knih

☰ menu

Hladový duch Hladový duch Louise Penny

Tak jsem zůstala v šoku a stále nemůžu uvěřit směru,kterým se to všechno zvrtlo a budu doufat,že to všechno byl omyl a nebo že to v příštím dílu správně pochopím.

13.04.2024 5 z 5


Bestie Bestie Dominik Dán

Tak to byla síla, tentokrát se teda naše parta detektivů potrápila,Bestie jim opravdu dala zabrat.Nastoupili nám nové postavy a já se moc těším na další díly s touto skvělou partou.

19.03.2024 5 z 5


Půlnoční knihovna Půlnoční knihovna Matt Haig

Zajímavý úhel pohledu na život,i kdybychom jich prožili stovky a tisíce,v každém bude něco lepší a něco horší a člověk vlastně nikdy nebude spokojený,možná se poučí z chyb předchozích,ale zase dělá jiné.A tak se snažme žít ten který momentálně máme co nejlépe jak umíme,važme si ho a snad bude naplněný a šťastný i přes facky a kopance a bolesti,které bohužel někdy přináší.

10.03.2024 4 z 5


Drak spí Drak spí Michaela Klevisová

Další případ detektiva Bergmana a jeho
mladší kolegyně Sedlákové,tentokrát z maličké jihočeské vesničky,ale i v takto málem počtu obyvatel se najdou různí lidé s problémy a starostmi.Občas jsem dokonce měla problém si postavy zapamatovat,ale jinak se mi kniha líbila a jsem ráda za naše české tvůrce a těším se na další příběhy a ráda poznávám i různé zákoutí a místa naší zemičky.

01.03.2024 5 z 5


Gazely Gazely Patrik Hartl

Gazely mě prostě bavily,super oddechovka,typický Hartl,ale člověk u toho vypne a navíc se v tom každý tak trochu najde.Všichni pochybujeme,řešíme každodenní rutinní starosti a i ty radosti.Důležité je,abychom v životě měli někoho o koho se můžeme opřít a komu věříme..tak jako Gazely mají jedna druhou..

17.02.2024 5 z 5


Pozvedám své oči k horám Pozvedám své oči k horám Petr Karas

Krásná předmluva Marka Orca Váchy.Poslední kapitola o kamarádovi Kožichovi je silná,hluboká a dojemná určitě pro všechny kdo ho znali a znají i otce Petra.Určitě stojí za přečtení i pro čtenáře,který není úplně ve víře žijící nebo v Boha věřící.

30.01.2024 5 z 5


Muž z chatrče Muž z chatrče Martin Goffa

Četlo se mi dobře,akorát mi tak nějak vadilo to prolínání s minulostí,měla jsem tak trochu zmatek v těch postavách.Občas mám pocit,že to tady opravdu bylo,je a stále bude jeden velký korupcí a mamonem propletený stát a ten kdo šlápne na kuří oko,dopadne tak,že v lepším případě drží jazyk za zuby a v tom horším skončí hodně špatně,ale spravedlnosti a uznání a pravdy se málokdo dočká.

26.01.2024 4 z 5


Smrtící extáze Smrtící extáze J. D. Robb (p)

Další povedená zápletka z budoucnosti a moderní technologie ve hře.Dallasová si jde urputně za svým a snaží se dokázat,že zdánlivě jasné sebevraždy jsou vraždy a najít viníka jí dá hodně úsilí,ale jako vždy se podaří,určité podezření na vraha jsem měla,ale opravdu až ke konci knihy.

10.01.2024 4 z 5


Muž s unavenýma očima Muž s unavenýma očima Martin Goffa

Další zajímavá série na začátku,bývalý policista Mikuláš Syrový se nám pomalu představuje a zatím ze soukromí moc neukázal,ale snad se to časem ukáže.V prvním díle s bývalým parťákem Valim pátrají po únosci a chtějí se podělit o slíbenou odměnu..ovšem nic se nedá dopředu naplánovat a situace se mění každým dnem.

06.12.2023 4 z 5


Nesmírný Nesmírný Jussi Adler-Olsen

Mám tuto sérii strašně moc ráda,je to sice kniha na více stran,ale to nevadí,tentokrát mi akorát úplně nesedlo téma,všeobecně sekry,kulty atd.mě nebaví.Každopádně případ byl zdárně vyřešen a my se stále blížíme do nitra našich hrdinů a já se těším na pokračování.

29.11.2023 4 z 5


Smrtící nesmrtelnost Smrtící nesmrtelnost J. D. Robb (p)

Knihy,které se odehrávají v budoucnosti,nebo jsou trochu sci-fi normálně nečtu,ne že bych nechtěla,ale mám pocit,že tomuto tématu prostě nerozumím Ovšem tato série je vyjímkou a čtu ji moc ráda i když mám co dohánět,ale musím číst od začátku,chybí mi druhý díl,ale ten prostě v knihovně není.Příběh tohoto dílu se točí kolem drogy zvané Nesmrtelnost a je v něm smrti až dost,ale není brutální.Dallasová a její parťačka jsou moc fajn a já se těším na další chvíle,které s nimi doufám budu postupně trávit.

