Lucyk01 Lucyk01 komentáře u knih

☰ menu

Vysněný cíl Vysněný cíl Kate Stewart

A máme tu konečně recenzi na třetí díl série Havraní bratrstvo. Na zakončení této série jsem se hrozně těšila, jelikož předchozí díly mě bavily a s dějem to bylo jak na horské dráze. Což i zde jízda pokračovala.

V knize se vyskytuje hodně kapitol z pohledu Tobiáše a kapitoly z jeho minulosti, co vše předcházelo, než se potkal s Cecílií a jak to vše vzniklo. Bylo to hodně zajímavé, jak vůbec vzniklo bratrstvo. A také mě zajímaly i myšlenky a pohled na celou věc ze strany Tobiáše.

Kniha se četla rychle a jednoduše jako v předešlých dílech. Cecílie mi někdy lezla na nervy, jak se rozhodovala,jestli budou spolu nebo nebudou. Má mu odpustit nebo ne. Nějakou dobu je to zdravé, ale když to řeší polovinu knihy, tak to bylo už na mě moc dlouhé. Proto bych i uvítala, kdyby ta kniha měla i několik stránek míň.

Někdy jsem měla menší splín, co se týče toho, co se stalo ve druhém díle. (ten kdo ho četl, tak ví,o čem mluvím) a na konci knihy mi bylo smutno a do pláče. Ale jinak jsem ráda za ten happy end a ukončení celého příběhu, ke kterému se dřív či později vrátím, protože každý díl má něco do sebe.

V tomhle dílu se dozvíte plno nových věcí, které byly po celou dobu zahalené do tajemství a pochopíte fungování bratrstva a to, proč se chovali tak, jak se chovali (protože někteří čtenáři to odsuzovali)

I přesto, že se zde objasnilo plno věcí a je to zakončení celé série, tak na prvním místě pořád zůstává Exodus (druhý díl) Každopádně všem doporučuji si přečíst i tento díl pro to, abyste zakončili jejich dlouhý příběh. Zaslouží si vaši pozornost. Věřím, že se vám bude líbit.

10.02.2024 4 z 5


Až ti budu nablízku Až ti budu nablízku Bianca Iosivoni

Na knihu jsem se hodně těšila, jelikož už v předchozím díle jsem si oblíbila Parkera a chtěla jsem znát i jeho příběh a musím říci, že tento díl mě dostal po emocionální stránce a nic mě nezklamalo.

Kniha se četla rychle i přesto, že jsem musela chodit do práce a neměla jsem tolik času na čtení. Ale i z chvilky se vynořilo čtení do pozdních večerních-ranních hodin, že jsem knihu stěží odkládala pryč. Takže bylo vše při starém jak jsem u autorky zvyklá.

V knize objevují dva pohledy - Teagan a Parkera. Bavily mě oba pohledy, myšlenky v nich a pocity. Teagan jsem se oblíbila už od samého začátku. I přesto, že nehraje PC hry (jedině The Sims), tak jsem s ní měla tolik společného. Ať už nechutenství k lidem a ke střední tak i s názory a pohledem na svět. A lehce jsem se vžila do její situace. ( i když já nejsem zas až tak spontánní)

Parker je prostě Parker. Líbilo se mi jeho pokusy o flirtování nebo ten humor se špetkou dvojsmyslů. Pak udělal nějaké chyby, ale nemůžu soudit, protože nejspíš bych je udělala také.

U děje jsem se bavila a nepřišlo mi, že by se tam objevovala nějaká hluchá místa. Bylo to napínavé do poslední chvíle, i když jsem ke konci čekala trochu jiné usmíření než jaké bylo napsáno, ale jsem spokojená, že byl happy end a já můžu v klidu jít na třetí díl, který mě nesmí minout, protože Colea a Sophie jsem si zamilovala a chci číst jejich příběh.

Každopádně knihu a rovnou celou sérii doporučuji, je to taková oddechovka, ve které se mi i sevřelo srdce a měla jsem slzy na krajíčku.

21.01.2024 5 z 5


Až se zase usmíříme Až se zase usmíříme Bianca Iosivoni

Na knihu jsem se hrozně těšila, jelikož Biancu jsem si oblíbila už v předešlé sérii Strmý pád a Prudký vzlet a tato kniha jen potvrzuje to, proč se autorka stala mou oblíbenou.

Kniha se mi četla snadno a stránky mi rychle ubíhaly před očima. Styl psaní mi sedl a ani trochu se nezměnil od poslední knihy. Knihu jsem nedokázala odložit, i přesto, že jsem třeba musela.

Callie mi od samého začátku sedla a měla jsem s ní hodně společného. Keitha jsem si zamilovala už na letišti, když se poprvé po 7 letech potkali. Líbil se mi jeho humor a komentáře, které měl. Myslela jsem si, že to bude nějaký bad boy, ale mýlila jsem se. Překvapila mě jeho povaha a osobnost.

Vaše emoce budou během knihy jak na horské dráze a kniha vás nenechá v klidu. Přitažlivost mezi Callie a Keithem byla tak procítěně popsaná jako kdyby jsem byla já Callie a v mém pokoji Keith.

Líbilo se mi, že v knize se mluví o odpuštění a bavilo mě hledat společně s Callie pravdu o její minulosti a to, co se tenkrát stalo. A samozřejmě nesmí chybět ani ta vášeň a zakázaná láska mezi Callie a Keithem, která mě bavila že všeho nejvíc.

Originální bylo to, jak na jejich románek přišla Holly i Stella, což jsem nečekala. A ani jsem nečekala tu krutou pravdu o té nehodě, co se tam doopravdy stalo. V hlavě jsem měla plno scénářů, ale ani jedna nebyla správná.

Knihu rozhodně doporučuji všem, nejen čtenářům milující vztahy mezi sourozenci s trochou zakázané lásky.

17.01.2024 5 z 5


Kdekoliv Kdekoliv Sarah Sprinz

Na knihu jsem se velmi těšila, protože zaujala mě obálka knihy i anotace. Autorka si mě získala už z předchozí série, tak jsem možná očekávala vysokou kvalitu, která se mi tak napůl dostala.

Kniha se četla rychle a styl autorky byl stejný jak ho znám z jejích knih. Kniha je psaná dvěma pohledy - Emmy a Henryho, což je výhoda, když chcete vědět nějakou událost i z druhého pohledu.

Hlavní postava Emma mi byla sympatická od začátku až do konce a měla jsem s ní hodně společného. Henry byl super a měla jsem ráda ty jeho kapitoly. Byl to takový ten kluk, co vypadá, že je až moc pořádný, hraje jen podle pravidel a je vzorný. Ale uvnitř duše je ďábel, který se ukáže, když v něm probudíte lásku a náklonnost. Až jsem se divila, jestli nečtu o jiné postavě.

Děj byl předvídatelný, i když ta věc ohledně táty a mámy Emy a panem Wardem se mi zdála taková hodně umělá a čekala jsem, že to bude nějaká neopětovaná láska nebo něco většího, přitom kniha mě vyvedla z omylu. (jinak nechci zveličovat to, co se Wardovi stalo).

Některé scény a problémy, které Emma s Henrym řešili, se zdály být moc nucené jako, že je vše růžové, tak teď musí něco přijít, aby ten děj nebyl nudný. Prostě přišlo mi to hodně zbytečné a vynucené. Ale je to čistě jen můj subjektivní pocit.

Bylo od začátku jasné, že ti dva hlavní protagonisté skončí spolu, ale museli překonat během knihy několik "překážet". A konec mi přišel originální. Nebyl jen zakončen nějakým rozumným mottem nebo citátem, ale šťastným okamžikem, na který oba čekali.

I když čekala od knihy víc, nevadí mi to, protože jsem dostala pohodovou oddechovka, která je přečtená za pár dní, jak jsem u této autorky zvyklá.

V sérii plánuji pokračovat, protože se mi líbí to prostředí Dunbridge Akademy a zajímá mě další příběh, který je o Tori a Sinclairovi.

16.01.2024 4 z 5


Někdo zůstává Někdo zůstává Laura Kneidl

(SPOILER) Na knihu jsem se už dlouho těšila, protože Laura Kneidl patří mezi mé oblíbené spisovatelky a tahle její série mě bavila, protože každý díl pojednává o nějaké tabuizované věci, o které by se mělo více mluvit. Takže je jasné, že i na tento díl jsem se hrozně těšila, protože už z předešlých dílů jsem si oblíbila Luciena a Alizu.

Tento poslední díl trilogie pojednává o pákistánské dívce Alize, která má moc práce s právnickou školou, svým logem o vaření a instagramu, a do toho má starosti s vydáním své vlastní kuchařky. A pak je tu Lucien, který přišel o rodiče a musí vychovávat svou 15 letou sestru, která si prochází těžkou pubertou. Takže se jedná o dva lidi s protichůdnými zájmy i problémy.

Alizu i Luciena jsem si moc oblíbila. Ale nacházím i nějaké nesrovnalosti. Protože mi přišlo, že i když Lucien je představován jako ten, co nechce vztah, protože musí se starat o svou sestru, která bude vždy u něj na prvním místě, tak v knize se chová opačně. A pak, když Alize ho konečně chce, tak on najednou začne být totální idiot a začne hrát tu svou stanovenou roli. Takže jsem si říkala: Už se konečně rozhodni!

