Kdo krade dětem čtení

Kdo krade dětem čtení https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/460993/bmid_kdo-krade-detem-cteni-uen-460993.png 4 32 12

Právě probíhá velká loupež století! Dětem někdo krade čtení. Detektivem pátrajícím po pachateli se kromě hlavní postavy Terezky můžete stát i vy. Na pomoc vám přispěchá řada pomocníků – Muž s dýmkou, Dřevěný panáček s dlouhým nosem, Chlapec s kordem, Chlupáč se soudkem medu a spousta dalších hrdinů z knížek. Pátrání ale nebude vůbec jednoduché. Aby byla Terezka úspěšná, bude muset číst. A to ne jenom jednu knihu. U čtení navíc bude muset přemýšlet a hledat skrytá poselství. Podaří se vám spolu s ní najít pachatele?... celý text

Přidat komentář

Damaj
04.07.2023 5 z 5

Krásně zpracovaná kniha nejen pro děti s důležitou a zajímavou detektivní zápletkou. Někdo totiž ukradl dětem čtení a malá Terezka se vydává do světa knih najít pachatele. A najde! Dokonce několik.

Booky84
11.03.2023 5 z 5

Zajímavá a čtivá kniha s povedenou detektivní zápletkou. Určitě doporučuji všem dětem i jejich rodičům. Líbilo se mi hádání postav a knih, některé jsem četla a nad některými uvažuji. Čtení je prostě užasné dobrodružství.


Marta1996
08.11.2022 5 z 5

Knihu jsme si půjčila v knihovně. Večer jsme ji četla klukům a ne jen oni byli nadšení, ale i já. Krásné čtení a rodičům doporučuju, pořídit pro dítka.

3liška
05.11.2022 3 z 5

Dobrodružné pátrání si čtenář musí vytvořit sám při vlastním zjišťování informací, což je velmi dobrý nápad, ale obsah knihy sám o sobě moc zábavný není. S knihou je potřeba pracovat a mluvit o myšlenkách v ní.

kralicekP.
12.09.2022 4 z 5

(SPOILER) Knížka je o holce která, se jmenuje Terezka. Terezka musí vyřešit záhadu století, záhadou je kdo krade dětem čtení. Jednoho večera příjde Krteček a řekne že, k ní přijdou ostatní, pohádkové postavy, aby jí pomohli se záhadou. Knížka se mi moc nelíbila

Josh
31.05.2022 5 z 5

Detektivní příběh? Tohle bylo moc moc hezky napsané poučení a na něm zásadní bylo, že to poučení není od rodiče „takhle to je správně“, ale kdy hledají ti, kterých se to týká - dětí trávící čas jen před monitorem. Stručně – šmrnc, nápad, zábava, pohlazení, prohlédnutí:o))

broskev28
10.03.2022 5 z 5

Pět hvězdiček dávám za výborný nápad, za skvělou "čtenářskou dílnu" - postup, jak pracovat s knížkami, co v nich hledat, proč je číst, jak si četbu užít a co z ní vytěžit. A také za návod, jak i nadále používat technické vymoženosti naší doby, ale nenechat se jimi ovládat, a hlavně nenechat jimi vytlačit četbu knih. Moc se mi líbí tatínkovo úvodní motto, paráda.
Ale mám dvě drobné výhrady. Ta první se týká "ručně" psaných textů Terezky: když vidím to neuvěřitelné z a ž, tvar, který používala moje devadesátiletá maminka, nechápu, jak se tam dostal. Vždyť ani já, a že už jsem také v babičkovském věku, jsem tohle písmeno nikdy tak divně nepsala!
A ta druhá je možná spíš pobídka pro šikovné učitele a knihovníky. Když si procházím závěrečný seznam knížek, které doporučuje Terezka, vidím tam nejméně deset knih, které dnešní šesťák (sedmák, osmák) přečte jen stěží, obzvlášť když nemá "výborné vysvědčení". Jednak kvůli rozsahu a jisté starobylosti textu (především Robinson, ale taky Guliverovy cesty, nebo knihy J. Verna, M. Twaina či R.L. Stevensona), a pak taky kvůli samotnému námětu.
V dnešní době ale přece vychází spousta výborných knih pro tuto věkovou kategorii (namátkou třeba www.bez-bot.cz, Každý má svou lajnu, Ztraceni v čase, Tajemství oblázkové hory; nesmíme zapomínat ani na skvělé válečné knihy jako Spočítej hvězdy nebo série M. Gleitzmana). Takže se přímo nabízí navázat na Terezčin příběh hledáním v jiných, dnešním náctiletým trochu přístupnějších, ale rovněž dobrých knihách. Tohle možná měla na mysli lucakuca, ale povedlo se jí to formulovat mnohem stručněji a pregnantněji, smekám!
Takže velké díky za inspiraci i za krásné zpracování téhle knížky. A jsem tuze zvědavá na názor páťačky, která se v naší knihovně po této knížce sama sháněla a vypůjčila si ji.

Knižní střípky
19.01.2022 3 z 5

Tato kniha dětem ukazuje, jak je krásné číst, jak je krásné objevovat nové světy a seznamovat se se spoustou zajímavých knižních hrdinů. Spolu s hlavní hrdinkou Terezkou poznávají děti známé či méně známé literární hrdiny a pokud chtějí přijít na kloub tomu, kdo krade dětem čtení, musí přečíst pár knih... Tento nápad se mi velice líbil a jako dospělý čtenář hodnotím knihu kladně.

jennefer
10.12.2021 3 z 5

Půjčím ji dětem znovu tak za 6-8 let, myslela jsem, že budeme číst před spaním něco zábavného a nového, plného napětí a pátrání... ale pro 4 leté je to ještě brzy. A nevím jak vy, ale já byla docela ráda, že jsme to po třetí kapitole s dětmi ukončili, taky jsem se nudila.

lucakuca
09.12.2021 5 z 5

Přímo umělecké dílo, které by mělo být povinnou četbou, alfou a omegou... No prostě to řeknu, jak to je:
Čtení je dar, který stojí za to rozvíjet.
A tahle kniha je geniální!
Díky za ni, za nápady a tipy.

Amifa
28.10.2021 5 z 5

Velmi šikovně napsaná kniha. V každé kapitole je nějaký knižní hrdina a čtenář má potřebu si knihu najít a přečíst (pokud tak ještě neudělal), aby lépe porozuměl tomu, co knižní hrdina Terezce radí.

Šebestová3
11.08.2021 5 z 5

Moc povedená kniha, která nenásilně ukazuje, jak důležité je najít si čas na čtení, na čtení dětem a na děti vůbec! Tleskám!!!

Štítky knihy

detektivky pro děti

Autorovy další knížky

Jiří Kreč
česká, 1970
2021  87%Kdo krade dětem čtení
2022  %Kdo krade dětem pohádky

Kniha Kdo krade dětem čtení je v

Právě čtených1x
Přečtených45x
Čtenářské výzvě7x
Doporučených4x
Knihotéce10x
Chystám se číst24x
Chci si koupit11x
dalších seznamech1x