Lenny.Wolf Lenny.Wolf komentáře u knih

☰ menu

Kopírák Kopírák Sam Holland

Obvykle se ke špatným knihám nevyjadřuju, hlavně se jim většinou zdárně vyhnu, ale tady jsem se nechala zlákat dobrou anotací a ještě lepším marketingem, kde na vás Kopírák vyskočí skoro všude.
Věřím, že lidem, kteří jsou sváteční čtenáři a nebo nemají krimi moc načteno, to bude připadat super a mega hustý, ale pro mě to bohužel byla šílená slátanina. Připadalo mi, jako by autorka smíchala dohromady nejznámější krimi série, k tomu přidala všechna klišé, jako je suspendovaný detektiv, který si řeší vlastní minulost, falešné stopy a obvinění a hlavně se snažila brutalitou v knize, co nejvíce šokovat. Navíc jsem vraha uhodla už v půlce knihy a závěrečný twist v epilogu mi přišel totálně mimo.
Co chválím je obálka knihy a ořízka, na to se kouká moc hezky :D Ale pokud chcete fakt dobrou krimi, tak série Čtvrtá opice to za mě jistí.

21.03.2023 1 z 5


Počítám s tebou Počítám s tebou Michaela Červenková

Sice nejsem úplně cílová skupina pro tuhle knihu, ale páni.. To jak autorka vystihla popis úzkosti, paniky, toho jaké je to nemoci v noci spát a naopak ráno vstát a když už se to povede, tak je to v podstatě nadlidský úkon, je až děsivé. Nebo spíš je naprosto děsivé to, jak se v tom sama vidím... Nejen v době kdy jsem byla studentem střední školy, ale i teď.. ty pocity jsou stále stejné.

Přestože je tahle knížka velmi útlá záležitost a já ji zhltla za jedno odpoledne, rozhodně ji doporučuji všem, kteří se potýkají se stejnými problémy, jako Lada, ale i těm, kteří chtějí porozumět tomu, co se nám takto "postiženým" děje v hlavě. Je skvělé, že se o tomhle píše a mluví, protože co já bych za to dala před 15 lety, kdyby vyšla nějaká taková kniha..

21.02.2022 5 z 5


Tisíce metrů ode dna Tisíce metrů ode dna Jasmin Schreiber

Nevšední roadtrip, ve kterém mají hlavní roli dívka Paula, osmdesátník Helmut, neurotický kříženec ovčáka Judy, stařičký karavan, urna a slepice. Dost zvláštní kombo, že?
Je to velmi dojemný, vtipný a hořkosladký příběh o vyrovnání se se ztrátou blízké osoby a o nalezení sebe sama. Nic víc k tomu nebudu psát, protože jde o velmi útlou knížku a nechce nic víc k příběhu vyzradit, ale bylo to vážně krásný. Většinou mě nic nedojme, to už musí být, ale i mně zvhly oči...

22.01.2022 5 z 5


Hned vedle Hned vedle Leah Montgomery

Ty bláho, dlouho jsem nečetla takhle dobrý psychothriller. A jako ten konec?!

20.01.2022 5 z 5


Supertajný seznam věcí Supertajný seznam věcí Theo Addair (p)

To bylo tak milý a nunu :) Poslední dobou jsem četla náročnější knihy a lehce jsem upadla do čtecí krize. Bylo osvěžující tohle slupnout v podstatě na posezení.

09.10.2021 5 z 5


Sedem manželov Evelyn Hugovej Sedem manželov Evelyn Hugovej Taylor Jenkins Reid

OMG, tohle bylo tak výborný!! T.J.Reid je moje oblíbená autorka, ale bohužel tahle kniha stále ne a ne vyjít česky, na angličtinu si netroufám, tak sem se pustila do slovenské verze a musím říct, že jsem neudělala chybu. Nikdy jsem nečetla nic takového, už Daisy Jones & The Six bylo skvělé a nezapomenutelné čtení, ale tohle? Naprosto to miluju! Nechápu, že je to celé jen fikce, stále jsem měla tendenci si zmíněné postavy a filmy hledat na Googlu. Rozhodně tohle bude nejlepší přečtená kniha roku a určitě i to nejlepší, co jsem kdy četla. Vážně jsem naprosto uchvácená a klidně bych hodnotila i 10*/5*

15.06.2021 5 z 5


Nejsem jako vy Nejsem jako vy Jodi Picoult

Moje první přečtená kniha od autorky a přestože je to pořádná bichle, vůbec jsem se nemohla odtrhnout. Jednoznačně nejlepší kniha, kterou jsem zatím letos četla a rozhodně vyzkouším i její další díla.

