kralicekP. kralicekP. komentáře u knih

☰ menu

Dračí věštba Dračí věštba Tui T. Sutherland

Tato knížka je o dracích kteří mají vlastní osobnost. Hlavní draci jsou dráčata osudu. Mají zachránit svět před válkou která probíhá. Není to však lehké. Knížka je kravovina

20.03.2024 1 z 5


Společenstvo prsteňa Společenstvo prsteňa J. R. R. Tolkien

(SPOILER) Kniha se mi vůbec nelíbila.
Možná že jsem na to moc mladý. Prostě to nechápu. Pochopil jsem tam pár věcí. Frodo a jeho 2 kamarádi jdou na výpravu. Frodo má prsten se kterým zmizí. Frodo se dozví že nemá používat prsten často. Jestli ho použije často prsten ovládne froda. Kniha je blblost

27.12.2023


1001 komiksů, které musíte přečíst, než zemřete 1001 komiksů, které musíte přečíst, než zemřete Paul Gravett

(SPOILER) Tato kniha je o komiksech. Jsou tam komiksy před rokem 1930 až do 2017. Komiksy jsou i z jiných zemí, je tam vždy shrnutí a autor. U každé ukázky je obrázek. Knížka byla ok

05.06.2023 3 z 5


Už zase skáču přes kaluže Už zase skáču přes kaluže Alan Marshall

(SPOILER) Už zase skáču přes kaluže je knížka o chlapci jménem Alan. Stalo se neštěstí a dostal dětskou obrnu. Jeho táta velice rád jezdil na koních a on se taky chtěl stát jezdcem. Kvůli obrně musel chodit o berlích, a až na konci knížky se naučil jezdit na koni i s berlemi. Do školy chodí i s berlemi a prožívá zajímavá dobrodružství. Nachází zábavné lidi, pěkná místa, ale dostane se i do některých nepříjemných potíží, z nichž vyklouzne. Knížka se mi líbila.

28.05.2023


Malý princ Malý princ Antoine de Saint-Exupéry

(SPOILER) Malý princ je kniha o Malém Princi, který žije na své planetě a stará se o ni. Chodí na výpravy a cestuje na další planety, kde nachází mnoho lidí. Nakonec přijde na planetu Země, tam si ochočí lišku a s ní začíná být kamarád. Potom se vrátí na svoji planetu. Knížka se mi moc líbila.

28.05.2023 2 z 5


Prašina Prašina Vojtěch Matocha

(SPOILER) Prašina je kniha o části Prahy,ve které nejdou žádná elektronická zařízení. To způsobuje stroj ,který funguje na žárovkách vyrobených z krystalu dusíku . Naši hrdinové si myslí , že zadržuje prašinu před rozpínáním do celého světa. Tento stroj vytvořil Nápravník. Záporák Navrátil se snaží znefunkčnit stroj, aby mohl vydělat mnoho peněz. Když koupí domy, v Prašině se zvedne rapidně cena, protože tam bude fungovat elektřina. Hlavní charakteři jsou En, Tonda a Jirka.

28.05.2023 5 z 5


Malý princ Malý princ Antoine de Saint-Exupéry

Malý princ je knížka, která se zaměřuje na dobrodružství dětské pohádky. Je to o tom, že Malý princ je zvědavý. Cestuje na planety. Na každé planetě se něco dozví. Nakonec je planeta Země. Tam chce najít lidi, aby si udělal kamarády. Narazí na lišku, která se s ním skamarádí. Knížka byla nic moc.

