Se džbánem pro vodu

Se džbánem pro vodu https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/506423/bmid_se-dzbanem-pro-vodu-lqb-506423.jpg 4 60 14

Martin Stein série

< 2. díl >

Psycholog Martin Stein je opět přizván k dalšímu případu. Zpočátku se zdá, že se někdo mstí na bezdomovcích, ale další vražda ukáže, že jistý si na stezce u řeky nemůže být vůbec nikdo. Zatímco se tým kapitánky Patricie Charvátové snaží vraha dopadnout, ten nezahálí a mrtvých přibývá. Hon tedy začal a před týmem je ten nejdůležitější úkol – být rychlejší než lovec a ochránit další oběti.... celý text

Přidat komentář

Aghatte
11.11.2023 2 z 5

(SPOILER) Já bych to čtivé nenazvala. Nudné popisy cesty a řeky a silnice stále dokola, šel tam a šel sem, a zase zpět, 200 str. tam vůbec nemuselo být, a byla by z toho krátká povídka. Kdybych měla na práci už jen ležet a číst, tak budiž.
Pachatel zjevící se hned na začátku, a pak až na konci je okoukané, tudíž překvapení se nekonalo. Osoby mi nepřirostly k srdci ani jediná, snad trochu snesitelný byl Knihovník.
Mám pocit, že celé slavné pátrání nikam nevedlo, a případ se vyřešil tak nějak sám. Policie ani její úžasný poradce mě o svých kvalitách nepřesvědčili.
Podruhé už knihu číst nebudu.

Modrina
07.11.2023 5 z 5

Už autorčina prvotina mě zcela uchvátila, druhá v sérii nebyla o nic horší. Chování všech osob bylo uvěřitelné, celý příběh byl velmi splavný, nikde nic nečouhalo, nikde nic nevadilo, nic nebilo do očí. Snad bych vytkla pár korektorských opomenutí, ta ale na funkci rozhodně vliv neměla. Doufám, že autorka trpí grafomanií.


Opatov
03.11.2023 5 z 5

Další pěkná česká detektivka na audiu. Konec překvapil. Začínám mít závislost na tuzemských detektivkach. Jsou překvapivě dobré.

Vesmich
02.11.2023 4 z 5

Mord parta dobrý, psycholog-krasavec-plavec-kulturista-intelektuál-mužný a současně citlivý Stein méně dobrý. Je mi záhadou, čím se on vlastně přesně živí. Ale tak zase co je mi do toho, že jo :) Občas to v textu zadrnčí naučností - oni to ti bezdomovci mají složité, ale jinak jsou to dobří lidé ve špatné situaci a podobné pravdy...nicméně to neznamená, že to celé nedrží pohromadě a nedá se to číst! Drží a dá. A dám si i další díl.

evelýny
23.10.2023 3 z 5

Jemné vlnky, přelévající se přes bezvládné tělo plynuly a směřovaly k něčemu většímu. K moři, k oceánu, daleko od smrti, vstříc dalšímu životu."

Série vražd na břehu řeky, blízko loděnice. Dětský psycholog Martin Stein tentokrát hledá a pátrá v komunitě bezdomovců. Musí zapojit všechny své smysly, aby vraha vypátral, protože jediným očitým svědkem je zmatená stařena. A vrah přeci patří mezi labutě, nikoli mezi delfíny.

Poklidně plující text s množstvím až poetických přirovnání, úvahové, analytické, psychologické, přesto napínavé, s překvapivým koncem. I když k osobě pachatele bych já měla určité výhrady.

Ale proti gustu žádný dišputát.

Audiokniha: sólově, v množině variací čte Petr Štěpán

ninano
14.10.2023 4 z 5

Celkem slušná tuzemská detektivka. Určitě zkusím i další od této autorky.

hana1039
07.10.2023 4 z 5

Audiokniha:
Další česká krimi v audiu, což mě moc potěšilo... užívala jsem si ji a ten konec???!!!tak to bylo véélke překvapení a bylo mi z toho hodně smutno... bohužel,nevšímavost má své následky... jinak se samozřejmě těším na další díly !!!

ivoiro
24.08.2023 4 z 5

Tohle byl velice příjemný oddechový příběh z českých luhů a hájů.