Kniha je čtivá a čtenář ji má za 2 dny přečtenou. Děj je obyčejný a předvídatelný, takže akorát pro ty, kteří chtějí vypnout na dva večery a užít si příjemnou romantiku.

Konec mi přišel nedokončený a useknutý. Asi přijde menší spoiler - > Oni se pohádají, pak spolu nemluví, on k ní přijde, oba si řeknou, že se milují a je happy end. Na mě to přišlo useknuté, jen aby už byl konec. Nevadilo by mi, kdyby kniha měla pár stran navíc.

Za mě taková příjemná oddechovka s předvídatelným, ale useknutým koncem pro milovníky Laury Kneidl.

10.01.2024 4 z 5


Polib mě Polib mě Stella Tack

Máme tu recenzi na první dočtenou knihu v novém roce 2024, ale bohužel nebudu začít pozitivní recenzí. Knihu jsem konečně dočetla po dlouhých 10 měsících a jsem ráda, že je za mnou.

Hlavní postava Ivy mi vůbec nesedla, chovala se dětinsky, byla rozmazlená, že jsem každým odstavcem v jejím pohledu říkala, že to asi nedočtu. To se prostě nedalo. Naštěstí se to zklidnilo v době, kdy se začínala zamilovávat do svého osobního strážce Ryana. Ale do té doby byla nesnesitelná. Už dlouho jsem nenarazila na tak nesympatickou hlavní postavu. A Ryan byl zlatíčko, kterého jsem litovala.

Anotace knihy byla lákavá a Děj byl originální, ale musím říci, že hodně předvídatelný. Každou stranou jsem se do čtení nutila víc a víc. Ale nakonec jsem to stěží dočetla, ale měla jsem na malé. Několikrát jsem měla sto chutí knihu vyhodit z okna.

Autorčin styl psaní mi sedl, což je zázrak. Kdyby Ivy byla sympatická a ne chovala se tak hrozně, tak by se to četlo ještě snáz. Škoda. Musím uznat, že obálka se jim povedla, nápad kniha má, jen mě zklamalo zpracování a celkově postavy. Od knihy jsem očekávala víc, protože kolem ní bylo takové haló, ale bohužel já jsem hodně zklamaná.

Knize bych dala ještě nižší hodnocení, nicméně oceňuji krásnou obálku a zajímavý nápad, který bohužel nesplnil očekávání z anotace knihy.

Nicméně vím, že je 100 lidí, 100 chutí a každý si na tuto knihu musí utvořit svůj vlastní názor, ale za mě toto prostě NE

10.01.2024 2 z 5


Polib mě znovu Polib mě znovu Stella Tack

Je tady recenze na druhý díl série Osobní strážce. Nejdříve jsem začala číst první díl, ale bohužel jsem ho musela odložit, jelikož mě štvala hlavní postava (více rozvedu v recenzi u prvního dílu), tak jsem dala šanci druhému dílu a doufala, že bude lepší.

Hlavní postava Silver se živí jako bodyguard, a líbila se mi její role v příběhu. A Prescot, princ Nového Skotska, byl mi také sympatický. I když jsem předpokládala, že on bude rozmazlený a bude mě vytáčet, tak se stal opak. Oblíbila jsem si ho za to, že ze sebe nedělá něco, i když by mohl. A jde si za svým, i když je to proti monarchii.

Kniha se četla snadno a rychle, ale asi v polovině to začalo být nudné a o ničem. Bylo tam hodně hluchých míst a nutila jsem se do čtení. Příběh byl lehce předvídatelný a já jsem bohužel byla zklamaná. Když kniha vyšla, byl kolem veliký hype, takže jsem od toho měla vysoké očekávání, které se nenaplnilo.

Ke konci jsem si jen přála, abych knihu, co nejdřív dočetla a šla na jinou. Protože i když se mi líbil autorčin styl psaní a i originální děj, tak mě to tolik nechytlo, jak jsem očekávala.

Plánuji si přečíst i třetí díl, který teď vychází, ale asi až za dlouho. Teď mám dost tohohle prostředí.

Kniha se určitě nezařadí mezi mé oblíbené díla v knihovně, což je škoda. Má krásnou obálku, ale něco te knize chybí. Neumím to vysvětlit, co přesně, ale určitě nějaké to wow nadšení. Za mě slabé, i chemie mezi protagonisty. Ještě uvidím, jestli si sérii ponechám nebo prodám. Ale už jistě vím, že rereading neplánuji.