20.02.2023 2 z 5


Bylo nás pět Bylo nás pět Karel Poláček

(SPOILER) Knížka je o Petrovi Bajzovi a jeho kamarádech. Prožívají mnoho dobrodružství. Má slona Jumba. Jeho kamarád si ve snu vzal indickou princeznu. Knížka je strašná kravina

19.12.2022


Agnes a Zakázaná hora Agnes a Zakázaná hora Veronika Hájek Hurdová

(SPOILER) Agnés žije v kmeni Magrejů, každý Magrej je oceněn darem. Agnés však svůj dar ještě neobjevila. Proto šla na Zakázanou horu. Tam musí splnit hádanky.Knížka se mi líbila. (Hunger games pro děti)

09.10.2022 4 z 5


Kdo krade dětem čtení Kdo krade dětem čtení Jiří Kreč

(SPOILER) Knížka je o holce která, se jmenuje Terezka. Terezka musí vyřešit záhadu století, záhadou je kdo krade dětem čtení. Jednoho večera příjde Krteček a řekne že, k ní přijdou ostatní, pohádkové postavy, aby jí pomohli se záhadou. Knížka se mi moc nelíbila

12.09.2022 4 z 5


Já, slizoun: Slibertius, slizoun, který chce být stylistou! Já, slizoun: Slibertius, slizoun, který chce být stylistou! Books Kid

Kostka Sliberrus se chce stát módním návrhářem. Proto sbírá vlnu a různé jiné látky. Potřebuje lektvar síly, aby se mu kostým nerozpadl. Nakonec se mu to povede a kostým je na světě.

20.06.2022 4 z 5


Red a Blue 5 Red a Blue 5 Hidenori Kusaka

(SPOILER) Knížka je o dvou chlapcích Blueovi a Yellowovi, kteří se snaží vypátrat, kde je jejich kamarád Red. Yellow začíná více a více rozumět svým pokemonům. Na konec se zjistí, že Red je zmražen. (Jistě se neví, jestli
to je Red)

29.05.2022 4 z 5


Já, zombie: Bern, zombie, která chce dobýt svět! Já, zombie: Bern, zombie, která chce dobýt svět! Books Kid

Bern byl zombie který chtěl dobít svět. Jednoho dne ho zradil kamarád Bob. Tak se zbytkem zombie ho musí zastavit. Knížka se mi líbila.

08.05.2022 4 z 5


Red a Blue 4 Red a Blue 4 Hidenori Kusaka

(SPOILER) Knížka je o tom že Blue a Yellow potřebují zachránit Reda. Po zápasu proti členů ze elitní čtyřky se nevrátil on ani jeho pokemoni.

08.05.2022 4 z 5


Holky jsou nemožný Holky jsou nemožný Debra L. Green

(SPOILER) Knížka je o klukovi jménem Kája. Kája má dvě sestry. Je to jediný kluk v domácnosti, protože otec je na vojně.
Jeho kamarád, který bydlel na proti odjel a místo něj se nastěhoval někdo jiný. Byla to holka, která byla úplně stejná jako Kája. Nakonec se spřátelili a byli dobří kamarádi.

28.04.2022 1 z 5


Vítejte na táboře Pikachu Vítejte na táboře Pikachu Alex Polan

(SPOILER) Vítejte na táboře pikachu je knížka, o Markovi a jeho přátelích, kteří jsou na táboře pikachu. Aby jako tým zvítězili, potřebují mít více vlajek než ostatní týmy. K získání vlajek musí absolvovat spoustu her, kde se dají vlajky získat. O pokemonech to vůbec není. Knížka se mi nelíbila.

21.04.2022 odpad!


Záplaťák v pavoučí síti Záplaťák v pavoučí síti Guy Bass

(SPOILER) Záplaťákova kamarádka Arabela byla unesena. Záplaťák zjistil, že ji odvedli do sirotčince. Paní Veníová, která vedla sirotčinec, byla pavouk. Sála duše všech dětí v sirotčinci. Pomocí lektvarů ji porazili a Arabelu zachránili.

12.04.2022 5 z 5


Staré pověsti české Staré pověsti české Alois Jirásek

(SPOILER) Praotec Čech
Jednou žili bratři Čech a Lech. A tam kde žili se kradlo, zabíjelo a různé takové věci.Řekli si, že budou žít jinde. A dali se na výpravu, potřebovali si odpočinout, a protože už byla noc, tak nic neviděli. Jak se vzbudili, zjistili, že před nimi je zem nikým neobydlená a usadili se. A proto se naše zem jmenuje Čechy.(podle praotce)
Silný Bivoj
Král Krok měl tři dcery. Kazi, Tetu a Libuši. Jak dívky rostly, chtěly se vdávat. Na království zaútočil nebezpečný divočák a všichni se ho báli. Bivoj, velký a urostlý muž, přepral divočáka . Tím zapůsobil na Kazi a ta si ho vzala za muže. Libuše byla nejchytřejší a Teta si koupila zámek, ze kterého kouká na moře.

