Kocicakmartinek Kocicakmartinek komentáře u knih

☰ menu

Strasti vánočních svátků Strasti vánočních svátků Lenka Hnátová

Kniha s pohádkovou obálkou, ale do pohádky má příběh místy hodně daleko. Název mě svou tuctovostí odpuzoval, ale zvědavost převýšila a jsem ráda. Silný příběh plný bolesti, ztráty a nepochopení je zabalený do vtipu a naivního pohledu osmnáctiletého kluka. Max je úžasně věrohodný a naprosto jsem se do něj zamilovala. Bert je skvělý a kdyby existovalo víc lidí s pohledem na život jako má on, byl by svět krásnější.
Přiznám se, že v maceše jsem po celou dobu příběhu hledala něco dobrého, ale přesto mě překvapila nejvíce.
Narozdíl od ostatních se mně konec líbil, happyend s možností vlastního přemýšlení, ale pokud bude další díl, budu první kdo si ho koupí :-)

16.12.2023 5 z 5


Když voláš moje jméno Když voláš moje jméno Tucker Shaw

Zajímavý příběh, místy zdlouhavý, ale přesto poutavý. Téma náročné, ale pěkně zpracované. Jsem ráda za přečtení, ale nebylo to zcela čtení pro mě.

16.12.2023 4 z 5


Vrčící naděje Vrčící naděje Lenka Hnátová

Chtěla jsem dát jen hodnocení, ale vzhledem k předchozímu příspěvku se chci také vyjádřit. I já četla předešlé autorky příběhy a nemohu říct, že bych jí tady necítila. Její zdrobněliny se nacházejí i v tomto díle, sice v menším množství, ale kdo hledá najde :) Dle mého názoru se použily přesně tam, kde to krásně sedí a nijak neruší.
Příběh jako takový je krátký, ale velmi zajímavý a místy až děsivě přesvědčivý. Už jsem se naučila v jejích příbězích hledat hlubší smysl a tady jsem ho hledat ani nemusela, tady přímo řval a mě úplně uchvátil. Kam až to může lidstvo dotáhnout a jak moc jsme prohnilý oproti jiným.
Četlo se to moc hezky a jsem ráda, že podobné příběhy vycházejí a že ho mám i v papírové verzi. Obálce jsem na chuť sice nepřišla, ale nejsem ovce, jsem vlk a nenechala jsem se odlákat. (narážka na reklamu, která na knihu běží a kterou úplně zbožňuju :))
Sice jsem až do poslední chvíle čekala, zda nepřijde i nějaký LGBT zvrat, třeba v podobě tajné lásky od velitele, ale to už by byl asi až příliš velký bizár. Zároveň jsem čekala něco jako příběhy od Lary Adrian, která také mísí různé rasy (upíry a lidi), ale tohle je úplně jiný level. Láska v té nejčistší podobě, v době, kdy všechno míří do pr*le, akce i humor. Kdo ten příběh nepřečte nikdy nepochopí.

04.10.2023 5 z 5


Nebezpečná láska Nebezpečná láska Kateřina Petrusová

Skvělá kniha, nenechala mě vydechnout od začátku až do konce. Plná napětí i humoru.
Škoda obálky, která mi nic moc neřekla, ale jak se říká: Nesuď knihu podle obalu.
Tohle stojí za přečtení.

27.08.2023 5 z 5


Zakázaný chtíč Zakázaný chtíč Lenka Hnátová

Milé čtení, které není jen o sexu, ale překvapivě nese i zajímavý děj a celkem hluboce promyšlené postavy. Líbil se mi vývoj jednotlivých hrdinů, nebyli ploché a vše co dělali jsem jim věřila i je chápala. Na romanticko-erotickou knihu je použitý dost bohatý slovník.
Obálka je nádherná, ta mě nalákala hned na první pohled.

27.08.2023 5 z 5


Táhni z mé hlavy Táhni z mé hlavy Lenka Hnátová

(SPOILER) Homosexuály zrovna dvakrát nevyhledávám, ale nechala jsem se kamarádkou ukecat a pustila se do čtení od kterého jsem se nemohla odtrhnout. Že jde o dva kluky mi vůbec nevadilo, naopak to byla příjemná změna a já se nestačila divit jak moc mě tohle čtení vlastně baví.
Postava Mártyho mi byla velmi blízká. Malý, hloupoučký, naivní, s bolavým srdíčkem, viděla jsem se v něm a o to víc bylo čtení příjemnější. Držela jsem mu palce, aby překonal své trápení. Fandila jsem těm dvěma do posledního řádku.
Moc děkuji za šťastný konec, který jsem si přečetla rovnou dvakrát, protože byl prostě krásný.

01.05.2023 5 z 5


Pomsta Pomsta Nancy Lindsay Jones Holder

Po shlédnutí seriálu jsem se pustila i do knihy a není to ono. Možná kdybych nečekala ten velký až erotický náboj mezi oběma účastníky, tak bych nebyla tolik zklamaná, ale tohle byla čistě jen detektivka a veškeré scény, které jsem chtěla byly uzemněny. Takže pro milovníky detektivek ano. Pro milovníky fantasy pro ženy ani moc ne. A pro milovníky romancí už vůbec ne.
Nejsem zřejmě cílová skupina přesto, pokud pominu to, že jsem čekala něco jiného, tak jsem si čtení vlastně užila, proto čtyři hvězdy, ale spíš horší čtyři!

