Jeden temný trůn

Jeden temný trůn https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/414880/bmid_jeden-temny-trun-ACN-414880.jpg 4 365 66

Temné koruny série

< 2. díl >

Nastal čas, aby se tři sestry postavily do boje o temný trůn. Po nezapomenutelných slavnostech o Beltainu je zahájen Nástupnický rok a celý ostrov Fennbirn je vzhůru nohama. Budoucnost ostrova je víc než nejasná. Katharina, kdysi nejslabší a nejkřehčí sestra, je silná jako nikdy předtím. Arsinoe odhalila pravdu o svých schopnostech a musí vymyslet, jak ze svého tajemství vytěžit maximum. A Mirabella, kterou všichni donedávna považovali za nejmocnější ze sester a budoucí královnu, čelí nekonečným útokům – útokům, kterým neumí zabránit a které ohrožují lidi blízké jejímu srdci. Boj o korunu už začal, která ze třech sester zvítězí?... celý text

Žánr:
Literatura světová , Fantasy , Pro děti a mládež

Vydáno: , Fragment (ČR)
Originální název:

One Dark Throne , 2017


více info...

Přidat komentář

Nikidree
předevčírem 3 z 5

Druhý díl je mnohem lepší než první. Přesto ve mně stále nevzbudil pocit, že by se jednalo o něco úžasného. Dost možná proto, že jsem od toho čekala něco jiného, než se mi dostává.
Těšila jsem se na královny, které si půjdou po krku, které budou kout pikle, vymýšlet plány a dělat podpásovky. Místo toho sleduji příběhy všech možných lidí, kteří někdy s královnami ani nemají moc společného.
Neříkám, že je to špatné. Jen tu opravdu sedí kategorie pro mládež, kam už holt nespadám.
V sérii plánuji pokračovat, protože mě zajímá, jak to dopadne.

mischamys98
24.01.2024 5 z 5

Tenhle díl se mi líbil o dost víc, než ten první. Hltala jsem každou stránku a občas napětím skoro nedýchala. Některé z postav jsem si velmi oblíbila, což se mi u knih často nestává. A ten konec? Jsem z něj docela v šoku. Určitě si přečtu i další díly.


susieee
31.12.2023 5 z 5

Ještě lepší než první díl. Neskutečně čtivé, nejradši byste to četli několik dnů v kuse bez přestání, kniha extrémně vtáhne do děje. Oblíbené postavy podle sympatičnosti: Arsinoe, Mirabella, Cait, Caragh, občas Jules, Emilia, Billy
Postavy, které mi nejsou sympatické, ale jsou skvěle napsané: Natalia, Luca, Katharina. Většina postav je skvěle napsaných/skvělých. Neskutečně mi přirostly k srdci. Samozřejmě napínavé. Skvěle vystavěný svět. Jedna z mých top 3 knih letos.

deedulka
05.10.2023 4 z 5

Ze začátku jsem si říkala, jakou mám poslední dobou smůlu na samé průměrné až podprůměrné knihy, kterými se horko těžko prokousávám. Asi v polovině si však kniha zlepšila reputaci a do čtení jsem se naprosto zažrala. Bylo tam plno akce, napětí a stránky jsem hltala rychlým tempem a nechtěla odložit. :)
Některé části byly zase dost odpudivé a děsivé, ale s tím už u autorky tak nějak počítám. Zatím se mi líbí, kam to směřuje a kdo s kým pokračuje. Konec mne tentokrát nenechal tak napnutou a natěšenou na další díl, ale rozhodně není nijak uzavřený, takže se ráda pustím i do třetího dílu. :)

EleanorJane
09.09.2023 4 z 5

(SPOILER) Druhý díl jsem četla s velkým časovým odstupem od prvního, protože jsem na knížky neměla čas. Chvilku mi trvalo si vzpomenout na vedlejší postavy. Ale děj teda dostal spád. Jsou sice čtivější knížky, tuto řadím do lepšího průměru. ALE... Úplně luxusní lehce děsivá scéna v propasti. Už v půlce knížky jsem měla dojem, že někdo v knížce umře. A že jich bylo. Ale to se nedělá, zabít už v druhé knížce jednu z ústředních postav... Už se chystám na další díl...

