kikoooša kikoooša komentáře u knih

☰ menu

Já a ty, navždy Já a ty, navždy Jo Watson

Do první poloviny knihy mi dost vadilo, jak hlavní hrdinka lže a proplouvá tak/..díky tomu. Druhá polovina mě však nezklamala. Knížek na téma "ztracené dopisy" je sice mnoho a několik jsem jich četla, ale romantické duše to neomrzí :) Zvlášť, když mají rády autorku, jako já:)

01.10.2023 4 z 5


Znamenitá mrtvola Znamenitá mrtvola Agustina Bazterrica

Knihu jsem začala číst, aniž bych si přečetla, o čem konkrétně je. Když nebudu hodnotit to, jak je to jako téma a celek pro mě děsivé a nechutné, musím dát 4 hvězdy, protože mě autorka vtáhla do děje. Ze začátku jsem přemýšlela, že dál číst nebudu, ale byla jsem zvědavá, kniha se četla sama a rychle. Autorka dokázala situaci popsat natolik, že jsem si ji dokázala představit a myslím, že celé to měla promyšlené. Dokonce mi přijde, že inspiraci našla v době covidové (např. Virus, mutace, ochrana deštníky=roušky, zákaz vycházení). Co se mi ale hlavně líbilo, bylo, jak popisovala a často se vracela do bývalé zoo, protože mi je vždy líto míst, která dříve žila životem a dnes chátrají. Za mě si dílo zaslouží lepší hodnocení, avšak povrchně bych dala hvězdy 2.

01.10.2023 4 z 5


Dědictví aneb Jak Helena ke štěstí přišla Dědictví aneb Jak Helena ke štěstí přišla C. D. Payne

Promyšlené to bylo..do poslední chvíle jsem netušila, kdo je autorka, ale nějak mi nesedla hlavní postava.

15.03.2023 3 z 5


Sleduj mě Sleduj mě Kathleen Barber

Příběh krásně rozjetý, čtivý, zajímavý, promyšlený...a závěr zklamal..jako by autorka najednou vařila z vody a bohužel převařila.

06.03.2023 3 z 5


Půlnoční knihovna Půlnoční knihovna Matt Haig

Nenadchne ani neurazí. Zdá se mi, že byl kolem knihy zbytečný hukot. Námět byl dobrý, kapitoly čtivě krátké, ale pořád mi tam chyběl nějaký drive, nějaká zvědavost, která mě bude nutit číst dál.

25.02.2023 3 z 5


S láskou tě nenávidím S láskou tě nenávidím Jo Watson

Ano, bylo to předvídatelné, ale i tak napínavé. Četlo se to skvěle. Autorka umí hned ze startu zaujmout a kniha naštěstí postrádá zbytečnou omáčku, která má přidat na stránkách. Vše navíc rozděleno do krátkých kapitol. Za mě vydařené čtení (jak je uvedeno na obálce) pro milovníky romantických komedií. :)

16.02.2023 5 z 5


Sešit s tátovými recepty Sešit s tátovými recepty Jacky Durand

Smutná kniha...

15.02.2023


Skoro úplně normální Skoro úplně normální Hannah Sunderland

Prostě bomba! Úžasná kniha.

13.06.2021 5 z 5


Jsem máma Jsem máma Kristína Farkašová Tormová

nenadchne, neurazí...autorka se snažila být vtipná, ale za mě nešlo o pozitivu, jakou se v knize ohání, ale o to "být vtipná", i když to vtipné není....ale lepší kniha než od Landsmana...

28.04.2021 2 z 5


Slíbila jsi, že budeš žít i za mě Slíbila jsi, že budeš žít i za mě Caréne Ponte

Nenadchne, ani neurazí. Kapitoly jsou krátké a dobře se čtou. :) Oddechovka na nudné odpoledne :)

03.11.2020 3 z 5


Továrna na sny Továrna na sny Anie Songe

v knize lze vidět, že Anie čerpala hodně z motivačních knížek jako jsou Čtyři dohody či Tajemství (přesné knihy i uvádí na konci) a její mysl je již touto cestou směřována. Pro někoho, kdo má s těmito knihami již zkušenosti, se v této "problematice" nic nového z teorie nedozví...ale o teorii tu úplně nejde. Prakticky je kniha psaná velmi čtivě (i když styl psaní se už poměrně opakuje), zákony jsou uvedeny na jejích životních příbězích a zkušenostech. Kniha má navíc dokonalý obal, písmo, kresby. Za mě si kniha 5 hvězd zaslouží a budu se těšit na další :)))

28.05.2017 5 z 5


Všechno nebo nic (I+II) Všechno nebo nic (I+II) Eva Urbaníková

Kniha je zajímavá svou hloubkou. Četla jsem ji až po shlédnutí filmu a překvapila mě rozdílnost postav i děje. Každopádně je kniha zajímavá a za přečtení stojí.

28.05.2017 4 z 5


Deníček moderního páru aneb Ženy jsou z Venuše a muži jsou debil Deníček moderního páru aneb Ženy jsou z Venuše a muži jsou debil Dominik Landsman

Ze začátku se kniha zdála vtipná a čtivá, s dalšími stránkami se mi však kniha přestala líbit. Místo humorné knihy byla kniha o shazování se navzájem - místo vtipného špičkování dvou partnerů mi kniha přišla jako vzájemné ponižování..možná jsem od knihy čekala více, jelikož jsou mými oblíbenkyněmi Lásko, kde jsi a Láska na třetí od N. Spaldinga (kdo nečetl, vřele tyto knihy doporučuji :))

28.05.2017 3 z 5


Lásko, kde jsi? Lásko, kde jsi? Nick Spalding

Za mě snad nejlepší "vztahově-humorná" kniha. Když jsem ji v knihkupectví zahlédla, ihned mě zaujal jak obsah, tak obal. Po přečtení první stránky jsem si řekla, že ji musím mít a nelituji. První kniha, u které jsem se vážně smála! :)

24.05.2017 5 z 5


Řasnatci Řasnatci Dana Kellnerová

Knihu jsem si koupila na základě zdejšího hodnocení a čekala jsem, že mi z ní doslova spadne brada....spadla, ale jiným způsobem a zároveň jsem kroutila hlavou...pro mě velké zklamání :/..dávám alespoň jednu hvězdu za pěkný obal

24.05.2017 1 z 5