Iki1
07.07.2023 4 z 5

Jedna z nemnoha zdařilých knih v této edici. Děj postupně plyne bez nenásilných obratů. Charakteristika hlavních postav je propracovaná tak akorát, takže tu nestraší spousta zbytečných informací z jejich osobního života. Líbil se mi také autorčin styl vyprávění a v neposlední řadě i dost nečekaný konec. I když sem tam je cítit slabší místo (několikeré vracení se vyšetřování bez přílišného posunu), jedná se o velmi slušnou a čtivou českou detektivku. Určitě se hodí právě pro letošní léto u vody, protože kapitolky jsou nepříliš rozsáhlé a vcelku sympatické postavy nás jimi provedou bez jediného zaváhání.

Eva0057
18.05.2023 5 z 5

Detektivní příběh se mi líbil, závěr byl velmi překvapivý a vůbec by mě nenapadlo, kdo je "zahradníkem". Četla jsem i zdařilou prvotinu autorky a těším se na další příběh.

babystar
08.05.2023 4 z 5

Tak dlouho se chodí se džbánem pro vodu, až se ucho utrhne a dětská traumata se nemají ponechat bez povšimnutí. O tom ví své dětský psycholog Martin Stein, který pomáhá policii najít sériového vraha. Tentokrát mne vrah opravdu překvapil, celou dobu jsem podezírala někoho úplně jiného. Mám ráda české detektivky a tato měla spád a četla se mi dobře.

libuse6749
09.04.2023

Nebojte se těch zelených obalů! Přicházím s doporučením na další knihu z edice původní česká detektivka. Zhltla jsem ji na posezení, tedy přesněji za dva večery, kdy mi čas na čtení umožnila rodina.

Jde o druhou knihu ze série s psychologem Martinem Steinem. Anotace prozradí, s jakým případem bude policii nápomocen tentokrát.

Já dodávám, že jde o čtivou detektivku, která se rozjíždí pěkně z ostra, hned ze začátku a bez velkého zdržování jdeme s týmem do akce. Ikdyž jsem se s psychologem Martinem Steinem potkala poprvé, je to velký sympaťák, stejně jako kapitánka Patricie Charvátová a lidé v jejím týmu. Líbí se mi jejich forma spolupráce, která je založená na důvěře. Martin Steiner dostává prostor potvrdit svoje teorie a přináší podněty pro další vyšetřování. Odhalení pachatele bylo velkým překvapením nejen pro vyšetřovatele, ale i mě jako čtenáře.

Literovrah
01.04.2023 5 z 5

Kniha mi byla vnucena nedobrovolně, a podle obálky jsem se moc netěšil, ale kniha je skutečně moc dobrá. Od první stránky vás baví příběh který táhnou moc sympatické hlavní postavy, u kterých se nemusíte dlouho zdržovat jejich osobním životem, zkrátka rovnou do akce a pojďme řešit případ. Vůbec jsem netušil kdo je pachatelem díky skvělému psaní, a i přesto že mi konec přišel lehce slabší bylo to jen ze 100 na 95 takže ne že by konec byla obludnost jak od ČT. Kniha je perfektně dlouhá, a přečetl jsem jí vlastně hned, aniž bych si připadal že jsem mrhal časem. Pravděpodobně si od autorky ještě něco přečtu protože mě to velmi bavilo, doporučuji.

alnahu
14.03.2023 5 z 5

Již druhá kniha s psychologem Martinem Steinem ,tato nás zavede do prostředí mezi bezdomovce ,které někdo chladnokrevně vraždí. Kapitánka Patricie Charvátová si přizve k dopadení vraha právě Martina Steina,neméně důležitá osoba z řad bezdomovců, je muž přezdívaný Knihovník, který na dopadení má také svůj podíl. Kdo je vrahem šesti lidí je opravdu velmi překvapivé. Od této autorky si určitě přečtu i další její knihy,tato byla čtivá a napínavá.

Autorovy další knížky

2022  86%Pro oči nevidím
2023  87%Se džbánem pro vodu
2023  89%Jak se do lesa volá

Kniha Se džbánem pro vodu je v

Právě čtených3x
Přečtených71x
Čtenářské výzvě5x
Doporučených5x
Knihotéce45x
Chystám se číst39x
Chci si koupit8x