Vertikální peklo

Vertikální peklo https://www.databazeknih.cz/img/books/17_/17060/bmid_vertikalni-peklo-izV-17060.jpg 4 46 11

David Sarella, odsouzený v sedmnácti letech k doživotnímu vězení za vraždu, přistoupí na účast ve zvláštním výzkumném programu, který nabízí soukromá vězeňská organizace. Nejde o žádné testování léků, prý je to spíše taková „bojová hra", v níž se zkouší odolnost, schopnost přežít a adaptovat se. Vězňům, kteří úspěšně test absolvují, bude snížen nebo dokonce prominut trest. Kdo by čekal, že se dobrovolníci ocitnou v pekle? Ve vězení bez mříží, bez dozorců, kde bude jejich životy ovládat podivný stroj, současně bůh i ďábel, který dokáže život ztrpčit k nesnesení a z umírání učinit dlouhou trýznivou záležitost. Obrovský mučící nástroj s inteligencí vyšší, než má nejdokonalejší počítač, rozdává jídlo výměnou za bolest, později za kus těla, řídí životy vězňů a vymýšlí pro ně nová muka. Vězňové se pokusí o vzpouru proti tyranskému stroji, ale brzy toho trpce litují. Kdo z nich přežije, komu se podaří zvítězit, vyzrát na neživé monstrum? Strhující čtení mistrovsky napsané předním představitelem francouzské science fiction předkládá děsivou vizi moderního pekla a jistě zaujme všechny příznivce žánru.... celý text

Literatura světová Romány Sci-fi
Vydáno: , Baronet
Originální název:

Enfer Vertical , 2004


více info...

Přidat komentář

Kajuš94
01.07.2020 4 z 5

Má první kniha tohoto žánru.. Poprvé jsem četla někdy na střední a úplně mě ohromila. Měla jsem pak nad čím přemýšlet. Vždy se k ní ráda vrátím.

py-radicz
21.01.2019 3 z 5

Na muj vkus se vsechno strasne rychle hrnulo ku predu, bez poradneho vykresleni sceny. Kazdopadne dejova linka byla k zamysleni, a konec trosku necekany.


Knišíl
22.12.2017 1 z 5

Nerad dávám tak nízké hodnocení, velmi nerad. Asi jsem příliš náročný, ale šlo to, myslím, napsat mnohem lépe. Jedná se o béčkové zpracování, ale to ještě neznamená, že příběh nemá mít nějakou strukturu (kromě jediné postavy všichni ostatní anonymní nepostavy, přeskakování v čase v nelogické návaznosti, horor, který nevyvolává emoce není pro mě horor). Jedna z nejhorších knih, které jsem četl. Ne příběhem, tématem, ale stylistikou, literární stránkou. Je možnézne, že je to částečně překladem, to však určit nemohu. Jen díky délce knihy a mého neochvějného přesvědčení, že občas je dobré si přečíst něco hodně špatného, abychom si vážili toho dobře napsaného, dočteno. Stručně shrnuto: Nevyužitý potenciál tématu s ukázkou, jak se to dělat nemá.

Finn69
18.02.2017 3 z 5

Poměrně dobře a čtivě napsaný scifi-horror, který vás ale nijak nepřekvapí. Není to nic objevného, děj je popsaný v anotaci a věřte, že o nic víc v knize nejde. Ale děj plyne svižně, nudit se nebudete, takže jako takovou docela slušnou jednohubku bych i doporučil.

Cryptkeeper
04.08.2015 4 z 5

I když tento styl moc nečtu,knížku jsem přeci jen začal přelouskávat,jelikož jsem ji dostal darem..
Kupodivu mi velice sedla,líbilo se mi jak nebylo nic složitě vysvětlováno,ale čtenář byl společně s hlavní osobou doslova hozen přímo do akce. Tak tomu bylo až do samotného konce.
Napínavé,celkem fajnově čtivé,mrazivé,ale...žádnou velkolepou dějovou linii nečekejte :)

Amras
14.04.2015 4 z 5

Knížku jsem přečetl jedním dechem. Konec je opravdu silně useknutý. Zajímalo by mě, jak například automat dále pokračoval.... Ale celkově si myslím, že se kniha povedla

Phoenix16.cz
03.01.2013 4 z 5

Od samého začátku knihy vám bude jasné, že variaci na tohle téma už jste někde viděli nebo četli a ne jednou. Ale pokud si vyloženě nezakládáte na originalitě a rozhodnete se dát tomuhle kratičkému románu šanci, neprohloupíte. I když se děj odehrává podle předem jasného scénáře, přesto se sem tam objeví linka, která zas tak předvídatelná není, což dodává příběhu na zajímavosti. Konec působil trochu uspěchaně, protože stále jsem byla ve víru děje a najednou byl konec. Ne špatný, ne nezajímavý, prostě jen na můj vkus moc náhlý.

KubaKJ
26.08.2012 3 z 5

Tady je vidět, co všechno jsou lidé schopni udělat a obětovat pro sebe a svou duši. Knížka se krásně čte a má zajímavý konec, který je doplněný úžasnou modlitbou k Bohům temnot.

Ikkju
02.01.2012 5 z 5

Večeře za článek prstu, brr! Hodně drsné, ale přečetl téměř jedním dechem.

Márinka
30.11.-0001 3 z 5

Zajímavý námět, ale až příliš brutálně vyvedený ...

Lusa
30.11.-0001 4 z 5

SPOILER

Upřímně nevím jak vypovědět, jaký na mě kniha udělala dojem,
Na jednu stranu to bylo velice zajímavé probíjet se spolu s Davidem vertikálním peklem, trpět hlady, pozorovat ostatní vězně a nezbláznit se.
Na druhou stranu, kniha utíkala velice rychle a nejednou byl konec
I když konec byl velice přijatelný, a z mé strany trochu překvapující, ale i tak musím říci, že to bylo docela dobré.
Ale autor mě nepřimněl ke čtení jeho dalších knih :((

Autorovy další knížky

Serge Brussolo
francouzská, 1951
2011  70%Město strachu
2004  77%Vertikální peklo
2004  76%Peggy Sue a strašidla - Den modrého psa
2006  72%Peggy Sue a strašidla - Motýl podzemní říše
2001  80%Půlnoční pes

Kniha Vertikální peklo je v

Přečtených62x
Čtenářské výzvě4x
Doporučených1x
Knihotéce23x
Chystám se číst20x
Chci si koupit6x