Pro oči nevidím

Pro oči nevidím https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/484573/bmid_pro-oci-nevidim-bnE-484573.jpg 4 72 17

Martin Stein série

1. díl >

Psychologa Martina Steina jednoho dne navštíví jeho přítelkyně, se kterou se již řadu let neviděl, a požádá ho, aby jí pomohl nalézt desetiletého syna, který se ztratil. Všichni, včetně policie, jsou přesvědčeni o tom, že chlapec již nežije, ale jeho matka se s tím odmítá smířit a stále ho hledá. Martin se proto obrátí na svou známou, která pracuje u kriminální policie. Díky ní je vtažen do ještě temnějšího případu série brutálních vražd žen. Ocitá se tak najednou mezi dvěma případy, které mají jedno společné – nikdo nic neviděl.... celý text

Přidat komentář

Kanimůra2
02.04.2024 4 z 5

Mě se to vlastně docela líbilo. Ale nemělo to tu jiskru, která by dosáhla na pátou *
nevím, co tomu přesně vytknout. No zkusím, ještě jeden díl a uvidíme

TerkinKnižnySve
07.03.2024 5 z 5

Marie Horová - Pro oči nevidím


Počet hodín: 7:39:15
Vydavateľstvo: @audioteka_czsk @mobaknihy
Žáner: #thriller #detektivka
Interpret: Petr Štěpán

Výborné!

Martin detský psychológ, ktorého požiada stará známa aby preskúmal smrť jej syna. Niečo sa jej nezdá, neverí tomu, kto sa priznal.

Do toho Martina privolaju policajti k prípadu sériového vraha ako výpomoc.

Takže tu riešime vlastne dva prípady naraz, bez problémov sa dalo zistit na čom práve Martin pracuje co bolo výborné, pretože koľkokrát sú takto pisane knihy veľmi mätúce.

Postavy v knihe sa mi páčili, dej krasne napredoval.

To ako prišiel na to, kto je vrah a dôvod toho vraha, to bolo neuveritelne a ja som nechápala ako si to všetko spojil.

Za mna vyborna kniha

Audiokniha 3/2024

Knihu sme vybrali v ramci #audiovýzvasfreyou

#recenzieTerka #kniznarecenzia #kniznizavislaci #mariehorova #proocinevidim #skbookstagram #milujemeknihy2 #audiokniha

Obsah:

#detektívky #psychológ

Psychologa Martina Steina jednoho dne navštíví jeho přítelkyně, se kterou se již řadu let neviděl, a požádá ho, aby jí pomohl nalézt desetiletého syna, který se ztratil. Všichni, včetně policie, jsou přesvědčeni o tom, že chlapec již nežije, ale jeho matka se s tím odmítá smířit a stále ho hledá. Martin se proto obrátí na svou známou, která pracuje u kriminální policie. Díky ní je vtažen do ještě temnějšího případu série brutálních vražd žen. Ocitá se tak najednou mezi dvěma případy, které mají jedno společné – nikdo nic neviděl.


čef
09.02.2024 4 z 5

Slušně napsaná česká detektivka. Falešné stopy nastraženy, vztahy mezi postavami řádně napjaty, hrůzné zločiny spuštěny a i na nějakou tu lásku pásku dojde. Závěr mohl být i napínavější, schematická návštěva pachatele bez jištění partnerem, beze zbraně a telefonu příliš o originalitě nepřesvědčuje. Uvidíme jak se autorka dále pochlapí.

m.valova
23.10.2023 5 z 5

Dlouho jsem těm zeleným detektivkám odolávala,ale rozhodla jsem se že zkusím první ze série a dobře jsem udělala.Martin Stein určitě bude i nadále mým společníkem,čtivé,rychlé a dokonce i ten vývoj jsem tak nějak odhadla a tak mě až tak nepřekvapil,ale ten konec mi teda úplně na klidu nepřidal.

Vesmich
11.10.2023 4 z 5

Začátek ve stylu severských vyšinutin mě poněkud vyděsil, ale celkem rychle se situace stabilizovala. Hlavní hrdina je kulturista/plavec intelektuál, kterému žádná žena neodolá a když je potřeba, tak hulvátovi i jednu ubalí a v případě nouze převezme za zkušenou policistku výslech:)... no..tak za nějakou velkou literaturu se to nevydávalo a příběh měl spád a četl se mi dobře. Rozhodně mě zajímá, jak se to bude vyvíjet dál.

Hzjena
12.09.2023 3 z 5

Mohl bych se v klidu podepsat pod komentář evelýny....

Prostě dobrá detektivka, která trochu zaváněla prvoplánovostí a zakopla na konci. Možná kdybych v poslední době ,,nezkonzumoval,, tolik Carterů a Nesbů, tak bych tak rozmlsaný nebyl, ale jakmile autor/ka jen tak nahodí nějakou postavu/lokaci bez širších souvislostí nebo zakomponováni do děje, tak mi začne zvonit zvoneček v hlavě. Proto jsem tak nějak tušil odkud vítr vane, ale já rád překvapení :/

Celkově se mi kniha četla/poslouchala dobře a určite si přečtu/poslechnu další díl.

