Kikulka97
Uf. Tak tohle bylo špatné. Ale možná to bylo tím, že já bláhová od kýčové anotace očekávala odlišný obsah.
Téma přežití v divočině mě navnadilo, když ale pak četl podrobnosti toho přežití....na mě to bohužel nefungovalo. Postavy mají mentalitu jedinců na počátku puberty, autorka tam používá hromadu frází a to ještě takovým způsobem, že text samotný jako by byl poskládám z otřepaných hlášek romantického filmu béčkové, ne-li céčkové kvality. A samotné přeživání... i český Survivor mi dával víc smysl. Za mě velké šlápnutí vedle, americké Kdo přežije s romantickou zápletkou rozhodně nečekejte.
Přiznám se, že od autorky mi ze série Navždycky sedla jedna jediná kniha, ostatní byly osten v zadku.
Tuhle knihu jsem četla dřív než Den po dni a zatim autorčina nejlepší kniha. Moc se mi líbilo, jak před kazdou kapitolou se aktualizovali vzkazy na ledničce a klišé, které v knížce byly, na mě společně se sympatickými klišé hrdiny fungovaly. A jako knížka jako odpočet Halloweenu super.
Nejdřív jsem četla Jsi moje a tam sutorka nastavila láťku hodně vysoko.
Vizuálně je to krásné, přidána hodnota adventního kalendáře + nápady na filmy, seriályy písničky a citáty na každý den - pecka! (úkoly si člověk může vymyslet vlastní)
Hlavní hrdinka mi byla nesympatická, Jaxon takový nevýrazný, nijaký... a trošku to kopírovalo Dashe a Lily (ale tam na rozdíl id těchto dvou, ti dva měli nějaký charakter a tu knížku utáhli).
suma sumárum - vizuálno a adventní kalendář super, příběh nic moc.
A co mi přišlo takové hodně creepy byla kapitola, kde rozebírali Tři oříšky pro Popelku z pohledu cizince Působilo to fakt divně. A pokud by teda to mělo splňovat americké kulisy, asi bych očekávala, že okýnek bude 25.
Na knížky od Kasie West už ksme asi stará, za mě šlo úplně v klidu prvni polovinu přeskočit, ta moc smysl nedávala, druhá ale byla hrozně dajn s pěknou pointou na konci.
A tak tohle mě bavilo moc. Ambice hlavní hrdinky dávali smysl, chování postav mělo celkem hlavu a patu, co mě ale vytáčelo, byl hovorový překlad (ne, na dědině nikdo nemluví jak Pražák...) Navíc díky tomu překladu by mě nepřekvapilo, kdyby jinak moc hezký příběh s podzimní tématikou časem zapadl a právě kvůli překladu přestal být pro další generace čtivý.
Ale jako knížka, co vás naladí na podzim ke to ideál.
Haters to lovers mě obecně baví, ale tady jsem měla problém s hlavníma hrdinama. Hlavní hrdinka je ambiciózní asi proto, že se šprtka, hlavni hrdina je sympaťák, když nesoutěží, snesitelní jaou v momentě, kdy jsou spolu, jinak si spíš říkám jako wtf, kde si autorka to napětí a chemii vycucala, neb já jsem žádnou nepocítila.
Pokud máte něco načteno v tomto žánru, pak vás to asi neosloví.
Hodně předvídatelný děj připomínající film Mamma Mia, ale ve výsledku docela fajn oddechovka na léto, u které můžete bez problému vypnout mozek.
Hlavní hrdinka byla sympaťanda, její milý docela osel, kterému hooodně dlouho trvalo než si dal dvě a dvě dohromady. Asi bych tuto knížku od Kasie West nedoporučila, má mnohem lepší.
Myšlenka hezká, ale provedení mě neoslovilo.
Tři hvězdičky tomu vysloužil ckonec, kde byla moc hezká pointa. Jinak s postavama jsem trošku bojovala a celkově knížka ve srovnání se Staříkem byla taková utahaná.
Moc pěkné leporelo, obrázky jsou hodně detailní, je tam pousta věcí k popsání, super pro menší děti, které už ale postřehnou detaily a složitější ilustrace.
Moc pěkný oddechový komiks, první dva příběhy nápadité, ten poslední nic moc.
Krásně ilustrované, cviky jsou různorodé zaměřené na celé tělo, nejen na core. Rozvíjí obratnost, dítě zvládne cvičit podle obrázků, na některé cviky vhodná asistence dospělého. Cviky jaou doplněné o zajimavosti ze zvířecí říše a o výzvy (jak si cvik ztížit).
Upřímně a bez mučení - začátek je zdlouhavý a pomalý. Druhá polovina je akčnější, propracovanější, nicméně pak ti sráží konec, kde to už autorka trošku překombinovala a nebudu lhát děj je mistyz dost předvídatelný a postavy hodně nevyzrálé.
Na prvni počin to není vůbec špatné, komu se líbila Škola princů, má to podobný vibe s trouchou mysteriózna
Moc se mi líbí, že příběh lze číst z obou stran a člověk se dozvídá obě perspektivy sourozenců. Málo textu, velké pěkné ilustrace, jednoduchý příběh i pointa. Na vysvětlování příchodu sourozence nebo řešení rozepří ideál.
leporelo s domácími zvířaty, ilustrace jsou jednoduché, v knížce jsou "díry", některé
stránky nám šly hůř od sebe, ale časem se obchodí. Na povídání o domácích zvířátkách stačí.
Moc pěkné leporelo, atraktivní jsou hlavně vysunovací části, příběh odpovídá doporučenu věku čtenářů, jednoduchá pointa příběhu, ilustrace jsou velmi lákavé.
Vizuálně nádherné, poměrně nestandardní vyústění situace, nicméně autor dokazuje, že v dětské literatuře to můžete opravdu zakončit jakkoliv
Asi už mám v tomto žánru načtené dost ale za mě jedna velká táhlá nuda. Postavy jsem nechápala, zařazení do žánru mi mic nedává smysl, kniha je hrozně utahaná a 3/4 knihy jsem se nutila di dalšího odstavce.
V sérii nepokračuji, příběh mě neoslovil, pokud člověk z timto žánrem začíná, tak asi přivře všechny oči, co má, ale jakmile máte už něco načteno, je mnoho lepších sérii, zde jsem ztrácela čas.
Velmi volné pokračování prvního dílu.
Dvojka je čtivější, dynamičtější, autorčin nápad na příběh je zde mnohem lépe zpracován a dokonce jsem věřila až do poloviny knihy, že se hlavní hrdinka precez jen dá dohromady s jiným pánem z milostného trojúhelníku.
Co autorce ale v mých očích nejde a vytýkala jsem to i v jedničce.... jednotlivé postavy mají velmi pěkně vylíčený charakter, nicméně interakce mezi nimi a vytváření chemie mezi postavami, abych jako čtenář uvěřila tomu, že se mají postavy rády... opět to nebylo přesvědčivé.
Jinak je zde zakomponován celkem hezky LGBT vztah, taktně a hlavně nenuceně, je fajn i zaměření na to, co taková vdova tehdy mohla a nemohla a i to, jak se vlastně hlavní postava realizovala. A postava Melvilla mě taky moc bavila.
Vypněte si reklamy na Databázi
Za 99 Kč vám vypneme všechny reklamní bannery na CELÝ ROK: