Dočista mrtví

Dočista mrtví https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/46407/bmid_docista-mrtvi-d0r-46407.jpg 4 268 25

Pravá krev série

< 5. díl >

Odvážné servírce Sookii Stackhouseové tentokrát dělá starost její bratr. Jak se znenadání začínají jeho oči měnit, uvědomuje si, že se Jason poprvé převtěluje v pantera. To samo by v kamarádce upírů velké obavy nevzbudilo, ale v okolí začne neznámý odstřelovač nebezpečně ohrožovat sousedy a zdá se, že s tím má Jason cosi společného. A tak Sookii nezbývá, než do příštího úplňku zjistit, kdo je za tyto útoky zodpovědný. Pokud si ji ovšem střelec nenajde dříve.... celý text

Horory Romány Fantasy
Vydáno: , Baronet
Originální název:

Dead as a Doornail , 2005


více info...

Přidat komentář

NicaCola
14.12.2023 5 z 5

Taky tak žerete všechny scény Sookie a Erica? Klidně bych vyškrtla všechny ostatní mužské postavy ( ..a že jich tam je hodně :-D) a nechala bych jen ty dva a stejně bych dala knížce pět hvězdiček.
Možná to bylo tím, že jsem si mezi čtvrtým a pátým dílem dala thrillerovou pauzu, ale mně se tento díl líbil snad zatím nejvíc :)

Zuzka_Zuu
11.07.2022 5 z 5

Další skvělý díl! V tomhle díle jsem Sookie hodně litovala a zároveň se těšila na každé shledání s Ericem. Už první stránka téhle knihy mi dala jasně vědět, jak moc se kniha liší od seriálu. V tomto porovnání se se dosti rozchází a podobností je míň a míň. Ač nerada; kniha je rozhodně lepší, víc věcí vysvětluje a nenechává tolik otazníků. Za mě další povedený díl :)


Nikei
22.01.2022 4 z 5

Pravou krev jsem si oblíbila hned na začátku, je to lehké, oddechové čtení. Tento díl mi trochu slabší než předchozí, ale i tak se četl rychle a dobře.

Gabux
11.07.2021 4 z 5

#rereading

Tenhle díl mám poměrně ráda. Je tu několik zvratů a změn, hodně postav si uvědomí nové věci a Sookie, logicky jako hlavní postava, je všude, kde se něco semele.
Sama Sookie říká, že je ironické, kolik mužů z nadpřirozeného světa o ni jeví zájem, když lidé ji nechtějí přijmout. Mně to překvapivé nepřijde. Je jiná.

Leona91
28.09.2019 5 z 5

Super knížka, četla se sama. Moc se mi líbí jak se vyvíjí vztah Erica k Sookie. Knize velmi vyhovuje více stránek s Vikingem.

ludek.n
28.08.2019 3 z 5

Dočista mrtví jsou pátou knihou série Pravá krev a opět je to směska hned několika žánrů, v níž se znovu o slovo hlásí detektivní příběh a ke cti Charlaine Harrisové nutno podotknout, že není úplně k zahození. Ostatně autorka v knize rozehrává zápletek hned několik a je jen na vás, které dáte svůj hlas. Jinak je to znovu SimCity jak vyšité: budují se vztahy, zařizují se domy, nakupuje se, šmajchluje se a o všem se samozřejmě zas a znovu klevetí až do zblbnutí. Sex tentokrát není na pořadu dne, i když fantazií o postelových radovánkách nijak výrazně neubylo, jen má autorka na paletě řadu dalších problémů, kterým je záhodno se věnovat. A to také činí s plným nasazením. Kupodivu se jí stále daří poměrně úspěšně proplouvat úskalími fádního kýče a slátaniny a držet přitom hlavu hrdě nad vodou. Přestože je to bezpochyby nenáročné čtení, sem tam se tu mihne i docela zajímavý motiv, který celé to unylé vyprávění na okamžik nakopne do nebývalých výšin.

LenkaWal
06.11.2018 4 z 5

Další díl série za mnou. Tentokrát s velkým odstupem, tak jsem se v ději trochu ztrácela. Ale i tak se mi to líbilo.