Modrina
29.08.2023 5 z 5

Kdybych nebyla tak slušně vychovaná, zařvala bych - ku*va, Horová, co to mělo bejt?!? Ale jelikož slušně vychovaná jsem, musím si opatřit i pokračování. Teda až se přestanu třást, první kapitola a poslední věta knihy mě budou provázet ještě dlouho.

evelýny
26.08.2023 3 z 5

Napínavé s magickým textem, trochu prvoplánové s heroickým výkonem hlavního hrdiny a bizarní tečkou na konci.
Líbilo se mi? Ani nevím. A možná jenom pro oči nevidím.
Hrála v tomto příběhu hlavní roli náhoda nebo vytříbený smysl pro analýzu a detail dětského psychologa? V každém případě se poohlédnu po dalším dílu této série.

hana1039
15.08.2023 5 z 5

Audiokniha:
Skvělé lehké krimi, nenáročné, ale přitom chytlavé...tak nějak jsem si myslela, že ten konec nebude bez následků... těším se na další díly !!!

Opatov
12.08.2023 5 z 5

Vynikající knížka od české autorky. Už dlouho jsem nečetla tak skvělou detektivku. Těším se na další díl.

ivoiro
05.08.2023 4 z 5

Tato kniha je pro mne příjemné překvapení. Určitě se kouknu i na další díly.

Tomsula
21.07.2023 5 z 5

Moc příjemné čtení. Určitě půjdu i do dalšího dílu série :-) Člověk u toho nemusí extrémně přemýšlet, děj plynule ubíhá.

Eva0057
18.05.2023 5 z 5

Určitě stojí za přečtení. Na to, že je to prvotina autorky, je to velmi čtivý příběh s mrazivým závěrem. Určitě si přečtu další knhu od autorky.

babystar
07.10.2022 4 z 5

Docela napínavá detektivka o hledání masového vraha. Děj pěkně odsýpal a vyústění bylo docela pochmurné, o čemž svědčí závěrečná věta. Brrrrr

evajs.evajsek
10.09.2022 5 z 5

Povedená detektivka! Pěkné dávkování informací, zajímavá zápletka. Z poslední věty mě ještě teď mrazí...Souhlasím s komentáři níže, prvotina se Vám vydařila, paní Horová. Těším se na další příběh.

Poponatu
01.08.2022 5 z 5

Moc napínavé nemohla jsem od ní odejít

alena1228
02.07.2022 5 z 5

Naprosto vynikající detektivka, která vás chytí a nepustí.
Za mě to bylo hodně dobrý, plný počet hvězdiček a ještě bych dala nějakou navíc.
Knihu-téměř tři sta stránek- jsem měla přečtenou za dva dny, nutně jsem potřebovala vědět, jak to dopadne. Je to přesně ten thriller, který vás nutí otáčet stránku za stránkou a číst pořád dál a dál.
Tato kniha se může rovnat zahraničním thrillerům a nemůžu ani věřit, že to je autorčina prvotina.
Z edice Původní česká detektivka je to ta nejlepší, kterou jsem kdy četla.
Hlavní hrdina, psycholog Martin Stein, je prototypem správného drsňáka, který si jde za svým a nenechá se zastrašit. Přitom je jemný, k ženám zdvořilý, snaží se jim pomoci-úžasný sympaťák a chlap se srdcem na pravém místě.
Příběh začíná příchodem Martinovy dávné známé Karly s požadavkem nalezení svého syna, nevěří, že je Bert mrtvý. Sice se vrah doznal, ale synovo tělo se nenašlo a ve výpovědi hodně věcí nesedí. I když je jediná, kdo nevěří (dokonce ani manžel), že je syn mrtvý, nevzdává se.
Ač nerad, tak Martin výzvu přijme, ale aby se dostal k policejním záznamům, tak na oplátku musí zase vyhovět požadavku kapitánky policie Patricie, aby se podíval a sestavil profil vraha, který mučí a zabíjí mladé ženy v okolí.
Martin se tak dostává do dvou případů a vírů událostí. Souvisí tyto dva případy spolu a kdo je tím bezcitným vrahem, který za bílého dne unáší bezmocné ženy? Jak je možné, že nikdo nic nevidí?
Martin se na vlastní pěst vydává po stoupách pachatele a díky své zarputilosti, psychologickému umu i díky svým přednostem okouzlit ženy ( s některými muži je na tom hůře, i když patolog mu jde také na ruku díky hudebnímu vkusu) se dostává na stopu pachatele. Přiznám se, že hlavní hrdina Martin okouzlil i mě.
Autorka skvěle pracuje se slovy, její popis lidí a okolí je květnatý, každá osoba má svůj charakter i obličej.
Líbily se mi i kratší kapitoly podle datumu, kniha měla opravdu spád.
Musím říci, že vraha jsem vůbec neodhadla a na konci mi i trošku spadla čelist, to jsem opravdu nečekala. A ten závěr...mám úplně husinu.
Prostě takhle dobrou detektivku jsem už dlouho nečetla a doufám, že autorce vyjde brzy další kniha. Těším se na ni.

Štítky knihy

české krimi české detektivky zmizení dětí

Autorovy další knížky

2022  86%Pro oči nevidím
2023  87%Se džbánem pro vodu
2023  89%Jak se do lesa volá

Kniha Pro oči nevidím je v

Právě čtených3x
Přečtených83x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených4x
Knihotéce58x
Chystám se číst39x
Chci si koupit5x