Ryanova pomoc

Ryanova pomoc https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/355556/bmid_ryanova-pomoc-D8a-355556.jpg 4 341 121

Mladá Bostoňanka Cara se musí vyrovnat s náhlou smrtí svého dobrého přítele, právníka Ryana. A také s podivným odkazem v jeho závěti – Cara získává polovinu ranče, který tvrdou rukou vede Ryanův bratr, a musí na ranči alespoň jeden rok žít, aniž by komukoliv sdělila důvod. Pro ženu z města je život na pláních Texasu tvrdý – o to víc, že Ryanův bratr i všichni jeho zaměstnanci na ni pohlíží jako na zlatokopku a usurpátorku. Ovšem Cara se nikdy nevzdává a je odhodlaná dostát poslednímu přání mrtvého přítele za každou cenu. Navzdory ústrkům, pomluvám i probouzejícím se citům, které si nemůže dovolit…... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Knižní klub
Originální název:

Ryan's Hand , 1984


více info...

Přidat komentář

Leído
03.04.2024 4 z 5

Klasickou romantiku moc nečtu. A už vůbec nečtu romantiku z ranče. Není to nic pro mě. Co ale pro mě určitě je, je hate to love linka, která tady tvořila podstatu příběhu a byla skvěle uvěřitelná. Stejně jako postupná proměna. Byl cítit boj srdce s rozumem, hlavně u Jetha, ten se v tom chudák topil a ani se mu nedivím. I přesto, že knížka je na dnešní poměry naprosto cudná, chemie mezi postavami byla hmatatelná. A v okamžiku, kdy se zdálo, že právě chemie nevyhnutelně zapracuje na směřování příběhu, hodila do toho Cara vidle.

Kromě hlavních postav se mi líbily i ty vedlejší, především Fiona a Leon. Bavilo mě, jak si překlad poradil s jejich nespisovnou mluvou. Většinou s tím mám problém, když se překladatel snaží psát slangovým jazykem, ale tady mi to k těm postavám opravdu sedlo.

Nepříliš velká očekávání a velmi příjemné překvapení. Hodnocení 4,5*

beautiecutie
04.02.2024 5 z 5

Milá romantika, která mě zabavila hlavně i díky tomu, že knihy/filmy odehrávající se na rančích prostě miluju :)


Rosana
07.01.2024 4 z 5

Pěkný příběh, taková milá romantika, ovšem jednu hvězdu strhávám za velké množství chyb.

adela.hol
27.11.2023 5 z 5

Čtyřiadvacetiletá Cara se ještě nestačila vzpamatovat ze smrti svého nejlepšího přítele Ryana a náhle musí vstřebat podivný vzkaz, který jí Ryan nechal ve své závěti. Má se přestěhovat z Bostonu do Texasu a celý rok strávit na ranči, jehož polovina jí teď patří. Nikomu však o Ryanově žádosti nesmí říct. Majitelem druhé poloviny ranče je Ryanův starší bratr Jeth, který Caru okamžitě považuje za zlatokopku, protože nevěří, že mezi ní a Ryanem nikdy nic nebylo. Chce závěť napadnout, ale Cara je odhodlaná Ryanovo přání splnit. Začne na ranči žít, i když opovrhující pohledy musí snášet nejen od Jetha, ale i všech zaměstnanců. Vydrží Cara na ranči celý rok a pochopí, o co Ryanovi šlo?

Kniha byla vydaná poprvé v roce 1984, ale nemělo to vliv na čtivost a na to, že mě příběhem dostala víc, než jiné knihy vydané v posledních měsících. Vyprávěna je er formou a i když hned na začátku zápletku uhodnete, nebránilo mi to v tom příběh si užít. Hate to love linka je moje nejoblíbenější a k tomu tentokrát v originálním prostředí plném kovbojů.

Cara se mi líbila v tom, jak se ničím nenechala zastavit. Jeth jí to rozhodně neulehčoval a myslel si, jak ji snadno zlomí, ale Cara vždy dosáhla pravého opaku. Nejen, že všechno zvládla, ale postupně si na svou stranu získávala i ty, kteří jí na začátku pohrdali. K tomu si musela přiznat, že ten hrubý neurvalec Jeth ji přitahuje víc, než by měl.