Mark.
14.03.2018 4 z 5

Autorka má prostě slabší začátky. Jako relaxační čtení je to naprosto perfektní. Čte se to prostě samo. Vždycky se odehraje něco zajímavého i když to není plně akční, ale zatím jsem se nikdy nenudila.

Morgaine07
12.02.2018 4 z 5

Slupnuto jako malina :)

Roux
20.11.2017 2 z 5

Kniha se jako vždy dobře četla, příběh dobrej i když už začíná být moc předimenzovanej. A tak nějak mi Sookie připadá jako běhna pro nadpřirozené bytosti....

renefer
13.09.2017 4 z 5

Autorka udržuje stále stejnou úroveň příběhu, takže je radost číst tuhle sérii. Zatímco v televizi je to pěkná blbost, knížky jsou vyvážených mixem dobrodružství, napětí, romantiky a sexu.

Sarfias
25.06.2017 5 z 5

Zatím jsem nenarazila na díl Pravé krve, který by mě nějak iritoval anebo skutečně zklamal. Velmi se mi líbí děj, který relativně pěkně ubíhá, knihy jako jsou tyto, se čtou téměř sami a pokud máte celý den na čtení, tak knihu doslova spolknete.
Sookie je postava, která se zajímavě vyvíjí a je jednou z mála hrdinek, kterou zatím nemám chuť něčím přetáhnout po hlavě, aby se vzpamatovala :)
Nejen knihu, ale i celou sérii doporučuji.

Majdule
12.02.2017 4 z 5

Tento díl není tolik akční, trochu připomíná detektivku. Plyne klidně, ale příjemně, bez hluchých míst. Jsem si vědoma "pitomosti", kterou teď napíšu, ale knižní Sookie je uvěřitelná ve svém podivném světě, rozumím i jeho dalším postavám, jejich motivacím a jednání.

kukisevraci
06.01.2017 4 z 5

Tuto sérii mám rozečtenou už docela dlouho, tak jsem si řekla, že bych jí už taky mohla dočíst... no v průběhu tohoto dílu jsem si uvědomila proč-ta holka je naivně blbá a v jejím okolí je až moc chlapů a ona tak nějak všem dává naději, což z ní trochu dělá m*chu. Osobně si myslím, že je tohle jeden z těch lepších dílů a pokud je někdo ochotný přejít blbost hrdinky, tak mu tu nic moc vadit nebude. No uvidím co autorka nabídne dál.

Adriana21
01.12.2016 3 z 5

Dobrá oddechová kniha. A těším se na další díly, kde se snad objeví Quinn :-)

Richie1
27.09.2016 3 z 5

Ctitelů Sookie přibývá a ona má problém si vybrat (nejradši by chtěla asi všechny). Poněkud zmatenější děj s další detektivní zápletkou, v které samozřejmě Sookie hraje důležitou roli. Nadpřirozených bytostí už kolem ní začíná být více než těch normálních a to otevírá mnohé možnosti, jak příběh rozvíjet dál. 65%

ajla5
18.08.2016 3 z 5

V knize jsou další nové postavy a nové napínavé události. Velice se mi líbí úsporné chování postav. V seriálu je bohužel taková přeslazenost, výlevy citů a nyvého vzdychání, až zrak přechází. To v knihách naštěstí není. Víte přesně, v jakém světle a vůni vzduchu se postavy pohybují, co cítí a proč to cítí. I když spousta z nich nejsou lidské bytosti a spousta z nich nejsou rozhodně reinkarnace Ježíše, rozumíte jim. Nikdo a nic není černé nebo bílé a to postavy ještě víc oživuje. Prostě a překvapivě Paráda! Koupě knih určitě nelituji a doufám, že i v dalších dílech ucítím vzduch na jihu USA.

kristyna4414
15.05.2016 3 z 5

Sookie mi v tomhle díle lezla hodně na nervy, jinak se mi děj (hlavně vlkodlaci) líbil, ale chtělo by to víc Erica.

Mruskulka
03.09.2015 4 z 5

Podle mě nejslabší kniha. Sice se četla sama, ale stále jsem čekala, až tam bude nějaká pořádná akce a najednou konec knihy. Snad další díl mě nadchne více.

Adris
26.10.2014 4 z 5

A Sokii se rozšiřuje řada obdivovatelů. Super kniha:) Napínavá.