lusesita lusesita komentáře u knih

☰ menu

V životech loutek V životech loutek TJ Klune (p)

Tahle kniha byla bomba. Tohoto autora miluju, ale tak nějak jsem byla trochu skeptická kvůli tématu strojů atd. Ale dle mě zatím nejlepší kniha, která od něj vyšla. Musím říct, že jsem se pořád smála. Líbí se mi, že všechny jeho knihy mají hlubší podtext a tady právě ten, že si lidé svůj pád způsobili sami a že i stroje se dokážou částečně přizpůsobit a začít něco cítit. Rambo, který nedokázal zavřít pusu, byl boží, stejně tak sestra Ratched z jejích hlášek jsem šla často do kolen. A vztah Vica a Hapa - prostě roztomilý. Nemůžu se dočkat, až od autora vyjde zase něco nového, dle mě, velký objev minulého roku a jeden z nejoblíbenějších autorů vůbec. Dávám šest hvězd z pěti.

24.05.2023 5 z 5


Hypotéza lásky Hypotéza lásky Ali Hazelwood

Úžasná kniha. Konečně hlavní hrdinka, která se nechová jako 13-ti letá puberťačka. Zachmuřený a nevrlý hlavní hrdina, který v její přítomnosti zněžní a je jak méďa, pořád ji podporuje. Musím říct, že mě tahle romanťárna velmi mile překvapila. Je to kvalitní romantika a každou chvíli jsem se musela usmívat a dokonce i smát, takže Bravo!

22.02.2023 5 z 5


Trochu víc Trochu víc Lydia Strong

No gay romance jsou moje oblíbené. A tak jsem se pustila i do této série. Ležela mi dlouho ve čtečce a nějak jsem se k ní nemohla dokopat. Po prvních stránkách jsem myslela, že ji budu muset odložit, a to jsem za svůj život udělala asi se 3 knížkami, vůbec mě nebavila, ale pak mě to chytlo a nemohla jsem se od ní odtrhnout. Při některých situacích a hláškách jsem se i rozesmála. Ta s plínou mě doslova odrovnala asi na pět minut. Hned jdu na další díly, snad nezklamou :)
Jen ta obálka i v dalších dílech je vážně hrozná. Možná to je ten důvod, proč jsem přečtení tak dlouho odkládala. Vůbec neláká k přečtení. Měli by s tím něco dělat. Jo a mimochodem, ty hrubky jsou des. To autorka nemela korektorku nebo co? Vypada to jako spatne prelozena kniha. Ta spojeni jsou nekdy nesmyslna, pokud to psala jeste navic ceska, tak je to ostuda. Ale pribeh dobry.
Lusesita

04.02.2021 4 z 5


Výpověď Výpověď Whitney G. (p)

Skvela kniha. Moc jsem se u ni nasmala a konecne hlavni hrdinka, ktera neni nevyzrala a nechova jako 15ti leta. Takze palec nahoru.

28.09.2020


Paměť kostí Paměť kostí Diana Gabaldon

Skvělá kniha, jako vždy autorka píše poutavě. Nemůžu se dočkat dalšího dílu

18.11.2019


Kulti Kulti Mariana Zapata

Ahoj, řekla bych, že je to nejlepší kniha, kterou jsem za dlouhou dobu četla. Autorka píše velmi poutavě a nemohla jsem se od ní odtrhnout. Jediné co mi trošku vadí je česká obálka, protože mi evokuje žánr pro náctileté, přitom je to kvalitní román pro ženy. A ze vztahu Sal a Reinera jsem umírala. Reiner je ze začátku super bručoun, ale pak se to změní, takové hrdiny mám ráda. A Sal je pěkně vyspělá, nechová se jako rozmazlený a nedospělý fracek jak u některých jiných knih. Za mě všechny palce nahoru. Doufám, že se vydavatelství rozhodne vydat další knihy od této autorky, nejlépe všechny. Takže bravo.

21.02.2019 4 z 5


Písařka ze Sieny Písařka ze Sieny Melodie Rose Winawer

Z této knížky jsem rozpolcená, nevím, jestli se mi strašně líbila nebo nelíbila a to se mi stalo zatím jen u pár knih. Kdybych nevěděla, že knihu napsala současná autorka, řekla bych, že podle stylu psaní pochází z jiného století :). Pokud někdo očekává klasickou červenou romanci, kdy se hlavní hrdinové milují už od 30 stránky, tak mají smůlu. Celý příběh se točí okolo moru, který vypukl v roce 1347 a hlavní hrdinka se snaží přijít na to, proč zrovna Sienu zasáhl nejvíc. Jedna věc mě ale na této knize zarazila hned od začátku a to, že jakmile se hrdinka přesune do středověku, automaticky přejde na středověkou verzi italštiny, což se mi zdá velmi nepravděpodobné. Jinak nemám žádné výhrady. A jak jsem už napsala v první větě, nevím, co si o tom myslet, proto dávám plný počet.... :D

11.07.2018 5 z 5


Možná jednou Možná jednou Colleen Hoover

Podle mě je to od Coleen nejlepší kniha, kterou zatím napsala. Tak děkuju vydavatelství, že vyslyseli moji prosbu a knihu vydali. Je prostě úžasná.

19.06.2017 5 z 5


Siréna Siréna Kiera Cass

Abych pravdu řekla, nevím proč, ale kniha se mi líbila a to mnohem víc než selekce, kde se mi zdálo, že se Amerika chová jako spratek a možná že jsem měla nějakou melancholickou náladu když jsem knihu četla, ale polovinu knihy jsem probrecela :) původně jsem knihu nechtěla kupovat, ale jsem ráda, že jsem to udělala :) určitě se k ní ještě vrátím :)

24.02.2017 5 z 5


Rockový risk Rockový risk Kylie Scott

Souhlasím s vámi se všemi. Byl to jednoznačně nejlepší díl zatím. Nasmala jsem se. Jimmyho bych někdy nakopala asi bych s ním neměla tolik trpělivosti jako Lena :)

14.10.2016 5 z 5


Leo Leo Mia Sheridan

Kniha velmi pěkná, bohužel musím s ostatními souhlasit Archerův hlas je o něco lepší a myslím, že i vím čím to bude. Obě knihy mají stejně silný základ tím to není, ale Leo je oproti Archerovi hrozně usekaný nebo jak to říct, hrozně uspěchaný, řekne jí svý tajemství a bum pár stran do konce. Nevím je to jen můj názor, ale kdyby ten příběh autorka víc rozvinula myslím, že by byl stejně dobrý jak Archerův hlas.

15.10.2015 4 z 5


Setkání Setkání Lada Jánská

Nevím nevím příběh dobrý, ale hrozně, úplně nehorázně mě stvala hlavní hrdinka, což se mi už dlouho nestalo, měla jsem v úmyslu tu knihu odložit, nakonec jsem ji dočetla ale stalo mě to hodně přemlouvání, první díl byl o něco lepší, ale ne o moc

07.03.2015 1 z 5


Dublin Street Dublin Street Samantha Young

Je to dobry pribeh libil se mi ale hlavni hrdinka me neskutecne stvala

26.01.2014