01.06.2021 5 z 5


Vůně citrónu Vůně citrónu Sam Xabyssus (p)

Jeee, to bylo tak hezký. Velká škoda, že se o téhle knize moc nemluví a v podstatě zapadla. Jsem moc ráda, že si ke mně našla cestu a mohla si ji přečíst!

21.05.2021 5 z 5


Tři měsíce v Barceloně Tři měsíce v Barceloně Adam Gebrian

Do Barcelony jsem se naprosto zamilovala, když jsem tam byla na svatební cestě. Totálně mě to město ohromilo. Je tam vše, město, příroda, moře, milí lidé.. hned jsem věděla, že se tam jednou budu chtít vrátit. Díky téhle knize jsem objevila další místa, kam bych se chtěla podívat, ale také velký stesk po Barceloně. Barcelona je láska a tahle kniha taky!

09.04.2021 5 z 5


Příběhy ze země, kde gekoni dávají dobrou noc Příběhy ze země, kde gekoni dávají dobrou noc Sarah Hlousek (p)

Na knihu jsem náhodou narazila na jednom knižním profilu na instagramu a podle anotace mě poměrně zaujala. Indonésie a Bali mě láká, tak jsem se chtěla dozvědět něco víc. Bohužel mě ale vůbec nezaujal humor a styl psaní, ani celkové zpracování knihy. Možná kdybych si příspěvky četla někde na FB či blogu, pousmála bych se a šla dál, ale takhle mě to nějak neoslovilo. Nicméně velmi chválím autorky snahu o zlepšení životů dětí a lidí na Bali, protože život tam evidentně není úplně snadný.

27.03.2021 2 z 5


Vévoda a já Vévoda a já Julia Quinn

Seriál jsem neviděla a díky ohromnému hypu okolo znovuvydání knihy jsem se nechala zlákat na čtení. Začátek dobrý, celkem vtipný čtivý, ale po nějakých 120 stranách začal děj upadat a celkově mi to začalo připadat fakt hloupý. Chápu, že je to červená knihovna a nemá to být nic světoborného, ale fakt jsem se u toho trápila a nemohla se dočkat konce.

25.03.2021 2 z 5


Místa, kde jsem plakala Místa, kde jsem plakala Holly Bourne

Mám pocit, že tohle byla nejbolestivější kniha, kterou jsem kdy četla. Chvílema jsem si připadala, že je to kniha o mých vlastních zkušenostech pár let zpět a při čtení se mi vrátily všechny ty pocity, o kterých hlavní hrdinka Amélie mluví. Jsem ráda, že je tohle vše už za mnou a že v YA scéně vychází i takové tituly. Třeba si nejedna holka ušetří potoky slz...

28.02.2021 5 z 5


Dracul Dracul Dacre Stoker

Na tuhle knížku jsem byla velmi zvědavá, protože Dracula byl moje nejoblíbenější kniha v dospívání. Miluju filmového Draculu s Belou Lugosim i novejší verzi od F.F. Coppoly, ale tohle byla naprosto ubíjející kniha, kdy jsem se do čtení musela vyloženě nutit. Při čtení komentářů tady mám pocit, že jsem četla něco úplně jiného než ostatní. Štěstí že tam byl ten epilog, ten to zachránil s hodnocením aspoň na 3*. Škoda.

29.01.2021 3 z 5


Holky odnikud Holky odnikud Amy Reed

Je možné přečíst jednu z nejlepších knih roku už v lednu?? Protože tohle byla síla a dlouho mi to bude rezonovat v hlavě. Sice má knížka krásnou růžovoučkou obálku, ale zdání klame. Kniha ve mně vyvolávala neskutečné emoce. Bezmoc. Vztek. Smutek. Naprosté zhnusení, když se v knize objevila stránka "Prescottští chlapáci", to jsem musela knížku i na chvíli odložit. Občas mi to trochu připomínalo seriál 13 Reasons Why, možná tím, že je tam taky téma znásilnění na střední škole a vyvolávalo to ty stejné nepříjemné pocity. Ale zároveň, ať to nepůsobí negativně, jsem byla z knížky naprosto nadšená a odkládala jsem ji jen v nejnutnějších případech.
Jsou zde naprosto brilantně napsané a uvěřitelné postavy. Nábožensky založená Grace, queer punkerka Rosina, která pochází z mexické rodiny imigrantů a moje nejoblíbenější, androgynní Erin trpící Aspergerovým syndromem. Každá z postav se dostane ke slovu + mnoho dalších dívčích postav, které jsou označené jako MY, kde se krásně ukáže, kdo má jaké smýšlení. Autorka tak představuje různá témata z odlišných úhlů pohledu, ale nikdy neříká, který pohled je ten správný.
Jsem nadšená, že vycházejí takhle důležité knihy a i když je mi 30 let a nespadám do kategorie YA, tak tohle je kniha, která zasáhne všechny věkové kategorie. A třeba, pokud se dá tomuto tématu prostor, nebude feminismus bráno jako sprosté slovo.