Pokud máte rádi knihy z královského prostředí, kde se "zamiluje" princ do svého bodyguarda a nečekáte od příběhu velké WOW, tak kniha je právě pro vás!

09.01.2024 3 z 5


Boss Boss Marcy Jell

(SPOILER) Knížku jsem dostala k narozeninám od kamarádky a hned jsem se do ní pustila. Od začátku byla čtivá a zajímavá. Už mě zaujala i ta obálka, tak jsem byla zvědavá na děj.

Hlavní postava Zoe mi byla sympatická a taktéž i Zane, i když jsem někdy měla pocit, že bych ho víc než jednou praštila za to jeho chování. Chloe, Duke i Freya byli zlatíčka. Což o matce Zanea nemůžu říci, ta mě štvala po celou dobu. Chudák Viktor (otec Zanea), který jí musel snášet.

Děj se odehrává v Budapešti, ale v průběhu knihy se dostanete i na Ukrajina, do Německa či do Řecka. To cestování se mi hrozně líbilo a bylo krásně popsané i okolí v dané zemi. Některé scény byly předvídatelné, takže můžu z části tvrdit, že je to oddechové čtení.

Od poloviny knihy tušíte i jak to asi dopadne, ale mezi tím je to jak na horské dráze. Každopádně nejsou tam příliš často dramatické scény, které by příběh okořenily. Nicméně jsem našla i pár hluchých míst, kde jsem se nutila do čtení, jelikož se tam nic nedělo a bylo to nudné.

SPOILER
Na konci knihy mi vadilo, že Zoe a Zane pojmenovali svoje děti taky na Z, ale to je čistě můj subjektivní názor na pojmenovávání dětí. Podle mě tam bylo moc jmen na Z.
KONEC SPOILERU

Nicméně jsem si hodně oblíbila vedlejší postavy - Chloe a Dukea. Zajímal by mě jejich příběh.

Nemůžu říci, že kniha se stala oblíbenou v mé knihovně, ale určitě od autorky si přečtu i další její knihy.

09.01.2024 4 z 5


Náměsíční vrazi Náměsíční vrazi Stanislava Veselá

Na knihu jsem se dlouho těšila, protože Stáňu na YouTube sleduji už asi rok a miluji její tvorbu. Je to jako droga (hlavně u jídla) Fascinuje mě to zpracování těch videí od představování oběti nebo pachatele, jejich životy až po jejich konec života či činy, které spáchali. Zajímalo mě, jak to bude zpracované v knize.

Musím říct, že to bylo ve stejném formátu jako její videa, což jsem ocenila. Hodně zajímavých případů, které ještě nezpracovala v samostatná videa na YT. Ale nevěřila jsem (až dosud), že něco takového je vůbec možné udělat.

Četla jsem to poměrně dlouho, i když je to čtivě napsané. Ale musela jsem si od jednotlivých případů přestávky. Jelikož těch informací bylo dost a také, aby se mi všechny ty případy nemotaly dohromady.

Jsem ráda, že autorka v knize vysvětlovala různé odborné názvy, pojmy, fáze spánku a další věci, které jsou pro nás NEodborníky nesrozumitelné.

V knize najdete i pár obrázků, které jsou i pro slabší povahy, takže se ničeho nemusíte bát.

Kromě parasomnií, me docela pobavila část o sexsomnii, také jsem nevěděla, že i toto je možné.

Každopádně knihu doporučuji těm, kteří mají rádi TRUE KRIME nebo Stáňu sledujete na YouTube, a nebo jen vás zajímá toto neobyčejné téma.

Těším se do budoucna na případnou další knihu od autorky, protože tato pravém si zaslouží vaši pozornost i vysoké hodnocení jako dávám já.

08.01.2024 5 z 5


Idol Idol Kristen Callihan

Na tuhle knihu jsem se dost těšila. Zaujala mě, jak obálkou, tak i anotací. Kniha má velikou výhodu a to, že je psaná v ich-formě a také se v knize vyskytují dva pohledy - Libby a Killiana.

Hlavní postava Libby mi přišla od začátku sympatická a přála jsem ji úspěch a aby si splnila svůj životní sen.

Zato Killian byl ze začátku taková ta namyšlená hvězdička, která si dost o sobě myslí. I když Libby neřekl, že je slavný, tak se trošku tak choval. Každopádně když jsem četla jeho pohled, změnila jsem názor a v průběhu knihy mi přirostl k srdci.

V knize je hezky popsaný showbyznys a jak to v něm chodí. Během čtení jsem prožívala všemožné emoce od smutku k lásce a smíchu, od strachu k naštvání. I když jsem někdy čekala jiný průběh děje, byla jsem spokojená.

