kristyna4414 kristyna4414 komentáře u knih

☰ menu

Otočení klíčem Otočení klíčem Ruth Ware (p)

(SPOILER) Jeden z nejlepších thrillerů, co jsem četla, konec mě dostal. Smutné a děsivé.

12.07.2023 5 z 5


Pacient Pacient Juan Gómez-Jurado

(SPOILER) Kniha mě bavila a byla dost čtivá a napínavá, námět se mi líbil i postavy byly fajn. Kdo má rád akčnější thrillery, bude spokojen. Hvězdičku strhávám, protože mě neuspokojil konec a pro mě dostatečně nevysvětlená konspirační linka s panem Whitem.

07.06.2023 4 z 5


Mrtvá zóna Mrtvá zóna M.W. Craven

Odloženo. Nedá se to číst. Počkám si na nové vydání (viz první komentář).

18.12.2022


Proč spíme Proč spíme Matthew Walker

Tuhle knihu by si měl přečíst úplně každý. Výborná.

16.11.2022 5 z 5


Feminismy: Globální dějiny Feminismy: Globální dějiny Lucy Delap

Mrzí mě to, ale kniha pro mě byla na 2,5 * maximálně. Některé pasáže byly velmi zajímavé a informativní, ale hodně mi vadila ta hutnost/množství informací. Na můj vkus nebyly úplně dobře provázané, což komplikovalo čtivost i zapamatovatelnost. Asi to ale bylo schválně, pro ukázání feminismu v různých dobách a kontinentech.

16.11.2022 2 z 5


Za zavřenými dveřmi Za zavřenými dveřmi B. A. Paris (p)

(SPOILER) Bylo to čtivé a vlastně mě to bavilo, ale pořád jsem čekala na nějaký twist, protože jsem si říkala, že to snad tak jednoznačné od první kapitoly s panem manželem být nemůže a bohužel jsem se nedočkala. Přišlo mi, že Millie měla v průběhu knihy víc rozumu než hlavní hrdinka a líbilo se mi jak to vymyslela, aby pomohla sestře :)

16.11.2022 3 z 5


Loutkové divadlo Loutkové divadlo M.W. Craven

Velmi dobrý thriller/detektivka, ale koho napadlo dávat milion poznámek pod čarou? Některé na první pohled zcela zbytečné (zkratka pro státní zastupitelství v poznámce pod čarou, proč?).

16.10.2022 4 z 5


Cizinky ve vlaku Cizinky ve vlaku Lisa Unger

(SPOILER) Pozor obsahuje spoilery.

Velmi nevěrohodně popsané postavy (zejména Martha a jejich 50 přezdívek) a děj taky nic moc, opět zejména Martha a její životní příběh, který mi nesedl ani trochu. Samotná dějová linka Seleny byla asi nejlepší, i když mi přišla ufňukaná a nerozhodná.

24.09.2022 1 z 5


Evžen Oněgin Evžen Oněgin Alexandr Sergejevič Puškin

"Já píši Vám - co mohu více?
Co mohu ještě dodati?"

Evžen Oněgin mě nezklamal, krásně verše, a to nejen Taťánin dopis Oněginovi, ale velmi mě zaujal i její proslov na konci knihy.
Nejvíce bych vyzdvihla postavu Taťány, která není charakterizována jako typická krasavice, ale především jako šarmantní, sečtělá a zásadová dívka, což mi přišlo příjemně osvěžující.
Jediným drobným negativem se pro mě staly autorovy vsuvky, či promluvy ke čtenářům. Ty mě trochu rušily od samotného příběhu.

20.01.2019 5 z 5


Selhala demokracie? Selhala demokracie? Niheer Dasandi

Velmi originálně (a podle mě i pěkně) graficky zpracovaná kniha, poskytující základní přehled dějin demokracie. Čte se rychle a zábavně, ale postrádá hloubku, takže pokud Vás něco více zaujme, budete muset googlit. Koneckonců nepředpokládám, že to bylo zamýšleno jinak, 140 stran je 140 stran.

06.01.2019 4 z 5


Manon Lescaut Manon Lescaut Vítězslav Nezval

Forma se mi líbila mnohem víc než obsah.

26.10.2018 2 z 5


Harry Potter a princ dvojí krve Harry Potter a princ dvojí krve J. K. Rowling (p)

Společně se třetím dílem se řadí k mým nejoblíbenějším. Líbily se mi vzpomínky na mládí Lorda Voldemorta, Harryho fascinace princovou učebnicí i postava nového učitele na postu mistra lektvarů, profesora Křiklana. Ten je zmijozel jak má být (a konečně výrazná zmijozelská postava nesympatizující s Voldemortem.) Konec je velmi překvapující a jsem ráda, že jsem knihu četla až nyní a nemusím čekat na to, jak to je se Severusem...

17.11.2016 5 z 5


Mrtví v rodině Mrtví v rodině Charlaine Harris

Pro mě slabší než předchozí díly. Hlavní linka se stvořitelem Erica mě vůbec nebavila, respektive charaktery Ocelly a Alexeje. Teprve posledních 30 stran mě víc zaujalo.

28.05.2016 3 z 5


Hůř než mrtví Hůř než mrtví Charlaine Harris

Dobrý díl. Jsem ráda, že si Eric vzpomněl, ale zklamala mě ona "zrada někoho, koho má ráda" .(Spoiler) Myslím, že Quinn nemohl nic jiného dělat nebo to tak minimálně cítil a dopředu mi bylo /vzhledem k minulému dílu/ jasné, že dá přednost rodině.

22.05.2016 4 z 5


Všichni mrtví Všichni mrtví Charlaine Harris

V tomto díle mi byla Sookie docela sympatická a několikrát jsem se i zasmála ("Zajímalo mě, ke které církvi se Eric jako kněz hlásí. K církvi vysokých zisků?")
Zatím pro mě asi nejlepší díl série.

19.05.2016 4 z 5


Bezpochyby mrtví Bezpochyby mrtví Charlaine Harris

Líbilo se mi, že se konečně začíná odkrývat Sookiin původ, ale už mě štve jak v každém díle pořád dokola vysvětluje, co se stalo v minuých dílech.

16.05.2016 3 z 5


Dočista mrtví Dočista mrtví Charlaine Harris

Sookie mi v tomhle díle lezla hodně na nervy, jinak se mi děj (hlavně vlkodlaci) líbil, ale chtělo by to víc Erica.

15.05.2016 3 z 5


Mrtví pro svět Mrtví pro svět Charlaine Harris

Množství chyb a špatně přeložených výrazů se bohužel ještě zvýšilo...Ale oceňuji více Erica a méně Billa. Dávám 3 a půl hvězdičky :)

14.05.2016 3 z 5


Steve Jobs: Zrození vizionáře Steve Jobs: Zrození vizionáře Brent Schlender

Pro fanoušky skvělá kniha, která popisuje Steva Jobse z trochu jiného úhlu pohledu než jeho první biografie.

14.05.2016 5 z 5


Ready Player One - Hra začíná Ready Player One - Hra začíná Ernest Cline

Bible pro všechny geeky.

14.05.2016 5 z 5