Lucy101 Lucy101 komentáře u knih

☰ menu

Rychlé lodě do pekel Rychlé lodě do pekel Petr Eisner

Přečteno na jeden nádech. Z počátku jsem vůči knize byla skeptická, ale splnila nadmíru má očekávání!

16.04.2022


Ryanova pomoc Ryanova pomoc Leila Meacham

Za mě krásný příběh s očekávaným dobrým koncem, prostředí ranče a příběhy okolo koní jsou něco pro mě ????

13.11.2020


Sama sebou Sama sebou Jojo Moyes

Pokračování nádherného příběhu opět nezklamalo :)

25.02.2020 5 z 5


Tajemný jezdec Tajemný jezdec Zane Grey

První kniha od Greye a naprosto strhující příběh. Nečekala jsem, že ji tak rychle přečtu vzhledem k tomu, kolik času na čtení mám. Dokonale popsaný americký westernový život kovbojů a bohatého rančera s bláznivým synem, kterého tak moc miloval, že přehlížel jeho surové a hazardní chování. A také jak v té době žena nezmohla vůbec nic, protožs její slova neměla pro nikoho takový význam. Příběh se mi moc líbil.

15.05.2017 5 z 5


Čtyři kousky chleba Čtyři kousky chleba Magda Hollander-Lafon

Málem jsem ani nedočetla do konce. Myslela jsem že to bude zpověď ženy, která přežila období holocaustu a né že to bude sněť jejích bezvýznamných myšlenek sepsáno do kapitol, které na sebe ani nenavazují. Žádný příběh, nic. Jediné co mě bavilo bylo na konci asi 6-7 stránek kde byl stručně popsán život autorky knihy, o tom jak putovala z pracovních táborů do fabrik a jak se jí nakonec podařilo uniknout a co se pak stalo s její rodinou. Jinak děs.

10.03.2016 odpad!


Farma zvířat Farma zvířat George Orwell (p)

Kniha přečtena na dva nádechy. Byla jsem naprosto unešena dějem. Ze začátku jsem zápasila se jmény, ale po chvíli jsem se v nich přestala ztrácet. Zvířata se chovala jak za doby Stalina. Bylo mi líto jak Boxera tak ostatních zvířat. Nejhorší je fakt, že ty prasata potkáváme i v dnešní době !

10.03.2016 5 z 5


Už zase skáču přes kaluže Už zase skáču přes kaluže Alan Marshall

První jsem viděla film. Úplnou náhodou jsem pak narazila na knižní verzi. Velmi emotivní a dobře napsaná ! :) Naprosto jsem se dokázala vžít do děje a vše si dokonale představit. Je fakt, že je zdlouhavě psaná, v knize jsou části, kdy autor píše o něčem ale zároveň o ničem, ale i přesto pro mě jedna z nejlepších.

10.03.2016 5 z 5


O myších a lidech O myších a lidech John Steinbeck

Narazila jsem na ni úplnou náhodou. Pak jsem ale zjistila, že ji znám, a že jsem si o ní kdysi říkali ve škole a chtěla jsem si ji přečíst. Nebyla jsem zklamána, ale příjemně překvapena. Krátká, ale dobrá, moc hezky se četla :)

31.03.2014 4 z 5


Lístek lásky Lístek lásky Émile Zola

Zajímavá kniha, ten konec jsem docela očekávala.

31.03.2014


Šepoty a lži Šepoty a lži Joy Fielding

Knihu jsem četla dá se říct na jeden nádech. Popis mě zaujal už jenom tím, že to budu mít v oboru - Terry jako ošetřovatelka. Říkala jsem ji to bude něco pro mě. Doslova jsem tu knížku hltala. Neskutečně napínavá. Moc mě bavila. Konec zvrácenej, prostě super.

15.03.2014 5 z 5


Obraz Doriana Graye Obraz Doriana Graye Oscar Wilde

To je snad asi poprvé co jsem četla tak starou knížku. Vydání bylo šílený, každopádně musím říct že se mi kniha chvílemi líbila ( myslím tím chvílemi, kdy byla přímá řeč - lidé vedli nějaký rozhovor). Jinak nejvíc mi vadily myšlenkové pochody Lorda Harryho nebo samotného Doriana. Nebavilo mě číst jaké kdo má druhy šutrů a kdo kde jakou má pitomost z kolikátého století...A doufala jsem v to že se častěji bude autor vracet k obrazu, a bude častěji popisovat to jak se mění. Konec, no takový konec jsem upřímně fakt nečekala. Ale dávám tři hvězdičky..

15.03.2014 3 z 5


Diablo Můj vysněný kůň Diablo Můj vysněný kůň Gabi Adam

Nemám co dodat, Diablo je knížka kterou jsem četla cca 4-5let zpátky, a musím říct, že jsem si u všech knížek této série pekelně pobrečela. Klidně bych je přečetla znovu..

25.02.2014 4 z 5


My děti ze stanice ZOO My děti ze stanice ZOO Christiane Vera Felscherinow

Když si tak uvědomím, že tohle se vážně někde děje, je mi zle. Malý hloupý děcka, co to v rodině nemaj jednoduchý, chytnou se špatný party a už jim není pomoci, pokud nechtějí oni samy. Přála jsem si šťastnej konec, že nakonec zůstane s Detlefem, ale těžko něco takového u této knihy očekávat...že

25.02.2014 5 z 5


Ptačí zpěv Ptačí zpěv Meagan Spooner

Nemám slov, tak úžasnou knížku jsem dlouho nečetla. Dokonale popsané prostředí. Všechno jsem si dokázala jasně a barvitě představit. Ten konec byl tak příšerně smutný a tak unáhlený až jsem byla vážně naštvaná a určitě bych byla radši kdyby byla kniha o 100 stránek delší .. Četla jsem a četla a najednou nebylo co číst! Tahle kniha patří zatím mezi TOP mých oblíbených a těším se až Spoonerová vydá novou :) !

25.02.2014 5 z 5


Riskantní plán Riskantní plán Joanna Campbell

Prostě pokračování řady Plnokrevníku, u všech dílů ukápla slza a uvšech dílů jsem pomalu hryzala nehty napětím. Tyhle typy knížek miluju. A ještě k tomu z dostihového prostředí. To je moje!

25.02.2014 4 z 5


Nekonečný příběh Nekonečný příběh Michael Ende

Už je to trošku déle, co jsem knihu četla, ale Átrej byl můj hrdina už když jsem byla malá. Prostě napínavá klasika, u které si člověk i pobrečí.

25.02.2014 5 z 5