Zrození hrdinů

Zrození hrdinů https://www.databazeknih.cz/img/books/23_/236847/bmid_spirit-animals-zrozeni-hrdinu-236847.gif 4 202 50

Spirit animals série

< 1. díl >

Vydej se do světa, ve kterém každé dítě prochází zkouškou, aby zjistilo, jestli dokáže přivolat své spirituální zvíře. Hrstce vyvolených, kteří tuto schopnost mají, přinese svazek mezi člověkem a zvířetem výjimečné schopnosti. Daleko od sebe, v různých koutech světa, podstoupí Conor, Abeke, Mej-lin a Rolan tajemný rituál. Objeví se světelné záblesky a z nich vystoupí vlk, leopardice, panda a sokolice. V ten okamžik je budoucnost dětí, jejich zvířat a konečně celé země Erdu zpečetěna. V dávno zapomenutých končinách země se totiž začala probouzet temná síla, která se chystá ovládnout svět. Čtyři hrdiny a jejich zvířata čeká těžká zkouška… První vydání. -- zdroj: www.legie.info --... celý text

Dobrodružné Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Fragment (ČR)
Originální název:

Wild born , 2013


více info...

Přidat komentář

Luky110812
09.10.2023 3 z 5

Předčítáno. Pro děti s poruchami čtení je to náročnější na čtení, ale příběh je velice zajímavý a poutavý.

Braenn
03.07.2023 3 z 5

Když už jsem uvázla v trojitém období "maminko, přečti nám před spaním pohádku", snažím se z toho vymáčknout, co to jde, a vychovat si doma své malé fantasy nadšence. A asi se daří. Tahle kniha je tak od deseti let, odhadla bych, klidně od dvanácti, pokud se v tom má dítě orientovat. Mým dětem je krapet méně, no tak ale co. Začnu hezky, než budu ošklivější, tak ať si to ujasníme: není to špatné a uvidíme, co přinesou další díly.
A teď ke kritice. Je tu příběh o spoustě dětí, spoustě jejich přátel, spoustě zvířat, spoustě zemí a spoustě jmen. Fakt hodně a naráz - malé mínus knihy, člověk má problém se v tom všem orientovat. Vzhledem k počtu dílů je to spíš takový rozvleklý začátek povídání o světě, který je poněkud trapně naroubován na ten náš skutečný. Další malé mínus knihy. Hlavně proto, že se tu schází děti ze všech čtyř kontinentů, ale o jejich zemích se prakticky nic nedozvíme. Jejich minulost je tam jen proto, aby je postrčila na scénu, a pak bye bye. Mám pocit, že konkrétně o ty země se nezajímá ani autor. Proč taky, že? Všichni víme, jak vypadá ta "ne tak docela Afrika", jak vypadá ta "ne tak úplně Asie" (tedy spíš Čína, být obyvatel jiné asijské země, asi by se mě tohle zjednodušení dotklo). Ta roztříštěnost a přelétavost je ke škodě věci.
Příběh je klasické klišé o tom, že kdysi tu byl velký nepřítel, ten se teď znovu probouzí a hrozí hrozně ohrozit všechny čtyři (nebo kolik jich je) kontinenty. Jen čtyři (nebo kolik jich bude) děti, vyvolení, kteří v sobě probudili vyvolená zvířata, jej mohou zastavit... ale tak co, je to pro děti/náctileté.
Takže jinak - je to celkem dobrý pomalu se rozjíždějící příběh o vyvolených zachráncích, kteří hledají své schopnosti i sebe sami. Trochu mi to připomíná Hraničářova učně kombinovaného se Zlatým kompasem, ale s onou výše zmíněnou roztříštěností a nepropracovaností. Nevím, zda tomu pomůže nebo uškodí přehození příběhu na rozdílné autory. Uvidíme.
Jako kniha pro děti by klidně měla na čtyři hvězdy, ale odfláklost reálií a přílišná snaha udělat z toho mega epiku je tu naprosto ke škodě věci.


Turlogh
17.07.2022 3 z 5

Řemeslně dobře napsaný román pro děti, bez větší fantasie, nic extra. Howgh.

broskev28
24.04.2022 4 z 5

Sháněli se po ní čtenáři v naší knihovně, tak jsem pořídila alespoň ten první díl a myslím, že pro určitou věkovou kategorii, a speciálně pro kluky, to vůbec není špatné čtení. Takže mladším čtenářům určitě doporučím a já osobně jsem zvědavá na další díly: jak se na nich podepíše střídání autorů?

TaLu
25.06.2021 5 z 5

Dobrodružné, napínavé, výborná zápletka. Nápad se spirituálními zvířaty originální. Přirozené hledání sebe sama v těžkých chvílích, kdy rozhodnutí jednotlivce ovlivňuje celek. Přátelství mezi dospívajícími se zatím spíše rodí, aby vzápětí dostalo trhliny. Opouštění rodin a toho, co znají. Vydávání se do neznámého a nebezpečného. Ani propojenost se zvířaty, která jsou navíc původními Velkými strážci, není ideální. Překvapilo mě, jak různí autoři drží danou linku i nastavenou laťku. Zajímavý projekt.

6591
29.04.2021 4 z 5

Dlouho jsem se té knize vyhýbala, ale nakonec jsem se rozhodla, zkusím přečíst ukázku na google knihy a nakonec to dopadlo, že jsem to musela dočíst XD.

vojta888
02.01.2021 4 z 5

Skvěle napsaná a dojemná kniha.