Ač byla zápletka prostá, tak v ní byly detaily, které já vždy oceňuji. Stačila věta, ve které byl náznak, abyste pochopili, jak se věci mají, jen to nepochopila ta postava. Většinou Cara. Jenže mně jsou tyhle postavy ala trubky blízké a právě proto je ti "hrubiáni" chtějí. Vzhledem k roku vydání čekejte spíše nevinné scény, ale i tak v nich měly postavy velkou chemii, kterou jsem jim věřila a fandila jim.

petulkapeta
27.11.2023 5 z 5

,,A když jsem tě pak objal a políbil, dotkl se tě úplně se mnou cloumala
horečka."
Tak tohle byl úplně skvělý příběh. I když jsem Ryenovi záměry poznala celkem brzy,narozdíl od těch dvou,tak se mi libilo jak Cara udělala vše aby dodržela svůj slib...

evask
20.07.2023 4 z 5

Odpočinková letní četba. Když má člověk tohle očekávání, je spokojen.

Sansli
14.04.2023 5 z 5

První co mě u téhle knihy, hlavně po přečtení anotace, napadlo, že tohle bude zase další z mnoha romantických příběhů, které přečtete a rychle zapomenete, prostě jen "další červená knihovna" po které sáhnete, když si potřebujete odpočinout, nepřemýšlet nad složitými věcmi, jen se nechat vtáhnout do příběhu, u kterého od začátku víte, že dobře dopadne.
Přesto i když je to romantický příběh, tak musím přiznat, že mě to neskutečně bavilo. Dopoledne jsem knihu otevřela s pocitem "dám tomu šanci" a večer jsem knihu zavírala s přesvědčením "to bylo tak kouzelné".
Skvělá atmosféra a krásné prostředí texaského ranče s divokou přírodou a s hrdiny, kteří si kolem sebe postavili vysoké zdi nedorozumění a předsudků, za kterými chtěli žít. Ale ono tak docela nejde žít vedle sebe v jednom domě a ignorovat se.
No a tak postupně, kámen po kameni začínají Cara a Jeth své zdi bořit a poznávat toho druhého. A my sledujeme, jak se krůček po krůčku začíná nenávist měnit v lásku... až k happyendu. Vždyť Ryan to měl naplanované do posledního detailu:)

4xbabča
01.04.2023 5 z 5

Moc hezký romantický příběh, který je opravdu příjemným čtením. A to i díky hlavní hrdince knihy Cary, která se ocitne v krásné přírodě na ranči v Texasu, kde si musi poradit s řadou nástrah.

mcabr
14.03.2023 5 z 5

Pěkné, milé čtení.

kikies
08.01.2023 3 z 5

Milé, příjemné a nenáročné. Nelze očekávat víc, než nabízí na první pohled, ale ani to není málo. Přátelství, nemoc, smrt, vyprahlé pláně, drsní kovbojové a z počátečního nepřátelství pomalu ale jistě rodící se láska jak trám. Jediné oko nezůstane suché.... OK, trochu přeháním, ale já si skvěle orazila. :)

anna7852
20.10.2022 5 z 5

Předvídatelné, ale naprosto parádní. Jen zase epilog nějak nebyl:(

LenaWirus
27.05.2022 4 z 5

Jedná se o krátkou romantickou jednohubku na dva dny. Nic složitého, ale moc pěkného k uvolnění, když zrovna nechcete číst nic, u čeho musíte přemýšlet. Jeth byl samozřejmě v mnoha ohledech přehnaný a nereálný, i tak je to ale typický mužský nabručený hrdina, po kterém většina žen touží. Zklamal mě ale strohý konec.

Hatshepsut
04.05.2022 4 z 5

Určitě předvídatelné romantické čtení, ale na prvotinu autorky to nebylo špatné. Dlouho jsem nečetla o životě na ranči. Lehce na mě padla nostalgie z let, kdy jsem ještě hltala westerny od Zaneho Greye. Cara byla neuvěřitelná, že to vše vydržela a dodržela Ryanův slib, to bych tedy nezvládla. Na druhé straně umím pochopit Jethův smutek z nečekané ztráty bratra a jeho nedůvěry ke Caře, o které nikdy neslyšel. Konec knihy byl na můj vkus zbytečně strohý.

narisa
03.05.2022 5 z 5

Jedním slovem paráda. I když Jeth byl dost na zabití. Cara měla svatou trpělivost a byla úžasně přátelská a milá. Přesně to, co Jeth potřeboval, jak správně odhadl Ryan.
Mimochodem, přece bylo jasné, proč Ryan s Carou nespal - byl smrtelně nemocný a chtěl ji pro svého bratra. A ona ho měla ráda, jako bratra. No nic.
Já knihu rozhodně doporučuji