Sex v knize nemohl chybět a a chemie mezi hlavními protagonisty byla až hmatatelná.

Ale, i když se zdá, že kniha je perfektní, necítím to tak, ale tento názor je čistě subjektivní. Nějaké pasáže byly nudné a já jsem měla problém se znovu začíst. Každopádně oceňuji, že zde nebyly žádná zbytečná dramata.

Knihu doporučuji všem, kteří mají rádi knihy z hudebního prostředí a zároveň chtějí projet horskou dráhu plnou emocí.

02.01.2024 4 z 5


(Bez)vadní (Bez)vadní Marta Łabęcka

Kniha se četla velice dobře. Od polských autorek jsem četla už spoustu knih, takže jsem neměla veliké očekávání. Ale tato novinka roku 2023 předčila moje očekávání.

Hlavní postava Josephine mi od začátku přišla sympatická a rychle jsem se do příběhu dostala. A Chase jednoduše byl mým miláčkem po celou dobu knihy, i když někdy jsem měla chuť mu pořádnou balit, ale nakonec se srovnal, že to ani nebylo potřeba.

Během knihy jsem prožívala plno emocí, že jsem knihu ani nechtěla dočíst. Každopádně co to bylo za konec? Očekávala jsem nějaký happy end, ale tohle jsem nečekala. Nemůžu se dočkat druhého dílu.

I když jsem měla na začátku problém s er-formou, která se zde objevuje, tak jsem si na ni rychle zvykla. Nicméně věřím, že pokračování bude ještě lepší a objasní se plno niancí v ději a snad bude konečně ten očekávaný šťastný konec jejich (bez)vadného příběhu.

Knihu doporučuji těm, kteří chtějí zažít X druhů emocí najednou a zároveň těm, kterým nevadí otevřený konec.

01.01.2024 4 z 5


Ochraň mě Ochraň mě J. L. Beck

Máme tady recenzi na druhý díl od knihy Odsuď mě. Od knihy jsem neměla žádné očekávání, protože předchozí díl dostal ode mne nízké hodnocení. Ale tento díl mě totálně dostal a byla jsem příjemně překvapená.

Děj se mi zdá lépe propracovaný, i to celé prostředí. Dokonce se tam udály i zvraty, které čtenář absolutně nečeká, což v té první knize chybělo.

I zde se nachází dva pohledy - Keiry a Damona. Konečně tu máme příběh o Rossiových, takže jsem byla na to hodně zvědavá. Keira mi byla sympatická a i když byla nevinná, tak nebyla hloupá. I když, co se týče ochrany při sexu, tak zde byl stejný problém jako v jedničce.

Damon se mi více zamlouval, jelikož byl šéf a zároveň větší bad boy než jeho kamarád Hrdina. Což se mi líbilo. I tady se objevila plná řada klacků, ale naštěstí autorky se to snažily zaměnit i jinými výrazy pro mužský pohlavní orgán.

Jejich "vztah" se rozvíjel pomalu narozdíl od předchozího páru, proto byl uvěřitelnější. A dokonce jsem jim to přála, aby vše dopadlo dobře.

Příběh byl místy napínavý a nečekaný, takže jsem si ho víc užila a nemusela jsem si sama předpovědět, co se asi stane.

Musím říct, že mě konec totálně dostal. Nečekala jsem to a musím nutně dostat do ruky další díl, protože takhle to přeci nemůže skončit.

Tenhle díl rozhodně doporučuji. Dejte tomuhle dílu šanci, i přesto, že první díl se vám nelíbil. Věřím, že tento díl se vám líbit bude a budete chtít pokračovat dál ve čtení této mafiánské série.

30.07.2023 4 z 5


Odsuď mě Odsuď mě J. L. Beck

(SPOILER) Kniha mě zaujala obálkou i anotací, ale neočekávala jsem od toho nic extra, už jen podle těch průměrných recenzí. A udělala jsem jedině dobře.

I přesto, že se kniha četla velice dobře a rychle, tak tam byly veliké nedostatky.

Veliké plus dávám knize za dva pohledy - Hrdiny a Elyse. Ale postavy mi přišly takové nemastné, neslané. Hlavně mě štvalo jeho jméno nebo spíš přezdívka. Chápu v originále, ale v češtině to zní hrozně. A iritovalo mě to. Elyse mi přišla během celé knihy naivní a trošku hloupá dívka, která si několikrát protiřečila.

Děj mi nepřišel poněkud nedotáhnutý do konce. Chemie mezi Hrdinou a Elyse je nereálná, spíš je to fyzické než emoční. Tohle určitě není láska, kterou známe snad každý. A všechno mezi nima se seběhlo tak náhle a rychle a najednou, že se milují. Jasně, kdo by tomu věřil.

