Všechno nebo nic (I+II)

Všechno nebo nic (I+II) https://www.databazeknih.cz/img/books/32_/324360/mid_vsechno-nebo-nic-3NV-324360.jpg 3 112 35

Všechno série

Všechno anebo nic je otevřený příběh lásky, která ne vždy skončí tak, jako v jiných knihách. Drze a bez servítky o vztazích, které nás válcují, o ženském přátelství, které nás chrání, o mužích, na kterých se zapomíná… I když vlastně toho nejsou hodní… Linda, Vanda a Jakub nejsou vymyšlené postavy. Chodí mezi námi, nadále se potloukají svými životy a je jen otázka času, kdy si znovu najdou přechodné bydliště v knize... Protože žijí přesně stejnými radostmi a starostmi jako my všichni ostatní, jen k nim přistupují, řekněme, trošku po svém... Příběh propletený sarkazmem, humorem, vášní, smíchem, slzy, mužským egem a ženským sebevědomím. Příběh tak skutečný, že v něm objevíte sebe samých… Slovenský kultový bestseller No.1 roku 2007, který vyšel s velkým úspěchem i v České republice přichází nově na filmová plátna a knižně ve filmové reedici na pulty všech knihkupectví...... celý text

Přidat komentář

pegasek
16.01.2024 5 z 5

Film je skvělý a kniha je ještě lepší -uplne jsem se do ní zamilovala.fim a kniha mi přijdou jako dva podobné příběhy,ale přitom tak rozdílné

SSTknihy
14.09.2023 5 z 5

Asi jako mnozí jiní, i já jsem nejdřív viděla film, který mě bavil, a tak jsem byla zvědavá na knížku. Je logicky trochu jiná, méně crazy, víc se nimrá v pocitech a vztahy jsou tu poněkud komplikovanější, což je pro autorku a její knihy celkem typické. V rámci žánru jsem ale dostala přesně to, co jsem chtěla - romantickou vztahovku s happyendem.


Michelleee
11.06.2022 3 z 5

Miluju ten film, ale kniha tolik dobrá nebyla. Četlo se to dobře, bylo to vtipné a přečtené během dvou dnů. Ty postavy mám moc ráda a film si pustím ještě milionkrát, ale knihu číst znovu nebudu.

wotana
21.07.2021 1 z 5

Film byl fajn, ale kniha se nedala číst :-( 1* za obálku

Adel822
30.11.2020

(SPOILER) Kniha i film se mi moc líbily, přišlo mi to jiné než ostatní romantiky, hlavní postava pozná muže do kterého se vášnivě zamiluje nemůže mu odolat ale postupem času zjistí že to není vše a že ho sice miluje ale pro obyčejný život je naprosto nepoužitelný a poznává sympatického doktora který miluje ji i její dceru a postupně zjistí že vášnivá láska není vše.

Lucyna229
17.02.2020 1 z 5

Nemohla jsem to dočíst.. Strašně plytké..

vivalamuff
19.11.2019 3 z 5

Kniha by se měla jmenovat Sex nebo nic :-D chvílemi jsem měla dojem, že příběh je spíše o Vandě a jejích "zkušenostech" s muži. Ona i Linda mi byly čímsi krajně nesympatické. Nevím, asi to nebyl můj šálek kávy. Všechno se vlastně točilo jenom kolem postele. Film mi připadal lepší. Vím, že existuje i audio verze. Ta mi přišla aspoň pěkně namluvená - to dělá ta měkká slovenština :-) Pokračování si určitě nepřečtu.

Hebrey
18.07.2019 1 z 5

OK, nakonec tedy dávám jednu hvězdičku, a kdyby to šlo, možná bych dala 1,5, za to, že autorka nechala hlavní hrdinku probrat z její hlouposti a prohlédnout, a tím happy endem to trošičku vylepšila. První polovina knihy mne vloženě nudila, ale nějak jsem to překonala a ke konci se to maličko zlepšilo - tj. mělo to sice plytký ale aspoň nějaký děj. Příště si ale asi pořídím raději Harlequina, kvalita příběhu vyjde zhruba nastejno a ušetřím se 200 stranám z 366, které byly buď o ničem nebo o tom, kdo s kým jak.

hellena1523
15.02.2019 odpad!

Film se dal, kniha je totální odpad, hned vedle toho, že to je normálně okopírovaný Sex ve městě!
Vliv populárního amerického seriálu/knihy byl zřejmý od prvních stran, ale když jsem narazila na pasáž, která byla slovo od slova opsaná právě ze Sexu ve městě, byla jsem dost znechucená a říkala si, že autorka by měla používat vlastní myšlenky, nebo nepsat knihy, pokud nemá vlastní nápady.
Okopírované nápady fakt nikdo nepotřebuje, až si budu chtít zase přečíst Sex ve městě, přečtu si Sex ve městě!
Tohle mě fakt naštvalo, protože jinak má Urbánková čtivý styl psaní.
Kromě toho ty postavy - protivnější jsem snad nepotkala! Navíc newyorčanky prostě na Slovensko nepřesadíte, aby to působilo nějak přirozeně nebo aspoň trochu uvěřitelně.
Urbánková má talent psát čtivě, jen by to chtělo vlastní nápad - pak by to byla fajn oddechovka, tím jsem si jistá.

v.michlickova
31.01.2019 5 z 5

Kniha stejně jako film vám představí romantický příběh se zvraty a napjatými situacemi. Donutí vás se smát i brečet a s blížícím se koncem jsem se nestačila divit. Snad na každé dvojstraně jsem si říkala, že Linda bude nakonec s Jakubem, potom s doktorem a takhle pořád dokola. Konec jsem sice znala z filmu, ale v knize se mohl lišit. A ano, lehce odlišný je, ale líbí se mi mnohem víc než ten filmový. Určitě doporučuji knížku všem romantickým duším.

