Komentáře knihy Agnes a Zakázaná hora

ZoliK001
05.03.2026

Přečteno s dcerou jedním dechem (9 let). O cestě sebepoznání. Síle. Pevnosti. Vytrvalosti. Odvaze.
Bavila i mě. Máme od autorky přečteno vše, doporučuji.

bralenka
19.12.2025

Ctivy fantasy pribeh k zamysleni nejen pro deti. Poutava kniha doprovazena krasnymi ilustracemi. Doporucuji!

Eva88
10.11.2025

Krásný, duši hladící příběh. O odvaze, vytrvalosti, sebedůvěře, přátelství a hodnotách. Četla jsem s dcerkama a i ty byly nadšené. Kniha, ve které si každý najde něco, bez ohledu na pohlaví či věk.

~Mari
02.11.2025

Tato knížka se mi velice líbila, také díky této knížce jsem se rozhodla psát i svojí vlastní knížku.
Už se těším až si přečtu další kousky od Veroniky Hurdové.
Hodně doporučuji těm, kteří mají rádi románky ale i dobrodružství.

Ps: Věkové určení bych hodila možná od 11 nebo 12 let, je dost náročná na čtení

knihožroutka28
02.08.2025

@Lovehorses366
Moc doporučuji tuhle knížku jako audioknihu načtení od Veroniky Khek Kubařové, myslím ze kdyby jsi to slyšela nactene asi by jsis na ty otázky chtela odpovedet.

Lvhrss366
29.07.2025

Krása.
Další poloprobdělá noc kvůli knize, ale stálo to za to.

Zazačátku, když jsem nebyla "ta co ví", tak mě strašně, ale fakt PŘÍŠERNĚ, štvalo nepřeberné množství textu psaného kurzívou.
Některými chvílemi jsem si říkala že s tím asi seknu, ale jsem mooc ráda že jsem to neudělala.

Jakmile se totiž na scéně objevil Kari, věděla jsem že to bude boží.

Ani na jednu otázku jsem si neodpověděla, buď kvůli tomu že jsem absolutně beznadějně líná, anebo že to příliš prodlužuje dobu čtení celé knihy.

Naprosto mě zfascinovala ta scéna se smrtí, nemohla jsem oči odtrhnout od stránek.

Zezačátku mi to přišla jako kniha pro šestileté děti, ale jak jsem postupovala dál, jsem zjistila že dávat to číst dětem pod deset let možná není nejlepší nápad.
Ale pořád to je jen doporučení připitomělé náctileté holky, která absolutně netuší co děcka v dnešní době čtou.
(to že jsem sama dítě prozatím vynechme)

Absolutně netuším co jsem tady právě vyblila, obzvlášť minulé dva odstavce, ale nechme to být.

Jdu si číst.
Papaa!

JIVaJaH
21.07.2025

Knihu bych doporučila mládeži, především dívkám....fantasy příběh 11leté dívky tu přesahuje do osobního rozvoje. Poutavé čtení je to ale i pro dospělého čtenáře....třeba jen pro připomenutí kouzla obyčejného dne, důležitosti seberozmazlování...

Bubo19
17.07.2025

Je to moje první setkání s autorkou a určitě ne poslední. Musím říct, že i když mě začátek úplně nechytl, tak jak se Agnes vydala na Zakázanou horu, příběh mě pohltil. Je to vlastně kniha zaměřená na osobní rozvoj dokreslená fantasy příběhem. Nevím, jestli osmileté děti pochopí úkoly, kterými si máme uvědomit, že ve všedních dnech je krása, jak se máme mít rádi a podobně, jestli by nečekaly něco akčnějšího, ale my starší se nad jednotlivými myšlenkami můžeme přinejmenším zamyslet.