11.11.2023 5 z 5


Biograf láska Biograf láska Uljana Donátová

Doufala jsem,že v Boigrafu láska si zavzpomínám na víc písniček od Hanky,ale kniha byla zcela o něčem jiném..o životě tří kamarádek o jejich láskách, trápení,výhrách i prohrách..
Každopádně mají jedna druhou,umí se pohádat a zároveñ stát při sobě a podporovat se a jejich kamarádství jim lze v dnešní době jen závidět.Trošku zvláštní styl psaní,ale příjemná nenáročná četba na tento podzimní čas.

06.11.2023 4 z 5


Kdo ví, kde budu zítra Kdo ví, kde budu zítra Jindřich Šídlo

Rozhovor novináře p.Šídla s novinářem a reportérem T.Etzlerem o jeho začátcích na poli žurnalistiky o odvaze odejít do Ameriky a o začátcích tam,možná náhody,možná štěstí a hlavně jeho tvrdá práce ho zavedly až do CNN a po té do celého světa,kde opravdu prožil zajímavé,nebezpečné a určitě i krásné roky života.Člověk,který procestoval svět a pracoval v různých zemích pro různé televize a stále se zajímá i o dění v Čechách,kde přednáší i vydává knížky a stále má co nabídnout.

27.10.2023 4 z 5


Pro oči nevidím Pro oči nevidím Marie Horová

Dlouho jsem těm zeleným detektivkám odolávala,ale rozhodla jsem se že zkusím první ze série a dobře jsem udělala.Martin Stein určitě bude i nadále mým společníkem,čtivé,rychlé a dokonce i ten vývoj jsem tak nějak odhadla a tak mě až tak nepřekvapil,ale ten konec mi teda úplně na klidu nepřidal.

23.10.2023 5 z 5


Ďáblova cesta Ďáblova cesta Robert Bryndza

Erika není Kate a naopak,ale mám ráda obě série,každá je jiná a obě fajn.Tento díl se mi četl dobře a strávila jsem příjemné chvíle s Kate a Tristanem,nějak se mi podařilo víceméně odhalit jak to všechno bylo,ale nic to nemění na tom,ze jsem byla zvědavá až do samotného konce a těším se na příště.

17.10.2023 5 z 5


První krev První krev Angela Marsons

Tak konečně vím,jak to všechno začalo a byla jsem docela překvapená jak to bylo,než si to všechno sedlo o to víc,mě teď mrzí,že tým už nyní není v původní sestavě.Tahle série je opravdu povedená a doufám,že hned tak neskončí.

10.10.2023 5 z 5


Vražedná mysl Vražedná mysl Angela Marsons

Opět perfektní počtení,Kim a její tým asi nikdy nezklamou.Téma sekty mi nikdy moc blízké nebylo,ale to jak byla tato popsána mě jen utvrzuje v tom,že vlastně není ani tak moc těžké lidi nalákat a zlomit.Doba je těžká a zlá a sdílená starost,je poloviční starost a potom už těžko vystupovat z rozjetého vlaku.Ani Kim tuto situaci dobře neodhadla a ani se vlastně nedivím,na první pohled je vše v naprostém pořádku.Těšík se na další díly s touto partou detektivů.

04.10.2023 5 z 5


Mucha Mucha Dominik Dán

Opět zajímavý díl jak po stránce vědecké tak po stránce vývoje policie v době demokracie,začátků podnikání a době ve které začíná docházet k více vraždám a to i sériovým autor zde čerpá ze skutečných událostí působení sériového vraha na Slovensku .Parta našich detektivů je jako vždy super,stávají se z nich kamarádi a začínají uznávat i mladého Krauze, občas jsou bezradní,ale tak to v životě chodí a jak soudím z otevřenějšího konce,máme se ještě na co těšit.

21.09.2023 5 z 5


Nikdy neříkej nikdy! Nikdy neříkej nikdy! Petra Martišková

Mám tyto oddechové knížky moc ráda a i když už dávno nejsem cílová skupina,vždycky se vrátím do doby mládí stráveného s Lenkou Lanczovou a jejími knihami a podobnými příběhy,moc mi chybí její tvorba,ale našla jsem skvělou nástupkyni.

16.09.2023 5 z 5


Sněžný měsíc Sněžný měsíc Michaela Klevisová

První polovina se mi zdála taková rozvolněná,ale i tak jsem se úplně viděla v Beskydské přírodě ať už v zimě či létě.Většina obyvatel mi připadala zvláštní a vlastně mi nejvíc sympatická byla naše vyšetřovací dvojice.Oceňuji že příběh není brutální a plný krve a je to taková příjemná detektivka zasazená do krásné přírody a to se mi u této spisovatelky moc líbí,díky ní už jsem v duchu procestovala mnoho krásných míst.

09.09.2023 4 z 5