Trochu víc

Trochu víc https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/404874/bmid_trochu-vic-tz7-404874.gif 4 129 36

Trochu série

1. díl >

Co může způsobit jedna plácnutá věta? Pořádný průšvih, když je vyslovena před nesprávnou osobou. Evan má tu smůlu, že dostane za úkol zabavit kapitána ragbyového týmu. Bohužel jej nenapadne nic jiného, než mu vyznat lásku. Jak se z toho ale dostat ven?

Přidat komentář

Eimeria
18.11.2023 2 z 5

Z téhle knížky mám fakt rozporuplné pocity. Přišla mi strašně neosobní, vůbec nechápu, proč se do sebe zamilovali, však se vůbec neznali (asi jsem rozmazlená podrobným popisem citu od holek Pospíšilových). Opravdu zvláštní kniha, v podstatě se nic nedělo, nějaké části jsem přeskakovala. Taky mi nesedl Dan, ten jeho vzhled a i chování. Evan byl fajn, normálni kluk a jediný, kdo byl nepříjemný na toho druhého byl za mě Dan, ne Evan. Opravdu jak říkám, zvláštní kniha s vysokým hodnocením, takže tyto problémy jsou čistě z mé strany. Překlepy v textu mi nevadily. Ten konec s Mikem a Davem byl taky divný, realitě vzdálený. Každý ať si udělá svůj názor, ale já knihu pošlu dál, aby někomu dělala radost.

Gaabii
15.08.2023 4 z 5

Rozhoduju se mezi 2 a 5 hvězdičkami, dám tedy 4.
2 hvězdičky za obrovské množství chyb a překlepů (to to po sobě autorka nečetla?) a za nepřirozený/těžkopádný jazyk, kterým je to napsané.
5 hvězdiček za děj, ten mě baví. Akorát moc nerozumím Danovi, občas by mohl aspoň něco říct a Evan by se k němu mohl chovat aspoň trochu hezky, ale jo beru, že takto jsou postavy vytvořené a celkově mě to baví, četla jsem už poněkolikáté. Explicitní scény mi nevadí.
Jo a čemu nerozumím, někdo, kdo absolutně nevyjadřuje city, řekne někomu "mám tě rád", aby ho zdržel. To se mi nějak nezdá. :-D


Luciee113
26.06.2023 5 z 5

Tak jo... Kniha nebyla chemická nálož citů, jak jsem u románů zvyklí, ale musím uznat, že mě překvapuje, jak dlouho jsem ji četla.... Na to, že mám doma neuvěřitelně moc práce a měla jsem na sobotu naplánováno snad tisíc opravdu důležitých věcí, tak je sedm večer a já konečně odkládám dotčenou knihu, kterou jsem začala číst včera večer. Ano, pak jsem šla na grilovačku, ze které jsem odešla kolem jedenácté, jen s jedním vypitým pivem... Páč ráno musím vstávat. Jenže po grilovačce jsem do ruky opět chytla tuto knihu, šla jsem spát až ve čtyři ráno, 5 hodin spánku a pak jsem opět chytla tuto knihu. Moje sobotní aktivity šly do háje a je sedm večer a já ji konečně dočetla. Uf. Tak já nevím... Určitě v sobě něco má, když se stalo to co se stalo.... Další díl se bojím otevřít :D

Rainbowdreamer
12.06.2023 5 z 5

První díl trilogie příběhu o Ewanovi a Danovi se četl jedním dechem. Dospívání, parta na střední škole, první lásky, sex. Oddechová MM romance od autorky, která píše fakt dobře.

Ráčkajda
07.05.2023 4 z 5

Kniha čtivá, celkem se mi líbila....ale Bunny se mi líbil víc:-)

ejdzinka
25.04.2023 5 z 5

Po přečtení komentářů mám pocit, že máme každý jiné vnímání a to asi podle vlastních zkušeností. Já to vidím tak, že Evan není homosexuál ani bisexuál, ale pansexuál. Zamiloval se do Dana, protože je to Dan. To, že se zpočátku brání si to přiznat je důsledkem toho, že doteď žádnou lásku nedostával. Ani rodiče ani žádná přítelkyně mu žádnou něhu neprojevili. A tohle je přesně ten pocit, který mám s Evanem společný. Byla jsem na tom stejně. Pak se takový člověk uzavře a projeveným citům se brání a neumí je opětovat. Je to dlouhá cesta a chce to moře trpělivosti, aby se takový člověk otevřel lásce. A když se to stane, tak pak je věrný a oddaný, i když jeho láska se spíše než slovně, projevuje v jeho činech. Mám radost, že je o této dvojici psáno i v dalších dílech série Trochu... a tak můžeme vidět, kam až se v životě společně dostali.
Lydia Strong píše úžasně, je to čtivé, reálné, až mám pocit, že její postavy jsou moji sousedé a že je můžu kdykoliv potkat a pokecat s nimi. Proto mám všechny její knihy a každá mě oslovuje jiným způsobem. Už se těším, čím mě v příští knize překvapí.

