Knihomol.ka Knihomol.ka komentáře u knih

☰ menu

Jak přežít svého muže Jak přežít svého muže Jana Bernášková

Tak tohle bylo obrovské překvapení. Milé překvapení! Kolem knihy jsem dlouho chodila, byla jsem skeptická: herečka napsala knihu, to bude hrůza. Spletla jsem se a autorce se timto moc omlouvám za své předsudky. Knížku jsem zhltla za dva dny. Příběh je čtivý, zábavný a uvěřitelný. Styl psaní mi absolutně sedl. Vrhnu se na další díly.

07.02.2024 5 z 5


Beladona Beladona Adalyn Grace

Kniha mě nalákala hlavně vzhledem. Obálka i ořízka je naprosto nádherná.
Příběh byl nápaditý, ale provedení bylo slabší. Celé to bylo předvídatelné a klouzalo po povrchu. Čekala jsem víc. Do dalšího dílu už se nepustím.

14.11.2023 3 z 5


Neviditelný život Addie LaRue Neviditelný život Addie LaRue Victoria Schwab

Nemohla jsem se odtrhnout. Skvělý a čtivý příběh.

30.09.2023 5 z 5


Dáma ve zlatém Dáma ve zlatém Anne-Marie O'Connor

Vůbec mě to nebaví, odkládám. Čekala jsem vyprávění o životě Gustava Klimta a dostala jsem něco jako učebnici dějepisu. Nuda.

13.04.2023 2 z 5


Santiago, má lásko Santiago, má lásko Adéla Elbel

Na knížku jsem se moc těšila, běžela jsem pro ni do knihkupectví hned první den, kdy vyšla. Bavila mě a místy i dojala. Moc se mi líbil popis stejného dne a stejného úseku cesty z pohledu nejprve Adély a pak Michala. Bylo vtipné, jak často stejnou situaci vnímali úplně odlišně.
Oslovilo mě to asi i tím, že prožívám podobnou situaci ohledně vztahů. Po ztrátě manžela jsem na začátku nové životní etapy a s novým partnerem se také snažíme zjistit, jak a jestli vůbec vykročit na společnou cestu. To jak Adéla i Michal otevřeně mluví o svých bolestech z minulosti, o strachu z budoucnosti a odvaze a touze to spolu risknout, mě inspirovalo. Držím jim palce a knížku rozhodně doporučuji.

27.03.2023 5 z 5


Říše upíra Říše upíra Jay Kristoff

Od knížky jsem se nemohla odtrhnout. Úžasný, fascinující svět mě úplně vtáhnul. Autor má neuvěřitelnou fantazii a zároveň je kniha plná hlubokých myšlenek, které mě zasáhly, že jsem si je musela napsat - o vztazích, o víře, o přátelství i lásce. Doporučuji.

"Nepláčeme pro ty, kteří odešli, ale pro nás, kteří jsme zůstali."

02.12.2022 5 z 5


Návrat Návrat Nicholas Sparks

Tentokrát autor pořádně zklamal. Nedávno jsem četla recenzi na "15 roků lásky" od Patrika Hartla, kde mu byla vyčítána prvoplánovost díla v tom smyslu, že to psal jako scénář pro film. A "Návrat" na mě působil přesně tímto dojmem, jako že si je autor jistý, že mu z toho v Hollywoodu natočí filmový trhák. Mám ale dojem, že z tohohle nový Vzkaz v lahvi rozhodně nekouká.

09.06.2022 2 z 5


15 roků lásky 15 roků lásky Patrik Hartl

Knížku jsme měla objednanou už na podzim v předprodeji. Moc jsem se na ni těšila, ale pak ji dlouho odkládala, protože jsem měla strach ze zklamání. Reakce čtenářů totiž nebyly úplně nadšené. Naštěstí se moje obavy nenaplnily. Knížka je skvělá, milá, zábavná a příběh je uvěřitelný. Mám všechny knihy od pana Hartla a těším se na další.

03.04.2022 5 z 5


Miss exitus Miss exitus Aleš Palán

Příběh ze života nejen o smrti. Originální téma a originální styl. Vtáhlo mě to a nepustilo.

13.12.2021 5 z 5


Fenomén Angela Merkelová: Portrét jedné éry Fenomén Angela Merkelová: Portrét jedné éry Martin Jonáš

Souhlasím s jedním z předchozích komentářů, že kniha není tak úplně o kancléřce samotné. Byl to čtivě napsaný portrét o současném Německu. Po jejím přečtení už si vůbec nemyslím, že u našich sousedů je "tráva zelenější". Formát knihy mě v ničem neurážel, dobře padla do ruky. Doporučuji.

