Jak se do lesa volá

Jak se do lesa volá https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/517614/jak-se-do-lesa-volavERVal-rHv-.jpg 4 47 14

Martin Stein série

< 3. díl

Psycholog Martin Stein je kapitánkou Patricií Charvátovou opět přizván k vyšetřování případu poté, kdy je ve svém domě brutálním způsobem zavražděná stará paní. Kdo z blízkých mohl tak surovou vraždu spáchat? Nebo to udělal někdo cizí? Nikdo nechápe, proč si pachatel vybral zcela nekonfliktní ženu a navíc tak podivný způsob zabití. Martin má tak před sebou zásadní úkol – pochopit myšlení vraha a odhalit jeho motiv.... celý text

Přidat komentář

Jiparis
včera 5 z 5

Velmi dobrá česká detektivka.

Bediczek
21.04.2024 3 z 5

Ze série Martin Stein asi nejslabší. Vraha je nemožné objevit, protože se objeví až v poslední čtvrtině, kdy už jsou všechny red herringy vystřílené.


Modrina
19.03.2024 4 z 5

První dva příběhy téhle mordparty se mi moc líbily, tenhle o trochu míň. Neumím to přesně pojmenovat, ale prostě to nějak nebylo úplně ono. Po další knížce této autorky ovšem rozhodně zase skočím.

Aghatte
29.11.2023 2 z 5

Vyšetřování zajímavé, ale postavy mi prostě k srdci nepřirostly.
Kdybych měla napsat referát, jaká je Lenka, Martin, Patricie, tak vím jen, že jsou. Kladou dotazy a jinak prostě nic. Nic o nich nevím. Ještě průhlednější je Gaia, o té si myslím, že si ji Martin jen vymýšlí.

ninano
05.11.2023 4 z 5

Další zajímavá detektivka z českých luhů a hájů. Od této autorky jsem již jednu četla a také se mi líbila. Postavy i dialogy jsou reálné, zajímavý a originální je i námět.

Opatov
04.11.2023 5 z 5

Začínám se těšit na každé další audio s psychologem Steinem. Klasicky komplikovaný případ a podezřelí se střídají.
Každým dílem lepší.

Vesmich
03.11.2023 5 z 5

No tak za mě teda pecka! Stein se dostal do literárně snesitelné podoby, zápletka byla originální, celý případ, jak už je tady u té série standardem, byl komplikovaný v motivech i provedení a hlavně úplně tak, jak to v životě bývá. Četlo se mi to jedním dechem a přijde mi to čí dál vychytanější.

hana1039
02.11.2023 5 z 5

Audiokniha:
Jak já jsem se těšila na další audio a splnilo se mi to ...budu jen doufat, že přibudou i další díly k poslechu ...je to sehraná parta vyšetřovatelů a když se k nim přidá i psycholog Martin,je to dokonalé...jen tak dál paní autorko ...

Eva0057
26.10.2023 5 z 5

Opět velmi zdařilý detektivní příběh od Marie Horové, v pořadí již třetí. Psycholog Martin Stein je přizván kapitánkou Patricií Charvátovou k případu zavražděné staré paní. Nejen, že byla otrávena houbami, ale vrah jí před smrtí způsobil i velmi bolestivé zranění kolen kladivem. Netrvá dlouho a je nalezena další stará paní, zavražděná stejným způsobem. A jak do toho zapadá násilná smrt daleko mladšího muže? Na to vše chcete nalézt odpověď, a proto neodložíte knihu dříve, než to zjistíte. Vřele doporučuji přečtení.

Petty355
21.10.2023 5 z 5

Opět skvělá knížka, která se čte sama, tak jako předešlé dvě.
Skvělá parta vyšetřovatelů opět rozmotává vraždy. Tentokrát zcela mimořádně nečekané a záhadné. Napínavé až do konce.
Už se těším na další vyšetřování.

lalela
16.10.2023 5 z 5

Zamotaná detektivka, kdy nevíte, proč vrah dělá to, co dělá. Jaký k tomu všemu má motiv a co všechno zavražděné pojí? To se ptáte na každé stránce. Protože tahle knížka je psaná bez kudrdlinek a okras, nezavádí vám mysl zbytečně jinam a věnujete se jen vyšetřování a prostě musíte číst a číst. Tleskám.

georginaa
01.10.2023 4 z 5

(SPOILER) Detektivní příběh sahá až do dětství, kde bratr a sestra prožívali nelehký život u babky plný násilí, odříkávání a psychologického nátlaku. Bohužel to Katka nevydržela a radši ukončila svůj život. Gabriel se s tím po celý svůj život nedokázal vyrovnat, tak plánoval pomstu. Jenže vše není tak jak by si člověk přál. Než vymyslel jak se babce pomstít, zemřela na infarkt. Tak hledal další viníky, kteří Katce nepomohli. Bolestivou smrtí ukončil život třem lidem, aby pocítili alespoň to, co Katka a on prožívali jako děti. Martin Stein jako psycholog byl pozván k vyšetřování, aby pomohl pochopit vrahovy motivy. Když se Gabriel přiznával u Katčina hrobu, jediná myšlenka byla, že nechce do vězení, ale chce být vedle své sestry. Bohužel to Martin vyčetl dost pozdě a stal se tak svědkem sebevraždy.

ivoiro
10.09.2023 5 z 5

Velice příjemná kniha.

babystar
29.08.2023 4 z 5

Třetí detektivní příběh ze série, v němž se ukáže, že traumata z dětství mohou mít neblahé následky a i hodný a empatický člověk může způsobit lidské neštěstí. Psycholog Michal Stein vypomáhá policii s případem tří vražd, v němž je těžké najít nejen pachatele, ale vůbec i motiv. Opět zajímavá detektivka, která se dobře četla. Doporučuji.

Autorovy další knížky

2022  86%Pro oči nevidím
2023  87%Se džbánem pro vodu
2023  89%Jak se do lesa volá

Kniha Jak se do lesa volá je v

Právě čtených2x
Přečtených60x
Čtenářské výzvě4x
Doporučených2x
Knihotéce41x
Chystám se číst14x
Chci si koupit3x