Fiso
02.05.2023 4 z 5

Nevím jestli mám dát 3 nebo 4 hvězdy. Opravdu je to stále dobrý a čtivý příběh, ale Katharinina část mi párkrát zvedla žaludek - přitom vydržím dost. Na druhou stranu mi na konci vhrkly do očí slzy což se nestává často.

roso.mak
12.03.2023 5 z 5

Pořád skvělá jízda. Sice už nehltám každé slovo, ale přečetla jsem ji na posezení.

Paintka01
05.03.2023 4 z 5

Musím říct, že druhý díl mne bavil mnohem víc. První půlka se chvílemi vlekla, ale zhruba od poloviny knihy jsem ji nemohla odložit a dočetla ji jedním dechem!

Karciina
22.01.2023 4 z 5

Druhý díl série Temné koruny jede na akčnější vlně než díl první. Mezi mé oblíbené postavy se ze sester stále řadí nejvíc Katharina. S dary je to tu stále trochu zamotané, myslela jsem, že se dozvíme více o Arsinoe a Katharině. Naopak roste moje averze k Jules, tu nemám ráda V knize se dočkáte i zvratů a překvapení, za mě určitě lepší než první díl. Série si drží svou laťku, uvidíme, jak to s ní půjde dál.

Arlienen
07.11.2022 4 z 5

V knihovně jsem narazila na druhý díl ze série Temné koruny. Musela jsem si přečíst svoje hodnocení k prvnímu dílu, abych si vzpomněla, jak se mi první díl líbil a o co v něm šlo.
Druhý díl hodnotím o poznání lépe než první. Dokonce jsem mu přidala hvězdičku navíc.

Postavy královen jsem znala z prvního dílu a našla jsem si mezi nimi své favoritky. Každá z nich se mi líbí, ale Arsinoe vede.

Kniha měla spád a četla se mi dobře. Akce a ani napětí nechybělo. Ten konec stál za přečtení knihy. Už aby v mé knihovně měli pokračování.

Ryšava
23.05.2022 4 z 5

Musím říct, že konec zachránil knihu. Moc mě upřímně nebavila, dokonce jsem knihu na cca měsíc odložila, protože začátek byl nudný. Pořád mi tam "něco" chybělo. Chybělo mi tam napětí z předešlé knihy, nějaké vzrušení atd. Ale konec už byl lepší. Díky konce mám chuť číst další díl, tak jsem zvědavá a snad knihu taky neodložím...

jmn7053
18.04.2022 5 z 5

(SPOILER) Báječné pokračování série!
Všechny hlouposti, kterými jsme se museli prodírat v prvním díle, zejména unavující rozebírání vztahu Julles a Josepha, se do této knihy naštěstí nedostaly. Naopak se krásně rozjela akce, královny (pořád sice nechápu proč se jim říká královny, zejména po korunovaci jedné ze sester..?) dostaly mnoho prostoru a jejich charaktery se s příběhem posouvaly a ostřily. (Zejména Katharina byla jedinečná; trochu mě mrzí, že ostatní královny byly samé obětí a mír a láska... :D ...rozumím proč, ale přesto by mě potěšilo vidět trochu více té krvežíznivosti.) ;)

Nejvíce mě potěšilo zakomponování propasti v centru ostrova do celého děje, neboť ta je opravdu magická a tajuplná.

Narozdíl od prvního dílu se mi toho zde líbilo opravdu mnoho... a mám jen pár výtek. :)

Co se však zakončení týče, tak tam stále vede jednička. Bohužel tento díl končí "tak nějak", a na pokračování to moc nenaláká.

Kaila146
04.04.2022 5 z 5

tak tohle. to bylo dokonalý. Sem tam mě naštvali Billy nebo Joseph, ale nebyli tam moc, takže dobrý.