Libuše a Přemysl
Libuše převzala vládu po otci a založila Prahu. Donesly se k ní stížnosti, že by měl vládnout muž. Vyslala koně s posly, a tam kde se kůň zastaví, bude Libušin ženich. Zastavil se u orače polí, který se jmenoval Přemysl. Libuše si vzala Přemysla Oráče a žili šťastně až do smrti.

Dalibor
Dalibor z Kozojed byl ten nejlepší šlechtic v okolí.
Tak se k němu stěhovalo více a více lidí.
To se však nelíbilo ostatním šlechticům, proto ho zavřeli do věže v Praze, za zradu. Ve vězení měl hodně času a tak se naučil hrát na housle. Hrál krásně, a vždy když poslal košík dolů, tak mu lidé přispěli. Soud rozhodl o smrti Dalibora. Od té doby je ve věži (Daliborce) ticho. Je přísloví, nouze naučila Dalibora housti.

29.03.2022 4 z 5


Rychlé šípy Rychlé šípy Jaroslav Foglar

(SPOILER) Rychlé šípy
Mirek Dušín,
Jarka Metelka, Jindra Hojer, Červenáček a Rychlonožka nejlepší kamarádi.
Vymysleli si, že začnou klub Rychlých šípů. Dělají hlasatele a prožívají dobrodružství. (Něco jak
dnešní skauti).

15.03.2022 3 z 5


Devatero pohádek Devatero pohádek Karel Čapek

(SPOILER) Velká doktorská pohádka
Pohádka je o kouzelníkovi Magiášovi.
Magiáš nebyl ani zlý ani hodný.
Jednoho dne mu zaskočila pecka ze švestky do krku. Jeho sluha hned běžel pro
doktora. Doktor rozhodl, že bude nutná operace.
Potřeboval asistenci, proto si zavolal pomocníky, ostatní doktory. Jakmile se sešli, začali si vyprávět různé příhody,které zažili s pohádkovymi postavami.

Případ s rusalkami
Doktor cestou našel rusalku,
té obvázal zlomenou nohu. Poradil jí, ať jde k filmu.

Případ s Havlovickým vodníkem
Havlovický vodník měl revma. Přišel za panem doktorem a ten mu poradil, ať jde do lázní.
Teplá voda mu pomůže na jeho potíže.

Případ s hejkalem
Hejkal vždy křičel a pokřikoval. Když ztratil hlas, potřeboval doktora. Ten mu poradil ať nestraší, ale hlas využije.
Pan doktor vyléčil hejkala a ten stal mluvčím
politiků.

O princezně Solimánske
Jednoho dne se princezně udělalo špatně.Potřebovala doktora. Sultán si nechal poradit, že doktora poznají, pokud bude mít před jménem dr. Sultán hned poslal posly, aby začali hledat doktora. Našli drvoštěpa (dr Voštěp),a ten vyléčil princeznu tím, že vysekal stromy a světlo mohlo na princeznu.

Pohádka pošťácká
Pan Kolbaba byl pošťák. Jednoho dne zaspal na poště a všiml si, že tam žijí skřitci.
Oni zjistili, že pan Kolbaba měl doručit ještě jeden dopis. Problém byl, že dopis neměl poštovní známku ani adresu. Psaní psal František své milé Marušce, že jí chce
požádat o ruku. Pan Kolbaba se snažil doručit dopis 2 roky. Ale nepovedlo se mu to. Najednou zahlédl auto,
kde šofér byl Frantík. Tak pan Kolbaba nakonec dopis doručil a Mařenka si vzala Frantíka za manžela.