Dále mě štval překlad a časté opakování slov. A hodně klacků. Klacek sem a klacek tam. Už jsem na to háklivá.

MINI SPOILER

Hodně věcí mi tam nedávalo smysl. Nejvíc asi mě úplně dorazilo, když nepoužívali ochranu na sex a zajímali se jen o pohlavní choroby a na konci se divili, že Elyse je těhotná. Tohle nepochopíte.

KONEC MINI SPOILERU

A nakonec nechápu proč se série jmenuje Zločinecká rodina Rossiů, když Hrdina nepatří do jejich rodiny. To až druhý díl. Takže doufám, že druhý díl bude o malinko lepší než tento.

2 hvězdy dávám za tu čtivost příběhu, dva pohledy (Hrdiny a Elyse) a za poměrně slušnou obálku knihy.

30.07.2023 2 z 5


Twisted Love: Láska na ostří nože Twisted Love: Láska na ostří nože Ana Huang

Na knihu jsem byla od začátku velmi zvědavá. Rozečetla jsem ji už v červnu, ale kvůli zkouškovém období jsem se k ní dostala až v červenci.

I přes tu čtecí pauzu jsem se znovu ponořila do příběhu, který mě od začátku tak vtáhl do děje. Četlo se to opravdu snadno a stránky ubíhaly rychle pod rukama.

Hlavní protagonisté - Ava a Alex mi byli sympatičtí od začátku až do konce, i když mi Ava přišla místy hodně naivní a důvěřivá. A Alex byl prostě Alex a to tajemství, které skrýval mě totálně dostalo.

Příběh byl zajímavý a originální, i když někdy se dal předvídat. Takže dala by se knížka pro některé nazvat i jako oddechové čtení.

Během knihy počítejte, že vaše emoce a pocity budou jezdit nahoru a dolů jak na horské dráze. Dokázala jsem se do Alexe i Avy snadno vcítit, jelikož kniha je psaná ve dvou pohledech. Více jsem si užívala pohled Alexe.

Konec se dał předpokládat, ale netušila jsem, že opravdu tak skončí. Já bych to, co musela prožít Ava nedokázala natož abych dokázala odpustit Alexovi za to, co udělal. Více radši nebudu prozrazovat, ale v tomto příběhu by se víc hodil konec, který neskončí ŠŤASTNĚ AZ NA VĚKY.

Dávám schválně nižší hodnocení v tomto žánru, protože věřím, že další díly můžou předčít tento první díl.

Každopádně knihu doporučuji a plánuji si přečíst i ostatní díly série Twisted.

22.07.2023 4 z 5


Hypotéza lásky Hypotéza lásky Ali Hazelwood

Ze začátku jsem nevěděla, co mám od knihy očekávat, jelikož byla snad všude a obávala jsem se, že je až moc vychvalována. Ale nakonec jsem byla mile překvapená.

I když je kniha psaná v er-formě, čte se velice jednoduše a snadno si postavy zamilujete.

Hodně mě překvapila vazba knihy. Je měkká, ale na romatiku objemná. Já jsem teď hodně zvyklá na KD knihy, ale tahle je vydaná pod Ikarem, což pak se není čemu divit, že je taková, jaká je.

V knize se mi líbil humor obou postav, zejména Adama, kterého jsem si nejvíce oblíbila. Příběh je originální, jelikož děj se odehrává na půdě univerzity postgraduálu na katedře přírodních věd. Mnohdy zajímavá terminologie při rozhovorech, ale zároveň dobře vysvětleno neznalcům jako já.

Kniha je dobře promyšlená a velice mě bavila. Některé scény byly vtipné, jiné trapné a jiné kouzelné. Chemie mezi hlavními protagonisty byla cítit na dálku. Tady si pohrál osud, který je dal dohromady. Opravdu originální, jelikož Adam je profesor tamní univerzity a Olive je studentka postgraduálu. A protože on ji neučí a ani není v komisi její disertační práce, tak jim systém umožňuje randění, i když jen předstírané.

Snažím se najít nějaká negativa ke knize, ale ať hledám jak hledám, nemůžu žádné najít.

Knihu hodnotím velice kladně, plný počet hvězd, protože si to kniha zaslouží. Řadím ji mezi TOP 5 knih letošního roku.
DOPORUČUJI!!

22.07.2023 5 z 5


Nové vyhlídky Nové vyhlídky Lilly Lucas

Skoro rok jsem se na tento díl těšila, jelikož se ráda vracím do městečka Green Valley. Tento díl je už čtvrtý v pořadí.