Pert
29.01.2022 5 z 5

Hodně dobré

MollyCornelia
16.01.2022 5 z 5

A je to tu, další skvělá, nicméně už dočtená kniha. Tři temné koruny jsem četla už před sedmi měsíci a ráda za to nejsem. Během celé knihy se autorka odvolávala na události, které proběhly na konci předešlého dílu, a ty jsem si nemohla vůbec vybavit. No takže doteď nevím, jak zachránila Mirabella Arsinoe život...
Každopádně z Tří temných korun jsem byla nadšená, ale to nebylo nic oproti Jednomu temnému trůnu! Byl zde daleko kratší začátek a více zvratů. Nejvíce mě zasáhl zvrat týkající se Arsinoe, jejího nože a nápadníků, to mě fakt nenapadlo. Co se týče postav, všechny tři královny prošly vývojem a nejvíce byl znát na Katharině. V 1. díle byla mou favoritkou, ale teď je z ní mimořádně krutá a zlá osoba. Oblíbila jsem si naopak Mirabellu, kterou jsem ráda neměla, ale ukázala mi, že má laskavé srdce a opravdu miluje své sestry. Arsinoe dostala opravdu hodně prostoru, téměř polovina kapitol se točila kolem ní spolu s Jules Miloneovou. Všechny sestry se také začaly stavět na odpor svým opatrovníkům (mám na mysli Madrigal Miloneovou, Sáru Westwoodovou s Lucou a Natalii a Genevieve Arronovy). To je ukázka jejich silných povah a vlastní vůle.
Co se týkalo vedlejších postav, oblíbila jsem si Billyho, ale Luca, Natalia a William Chatworth starší mě vyloženě štvali.
Svět dostal prostor, ukázal se nám chod Černé rady a Černé chaty, v příštím díle se setkáme s trochou štěstí i s Bastianem, městem válečníků.
Konec mě úplně nedostal, předpokládala jsem, co se stane s Josephem, ale Jules a Arsinoe s Mirabellou byly méně předvídatelné.

Nemůžu jinak než doporučit. 5/5 hvězdiček, o dost silnější díl než Tři temné koruny. Pokud jste pochybovali, zda se do druhého dílu vrhnout, nebojte se! Jsem z Jednoho temného trůnu absolutně nadšená a rychle potřebuju další díl!

Damonka18
07.12.2021 5 z 5

První kniha byla slabší, ale druhý díl se povedl. Dočkala jsem se víc akce, zvratů...perfektní. Pokud se člověk přelouská přes 2/3 prvního dílu, kde se nic moc neděje, tak si tuto sérii zamiluje.

Petkona
05.12.2021 5 z 5

Na druhé čtení to bylo také fajn, děj se rozvíjel a postavy jste si ještě více zamilovali, takže za mě opravdu dobré pokračování prvního dílu a celá série je skvělé fantasy.

houdkic
06.08.2021 4 z 5

Prvni dil byl neskutecne slaby a byla jsem z neho velmi zklamana. Do druheho dilu jsem se pustila ciste z toho duvodu, ze jsem ho uz mela koupeny a jsem uplne prekvapena. Dvojka je naprosto skvela, tak milionkrat lepsi nez prvni dil.

Sice si porad stojim za tim, ze je to chvilemi trochu nelogicke a malo popsane, ale nektery veci mi prisly na druhou stranu naprosto genialni (treba noc Kathariny s Nicolasem).

leník511
18.07.2021 5 z 5

Úžasné !!! Jsem fakt zvědavá, jak se to bude dále vyvíjet. Akorát se bojím, že ten konec nebude vůbec sluníčkový…

anndrra
23.06.2021 5 z 5

Musím říct, že jak mě jednička vyloženě zklamala, tak dvojka byla super a hned jsem se musela pustit do trojky. Vývoj postav byl fajn, mám ráda asi všechny tři sestry, i když Kat to měla teda chvilku nahnutý a jsem zvědavá, co se vyvine z Jules.

Štítky knihy

kouzla magie pro dívky jedy

Autorovy další knížky

Kendare Blake
jihokorejská, 1981
2013  80%Anna krví oděná
2019  80%Tři temné koruny
2013  72%Dívka z nočních můr
2019  85%Jeden temný trůn
2020  83%Dvě temné vládkyně

Kniha Jeden temný trůn je v

Právě čtených7x
Přečtených514x
Čtenářské výzvě53x
Doporučených35x
Knihotéce332x
Chystám se číst274x
Chci si koupit108x
dalších seznamech7x