jackdaw jackdaw komentáře u knih

☰ menu

Lásky čas Lásky čas Adéla Rosípalová

Velmi milá romantická kniha, na kterou jsem byla hodně zvědavá a rozhodně mě nezklamala. Příběh je napsaný s lehkostí a vtipem, takže se rozhodně těším na další knihy autorek. A ta obálka se vážně moc povedla.

Babička se k ní otočila : " Chceš se před tó vraždó najezt? "

26.04.2024 5 z 5


Plavec ve tmě Plavec ve tmě Tomasz Jedrowski

Ačkoliv knihu hodnotím spíše pozitivně, nemůžu se rozhodnout mezi třemi a čtyřmi hvězdami. A je to především kvůli stylu psaní. Květnaté a poetické líčení spolu s politickým tématem a zkratkovitě líčeným příběhem, to mi prostě nešlo dohromady. Příběh je ale zajímavý a situace v Polsku dobře popsaná. Až příliš mi to něco připomíná. Tato kniha určitě stojí za přečtení.

10.04.2024 3 z 5


Na krev Na krev Lydia Strong

Moje nejoblíbenější kniha od autorky. Ten nápad je prostě super. Na rozdíl od jiných komentářů, já si myslím, že hlavní postava (Timothy) příběh posunula na vyšší level. Jeho hlášky i komentáře mě neskutečně bavily. Jsem ráda, že jsem sehnala knihu v papírové formě, protože se k ní určitě ještě několikrát vrátím i přes docela velké množství překlepů a chyb.

08.04.2024 5 z 5


My (navíc novela Epic) My (navíc novela Epic) Elle Kennedy

Druhý díl je za mě ještě lepší než první. Příběh dvou hokejistů, kteří se snaží utajit svůj vztah před veřejností, aby jejich vztah nezastínil úspěchy jednoho z nich na ledě. A protože komentářů ke knize My je tu spoustu, přidám jen něco málo k bonusu Epic. Je dlouhá nějakých 140 stran, takže vydat ji samostatně jako papírovou knihu, by bylo zbytečně nákladné.
Novela řeší Jamieho snahu o povýšení v práci hokejového trenéra, která se posune zajímavým směrem, když se na zápasu v San José ozve z reproduktorů :
" Prosíme pana Jamieho Canninga, aby se dostavil k nejbližšímu pracovníkovi ostrahy spolu s dokladem totožnosti. Jamie Canning !"
Tak, a víc neprozradím, protože jsem mrcha a ačkoliv sama spoilery čtu (protože většinou zapomenu, co tam bylo napsáno :) ) , snažím se je většinou nepsat. Novela je velmi milý dodatek k příběhu i když na vztahu hlavních postav příběhu nic nemění. Za mě super.

01.04.2024 5 z 5


Okouzlení Okouzlení F. T. Lukens

Milá, příjemná fantasy ze současného, ovšem magií nabitého světa. Příběh nemusí být složitý, abych si ho užila a vtipné situace a dialogy na mě vždycky zaberou. Já jsem rozhodně okouzlená byla.

01.04.2024 5 z 5


Percy Jackson a egyptští mágové Percy Jackson a egyptští mágové Rick Riordan

Tři povídky smíšené Řecké a Egyptské mytologie ze světa mého oblíbeného Percyho Jacksona. Ačkoliv jsem trochu staršího data, co se týká Percyho sarkasmu budu asi cílovka stále.

29.03.2024 4 z 5


Píseň L. Píseň L. Veronika Opatřilová

Opravdu krásná lyrická kniha. Historická část příběhu je rozhodně tahounem této knihy. Ta současná je ze začátku trochu matoucí ( zřejmě záměrně, protože příběhy spolu souvisí ) a tak trochu jsem se těšila, až se dostanu zase na tu historickou. Jednu hvězdičku přidávám za nádherný motiv na obálce.

29.03.2024 5 z 5


Decimus Fate a Řezník z Guile Decimus Fate a Řezník z Guile Peter A. Flannery

Druhý díl fantasy série je mnohem akčnější, možná až příliš. V prvním díle jsem si víc užila potutelnosti čaroděje Fata. Mrzí mě, že se některé postavy v akcí nabitém příběhu jen mihnou a chtěla bych se o nich dozvědět víc. Je to trochu zjednodušená fantasy, ale přitom s tolika nápady, že je škoda, že nejsou trochu víc rozepsané. Stejně se ale na další díl těším.

27.03.2024


O čem se nemluví O čem se nemluví Jess Lourey

Rychlé varování: Pokud nejste spokojeni s nahodilým koncem knihy. Před vydáním byl vytažen epilog. Navštivte prosím www.jesslourey.com a vyžádejte si svůj epilog, abyste získali uspokojivější odpovědi a závěry o budoucích příbězích postav. Epilog je pochopitelně v angličtině ve čtečce to dělá asi 17 stran.

05.03.2024


Strážci slunce Strážci slunce Aiden Thomas

Moc krásná knížka. Teo je sympatický trans rošťák a jeho kamarádka Niya je svolná pro každou akci (lumpárnu) . Když je božstvo Sol vybere do Slunconošských zkoušek spolu s třináctiletým Xiem, snaží se mu pomáhat, aby se mezi trénovanými adepty zlatých polobohů nestal vyvolenou obětí. A je to dost těžké, protože ani Teo není nijak trénovaný a strachu má na rozdávání. Přestože jde hrdinům o život dokázal mě Teo rozesmát. LGBT téma se sem vyloženě hodí, protože bozi a polobozi si prostě rozhodují o tom, čím budou sami, takže je tu těch genderových linií víc. Ale nemusíte se bát, je to napsané tak lehce a přirozeně, že ta trocha vzdělávání vůbec neruší a k ději se hodí. Nerada knížky srovnávám, ale tady se knize asi nejvíc přiblíží Percy Jackson, jen tu nehledejte žádné antické bohy.
Já se rozhodně těším na další díl ( asi duologie ) ,protože knížka má otevřený konec. Za mě super nápad.

