hrozinka hrozinka komentáře u knih

☰ menu

Zahrada Zahrada Petra Dvořáková

Uf uf uf...Petra Dvořáková opět nezklamala, těžké téma, skvěle napsané.

21.09.2023 5 z 5


Dlouhá trať Dlouhá trať Viktorie Hanišová

Náročné téma sebevražd a depresí. Uf.... nicméně, dobře napsané. Teď by to chtělo nějaké veselejší čtení...ale na nočním stolku čeká Nesbøvo Zatmění...

03.08.2023 5 z 5


Království Království Jo Nesbø

(SPOILER) (spoiler) Skvělá kniha, ač začátek se mi zdál mírně nezáživný. Kniha vyprávěná vrahem, žádná velká akce a napětí, ale způsob, jakým vrah vyprávěl a likvidoval jako by to byla normální samozřejmá věc, byl prostě krásně čtivý. Miluju Harryho, ale toto byla taky pecka! Určitě doporučuju (nejen) milovníkům Nesba.

07.01.2022 5 z 5


Osm Osm Radka Třeštíková

Kniha mě neoslovila, ale dočetla jsem, zajímal mě závěr a zrovna nebylo moc co jiného číst:) Slovo detektivka bych se u tohoto titulu opravdu neodvažovala použít...:) Mně byla doporučena v knihovně, že je stále půjčovaná a každý si ji chválí, ale já rozhodně doporučovat nebudu, prostě co člověk, to názor a pro mě to kniha od které se nemůžu odtrhnout určitě nebyla.

07.02.2019 1 z 5


Chlapec v pruhovaném pyžamu Chlapec v pruhovaném pyžamu John Boyne

Zajímavý nápad, pohled na koncentrák očima chlapce. Vlastně dvou chlapců. Syn esesáka a syn Žida. Dva naprosto odlišné světy, které se nakonec potkají "tam za plotem"... Kniha se mi moc líbila, závěr mě celkem šokoval, ale doporučila bych ji určitě.

14.06.2018 5 z 5


Zlodějka knih Zlodějka knih Markus Zusak

Jedna z nejhezčích knih, co jsem četla. Vypravěčka - Smrt - tento nápad se mi líbil moc. Krásná čtivá kniha s tematikou 2. světové války. Dávám na seznam "chci si koupit". Doporučuji.

14.04.2016 5 z 5


Noc Noc Elie Wiesel

Útlá ale jedna z "nejsilnějších" svým příběhem...

23.12.2015 5 z 5


Brno nacistické - Průvodce městem Brno nacistické - Průvodce městem Michal Konečný

...Nejen lidé, ale i místa mohou podávat svědectví. Spěcháme ulicemi, proplétáme se davy, každý, koho potkáváme, má svůj osud, a stejně tak ho mají i místa, kterými procházíme. My je ale ve svém chvatu nevnímáme...
Každý, kdo má nějaký vztah k Brnu by si měl knihu přečíst. Je stručná, je to průvodce. Takto mi to vyhovuje, a pokud chci, dohledám si víc podrobnějších informací. Místa v Brně, kolem kterých člověk normálně chodí a v nichž sídlilo gestapo, byli vězněni Židé, studenti, a jiní nevinní obyvatelé Brna, že ve škole na Merhautce byli shromažďováni Židé, než byli sváženi šalinou na nádraží a pak do koncentráků...., kde byla v Brně synagoga a že byl na Moraváku nějaký Německý dům a mnoho dalšího jsem se díky této knize dozvěděla. Určitě doporučuji!

10.12.2015 5 z 5


Krvavé jahody Krvavé jahody Jiří S. Kupka (p)

Krutý nespravedlivý osud. Respekt patří paní Sosnarové, že svůj příběh takto vypráví nejen skrze knihu, ale i při besedách, jedné takové jsem se také mohla zúčastnit. Má můj obdiv, po tom všem co prožila, že o tom dokáže mluvit a ještě se dívat s nadějí dopředu, s vírou. Její víra je silná, to jí až závidím. Knihu doporučuji.

11.11.2015 5 z 5