06.12.2021 5 z 5


Šaty pro královnu Šaty pro královnu Jennifer Robson

Nudné, předvídatelné. I když prostředí příběhu bylo velmi originální, to ale bylo bohužel vše. Škoda papíru na tohle dílo. Nic se tam nedělo, žádný zvrat, postavy ploché a nezajímavé. Opět další příběh s dvěma dějovými linkami. Nemohou autoři prostě jen vyprávět příběh bez toho, aby tam cpali postavu ze současnosti, která našla dopis nebo jiný odkaz po předkovi, přišla náhodou o velmi dobře placené zaměstnání a následně se vydala do velkoměsta (někde na druhé straně zeměkoule) hledat své kořeny a jen tak mimochodem našla smysl svého bytí a lásku svého života??? Nelze to nazvat ani dobrou oddychovkou.

06.12.2021 1 z 5


Milenka prince z Walesu Milenka prince z Walesu Bryn Turnbull

Nečekala jsem, že mě to tak pohltí, dokonale propracované. Rozhodně stojí za přečtení.

01.11.2021 5 z 5


Horečka Horečka Deon Meyer

No fakt mazec. Tohle číst v dnešní době. Těch 600 stran jsem slupla, jak malinu, úplně mě to vtáhlo. Byla jsem hodně zvědavá, jak to dopadne a zírala jsem teda. Doporučuji!

03.04.2021 5 z 5


Paní Parkingtonová Paní Parkingtonová Louis Bromfield

Skvěle se četla. Sedla mi více než "Když nastaly deště" možná proto, že hlavní hrdinkou je zde žena.
Líbilo se mi, jak je v knize nádherně ukázáno, jak charakter člověka formuje prostředí, ve kterém vyrůstá a žije.
Na začátku nám představí všechny členy rodiny, člověk si o nich vytvoří nějaký první dojem a jak se postupně ukazují jejich osobní příběhy a vytahují se kostlivci ze skříní, čtenář zjišťuje, že nic není černobílé, jak se na první pohled zdálo.
Je to kniha už velmi stará, ale není to žádné suchopárné čtení. Rozhodně doporučuji.

12.03.2021 5 z 5


Zrcadlový muž Zrcadlový muž Lars Kepler

Moje první zkušenost z Keplerem. A určitě poslední. Hodně jsem o dvojici autorů slyšela a na jejich dílo jsem se těšila, ale jsem zklamaná. Možná jsou ostatní jejich knihy lepší, nevím. Za jejich úspěchem vidím spíš obrovské PR, než že by jejich dílo mělo nějakou literární hodnotu. Hodně podobné jako Bryndza, taky jen spousta humbuku okolo.
Knížka mohla být klidně o polovinu kratší, byla plná zbytečné vaty a scén, které děj nikam neposouvaly. Např. scéna v opiovém doupěti, zbytečně zdlouhavý zásah v domě sestry podezřelého a nebo ta část, kde se policie infiltrovala mezi gangstery do doků. Proč to tam bylo? O hlavním hrdinovi jsem se nedověděla nic kromě toho, že se mu neustále napíná košile přes široká ramena :-D A jeho jméno. Hrůza! Celou dobu mě dráždilo, protože nevím, jak ho číst a hlavně mi přijde jako jméno pro ženu.
Konec byl už hodně přitažený za vlasy - výbuch domu, honička v kamionu, ale proti gustu....

12.03.2021 3 z 5


Vzdelaná Vzdelaná Tara Westover

Půjdu proti proudu: mě knížka vůbec nenadchla. Popravdě jsem ji ani nedočetla a v půlce jsem to vzdala. Autorka se, na můj vkus, příliš zdlouhavě snaží čtenáři detailně popsat své (naprosto šílené) dětství. Táhne se to, děj se posouvá šnečím tempem. Možná se kniha v druhé polovině rozjede a dostane to spád, ale nemám už chuť se o tom přesvědčit na vlastní oči.

12.03.2021 3 z 5


Růže bílá, černý les Růže bílá, černý les Eoin Dempsey

Pěkně se to četlo, ale bylo to dost předvídatelné. Postavy byly ploché. Přesně víte, co udělají, jak se zachvovají. Celé to plyne bez větších zvratů, ke konci trochu akce a pak happy end.

09.01.2021 4 z 5


Knihkupectví na Bylinkovém náměstí Knihkupectví na Bylinkovém náměstí Eric de Kermel

Milé pohlazení, plné zajímavých úvah o životě a světě, ale hlavně knih, které si určitě chci přečíst.

11.12.2020 5 z 5


Pacient Pacient Sebastian Fitzek

Šílený, neuvěřitelný, děsivý... a skvělý!!!

Knihu jsem po úvodní kapitole odložila. Který rodič může něco takového číst bez toho, aby se mu neudělalo zle?

Řekla jsem si, že nemám zapotřebí takhle se týrat a kniha putovala do skříňky. Vydržela tam 24 hodin. Za dalších 12 hodin jsem ji přečetla.

Nedalo se odtrhnout. Určitě si od autora ráda přečtu něco dalšího.

10.09.2020 5 z 5


Prokurátor Prokurátor Paulina Świst

Bože to je ale brak!!!

19.07.2020 odpad!