IvetaTerezieM IvetaTerezieM komentáře u knih

☰ menu

Klíč Klíč Kathryn Hughes

První kniha od autorky. Byla na doporučení.... moc se mi líbil obal a kniha nezklamala. Záleží na vkusu čtenáře, ale za mě klidné a pohodové čtení.

14.04.2022 5 z 5


Má je vina Má je vina Clare Mackintosh

(SPOILER) Kniha se četla dobře. Tak nějak jsem tušila, že to nebude tak jak se zdálo a nějaký háček v tom bude, ale na poslední stránce 1. části jsem byla překvapená. Moc se mi libilo prostředí. Sama na odlehlém místě u vody bez lidí. Knihu doporučuji. Žádná krev, ale příběh k přemýšlení.

14.04.2022 5 z 5


Zimní lidé Zimní lidé Jennifer McMahon

Knihu jsem měla poměrně dlouho v rezervaci v knihovně a stála opravdu za to. Stačil víkend a nebylo co číst. Děj mě vtáhl do dění a já si mohla představovat, že se všeho účastním. Do detailů jsem vše prožívala a fantazírovala. Musím dát plný počet hvězdiček.

31.01.2022 5 z 5


Pacient Pacient Sebastian Fitzek

(SPOILER) Opět povedený psychothriller. Hned od prvních stránek jsem byla nedočkavá, zvědavá, jak se děj bude vyvíjet. Při čtení jsem snad i strachy zavírala oči, ale to jen díky mé představivosti..takový závěr jsem do poslední chvíle netušila. Prostě skvělý pan Fitzek.

14.08.2021 5 z 5


Mlčící pacientka Mlčící pacientka Alex Michaelides

Právě dočtená. Prvních pár stránek jsem se bála, že jsem při výběru udělala chybu a knihu odložím. Nemám to ale ve zvyku a jsem tomu ráda. Další super psychologický thriller a napínavý do konce. Asi nejsem normální, ale chvílemi se ztotožňuji se všemi hráči.

30.07.2021 5 z 5


Mlčící pacientka Mlčící pacientka Alex Michaelides

Právě dočtená. Prvních pár stránek jsem se bála, že jsem při výběru udělala chybu a knihu odložím. Nemám to ale ve zvyku a jsem tomu ráda. Další super psychologický thriller a napínavý do konce. Asi nejsem normální, ale chvílemi se ztotožňuji se všemi hráči.

30.07.2021 5 z 5


Houbařka Houbařka Viktorie Hanišová

Knihu jsem si užila. Ráda lezu lidem do hlavy a nad jejich myšlením a skutky přemýšlím. Představuji si sama sebe v jejich kůži. Proč udělali tohle a tamto. Tady tomu nebylo jinak.

01.07.2021 5 z 5


Suši v duši Suši v duši Eva Urbaníková

Velmi dobře se mi četla a dozvěděla se více o Japonsku. O jejich zvycích, tradicích, kultuře a také kuchyni. Mnohé recenze píši o naivitě hlavní hrdinky Denisy, já to tak nevidím. Ale každý jsme jiný a situace řešíme po svém. Doporučuji

26.06.2021 5 z 5


Vířivka Vířivka Lucie Konečná

Oddechovka na víkend. Suprově napsané, škoda že má jen 136 stránek. Ten konec mi přišel ochuzený, ale je na každém z nás si ho představit.

14.06.2021


Černá linie Černá linie Jean Christophe Grangé

Po dlouhé době jsem si pěkně početla. Sice ne hned od začátku, ale vydržela jsem a fakt nelituji. Vůbec nechápu, jak tohle někdo vymyslí. Některé pasáže byly opravdu nechutné, ale o to byla kniha zajímavější.

07.03.2021 5 z 5


Geneze Geneze Robin Cook

Super čtivá kniha. I když jsem od poloviny knihy tušila vraha, na napínavosti to nemělo vliv.

20.02.2021 5 z 5


Komu hlava sejde Komu hlava sejde Jari Järvelä

Kdo se rád pohybuje v přírodě a má fantazii, vřele doporučuji. Celý děj se odehrává v horách, které si každý podle popisu představuje jinak. Některé pasáže mě moc nenadchly, ale ty hory a já v nich ano.

12.02.2021 3 z 5


Pohřbení Pohřbení Ellison Cooper

Četla jsem V kleci a čekala jsem to samé. Téměř polovinu knihy jsem se nutila číst, protože jsem věděla, že je dobrá a jen jsem čekala, kdy to přijde. Druhou polovinu jsem knihu nepustila z ruky a dočetla jedním dechem. Stálo to za to.

08.02.2021 3 z 5


Pravda, nebo lež Pravda, nebo lež Colleen Hoover

Kniha se mi líbila, byla jsem zvědavá, jak to vlastně je. Za 2 dny přečteno. Víkend byl hold v pyžamu.

24.01.2021 5 z 5


Oranžová je nová černá - Můj rok v ženské věznici Oranžová je nová černá - Můj rok v ženské věznici Piper Kerman

Knihy tohoto rázu mám ráda. Při čtení jsem se vždy dostala do děje a představovala si samu sebe. Buď se s hlavní hrdinkou ztotožním, nebo bych řešila svízelné situace jinak. Myslím, že akčnosti si Piper užila sama dost.

02.01.2016


Cena za dokonalost Cena za dokonalost Céline Raphaël

Nemám slov.... i já pracuji s ohroženými dětmi u nás v Cz a vím jak jsou poznamenané na celý život. Céline je opravdu silná a snad se jí v životě podaří to o čem sní. Držím jí palce...

02.01.2016