Pohádka policejní
Jednou jeden policajt musel vysvobodit princeznu ze zajetí draka. Obhlédl situaci a zjistil, že potřebuje posily. Jakmile policajti obklíčili draka, tak ho zajali a princeznu zachránili.
Jednou policajti našli vejce, zjistili , že se z něj vyklubal drak. Další den si ho pán adoptoval. Nikomu se drak nelíbil. Ale tím že dráčka nedal,získal princeznu, která se z něj vyklubala.

Pohádka tulácká
František Král byl tulák. Clověk co nic nemá. Ale František Král by nikdy nic neukradl, jako ostatní tuláci. Jednou se rozhodoval, co bude dělat a najednou uviděl velice bohatého pána. To mu ulétl klobouk a Františka požádal, ať mu podrží kufřík, než klobouk chytne. František čekal, než se pán vrátí. Už odbila půl noc a strážny ho viděl s kufrem, tak si myslel že kufr ukradl. Frantu zavřeli do vězení. O kufr se nikdo nepřihlásil . Pan soudce si myslel, že František majitele kufru zabil a někde zakopal. Už ho chtěli odsoudit k smrti, ale pán se ukázal a nakonec vše dobře dopadlo. Františka označili za bílou vránu. To je vzácný jedinec svého druhu.

Druhá loupežnická pohádka
Loupežník Lotrando byl úspěšným loupežníkem v okolí, proto měl hodně peněz. Svého jediného syna dal do nejlepší školy. Když Lotrando umíral, tak mu jeho syn slíbil, že bude taky loupežník. Syn byl velice zdvořilý, tak to nedokázal. Jel za svým učitelem pro radu a ten mu poradil vybírat mýto. Jednou jel okolo pan učitel, aby se podíval, jak se mladému loupežníkovi daří. Pan učitel ho nemohl poznat, protože byl jako mýtný (úředník) velmi hrubý.

První loupežnická pohádka
Jednou byl dědeček na plese, bylo tam hodně loupežníků. On to ale nevěděl. Jak se někdo blížil tak, všichni stáli jako sochy, aby je přechytračili . Povedlo se jim to, ale dědeček všechny oznámil a vše dobře dopadlo.

Pohádka ptačí
Jednou se všichni ptáci slétli, aby si řekli, co je nového. Špaček povídá, že ví, jak se naučili ptáci létat. Meteorit, který vidíme večer, je vlastně boží vejce. Dopadlo na zem. všichni ptáci ho vyseděli, protože chtěli vědět, co se vylíhne. Jen slepice se nezapojila. Z vejce se vyklubal anděl a ten za odměnu naučil všechny ptáky létat.(kromě slepice).

Sýkorka říká, že ví, proč se hnízda nestaví z cementu. Jednou přiletěla její kamarádka z Ameriky a říkala, že v Americe jsou hnízda jen z cementu. Naše sýkorka se na vše zeptala, její poslední otázka byla, jak se cement rozžhaví. Zalétla si pro cement ,ale jak ho nesla v zobáku, tak se rozžhavil a zobák ji strašně pálil.
Poslední část je pohádky je o vrabcovi, který si myslel, že ve světě je lépe než u nás, ale zjistil, že doma je nejlépe.

Pohádka psí
Když šel dědeček z hospody, vzal s sebou štěně (Voříška). Jak rostl, všiml si, že neumí štěkat. Tak se na Voříška podíval dědečkův kamarád a naučil ho to. Jednou si vyšel dědeček s Voříškem do hospody. Dědeček byl opilý a odešel bez Voříška. Voříšek běžel domů. Cestou uviděl rusalky, které si povídaly pověsti. První byla o stvoření člověka. Psi potřebovali partnera a tak nasbírali všechny kosti (kromě psích) a bůh stvořil z kostí člověka. Proto máme všechny vlastnosti zvířat, kromě psí věrnosti.
Další byla o kometě, která je vlastně pes s ocasem. Je tak šťastný, a proto pořád pobíhá. Poslední pověst je o masovém království, které je jen z masa. Všichni psi hrabou a snaží se vyčmuchat psí království, které je v pod zemí.

09.03.2022