Zuzi_cte
18.02.2023 5 z 5

Musim rict, ze tu byli veci co me iritovali. Treba to Danovo mlceni v situacich kdy by se fakt hodilo neco rict nebo Evanova neschopnost priznat si, ze je vazne na kluky se vsim vsudy. Ale i pres to jsem se nemohla odtrhnout a stale cetla a cetla.
Je super, ze tam bylo neco z pohledu Dana, za to urcite palec nahoru ptz aspon vim co se mu honilo hlavou.
A ten zaver s Mikem? WOW :-)

katerina0952
01.01.2023 3 z 5

Moc to vysoké hodnocení nechápu. V knize je celkem dost překlepů a chyb a hlavní postavy mě dost často štvaly. V tomhle žánru je rozhodně lepší Lenka Křížová nebo Sarina Bowen + Elle Kennedy.

zuzikis
13.12.2022 5 z 5

Tato autorka pro mě byla překvapením :-o Jak jsem mohla propást knihy od této naší české autorky? A její styl psaní... pořád mi dejde do hlavy, že mi tato tvorba od ní tak dlouho unikala. Moc knih jsem k gay tématice nečetla - pokud jo, tak to byla autorka, kterou mám oblíbenou a čtu její knihy. Jinak jsem sama nevyhledávala přímo tuto tématiku, ale teď se to změnilo a musela si přečíst všechny knihy od této autorky :-) Píše opravdu poutavě a v této knize opravdu až do samého konce nevím, kam vlastně ten zvláštní vztah spěje :-) A proto se mi to tak líbilo a vlastně i to, jak byli oba kluci marní, co se týče komunikace :D musím říct, že o to to bylo zajímavější. Ale nemůžu hodnotit jinak, než plným počtem!

JitulHa
05.06.2022 4 z 5

Toto byl první díl ze série Trochu a řešil se zde opravdu trochu zvláštní vztah. Nebylo to ani tak tím, že se jednalo o vztah dvou mužů, ale spíše tím, jak to celé vlastně začalo, to bylo až neskutečné... Jak tohle vůbec může někoho napadnout?? Ale, jako námět dobrý. Nicméně, nejvíce zajímavé bylo sledovat to kamarádství mezi ústřední bandou maturantů, to bylo totiž skvěle popsáno. Každý z nich byl úplně z jiného těsta, a přesto byli téměř nerozluční. A když vezmeme v potaz zrovna takového Mikea, tak to je co říct! Je s podivem, že ho někdo v průběhu celého děje něčím už nepraštil. Knize určitě prospělo i to, že autorka nic nepřikrášlovala, například vyjadřování mezi teenagery. Čtení, které uteče, pobaví, prostě jakási středoškolská komedie s příchutí vážných témat a nevšední romantiky.

Stylie
17.04.2022 odpad!

(SPOILER) Pardon, ale tohle je opravdu slátanina. Snažil jsem se, dát knize šanci, ale ne. Stěží jsem to dočetl. To, co by někdo nazval Danovou vášní bych nazval sexuálním nátlakem. Pokud vás neodradí prvních padesát stran, kde se krom líbání (se vším všudy) neděje zhola nic, dalších 220 stran o bolestivém sexu (opět popsaném do nejmenších detailů) to zvládne určitě. Dočteno jen ze zvědavosti, co stojí za mlčenlivostí Dana, a výsledek? Nic, prostě se mu nechce mluvit.
Kdyby existovalo hodnocení horší než odpad, nějaký hnůj, nebo kompost, rád bych tam knihu zařadil.

venacava
11.01.2022 4 z 5

Brečela jsem smíchy, kluci me pobavili.

