Kajuš94 Kajuš94 komentáře u knih

☰ menu

Znamenitá mrtvola Znamenitá mrtvola Agustina Bazterrica

Co to jako bylo? Půlku knihy jsem si zvykala na pro mě velice nepřehledný styl psaní, když jsem si zvykla,začala jsem víc přemýšlet nad obsahem a když pominu originální námět tak je to kniha o ničem. Celou dobu čekám na nějaké vyvrcholení a nakonec dostanu ,,Měla pohled ochočeného zvířete'' ? To je jako vše? Naprosto nevyužitý potenciál příběhu... Pro mě velké zklamání... hvězdy dávám za námět ,to je vše..

04.01.2023 2 z 5


Polibek Polibek Anna Todd

(SPOILER) Daleko lepší než film, opět se mi vyplatilo nejdříve zkouknout a pak přečíst. Opačně bych film vypnula v momentě kdy je vidět že je Steph na holky a nebo u jezera. Nicméně kniha je opravdu skvělá. Je čtivá, neodložíte ji z ruky dokud nedočtete a pak hned musíte pokračovat další knihou. Mezi Tess a Hardinem je toho dost vyhrocené, není se čemu divit, když Hardin je sociopat a Tess má komplex Matky Terezy. Ale.. Jak vás to vtáhne, už vás nepustí.

15.03.2022 4 z 5


Přiznání Přiznání Anna Todd

Nemůžu se přestat smát a zároveň mi je smutno. Přijde mi že každá z postav má nějakou psychickou poruchu.. Jako vážně.. Kniha se čte velice dobře a děj plyne dost rychle. Je to takové odpočinkové čtení, když nad tím člověk moc nepřemýšlí, což není můj případ.

15.03.2022 4 z 5


Síla vzdoru Síla vzdoru Suzanne Collins

(SPOILER) No.. To jsem nečekala.. Tady byl film lepší než kniha a to se mi dlouho nestalo. Děj celkem zdlouhavý a konec zas moc uspěchaný. Čtivé to bylo, některé části až děsivě dobře popsané viz muti v podzemí, ale více hvězdiček si kniha nevyslouzila. Musím však uznat že tady bylo lépe popsané co Katnis zažívá po pádu kapitolu. Ve filmu byla dost necitliva..

25.04.2021 3 z 5


Skúška ohňom Skúška ohňom Suzanne Collins

(SPOILER) Opět skvělé napsané. Tento díl mám nejradši z filmů.. U knihy to tak úplně není.. Arénu smrti nepředčila, proto o hvězdu min. Nicméně mě strašně bavilo jak Katnis postupně docházelo jak silné jsou její city k Peetovi.. Krása. A film mi po přečtení knihy přijde dost osekaný. Kniha ale opet přečtena za jeden den, takže netřeba slov o kvalitě

03.04.2021 4 z 5


Grey Grey E. L. James (p)

(SPOILER) Velice zajímavé.. Trochu předvídatelné a hodně preslazene, je to Christian Gray, podle svých slov zrůda, já nevím ale na můj vkus smýšlí někdy až dost romanticky. Navíc je na ní od začátku strašně fixovanej až zavislej. Trochu mi to pokazilo takový to klasický,, hodná holka napraví špatného kluka''. Ale rozhodně čtivé

29.03.2021 3 z 5


Aréna smrti Aréna smrti Suzanne Collins

Opět se potvrzuje že kniha je daleko lepší než film. Nutno ale říct že u filmu nechybělo scenaristum dost fantazie a skvěle pojali to dění kolem, to u čeho Katnis nebyla. Ale kniha je prostě skvělá

29.03.2021 5 z 5


Prokletý rok Prokletý rok Kim Liggett

Tohle je nepopsatelný zážitek.. Byla to jedna velká jízda.. Kniha dalece předčila očekávání.. Doporučuji všem komu se líbily knihy jako Příběh služebnice, Hunger games atd.. 100%ně překvapí.

19.03.2021 5 z 5


Hostitel Hostitel Stephenie Meyer

Perfektní... Já jsem osobně neměla problém se začátkem. Mě to vtáhlo od druhé strany. Ten námět, zápletka, to dohadování v mysli.. Úžasný.. Za mě daleko lepší než Twilight. Tato kniha má hloubku.

09.07.2020 5 z 5


Rozbřesk Rozbřesk Stephenie Meyer

Hodně vydařené završení série. Kniha se čte opět sama, krásne vysvětluje určitě věci. Jsem moc ráda že některé scény byly z filmu vynechány, nebo pozměněny. Asi bych nechtěla vidět Bellu dusici se krvi při porodu.. Konec je trochu uspěchaný, ale i přes to je má nejoblíbenější že série

02.07.2020 5 z 5


Zatmění Zatmění Stephenie Meyer

Tento díl byl místy zdlouhavý, ale asi to dávalo smysl. Co mě u této knihy odzbrojilo bylo jak na konci Bella byla ,, vyřízená " z Jacoba.

02.07.2020 4 z 5


Nový měsíc Nový měsíc Stephenie Meyer

Opět čtivé. Krásné vyobrazené přátelství které preroste v něco víc.

02.07.2020 4 z 5


Stmívání Stmívání Stephenie Meyer

Hodně čtivé, četla jsem už několikrát. Jen mě vždy pobaví Belliiny mdloby z Edvarda

02.07.2020 4 z 5


Vertikální peklo Vertikální peklo Serge Brussolo

Má první kniha tohoto žánru.. Poprvé jsem četla někdy na střední a úplně mě ohromila. Měla jsem pak nad čím přemýšlet. Vždy se k ní ráda vrátím.

01.07.2020 4 z 5