Lena.Cte
30.08.2020 4 z 5

Hezký úvod do celé série. Jde o takové načrtnutí. Na začátku se toho moc neděje, seznamujete se se zemí, hrdiny, ale na konci už bylo více akce. Občas jsem se ztrácela v tom kdo a proč za koho bojuje. Ale byl to pěkný příběh.

Lótuss
13.07.2020 5 z 5

(SPOILER) Z pohledu kritika bych knize (v ohledu originality zápletky) udělit plný počet hvězd nemohla, avšak s touto knihou jsem prakticky prožila většinu svého náctiletého období.
Tudíž je pro mne skutečnou srdcovkou. Mně osobně k srdíčku nejvíce přirostl Tárik a to již v této první knize.
A mohu slíbit, že v těch následujících opravdu vyplňuje to hřejivé místo přívětivého mentora a zároveň otcovskou figuru pro hlavní hrdiny.

CarinAranda
05.06.2020 5 z 5

Mám doma všechny díly z 1. série a opravdu jsem se začetla... Za mě super příběh a kniha končí otevřeně-donutí vás, si přečíst druhý díl. Vřele doporučuji!

GuardianEmber
20.05.2020 5 z 5

Jsem fakt nadšená. Nejsem sice malé dítě, ale ani dospělák. Všechny díly byli úžasné, napínavé a dobrodružné, odvážné. Skvělá ukázka začínajícího přátelství a někdy i těžkých situací, které by kdekdo nezvládl. Tolik emocí jsem u knih snad nezažila. Jsem si jistá, že tato série u mě bude 1. ještě dlouhou dobu.

Vevericka.eva
20.03.2020 2 z 5

Četla jsem ze zvědavosti a profesionálního zájmu. Nejsem cílová skupina, protože pro dospělé to opravdu není. Čtveřice dětí na různých místech planety obdrží slavná spirituální zvířata. Objeví se jakýsi ohromný nepřítel a je třeba získat k jeho poražení talismany. Jednoduché, nekomplikované a ploché. Pro děti asi Ok, ale i tak si myslím, že se pro ně dají najít i knihy mnohem lepší. Další díl fakt ne.

Lenny.k20
08.03.2020 4 z 5

Kniha je hlavně pro děti a mládež, avšak ihned si ji zamilujete. Příběh je dobrodružný, napínavý, poutavý. Moc se mi líbí svět, ve kterém se děj odehrává. Postavy se časem vyvíjí, seznamují, sbližují. Knihu určitě doporučuji.
Spirituální zvířata jsou krásným zpestřením. Jaké by bylo to vaše? :)

Akin309
11.01.2020 5 z 5

Tuto knihu som si okamzite zamilovala. Mala putavy dej a uzasne postavy, ktore ste si hned oblubili ♡

bidesh
02.01.2020 5 z 5

Musím říct, že jsem se dlouho nezačetla s takovým nadšením do dětské knížky.

sola_lupa
14.10.2019 4 z 5

Skvělá knížka pro děti zhruba do 13 let, která se i mně jako dospělé líbila. Příběh je originální a zajímavý. U dalších dílů jsem zvědavá, jak se se psaním poprali další autoři.

Danduli
16.04.2019 5 z 5

Myslím si, že je to velice dobře napsaná kniha. Četla jsem jí jedním dechem. Kniha byla napínavá, plná akce a musím říct, že ani chvilku jsem se nenudila. Námět, o spirituálních zvířat je velmi zajímavý. Celou dobu mne kniha nutila přemýšlet nad tím kdo je vlastně z nich ten dobrý - jestli ti se zelenými plášti nebo druhá strana, až ke konci jsem se dozvěděla, že těmi dobrými jsou Ti, kterým jsem celou dobu držela palce. Řadím se mezi dospělé a takové knihy mám jako oddechovky, ale musím říct, že být dítětem určitě bych si tuto knihu přečetla. Na knize je opravdu vidět, že je to úvod do světa Erdasu a o tom jak se znovu vrátili padlí, ale to jí určitě neubírá na zajímavosti.

Fifth Element
14.02.2019 4 z 5

Nemůžu souhlasit s negativním názorem některých dospělých, kniha je určena opravdu pro menši děti, které přemýšlí naprosto jinak, ale i přesto se dobře čte. Pokud máte jako dospělý, anebo na prahu dospělosti, rozvinutou představivost, příbeh vás nezklame. Je potřeba si pamatovat, že je to úvod, začátek cesty a kdyz už, tak ji podle toho soudit.

IVANA0123
30.12.2018 4 z 5

Dobrodružná a napínavá knížka, která dobře se čte. Tento díl je spíše úvodem do příběhu, ale v druhé části se již příběh naplno rozbíhá. Knížka je zábavná a ideální pro děti tak kolem deseti let a výš. Určitě doporučuji.
(12/18)

Antónyjo
08.11.2018 5 z 5

Skvělá kniha, ve které hlavní hrdinové zažijí soustu dobrodružství. Čtyři děti vyvolají strážce neboli vzácná spirituální zvířata a zažijí s nimi spoustu dobrodružství.
Doporučuji přečíst, protože je to zajímavé, a kdo má rád fantazy, tak je to přímo pro něj. V místech napínavé. Na této knížce mě zaujal děj.


doporučuji

Štítky knihy

války dobrodružství hrdinové spirituální zvíře

Autorovy další knížky

Brandon Mull
americká, 1974
2015  80%Zrození hrdinů
2010  90%Lesohrad
2012  95%Šedá smrt
2011  94%Večernice
2017  85%Příběhy Velkých strážců

Kniha Zrození hrdinů je v

Právě čtených2x
Přečtených283x
Čtenářské výzvě9x
Doporučených33x
Knihotéce98x
Chystám se číst92x
Chci si koupit26x
dalších seznamech3x