Ralemo
17.04.2022 5 z 5

Moc hezky napsaný příběh. Za mě dávám plný počet hvězd. zajímavý příběh, Ryan to měl celé do puntíku naplánované. Cara byla odvážná, že mu jeho poslední slib splnila a nakonec podlehla kouzlu jeho bratra. Zkrotil ji on, nebo ona jeho? Krásné prostředí Texasu, ranče, spousta přírody, zvířat. Taková jednohubka k odpolednímu kafíčku. Určitě doporučuji přečíst. :)

Dámaskloboukem
17.04.2022 1 z 5

(SPOILER) Nedočteno.
O “tom krásném” v tomto typu literatury máme s autorkou diametrálně odlišné názory. Možná je to rokem, kdy kniha vyšla, možná velkým věkovým rozdílem mezi námi. Po prvním setkání odkládám autorku hodně daleko a třeba k ní časem dozraji.
Příběh má potenciál a je i čtivě napsán.
Ovšem
Hned na začátku mě dostal vztah Cary a Ryana.
On ji šatil, musela se mu předvádět naoblíkaná a upravená, oslovovali se “lásko”, ona se nakvartyruje do jeho postele a nic spolu nemají ?? Pár stránek před tím, ještě autorka čtenářky úplně mimo kontext upozorní, ze hrdinka je panna.
Dorazil mě ten rozsochaty, sluncem a větrem ošlehaný texasan. Vysoké kožené boty na míru šité (nechci vidět ty nohy, až je sundá), kalhoty s puky, přiléhavý kožený top, kovbojský klobouk. Od 18-ti hravě drtí všechny životní nepřátele co se mu postaví do cesty.
Když JI poprvé spatří v advokátní kanceláři naprosto neohroženě a bez jejího dovolení, vytáhne k posílení své mužnosti….. a teď pozor… velký, zaoblený, krásně tvarovaný ….. ano…doutník.
Poté co jej teatrálně použije se na NI vrhne, pořad jsou v té advokátní kanceláři a vidí se poprvé v životě, začne ji vášnivě líbat. Ona, v sobolím kožichu, se brání sevřenými rty.
Jak to dopadlo nevím.
U sevřených rtu jsem to odložila.

Jdu si najít něco z české vsi. Třeba o dřevorubci, který v pruhatych trenýrkách a v kroksech řeže motorovkou klády na hromadě dřeva.
To je podobně ujeté, ale v našich zeměpisných šířkách jaksi reálnější..

TerMa
07.04.2022 5 z 5

Nádherná knížky, zamilovala jsem se do ni hned v prvních kapitolách, kdy soucitite s hlavni hrdinkou a menite názor na Jetha v nenávist a lásku, předvídatelný konec ale ničemu to na příběhu neubírá. Tato knížka bude mít misto v mé knihovně a rozhodně ne jenom jednou čtená. DOPORUČUJI a přeji příjemné čtení

veverka@ořech
08.03.2022 5 z 5

Příjemná oddechovka na jeden den. Romány Leily Meachamové mám moc ráda, toto je však taková jednohubka.

beruzzka
09.02.2022 4 z 5

Pohodove hezke cteni, klasicka romantika, kde je od prvni strany jasne, jak to bude.

janina66
25.01.2022 4 z 5

To byla kniha, kterou jsem teď potřebovala. Po všech thrillerech a detektivkách jsem si krásně odpočinula u četby ryze romanťárny. Většinou u těchto knih je dojemný konec, tady jsem si naopak pobrečela hned na začátku, to s Ryanem. Také se mi líbila zmínka, proč autorka, jako učitelka, knihu napsala.

Štítky knihy

tajemství romantika romance ranč, rančeři

Autorovy další knížky

Leila Meacham
americká, 1938 - 2021
2012  85%Poselství růží
2013  83%Dlouhé stíny
2014  88%Sen o Somersetu
2021  82%Vážka
2017  82%Ryanova pomoc

Kniha Ryanova pomoc je v

Právě čtených1x
Přečtených439x
Čtenářské výzvě46x
Doporučených28x
Knihotéce232x
Chystám se číst144x
Chci si koupit24x
dalších seznamech5x