17.01.2021 5 z 5


Všechno nejlepší, Anno Všechno nejlepší, Anno Petra Jirglová

Vůbec jsem netušila, že má tato knížka vyjít a kdyby ji nechválila moje oblíbená blogerka, asi bych ji úplně minula, protože české autory popravdě moc nevyhledávám. Ale tohle bylo vážně super, inteligentní humor, kdy jsem se chvílema smála vážně nahlas, občas jsem si skoro zakrývala oči předtím, co se zase Anně přihodí. Moc milá a vtipná kniha, která v tomhle chaotickém období kolem vánoc vážně bodla :)

29.12.2020 5 z 5


Nevěra na zakázku Nevěra na zakázku Stephanie Scott

Ufff! Omlouvám se autorce, knize i vydavateli za hodnocení, ale tohle mi vážně hrozně nesedlo a vyloženě jsem se u toho trápila.

30.11.2020 2 z 5


Balada o ptácích a hadech Balada o ptácích a hadech Suzanne Collins

Vážně miluji Hunger Games, dokonce jsem si před vydáním Balad dala re-reading a ještě koukla na všechny filmy, ale tohle číst bylo pro mě utrpení. Ne že by byl příběh špatný, ale tolik té omáčky kolem mě natolik otrávilo, že jsem se nemohla dokopat ke čtení a mezitím jsem přečetla 9 dalších knih. Možná kdyby byla kniha o 200 stran kratší, tak by to mělo lepší spád, ale takhle jsem docílila jen čtecí krize.
Btw. dnes jsem zjistila, že bude kniha zfilmovaná, tak třeba to bude lepší zážitek.

25.10.2020 3 z 5


Plavec ve tmě Plavec ve tmě Tomasz Jedrowski

Velmi silná a emotivní kniha, kterou jsem zvládla za jedno odpoledne. Sice má pouhých 200 stran, ale ten příběh mi bude rezonovat v hlavě ještě dlouho. Rozhodně jedna z nejlepších knih letošního roku.

23.10.2020 5 z 5


Daisy Jones & The Six Daisy Jones & The Six Taylor Jenkins Reid

Tohle byla pro mě nejočekávanější kniha letošního podzimu. Hrozně jsem se bála, ze budu zklamaná jako vždy, když se na něco těším, ale naštěstí se to nestalo. Vůbec nedokážu pochopit, že celá kniha je fikce, vymyšlená kapela, postavy, texty, rozhovory... Miluju celé období rock'n'rollu v Americe ze 70. a 80. let a díky této knize jsem se tam ocitla. Sex, drogy, rock'n'roll, vztahy, vše tam bylo a bylo to boží! Vážně moc mě mrzí, že The Six jsou fiktivní kapela, protože celou knihu, jsem měla tendenci si je ke čtení pustit. Místo toho mám s knihou spojený song Go Your Own Way od Fleetwood Mac, který mi nevím proč celou dobu čtení zněl v hlavě.
Dočetla jsem se, že Amazon Prime plánuje na motivy knihy seriál, takže jsem vážně zvědavá, jak to dopadne a jak budou znít všechny songy, které jsou na konci knihy v angličtině i českém překladu.
Od autorky jsem četla 3 knihy, ale tohle byl prostě masterpiece, určitě se ke knize ještě vrátím a hlavně ta obálka, to je skvost v knihovně!

13.10.2020


Navždycky Navždycky Nofreeusernames (p)

Tohle byl ultimátní zlepšovač nálady. Není to žádné světoborné dílo, klišé vedle klišé, ale je to super, milý, cute a celou dobu se u toho člověk culí jako blbeček. Takže svůj účel tahle knížka splnila na jedničku a myslím, že tohle je přesně to, o co autorce šlo :) Jo a palec nahoru za děkovačku na konci. Kdyby všechny děkovačky vypadaly takhle, tak je snad začnu i číst :D
P.S.: doufám, že se dočkáme knížky i o Avě, protože to by mě vážně bavilo!

05.10.2020 3 z 5