"Když si je člověk něčím jistý, přestane to vnímat. Když si je člověk něčím příliš jistý, přestane o to pečovat. Věci, kterými jsme obklopeni od narození, jsou pro nás natolik šedivé, že splynou s každodenností a my si jich zapomeneme vážit. Někdy zkrátka musíme něco ztratit, abychom pochopili, jak moc je to pro nás důležité."
"Není třeba se soustředit na ten poslední den. Není o nic důležitější než kterýkoli z těch dní, co jste spolu do té doby strávili."

Dany.Bookworm
05.07.2025

Hlavní hrdinka Agnes je vykreslená jako silná a zároveň citlivá postava, která prochází významným osobním vývojem. Musí získat odvahu a vydat se na Zakázanou horu a tam ji potkává mnoho dobrodružství.

roso.mak
02.04.2025

Ta kniha má velmi vzácnou vlastnost. Dokáže poučit, aniž by to bolelo. Kdykoliv se totiž pokusí dětem někdo předat nějaký morál, dopadne to jako králíček Bing. Znáte králíčka Binga? Taky byste tomu jeho vychovateli nejradši podpálili tu jeho háčkovanou kůži? Asi tak.

Jenže...

Je to dlouhý jak sviň. Buď měla autorka psát o holčičce z domorodé vesničky, NEBO měla psát bajku.

Jenže ona psala obojí. Takže Agnes leze na horu, ale zároveň jsou tam retrospektivy, hrozně dlouhý úvod a výsledkem je kniha, co je tlustá 5 cm.

bazalkovýmíráj
02.03.2025 audiokniha

Jedna z mých nejoblíbenějších knížek! Velmi se mi líbila "pralesní" atmosféra knihy a všechny postavy mi přirostly k srdci. Agnes a Zákázanou horu jsem už přečetla třikrát a pokaždé mě zaujme něčím jiným. Musím taky ocenit jména všech ostrovů, postav či delfínů, jakožto člověk co miluje zvukomalebnost jsem byla naprosto spoko :)

JSmerda
22.11.2024

Někdy k vám doputuje kniha, která se trefí do vaší nálady/úvah/rozpoložení. Mám doma osmiměsíční holčičku a musím se zamýšlet nad tím, co ji čeká, jak ji budeme vychovávat, co bychom ji chtěli/měli naučit atd. Nejsem si jist, zda tato knížka je pro malé děti nebo spíš pro jejich rodiče, ale mě příjemně pohladila po duši a donutila mě zamýšlet se nad různými tématy výchovy a dospívání. Díky Veroniko

MZielinská
13.11.2024

Knížku jsem před pár lety zhltla jedním dechem. Vždycky jsem pospíchala k dalšímu úkolu. Věřím, že kdo tápe, tady by se mohl najít. Minimálně ho kniha přiměje o tom přemýšlet víc do hloubky.

Lilibeth_Noir
03.11.2024

Je to kniha pro mladé, ale věřím, že i dospělý v ní najde to své.
Fantasy příběh o malé Agnes, která se snaží najít svůj dar, protože každý v jejich kmeni nějaký dar má.
Hodně mě na této knize bavily dopisy od ducha hory, protože ať jsi dítě něco dospělý a snažíš se splnit svůj sen. Tyto dopisy ti mohou mohou pomoci v tom najít sám/a sebe.
Příběh je krásně zakomponován a dohromady vše krásné hraje. Neskutečně moc mě bavila i malá koala Bobo.
Úžasný příběh hledání sama sebe a svého sebevědomí.

ma_Run_ka
01.11.2024

"Jednou z nejdůležitějších věcí na světě je mít někoho, komu se můžeme beze strachu svěřit se svými myšlenkami." (str. 20)
A to právě Veronika Hurdová udělala. Svěřila se svým čtenářům (dospívajícím i dospělým), kteří si knihu přečetli. Agnes, téměř dvanáctiletá dívka hledá "svůj dar", vydává se na Zakázanou horu, na cestu za poznáním sebe sama. Co nakonec objeví? ..... mě docela překvapilo.
I když je kniha řazena mezi Fantazy literaturu pro děti a mládež, můžou se do ní začít i dospělí... Najdeme v ní spoustu myšlenek, pravdy o životě i rady.
Jednu z myšlenek, kterou vybírám:
"Někdy zkrátka musíme něco ztratit, abychom pochopili, jak moc je to pro nás důležité."

