jekyll jekyll komentáře u knih

☰ menu

Hlubina Hlubina Jozef Karika

Nemám co bych dodal k predchozímu komentáři od Mrslittleginger. Perfektně vystiženo. Doufám, že příští Karika bude opět skvělý jako v případě knih Trhlina a Strach.

29.11.2023 2 z 5


Odkyselení těla aneb Dokonalý pramen mládí a štíhlosti Odkyselení těla aneb Dokonalý pramen mládí a štíhlosti Patrizia Pfister

Kniha od zeny, ktera je presvedcena, ze lide jiz obyvali 3 jine svety, studuje bajoslovi a lide s krevni skupinou A nalezi podle autorky k prstenci asteroidu a ne na planetu Zemi a se skupinou 0 vubec nepatri do nasi slunecni soustavy. Ja doporucuji ridit se radami v teto knize, ovsem pouze za predpokladu, ze hodlate zemrit.

09.02.2019 odpad!


Mount Kodaň Mount Kodaň Kaspar Colling Nielsen

Danska kinematografie a hlavne danske komedie jsou presne mym salkem caje, a proto jsem sahl po teto knize. Ovsem byla pro me jistym zklamanim. Nektere povidky jsou zdarile, nektere slabe. Danove se v bizarnosti vyzivaji. Kdo videl film Reznici, nebo O kuratech a lidech, tak vi o cem mluvim. Ve srovnani s temito kousky je kniha prumerem.

08.02.2019 3 z 5


Trhlina Trhlina Jozef Karika

Nedavno jsem hledal nejakou knihu od Stephena Kinga a par lidi se v komentarich dohadovalo, ze to neni strasidelny a ze slovama na papire proste nikoho nevydesis. No, damy a panove, to jste jeste necetli Trhlinu. Kam se hrabe "mistr hororu" Stephen king. Takovej divnej pocit jsem u knihy jeste nemel. Chtel jsem cist po vecerech, ale preslo me to hned asi u 60ty stranky. Doporucuji vsem hrdinum, ktere nic nevydesi :-D

20.09.2018 5 z 5


Losos, který se odvážil vyskočit výš Losos, který se odvážil vyskočit výš Ahn Do-hyun

Kniha spise pro zasvecene do vychodniho uceni. Jste-li romantik, filosof, snilek a hlubsi myslitel, kniha se Vam bude libit.

17.07.2018 4 z 5


Náboženství z opačného břehu Náboženství z opačného břehu Eduard Browser

Kniha poukazuje a shrnuje historická fakta ohledně zvěrstev náboženství. Již ze samotného názvu je jasné, že se tímto tématem bude zabývat. Proto nechápu, jak zde může někdo napsat, že si v ní pouze potvrdíte své názory a nebudete objektivní. Fakta jsou fakta a pokud je jimi někdo znepokojen, ať čte jiné knihy. Těžko můžete být překvapeni, když v knize o kritice náboženství najdete kritiku náboženství. Kniha je velmi dobře zpracovaná, nenudí zbytečnou omáčkou a vyzdvihuje zásadní informace. Pokud máte otevřenou, zvídavou mysl a dokážete kriticky myslet, určitě si ji přečtěte.

28.12.2017 5 z 5


Satan Satan Mario Mendoza

Kniha poukazuje na dvojsecnost lidske povahy. Mendoza napriklad skvele popisuje rozpolcenost kneze, ktery je zmitan chticem a touhou po mlade zene. Nezvladatelne, potlacovane touhy starych panicu v habitech, ktere nakonec vyusti v homosexualni, pedofilni a pederastni chovani vidime ostatne kazdou chvili kolem nas. Pribeh kneze ovsem zabira jen tretinovou cast knihy. Do jiste miry zde sympatizujete i s vrahem Campo Eliasem, ktereho irituje lidska hloupost, bezohlednost a mamonarstvi. Kniha vas pri cteni donuti zamyslet se nad spoustou otazek. Rozhodne stoji za precteni.

13.10.2017 5 z 5


Vlak Sunset Limited Vlak Sunset Limited Cormac McCarthy

Zajímavá kniha. Myslím, že pokud tu někdo píše, že je nezáživná, zřejmě ji nepochopil. Ale toto rozhodně není kniha pro každého. Marná snaha přesvědčit ateistu o existenci boha a smyslu víry. Bílý je ohromně sympatická postava, se kterou jsem se při čtení velmi ztotožňoval. Za mě rozhodně nejlepší dílo od McCarthyho.

08.09.2017 5 z 5


Muži, kteří nenávidí ženy Muži, kteří nenávidí ženy Stieg Larsson

Tahle kniha mě vlastně přivedla ke čtení a nikdy jí za to nepřestanu být vděčen. V kine zrovna běžel na její motivy film a ja si řekl - kup si radši knihu! A považuju to za nejzásadnější rozhodnutí v životě. Mistrovsky napsaná kniha se vším co je mi blízké a co mě zajímá. Přečetl jsem samozřejmě celou trilogii, ale první díl je, jak už to tak bývá, nejlepší. Díky Stiegu, naučil jsi mě lásce k literatuře.

12.07.2016 5 z 5


Konspirace Konspirace Anthony Summers

Skvělá kniha o atentátu na JFK. Asi nejlepší u nás. A. Summers je PAN spisovatel, jeden z nejlepších spisovatelů literatury faktu. Četl jsem od něho i Bohyni a opravdu, serioznost a nezaujatost je v jeho knihách zřejmá.
Ps: Pokud někoho téma JFK zajímá, doporučuji též knihu Mark Lane - Honba za právem.

30.06.2016 5 z 5