Upřímně řečeno jsem mírně zklamaná. I přesto, že se kniha četla snadno a stránky rychle ubíhaly pod rukama (spíš ve čtečce), tak konec se mi zdál takový nedokončený, urychlený. Mě by vůbec nevadilo, kdyby bylo třeba o 30 stránek navíc.

Od začátku jsem si oblíbila hlavní postavy - Annie a Colea. Jejich smysl pro humor a jak se spolu doplňovali a slovně pošťuchovali bylo zábavné. Chemie mezi nima byla napsaná tak, že jiskry były vidět a cítit v mém pokoji.

Hodně se mi líbilo, že Annie je automechanička. To je hodně originální a je to vůbec první kniha, kde se vyskytuje hlavní postava, konkrétně holka, která je automechanička.

Dále v knize má poměrně velký prostor i postava Leny, o které je první díl Nové Začátky. Jelikož tento díl u mě je doposud nejlepší, tak tohle je veliký bonus v knize.

A teď z jiného soudku. Kromě toho, že byl z mého pohledu konec USPĚCHANÝ, tak mi vadilo, že když se tam něco stalo a já si myslím, že to nic nezměnilo, protože to nebylo něco, co by mohlo člověka změnit. Tak pak, že prý to změnilo vše. Což jsem nechápala, co se tedy změnilo. A nebylo tam řečené, co si uvědomila, ale hned podle toho se chovala jinak. Takže jsem byla trošku zmatená.

Každopádně i tak doporučuji. Jen doufám, že další díly se budou více přibližovat kvalitou k tomu prvnímu dílu, který pořád vede.

19.07.2023 4 z 5


Sny v nás Sny v nás Anna Savas

První díl v této sérii se mi hodně líbil, tak jsem si musela i přečíst druhý díl, který je o jiné dvojici. Konkrétně o Julianovi, spolubydlící Colea, a Lily, která se zde objevuje poprvé.

Kniha byla čtivá jako předchozí díl. Hlavní postavu Annu jsem si hned oblíbila a moc dobře jsem chápala její myšlenkové pochody, takže jsem ji rozuměla. A Juliana jsem si oblíbila už v předchozím dílu a zde mě zajímal jeho příběh.

V knize se nachází dva pohledy - Lily a Juliana. Víc mě bavil pohled Juliana a jeho myšlenky, jak se pere sám se sebou.

Příběh byl zajímavý a místy až dramatický a nečekaný. To na knize oceňuji nejvíce. Také citáty jsou zde velice naučné a pravdivé.

Chemie mezi oběma protagonisty byla až hmatatelná a tohle byla krásná love story s hate to love.

Některé scény jsem opravdu nečekala a jsem ráda, že se plno věcí a hlavně vztahů v rodinách vyřešilo a čtenáři spolu s postavami zde našli odpovědi na svoje otázky.

Za mě tenhle díl byl lepší než předchozí, což se jen tak nestává. Určitě doporučuji, jestli milujete německé autorky a linku hate to love. Tohle bude pro vás!

17.07.2023 5 z 5


Propast mezi námi Propast mezi námi Tess M. Puffrová

Na tuhle knihu jsem byla hodně zvědavá a momentálně mám z ní smíšené pocity.

Anotace knihy mě velice zaujala, ale čekala jsem od knihy více. Musím uznat, že se to četlo rychle a snadno, i když v jedné chvíli jsem měla problém ve čtení pokračovat.

Hlavní postava Donna mi přišla sympatická, i když ve druhé polovině knihy byla moc naivní až to bylo nereálné. A Sebastiana jsem si hned oblíbila. Líbily se mi tam ty úryvky ze španělštiny, kterou miluji.

Láska mezi nimi byla uspěchaná. A nebylo moc prostoru na chemii nebo zamilované jiskření mezi postavami. Prostě najednou to tak bylo, že se přitahovali, z ničeho nic.

Jejich příběh byl zajímavý a většinou jsem se dokázala do něj vcítit, ale ten konec mě maličko zklamal. Čekala jsem na konci nějaké větší překvapení, ale nic. Zdálo se mi, že to autorka uspěchala, hlavně ten epilog.

Myslela jsem si, že zasnoubení mezi Malcolmem a Donnou bude mít jiný háček, než měl ve skutečnosti. A zdálo se mi, že plno věcí nebylo vyřešeno a chybí mi nějaké odpovědi.

Já osobně mám ráda happy endy, ale v tomhle příběhu by mi i nevadil špatný konec, jelikož v reálu by to takhle asi nedopadlo. Hodně se mi líbil popis těch chudých a bohatých lidí a rozdílů mezi nimi.

Jsem ráda, že jsem si knihu mohla přečíst, ale kniha na autorčinu celou sérii Zatracená láska nemá. Každopádně další její knihy si mile ráda přečtu až vyjdou.