19.02.2024 5 z 5


Poprava Poprava Alexander Gordon Smith

Naprosto úžasné zakončení série. Čekala jsem, až vyjde poslední díl, abych na některé postavy nezapomněla. To jsem si dala. 3 díly jsem přečetla za 3 dny a ty zbylé ze dne na den jen proto, že jsem musela do práce. Prostě se nedalo přestat číst. Doufám, že ten prequel taky přeloží. Za mě čistých 5*.

03.02.2024 5 z 5


Kopí protne vodu Kopí protne vodu Simon Jimenez

Příběh i nápad je skvělý, ale mám problém s tím, jak je napsaný. Skákání z jednoho vypravěče na druhého mi v jiných knihách nevadí, ale tady je to tak inovátorské, že to vyžaduje příliš mé pozornosti na úkor toho, že si nemůžu pořádně užívat příběh. Hlavní dějová linie Keemy a Juna se mi moc líbila, ale části z pozice vypravěčů mě nudily. V hodnocení dávám něco mezi 3 - 4 hvězdami, protože kniha je opravdu napsaná velmi zvláštně a já dávám přednost obsahu a styl mi tak úplně nesedl.

29.01.2024 3 z 5


Echo Echo Thomas Olde Heuvelt

Nádherný příběh, nádherně napsaný. S klidem bych se podepsala pod komentář, který už přede mnou napsal Laugar. Z těch 472 stran bych neubrala ani jedinou. Autora řadím do oblíbených .

15.01.2024 5 z 5


Syn nekonečna Syn nekonečna Adam Silvera

Tak proto to bylo tak matoucí : toto je 1. díl trilogie ! Další díly nejsou zatím přeložené.

06.01.2024 3 z 5


Liška ryšavá Liška ryšavá Lisa Henry

Tato LGBT gay komediální fantasy mě fakt dostala. Tak nesourodou partu, která si vtípky vždy nějak přisadí ( a to včetně draka), jsem snad v knížkách ještě nenašla. Tohle je opravdu lehká oddechovka s jednoduchým , někdy i drsnějším humorem, kterému se většinou vyhýbám, ale tady to sedlo. Kniha je ukončená i když na ni navazují zatím 2 pokračování, která se ale věnují dalším postavám z příběhu, takže se pravděpodobně dají číst samostatně. Pokud jste tedy zběhlí v angličtině , protože příběhy ještě nejsou přeložené do češtiny.

18.12.2023 5 z 5


Zlomky nekonečna Zlomky nekonečna Adéla Rosípalová

Tak jo, nechtělo se mi psát komentář. Ale pro pár osob, které nefandí žánrům sci-fi nebo fantasy, do kterých tato kniha jednoznačně patří, díky vymyšlené nemoci, která neexistuje, prostě chci. Ušetřím je tím doufám zklamání z četby knihy, která pro ně není určená. Tato kniha je ( podle mě) jednoznačně o vztazích. A převládají v ní ty kladné, i když prošpikované omyly a občas nepochopením. Děj rozhodně má a to dost krátký a drsný ( myslím , že nemoc je vymyšlená hlavně proto, aby to nemuselo být drsnější a reálnější ). Hlavní postavy jsou krásně napsané a sympatické. Připadá mi, že postava Baileyho je tam, tak trochu jako pomoc pro Matta (i když se zdá nevyužitá). Vzhledem k tomu, že knihu řadím mezi romantické fantasy, nemusím se zabývat tím, že se něco z toho mohlo nebo nemohlo stát (jídlo, ceny, umístění lokací) . Ostatně tahle kniha je hlavně o lásce a napsané je to krásně.

03.12.2023 5 z 5


Případ mrtvého redaktora Případ mrtvého redaktora Josh Lanyon

Já bych to přímo detektivkou nenazvala. Spíš MM romance s detektivní zápletkou a v tom případě to funguje dokonale. Chápu, že kdo čekal děsuplnou detektivku, tak bude asi trochu zklamaný. I když mrtvol se dočkáte. Třešničkou na dortu jsou vtipné glosy hlavního hrdiny. Doufám ,že se dočkám dalších přeložených knih od Josh Lanyon. Z ukázek na jejích stránkách jsem docela natěšená. Za mě super. Rozhodně 5 hvězdiček, ke knize se určitě vrátím.

04.11.2023 5 z 5


Bolestná laskavost Bolestná laskavost Jo Browning Wroe

Nádherná kniha. Jsem ráda, že se dočkala českého překladu. Za mě plný počet hvězd.

24.10.2023 5 z 5


Muž bez tváře Muž bez tváře Caimh McDonnell

Zjevně můj nový oblíbený spisovatel. Tenhle typ humoru miluju a těším se na další knihy. Jen nechápu proč se mi vpravo ve štítcích knihy objevuje Rusko a Putin ( asi šotek ). Za mě plný počet hvězdiček.

18.10.2023 5 z 5


Znamení démona Znamení démona Sarah Rees Brennan

Za mě super nápad. Dala bych si pokračování. Sice je tahle kniha svým způsobem ukončená a další díly se věnují více jiným postavám, ale opravdu by je někdo mohl, prosím, prosím přeložit.

03.08.2023 5 z 5