kacaabba
26.10.2024

Milá kniha, i když trochu zvláštní. Zvláštní v tom, že je dětská, ale úplně tak dětská není. Zajímalo by mne, jak si jí užívají děti. Já, dospělák, jsem si jí užil a počítal jsem s plným ohodnocením. Až do chvíle, kdy jsem se setkal se smrtí... Já jen knižně, ale pokud si dáte tu práci a zjistíte si něco o autorce (má své webovky), tak zjistíte, že se do tohoto příběhu hodně promítla ona sama a její životní zkušenosti. I se smrtí. Svého milovaného muže. To, jak se postavila ke smrti dovedu pochopit, ale můj vztah ke smrti, které se ale také nebojím, je jiný. Moje kamarádka smrt není a nebude, protože věřím, že existence člověka po smrti prostě neskončí, ale bude určená rozhodnutím(i) v tomto životě. Jsem si tedy vědom nejen konečnosti, ale i nekonečnosti a to určuje i můj vztah ke smrti. Jestli si tedy přečtu její další knihu? Ale no jistě, bylo to moc fajn. A dám si Bohumila, protože se o této knize vyslovila jako o její nejniternější, ukazující nejen jí, ale i jejího milovaného tátu.

Šimon.2858
25.10.2024 audiokniha

Knížku máme doma, ale já nejsem moc velký čtenář, tak jsem si jí koupil ve formě audioknihy a byla naprosto úžasná. Krásně načtená, také napsaná a napínavá, že jsem si nechtěl vůbec sundávat sluchátka, které bych většinou nevyndal ani z baťohu. Když jsem se dostal ke konci, tak mě mrzelo, že už knížka končí. Tak ještě, že je druhý díl, už se na něj těším. Všem knížku doporučuji.

jitka_dankova
05.10.2024

Seberozvojová posmutnělá a lehce depresivní kniha pro dospělé psaná formou "ezoterické" pohádky. S putováním jedenáctileté dívky má čtenář zjistit něco víc o sobě a klást si otázky a zamýšlet se nad sebou, aby se ve svém životě posunul. Myslím, že dokáže oslovit cílovou skupinu (především) žen, které mají takový "ezo" přístup rády a ty budou z knihy nadšené. Já naopak byla ze čtení velmi rozladěná, vadily mi nelogičnosti a nikam mne čtení neposunulo. Prostě knížka sedne jen některým povahám, já raději preferuji jiné seberozvojové knihy. Co se týká čtení dětí, tak syn ji ani číst nebude, není to kniha, která by ho zaujala a navíc je celkem citlivý na témata úmrtí v knihách a to, co bylo v této tak srdcebolně popsáno, by ho rozesmutnilo tak na dva týdny. Ale jsou děti, kterým kniha sedne k jejich povaze a jsou nadšené (viz komentáře dětských čtenářů, co má autorka na stránkách). Za mne je asi nejlepší rada, aby si knihu nejdřív přečetl rodič a zhodnotil, jestli to zrovna pro jeho dítě bude vhodná volba.

Sandalkar
19.09.2024

Tesim se, co mi prenese knizka, az ji otevru zase za par let. Krasny pribeh i ilustrace.

"A diky tomu, ze se mela doopravdy rada, mohla svitit i na dalsi lidi kolem sebe."

Schary
13.09.2024

Kniha mi připomínala příběhy, které jsem vyprávěla dětem, když byly malé. Je to pěkné čtení i pro dospěláka...

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:

Zavřít

Vypněte si reklamy na Databázi