Lena52 Lena52 komentáře u knih

☰ menu

Kniha života Kniha života Deborah Harkness

Nebylo to špatné, série se mi líbila. Mam rada nadprirozeno, ale ukončit děj jen tak z ničeho nic. Přišlo mi, že je to vlastně předposlední díl. Čtete, čtete a najednou konec :-). Ale první řada filmové verze je mazec Matthew Good se sve role ujal s veškerou britskou grácií.

10.02.2019 3 z 5


Černý markýz Černý markýz Jo Beverley

Mě se to líbilo. Neříkám, že jsem v životě lepší neviděla, ale Bay je moje nej postava Mallorenů

20.01.2015 5 z 5


Král Král J. R. Ward (p)

No můžu říct, že jsem byla docela skeptická, po přečtení obsahu jsem myslela, že to bude jeden z nejslabších dílů Bratrstva, ale teda wow. Bylo to super!!!
Docela by mě zajímalo o kom bude další díl. Říkám si, že kdyby to dali dohromady Wrath se Xcorem (vojensky samo :-) ), tak by se mohli jít všichni bezduší klouzat.
Nejvíc by mě teda zajímalo, co vyleze z Treze a Seleny to bude mazec. Ti temní mě fakt berou, jsou to po Lassiterovi nej postavy.
Rozhodně doporučuju :-)

27.10.2014 5 z 5


Nepřítel mého nepřítele Nepřítel mého nepřítele Kateřina Petrusová

Teda, já mám tyhle knihy vážně ráda. Je to psané velmi lidovým jazykem a kapitoly vyprávěné hlavními hrdiny tomu dodávají šmrnc.
Jo byla to trochu změna proti prvnímu dílu, který dosti překvapil, ale hrozně se mi líbí autorčin smysl pro humor. A můžu říct, že bych taky neřekla, že to napsala Češka, je to paráda. Kdo má rád napětí, humor a romantiku, rozhodně doporučuju :-):-)

25.06.2014 5 z 5


Neobyčejný ženich Neobyčejný ženich Gayle Callen

Tohle bylo vážně dobré. Bylo to neuvěřitelně čtivé, vtipné, sem tam docela napínavé. Můžu říct, že se mi to fakt hodně líbilo. Už dlouho jsem nečetla vyloženě romatiku (potažmo pohádku, jak uvedl čtenář přede mnou), která by se četla takto sama.
Můžu jenom doporučit :-)

02.06.2014 5 z 5


Město ze skla Město ze skla Cassandra Clare (p)

Druhý díl mě moc nechytil, zato tento třetí.
Ten byl asi zatím nejlepší ze všech. Všechno se vyjasnilo a nebýt chuligána Sebastiana, pro mě za mě to takhle klidně mohlo skončit. Jo vím, ještě nebyla žádná pořádná bitva a všichni padouši ještě nejsou poraženi, ale bylo tak úhledně uklizeno... Ach jo.
Teď budeme trpět až do šestého dílu a kousat si nehty, co si na nás tato úžasná autorka vymyslí v dalším díle.
Jak říkám, tento díl by zasloužil milion hvězdiček. Ty ale nemáme, takže se musíme spokojit s maximálním počtem :-)

25.04.2014 5 z 5


Město z kostí Město z kostí Cassandra Clare (p)

Také mě, spíše náhodou udeřil do obličeje kinoplakát s Jamier Browerem a Lily Colins, kniha je samozřejmě opět detailnější a otázky typu "Jak se to stalo, kde se to vzalo?" vás vůbec nenapadnou.
Nejvíce mě asi fascinovalo, že ve filmu obsadili hlavní hrdiny přesně podle představ. Co mi tam však velmi chybí jsou Jaceovy hlášky.
Kdyby byla celá kniha jen jeho monolog, asi by to moje bránice nepřežila. Jeho arogance a předstíraná nonšalantnost je naprosto okouzlující. A přezdívka, která zněla něco jako baron Herdeg von Hugenstein (nebo tak nějak), mě naprosto odzbrojila.
Ovšem i příběh jako takový je napsaný velice poutavě a čtivě. Už se nemůžu dočkat pokračování :-)

25.04.2014 5 z 5


Jana Eyrová Jana Eyrová Charlotte Brontë

Tahle kniha je úžasná. Když uvážíme, že autorka už je milion let po smrti, tak je to napsáno velice poutavě, je to romantika jako blázen. Na klasiku moc nejsem, ale Pýcha a předsudek a Jana Eyerová patří mezi nejromantičtější knihy vůbec.
Nedivím se, že pan Darcy a pan Rochester patří mezi nejoblíbenější hlavní hrdiny. Ještě dnes si po nich skoro každá holka vzdychne (já teda určitě :-))

25.03.2014 5 z 5


Zakázaná přitažlivost Zakázaná přitažlivost Kateřina Petrusová

Co na to říct? Tak uvažuju, kolik knížek může autorka napsat v jedné sérii a neubrat na parádoznosti. Tahle byla stejně úžasná jako ty předchozí dvě. Vážně stojí za to mít je v knihovně. Vtipné, napínavé, úžasné :-) Hvězdičky nemůžu najít, ale kdyby jo, dostala by tato kniha rozhodně plný počet :-)

25.03.2014 5 z 5


Pýcha a předsudek Pýcha a předsudek Jane Austen

Přiznám se, že jsem nejspíš viděla filmové zpracování s Kierou Knightley a Matthewem MacFadyenem, které mě naprosto uchvátilo. Musím ovšem říci, že většinou je knížka nesrovnatelně lepší, ani teď nezklamala, ale film se jim dost povedl. Kniha byla samozřejně obsáhlejší a vysvětlovala hodně podrobností.
Od této autorky je to má nejoblíbenější knížka, přijde mi, že i nejromantičtější. Je to prostě klasika. Můžu jenom doporučit

21.01.2014 5 z 5