LucySmile
20.06.2021 4 z 5

Není to žádné veledílo a dlouho jsem si nemohla zvyknout na styl psaní. Taky mě štvala Evanova povaha a Danova mlčenlivost, ale konec vše nečekaně vysvětlil a hltala jsem každé slovo. Moc se těším, jak se bude příběh těchto dvou vyvíjet!

ondras666
29.05.2021 2 z 5

Knihu jsem začal číst s nadějí, že mě bude bavit. Ale ejhle...
Téma vcelku banální, navíc ne zrovna dobře pojaté. Hlavní postavy jsou zoufale šablonovité a navíc většina z nich neskutečně protivná. Evan a Dan jsou fakt jako pár neskutečně hloupá a vcelku otravná kombinace. Navíc věčně mlčící Dan je fakt perlička.
No a ten závěr...

KláraH.
23.05.2021 4 z 5

Tak tomu říkám překvapení! A že jich na jedno odpoledne bylo!
Ty příjemné - nebyla to prvoplánovitá slaďárna, ale naopak, chvilkama se mi až tajil dech, jak tohle všechno probůh dopadne.
Ale i nepříjemné, protože těch hrubek a překlepů je opravdu moc. Ikdyž je pominu, za mě zbytečné bylo řešení Daveova problému. Šlo to i jinak, než takhle drsně.
Ale jinak ty Evanovy pozvolné myšlenkové pochody, leckdy pravda drsné až na dřeň, mě zajímaly.
Chci víc Evana a Dana. Asi ho o moc víc nedostanu, ale těším se.

vladenec
14.05.2021 4 z 5

hlody dobrý, některý dost pobavily. Ty chyby jsou otřesný, bije to do očí.

alibaba72
30.04.2021 3 z 5

Taková průměrná oddechovka :-)

Bettybook
20.04.2021 3 z 5

Vážně jsem si tady přečetla, že hlavní postavy si nelze nezamilovat? Já říkám jedno. Lze.
Hlavní postavy byly NA ZABITÍ. Jeden nemluvná stíhačka a druhej toxická osina v zadku. Jinak hromada gramatických chyb (mám pocit, že korektor knížku neviděl ani z rychlíku). A příběh je za tři hvězdičky.

DomenicaRisa
17.03.2021 2 z 5

Příběh byl fajn. Knížka má spád díky dialogům. Trošku zvláštní styl osaní, ale na ten jsem si rychle zvykla. Co ale NELZE odpustit, jsou ty mraky gramatických chyb. Jako viděl to vůbec korektor? Ted už nemůžu číst a vnímat příběh, až příliš se soustředím na hledání chyb. Proto jen dvě hvězdičky.

Myška43
28.02.2021 5 z 5

,, Nevím, jak popsat situaci, která nastala po našem vstoupení do tělocvičny. Asi takhle nějak se lidi dívali na cirkusová obludária, která kdysi dávno cestovala po světě a ukazovala různě znetvořené lidi. Šok, zhnusení, překvapení, pobavení i nechápavost."

Moje první setkání s autorkou a určitě ne poslední. Velice rychle jsem zapomněla na svůj věk a ponořila se do příběhu mladých lidí. Přiznám se, že chviličku mi to trvalo, ale jakmile jsem si vzpomněla na svých osmnáct, svou mluvu a své tehdejší priority, tak už to bylo v pohodě. Užívala jsem si to s celou partou.
Jeho ,, Výsost Nadrženost" Daniela a Evana si nejde nezamilovat. Naprosto rozdílné povahy a přesto mi k sobě moc pasovali. Zbytek přátel jsem si též oblíbila, až na Mikeho.

,,To je můj život a sorry, že ho žiju podle sebe. Všechno se netočí kolem tebe! Já jsem s ním, protože s ním chci být a ne proto, abych tě ztrapnil!"

Postoj rodičů u obou kluků mě donutil se zamyslet.....
Vadí vám, že jsou ,, jiní" kvůli vlastnímu přesvědčení, nebo se trápíte hlavně tím, jak bude reagovat vaše okolí?
Poslední kapitola byla pro mě trochu zvláštní, nezvyklá a přitažená za vlasy. Ale uvidíme. Třetí díl je věnovaný Mikemu, tak se nechám překvapit.

Štítky knihy

přátelství homosexualita gayové LGBT, queer, LGBT+

Autorovy další knížky

Lydia Strong
česká, 1983
2016  86%Na krev
2019  82%Trochu víc
2018  87%Bunny
2020  87%Trochu moc
2019  86%Trochu dál

Kniha Trochu víc je v

Právě čtených1x
Přečtených167x
Čtenářské výzvě7x
Doporučených3x
Knihotéce151x
Chystám se číst60x
Chci si koupit22x
dalších seznamech5x