Santiago, má lásko

Santiago, má lásko https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/508525/bmid_santiago-ma-lasko-63b4613f2c06f.jpg 3 43 6

Oblíbená komička na cestě k novému začátku. Když se potkají dva, kteří se k sobě hodí, vznikne z toho láska. Ale co když se potkají až po čtyřicítce, těžkých vztazích a navíc v ne úplně vhodnou chvíli? Adéla Elbel se vydává se svým partnerem Michalem Rožkem na pouť do Santiaga. Oba věří, že se cestou ukáže, jestli jejich láska nenese na zádech břemena minulosti a má dost pevné kořeny. Co řeší na pouti muž a co žena? Jak rozdílní jsme? A kde čeká naděje, že můžeme vždycky začít znovu?... celý text

Přidat komentář

S1M0NE
07.04.2024 3 z 5

Zatímco Michal se snaží o literaturu a místy se mu to i daří, Adéla se drží svého stylu jako v Době temna - psaní à la příspěvek na FB. Ale dohromady to tak nějak funguje a vlastně baví. Proč ne.

klara.franta
08.03.2024 4 z 5

Cesta do Santiaga pohledem dvou odlišných lidí. Adéla, která jde cestu už potřetí a Michal poprvé. Od začátku mě jejich cestování bavilo, občas nějaký ten vtípek a naprosto odlišný úhel pohledu na jednu stejnou situaci. Možná sem jen čekala víc toho soukromí, přišlo mi to chvilkama moc letmé a některé situace moc zobecněné. Jinak je to čtivá a oddychová knížka.


Analady
01.11.2023 2 z 5

Nenechala jsem se odradit nízkým hodnocením a knížku si koupila. Moc jsem se na ni těšila. Těšila jsem se na postřehy z cesty i vyprávění z pohledu ženy a muže. Bohužel čtení mě vůbec nebavilo, takže jsem se do něho musela hodně nutit. Kniha mi vůbec nic nedala, což mě fakt mrzí. Rozhodně víc mě bavilo vyprávění Adély.

Mosula
19.07.2023 3 z 5

Pouť do Santiaga a vztah dvou lidí odhalený až na dřeň. Obdivuju je, že dokázali jít s kůží na trh a nedělali se lepšími než jsou. Michal je mnohem lepší spisovatel než Adéla, ale na pouť bych s ním narozdíl od ní nikdy nešla. Jinak je to takové neurazí, nenadchne, knihu posílám dál.

Kaja1
30.06.2023 2 z 5

Tak nevím jsem z knihy trochu zklamaná. Místy mi připadalo,že se autoři snaží byt vtipní za každou cenu. Nevím, jestli bych chtěla svůj život spojit s mužem, který se v krajních situacích choval tak jako Michal k Adéle, nicméně jim přeju hodně štěstí na společné cestě životem.

Knihomol.ka
27.03.2023 5 z 5

Na knížku jsem se moc těšila, běžela jsem pro ni do knihkupectví hned první den, kdy vyšla. Bavila mě a místy i dojala. Moc se mi líbil popis stejného dne a stejného úseku cesty z pohledu nejprve Adély a pak Michala. Bylo vtipné, jak často stejnou situaci vnímali úplně odlišně.
Oslovilo mě to asi i tím, že prožívám podobnou situaci ohledně vztahů. Po ztrátě manžela jsem na začátku nové životní etapy a s novým partnerem se také snažíme zjistit, jak a jestli vůbec vykročit na společnou cestu. To jak Adéla i Michal otevřeně mluví o svých bolestech z minulosti, o strachu z budoucnosti a odvaze a touze to spolu risknout, mě inspirovalo. Držím jim palce a knížku rozhodně doporučuji.

Štítky knihy

Santiago de Compostela Svatojakubská cesta

Autoři knihy

Adéla Elbel
česká, 1981

Kniha Santiago, má lásko je v

Právě čtených1x
Přečtených57x
Čtenářské výzvě15x
Knihotéce32x
Chystám se číst38x
Chci si koupit5x