Knihu hodnotím nadprůměrně, protože stojí za přečtení, i když to není dokonalé. Kniha se určitě bude líbit čtenářům, kteří za každou cenu mají rádi šťastný konec, i když by to tak za normálních okolností asi nedopadlo.

15.07.2023 3 z 5


Spálené mosty Spálené mosty Tami Fischer

Na knihu jsem se hodně těšila, protože jsem viděla hodně pozitivních recenzí, úžasné reely a taky krásná obálka knihy. Nevěděla jsem, co mám od knihy čekat, ale hned jsem se do knihy snadno začetla.

Kniha je čtivá, v některých pasážích vtipná, ale někdy zase vážná. Během čtení jsem prožívala hodně emocí a nemohla jsem se od knihy odtrhnout. Úplně mě pohltila. Autorčin styl psaní mi sedl. Byl podobný jako třeba styl Mony Kasten nebo jiných německých autorek. Chtěla jsem tak moc vědět tajemství, které skrýval Ches, že jsem prostě musela číst dál a dál, až jsem byla na konci celého příběhu.

Hlavní postava Ella mi byla v něčem podobná, takže jsem se lépe mohla do ní vcítit. Ella není zas tak naivní, jak se zprvu mohlo zdát. Úplně jsem ji chápala když její přitažlivost k Chesovi zatemnil mozek a rozum, mě by se to dost pravděpodobně stalo taky. Ella byla nebojácná a má můj obdiv, že dobrovolně pomáhala Chesovi, i když ho vůbec neznala.

A Ches byl úžasný, hned jsem si ho oblíbila a docela si i dokážu představit jak vypadá podle knižní přezdívky Thoržíš. Jako Thor (Marvel postava) a Ježíš. Tohle prostě bylo dokonalé. A jako pár byli prostě kouzelník.

Děj byl zajímavý. Mafie a podsvětí tomu dodalo originalitu. V knize se nachází plno zvratů, které mě hodně překvapily a udělaly knihu více záživnou.

Jsem mile překvapená a jsem ráda, že to skončilo dobře. Určitě se vrhnu na druhý díl, který už vyšel. Postavy z tohohle dílu by tam měly hrát vedlejší role a věřím, že se dozvím jednu věc, která tady nebyla vyřešena. Příběh velice doporučuji.

24.04.2023 5 z 5


Osamělé srdce Osamělé srdce Mona Kasten

Máme tady další recenzi, tentokrát na německou autorku Monu Kasten. Tato autorka patří mezi mé úplně nejoblíbenější autorky z německé stáje. A opět musím přiznat, že Mona nezklamala.

Nevěděla jsem, co mám od knihy očekávat, ale už od začátku mě kniha pohltila. Četla se snadno a rychle, prostě styl Mony.

Rosie mi byla od začátku sympatická a to samé bylo i s Adamem. V knize jsou 2 pohledy - Rosie a Adam. A oba pohledy jsem si užívala. Dokázala jsem se vcítit do jejich pocitů a myšlenek až do samého konce.

Bohužel to samé nemůžu říct o Rosiině kamarádce Kayle. Ta mi od začátku nesedla a během knihy se pěkně vybarvila. A to, co udělala je neodpustitelné. Další osobou, kterou jsem si neoblíbila, byl otec Rosie. Možná bych ho pochopila, kdybych viděla do jeho hlavy, ale momentálně nemám pro něj pochopení!

Knihu bych chtěla jen chválit, ale mám i nějaké připomínky. V anotaci je napsáno Adam, ale když jsem se koukla na nadpis jeho pohledu, tak tam byl Beast. Jednou to tam bylo napsané tak, jindy onak a jsem byla zmatená. A tak to bylo i u ostatních členů kapely. Jednou si řeknou příjmení, jednou jménem a já nevím, kdo tedy mluví.

A další věcí bylo, že v knize neproběhla žádná intimní chvíle klasické typu (sex po telefonu nepočítám) Prostě klasický s*x tam nebyl. Já nejsem na toto zvyklá a od Mony mi to tam chybělo. Vím, že Adam má nějaký fyzicky problém, který dosud neznáme, ale mohlo tam něco malého osobního proběhnout. Tak doufám, že k tomu dojde ve druhém dílu a konečně se dozvíme, co se Adamovi stalo.

A ten konec? Čekala jsem trošku horší závěr. Malý otevřený konec to má, ale není to nic tragického.

Kromě těchto negativních věcí knihu hodnotím pozitivně. Velmi doporučuji a věřím, že druhý díl bude ještě lepší a budu moct dát plný počet hvězd.

19.04.2023 4 z 5