30.01.2023 4 z 5


Někteří ztratili vše Někteří ztratili vše Nancy Lindsay Jones Holder

Na knihu jsem se velmi těšila a když už se mi dostala do rukou, tak přišlo zklamání. Nevadí mi zdlouhavé děje, které ale nějakým způsobem postupují. Mám ráda knihy, které se pomaličku odkrývají a nejdou hned na věc, ale tady se nic moc neodkrývalo, tady se jen zdržovalo a to se mi nelíbilo.
Obálka je krásná, seriál miluji, ale tenhle díl, nic moc.

30.01.2023 3 z 5


Zvrhlý král Zvrhlý král Rina Kent

Mám rozporuplný názor, chvílemi si říkám wau to byla pecka a chvílemi nee, tohle mi nesedí. Nevím jestli se pustím do dvojky, ale možná jen kvůli tomu, že momentálně nemám moc co číst. Neříkám že je to špatné, jen chvílemi to pro mě bylo divné a pak najednou páni to je bomba a pak zas proč... Takže asi tak, mé postřehy. Proto tři hvězdičky i když za určité části bych rozhodně dala spíš šest... nevím asi mi nesedla, tak jak jsem díky obří reklamně očekávala.

30.01.2023 3 z 5


Nelži, andílku! Nelži, andílku! Lenka Hnátová

(SPOILER) Příjemné počtení, líbil se mi vývoj hlavních hrdinů i jejich vztah. Nechápala jsem proč by erotická kniha měla být takto dlouhá a po dočtení jsem pochopila :) projdete si začátkem vztahu, kde se hlavní hrdinka Mína chová jako laciná děvka a následně zjistíte, že ono to s ní tak ostré zas nebude. To samé u Daniela, který se tváří jako vzorný tatík, ale zjistíte, že má velmi pestrou minulost. Miluji takto promyšlené příběhy.

Chápu, že spousta lidí v dnešní době chce jít hned na věc a tak pro někoho může být příběh hodně zdlouhavý, ale já mám přesně tohle ráda. Hrdiny jsem poznala natolik, že kdybych je potkala na ulici, tak si s nimi podám ruce a řeknu: Čau jak se máš.

Chybky se přeci jen našly, text by si zasloužil lepší rozhození odstavců a některá slova vymazat, ale na první dílo příjemné čtení a za mě jen tak dál. Těším se na další a doufám, že se autorka nelekne negativních komentářů.

Tohle je kniha pro milovníky dlouhých romantických textů, který vás vtáhne do děje, vy se zamilujete do postav a pak přijde zvrat, který nečekáte.
Dala bych čtyři hvězdičky, ale za nesprostou erotiku, která byla vcelku vkusná a udělala své nechávám plný počet bodů, i když s odřenýma ušima.

30.01.2023 5 z 5


Nástup půlnoci Nástup půlnoci Lara Adrian (p)

Rio je ze všech hrdinů nejlepší. Jeho příběh je poutavý plný emocí a nejde ho nemilovat. Byl velkým otazníkem u všech předešlých dílů a vždy, když o něm byla zmínka, tak jsem si říkala, že on mě zajímá nejvíce a měla jsem pravdu. Zasloužil si svůj příběh a doporučuji ho každému přečíst. Miluji ho!

29.01.2023 5 z 5


Závoj půlnoci Závoj půlnoci Lara Adrian (p)

Nikolaj a Renata... no dva světy, které se mi k sobě moc nehodily a přesto to fungovalo. Přesto jsem si je asi nezamilovala tolik jako předešlé hrdiny. Ti dva jsou prostě bojovníci.

29.01.2023 5 z 5


Procitnutí půlnoci Procitnutí půlnoci Lara Adrian (p)

Tegan je boží. Miluji ho. Miluji všechny tyto příběhy!

29.01.2023 5 z 5


Popel půlnoci Popel půlnoci Lara Adrian (p)

Tato kniha byla ze všech předešlých asi nejslabší i tak si zaslouží plný počet, protože ty předešlé byly jednoduše peckové

29.01.2023 5 z 5


Polibek šarlatu Polibek šarlatu Lara Adrian (p)

Skvělý příběh, pro mě lepší než ten první. Líbí se mi propojení jednotlivých knih, které ale nebrání přečíst si dvojku a až pak jedničku. Skvěle vymyšlené a propracované.

29.01.2023 5 z 5


Polibek půlnoci Polibek půlnoci Lara Adrian (p)

Zbožňuji knihy této autorky, dokonalé spojení vášně, světa upírů a erotiky vše zabalené ve velmi napínavém kabátku

29.01.2023 5 z 5


Z deníku kocoura Modroočka Z deníku kocoura Modroočka Josef Kolář

Čtu ji dcerce, již poněkolikáté. Miluje ji stejně jako jsem ji milovala já v jejím věku. Víc takových knih pro děti!

29.01.2023 5 z 5


Malý princ Malý princ Antoine de Saint-Exupéry

klasika, kterou jsem jako dítě nesnášela, ale po druhém setkání v dospělosti jsem prozřela a zamilovala se.

29.01.2023 5 z 5