Lenny.k20 Lenny.k20 komentáře u knih

☰ menu

Zrození hrdinů Zrození hrdinů Brandon Mull

Kniha je hlavně pro děti a mládež, avšak ihned si ji zamilujete. Příběh je dobrodružný, napínavý, poutavý. Moc se mi líbí svět, ve kterém se děj odehrává. Postavy se časem vyvíjí, seznamují, sbližují. Knihu určitě doporučuji.
Spirituální zvířata jsou krásným zpestřením. Jaké by bylo to vaše? :)

08.03.2020 4 z 5


Temnota Temnota Kiersten White

Kniha se docela liší od normálních young adultovek. Děj se utíká pomalu, do knihy se musíte začíst, jakmile to uděláte, přiblíží se vám svět, ve kterém se příběh odehrává. Autorka se inspirovala příběhy z historie. Kniha je spíše realistická (války o území, harémy, Mehmed). Postavy se v knize postupně vyvíjí.
Kniha mě ale bavila, záleží, jaký je váš šálek čaje :)

08.03.2020 3 z 5


Mikulášovy patálie Mikulášovy patálie René Goscinny

Já prostě miluji Mikulášovy patálie. Vyrůstala jsem na nich a vždycky na ně budu mít hezké vzpomínky. Říká se, že je to četba spíš pro kluky, ale mě to nikdy neodradilo. :)
Kniha má krásné jednoduché ilustrace, dobře se čte a pobaví vás.

08.03.2020 4 z 5


Jak poznat psí duši Jak poznat psí duši Rudolf Desenský

Krásná kniha, popisuje vztah psa a člověka. Jestliže se chcete dozvědět více o vašem psím kamarádovi, určitě si knihu přečtěte. Pan Desenský je opravdu modrý člověk. Líbí se mi, že se nikdy nevzdává, ke každému psu přistupuje jinak. Pomaličku zjišťuje, jak se psem jednat, kde se nachází problém. Vždy je důležitý postoj páníčka.
Já jsem si z knihy hodně vzala, pomohla mi lépe pochopit "psí duši". Ale pejska mám taky rozmazleného asi jako každý :D

08.03.2020 4 z 5


Podlý král Podlý král Holly Black

Děláte si ze mě už opravdu srandu? Ke konci knihy si říkáte, že je to super, dopadne to dobře. A pak tohle? Vážně nevím, co si mám myslet. Hrozně mě to naštvalo. Doufám, že mu to vrátí :D
Jinak tento díl mě bavil od začátku trochu víc než první. Z hlavní hrdinky se tak trochu stává "Aelin", bere věci do vlastních rukou, nenechává se zastrašit. Moc se mi líbí svět, v jakém postavy žijí a celkově vzhled knihy ( jen škoda, že je v měkké vazbě).
A co dál říct? Nutně potřebuji další díl!

07.03.2020 4 z 5


Jeden temný trůn Jeden temný trůn Kendare Blake

Upřímně, tento díl mě bavil mnohem víc než první. Konečně se něco pořádného děje. Hodně mě překvapila změna osobnosti jedné z hlavních hrdinek, ale pořád jí fandím. :D
Určitě si tuto fantasy sérii musíte přečíst. Za chvíli nám vyjde další díl. Nemůžu se dočkat!

07.03.2020 5 z 5


Tři temné koruny Tři temné koruny Kendare Blake

Původně jsem nevěděla, jestli si mám knihu vůbec kupovat, ale jakmile jsem uviděla mapu uvnitř, bylo rozhodnuto. :D
Je to příjemná fantasy série. Každý si určitě najde svou favoritku ze sester. Kniha mě na konci velmi překvapila, ale něco jsem tušila.
Těším se na další díl, mám spoustu nezodpovězených otázek. :D

07.03.2020 5 z 5


Povídky podivných Povídky podivných Ransom Riggs

Povídky k sérii Sirotčince slečny Peregrinové jsou nádherně ilustrované. Sepsal je údajně Millard Nullings. Skládají se z předmluvy a deseti krásných povídek ze světa podivných, kniha určená pouze pro podivné oči, takže pokud nepatříte mezi podivné, mohou se vám zdát trošku zvláštní. :D

07.03.2020 5 z 5


To bylo tvé jméno. 01 To bylo tvé jméno. 01 Makoto Šinkai (p)

Jsem takový nadšenec do japonské kultury "weeb", takže jsem měla opravdu radost, když jsem se dozvěděla, že manga vyjde v češtině. Viděla jsem samozřejmě i anime. Manga v češtině se mi líbila i s poznámkami autora. Kimi no na wa má krásný příběh, vtipný, chvilkami smutný.
Jestliže je to vaše první manga, možná bude trošku nezvyk styl, kterým se manga čte. Ale aspoň poznáte zase kousek japonské kultury. :)

06.03.2020 5 z 5


Legenda Michael Jackson - král popu v dokumentech a fotografiích Legenda Michael Jackson - král popu v dokumentech a fotografiích Jason King

MJ mám odjakživa moc ráda, psala jsem o něm i seminární práci, ve které jsem hodně využila poznatky z této knihy. Kniha nám přiblíží život popové legendy Michaela Jacksona. Navíc v ní najdeme některé dokumenty z jeho života -lístky na koncert, podpis a mnoho dalšího!

06.03.2020 5 z 5


Prastarý meč Prastarý meč Rick Riordan

Nevím, jaká je cílová věková skupina, ale mohu říct jen jedno: Tahle knížka mě nikdy nepřestane bavit! Její autor (Rick Riordan) v ní využívá komičnosti, nadsázky, hezky zdravou ironii. Postavy jsou vtipné, zábavné. Ihned si je zamilujete.
Kniha Vás rozesměje. Těšte se na okamžik, kdy poznáze Otise!

06.03.2020 5 z 5


Než vystydne káva Než vystydne káva Tošikazu Kawaguči

Mně osobně se knížka líbila, většinou čtu knihy trochu jiného typu, ale přesto mě okouzlila. Sledujeme celkem 4 příběhy, které se navzájem prolínají díky kavárně, ve které "můžete cestovat časem". Příběhy jsou dojemné, emotivní, při jejich četbě si uvědomíte, co má ve skutečnosti v životě hodnotu a smysl.
Mohu jen doporučit, je vhodná k zamyšlení a určitě dostanete chuť na kávu. Ale pozor, ať Vám nevystydne!

06.03.2020 4 z 5


Rituál Rituál Sergej Djačenko

Je to nějaký rok zpátky, co jsem viděla film natočený na téma této knihy. Opravdu mě překvapilo, že film nemá s knihou moc společného. Kniha je od filmu hodně odlišná, jen hlavní téma "únos drakem" a jméno draka zůstává stejné. Avšak kniha se mi líbila i styl jazyka. Hlavní hrdinku jsem měla docela ráda - není příliš hezká, prostě normální holka, ale v jedné části knihy mě hrozně štvala :D
Konec knihy mi přišel trošku odfláknutý, chybí mi tam aspoň jedna strana. Ale určitě si knihu přečtěte, už jen ta obálka stojí za to!

06.03.2020 4 z 5


Svůdné zlo Svůdné zlo Wendy Higgins

Kniha se velmi dobře čte. Je napínavá, poutavá. Celá série mě celkově bavila, akorát je škoda, že kniha je momentálně těžko k sehnání... Zatím se dotisk neplánuje, ale třeba se to ještě změní :D

06.03.2020 5 z 5