Ivka14
26.01.2019 1 z 5

Knížka mě nechytla. Nemohla jsem se do toho dostat. Často jsem se ztrácela. Film mám ráda, ale knížka zklamala.

denyjanostik
27.11.2018

Dokonalá kniha, moc mě bavila. Film jsem viděla první a kniha je úplně jiná a lepší, ale oboje stojí za to.

AnetHol
18.10.2018 2 z 5

Abych byla upřímná, tak se mi poprvé stalo, že mi kniha přišla o dost horší než samotný film. Film jsem viděla první a nejednou (čti nejméně 5x) :D A zamilovala jsem se do něho :) Na knihu jsem narazila při výběru knihy do čtenářské výzvy a byla jsem nadšená, ale po jejím přečtení...musím uznat, že je to bída. Ale jako oddechovka se to dá zvládnout :)

crazyslunicko
28.09.2018

Nejprve jsem viděla film, který se mi velmi líbil. Těšila jsem se na knihu, kde budou osudy hrdinů více rozvinuty a zjistila jsem, že film kolem knížky pouze prošel kolem. Takže dobrá rada: Zapomeňte na film. Kniha je úplně z jiného soudku. Film byl ještě slabší kalibr. Linda, Vanda, Jakub, Leo.. Linda majitelka knihkupectví, která se vdala měla jednu holčičku, pak se rozvedla a žila si svůj nudný život v knížkách. Linda mi byla velice sympatická na začátku, ale ke konci už jsem její počínání moc nechápala. Potkala Jakuba, který ji nadbíhal, uháněl ji až se do něj po uši zamilovala. Dělala ze sebe doslova matraci pro Jakuba a kdykoliv písknul, tak ona přiběhla jako poslušný pejsek. Čekala na něj jako kvočna na kuřátko až se vyřádí a ozve se ji. V podstatě se dozvídáme, že ji neustále podváděl a ona i přesto na něj čekala. Tohle se mi opravdu moc nelíbilo. Poslední části byly také všelijaké. Hrdinka spala se dvěma muži a v podstatě ji to přišlo normální a přirozené. Jeden se o ní staral, rozmazloval ji, pečoval společně o její dětí a ten druhý s ní pouze šu***. Vanda je evidentně na starší pány a mermomocí se brání vlastnímu dítěti. Nejprve žije s Aladarem, který ji na každém rohu podvádí a ona mu to všechno odpouští, protože ho má ráda. Pak si vezme staršího pána, který pro změnu není vůbec na sex. Opravdu ironie osudu.
Je mi jasné, že autorka čerpala z opravdových životních událostí, ale pořád tam chlapi zametali s ženami a to se mi moc nelíbilo. Hlavně nevíme jak to dopadlo s Jakubem? Bojoval dál o Lindu? Nebo prostě spolu jen tak přestali být? Chtělo by to více rozvést debatu na Jakuba. Má dost majetnické a manipulující sklony k Lindě, ale Lindě to asi vyhovuje. Ona je ráda poslušná a vždycky přiběhne.

Brambor16
31.07.2018 4 z 5

Pěkný. A to fakt. Pokud jste někdo už viděli film a nejste si jistí jestli si to přečíst, tak to rozhodně nevadí. Kniha a film... No víc rozdílné to být nemůže. Je to vážně skvělá kniha a přečetla jsem to bohužel na dva dechy. Mít čas čas tak klidně na jeden nádech. Klidně pět hvězd, těším se až si to příští léto přečtu znovu, venku na lehátku.

MichaelaFilip
16.07.2018 3 z 5

Mám raději knižní tvorbu než filmovou, ale u této knihy musím říct, že film byl lepší.

Nicolka77
14.06.2018 3 z 5

Jelikož jsem první viděla film a dozvěděla jsem se, že film je natočený podle této knihy tak jsem si ji musela přečíst. Ale popravdě mě knížka moc nenadchla. Chvílemi jsem nechápala návaznost kapitol. Ne vždycky se mi totiž stane, že mě film baví víc než knížka. Takže pro mě takový průměr

Anna 13
14.05.2018 3 z 5

Zklamání...

Do stejnojmenného filmu jsem se zamilovala. Je naladěný pozitivním viděním světa, hrají v něm dokonalí umělci a sledovat příběh Lindy a Vandy je neuvěřitelná zábava a potěšení. Ani nevím, kolikrát jsem ho již viděla...

Proto jsem se těšila, že příběh prožiju i literárně. Ale zklamalo mě, že se tvůrci filmu opravdu jen inspirovali tímto příběhem, neboť jsou to dva odlišné pohledy na Lindu i Vandu. To by mi ani až tak moc nevadilo, zvykla jsem si na to. Celé se to však moc nikam nehýbalo a postavy, které mi ve filmu tak přilnuly k srdci, byly v knize otravné a pohrdala jsem jimi.

Autorka však rozhodně píše zajímavě a někdy vyplodí až excelentní myšlenky. :) Nesedl mi jen příběh... Jinak autorčin styl psaní hodnotím kladně.

Raději se koukněte na film! :D

Dela90
05.02.2018 5 z 5

Kniha mne příliš nenadchla. Přišlo mi, že autorka skáče z jedné myšlenky do druhé. Možná to byl účel, ale pro mě to nebylo to pravé ořechové. Tentokráte byl film lepší, jako kniha. Taková ničím nezajímavá oddechovka.

lifeoptimist
22.01.2018 2 z 5

.......na to, že to měla být kniha roku, nevím už kterého, mě to teda zase tolik neoslovilo. Pro někoho asi super, ale mě to přišlo občas docela tragedie, občas lehké porno..... není to můj šálek kávy