hlavajda93 hlavajda93 komentáře u knih

☰ menu

Život je příliš krátký Život je příliš krátký Abby Jimenez

Pěkný příběh, ale asi od půlky mě začlo štvát, jak se navzájem chtěli, ale přesvědčovali se, že je ten druhý nechce. Jinak Adrian byl zlatíčko...aspoň do té doby než chtěl rozhodovat o životě Vanessy.

22.04.2024 4 z 5


Drzý kravaťák Drzý kravaťák Vi Keeland

Od spojení těchto dvou autorek jsem čekala trochu víc. Ne že by to nebyl pěkný příběh s dobrým koncem a úžasným chlapem, ale něco mi tam prostě chybělo.

08.04.2024 4 z 5


Ještě jsme se nepotkali Ještě jsme se nepotkali Sophie Cousens

Příjemné čtení, žádné velké bum prásk se teda nekonalo, ale líbilo se mi, jak bylo ukázáno, že není dobré dělat si příliš velké představy, jak bychom chtěli, aby se náš život vyvíjel. Vede to pak akorát ke zklamání a nakonec stejně vše dopadne úplně jinak a možná i líp než jsme původně chtěli.

26.03.2024 5 z 5


To prší moře To prší moře Radka Třeštíková

Kniha nebyla špatná, ale celou dobu na mě působila hrozně depresivně. Hanka byla hrozný spratek. Chápu, že to měla v životě opravdu těžké, ale i přesto se nemusela chovat, tak otřesně. Ale líbilo se mi, jak se nakonci vzpamatovala a hlavně, že se zbavila Huberta.

15.03.2024 3 z 5


Děvčata z Firefly Lane Děvčata z Firefly Lane Kristin Hannah

Pěkná kniha o dlouholetém přátelství, které postupně snášelo různé rány osudu. Nicméně celou dobu jsem měla při čtení špatný pocit, že se něco pokazí a celou dobu mi bylo Kate trochu líto, že vlastně byla pořád ve stínu Tully, která i přesto, že měla hrozný osud, tak šla často přes mrtvoly.
V podstatě nevím, která na tom byla hůř, jestli Kate, která sice měla milující rodinu a téměř vše, ale neměla seběvědomí a pořád žila v něčím stínu nebo Tully, která sice dosáhla všeho, čeho chtěla, ale neměla rodinu a lásku...román hezky ukazuje, že člověk, co chce pořád víc a pořád se za něčím honí, tak stejně není 100 % šťastný, pokud nemá dobré zázemí.

22.02.2024 4 z 5


Čajovna v Tokiu Čajovna v Tokiu Julie Caplin

Pěkná kniha s popisem Japonska, ale čekala jsem od ní trochu víc.

06.02.2024 4 z 5


Historky z Tinderu Historky z Tinderu Lucie Macháčková

Povedená kniha. Jako uživatelku těchto prokletých aplikací mě opravdu pobavila a ve spoustě věcí jsem dala autorce za pravdu.

18.01.2024 4 z 5


Šťastně až navěky Šťastně až navěky Abby Jimenez

Po přečtení prvního dílu jsem se těšila na díl se Sloan, ale asi mě více zaujal díl první s Kristen. Seznámení Sloan a Jasona bylo originální, ale od té doby, co se potkali to s nimi bylo, jak na horské dráze.

12.01.2024 5 z 5


Srdcem proti zdi Srdcem proti zdi Mariana Zapata

Moc pěkný příběh o uzavřeném sportovci a osudem zkoušené Vanesse. Hezké, jak si k sobě postupně nacházeli cestu. Kniha se mi líbila asi více než kniha Kulti, ale četla se mi hrozně pomalu, jak Vanessa pořád popisovala svoje pocity.

13.12.2023 5 z 5


Muž jménem Ove Muž jménem Ove Fredrik Backman

Prvně jsem viděla film, který se mi moc líbil a teď jsem se vrhla i na knihu, takže už jsem věděla do čeho jdu, ale i tak nelituji. Krásný příběh o bručounovi, který změní spoustě lidem kolem sebe život k lepšímu.

14.11.2023 5 z 5


Vlak do Paříže Vlak do Paříže Lorraine Brown

Pěkná kniha, i když tím, že se to v podstatě odehrávalo během 2 dnů, tak občas poněkud rozvláčné, ale zajímavé sledovat, jak člověku 1 den a 1 náhodné setkání může změnit život a Hannah si uvědomila spoustu věcí o svém vztahu i o sobě.

02.11.2023 4 z 5


Evvie Drakeová začíná znovu Evvie Drakeová začíná znovu Linda Holmes

Moc pěkná kniha o hledání sama sebe a postupném uzavírání bolestné minulosti. Dean byl úžasnej.

20.10.2023 5 z 5


9. listopad 9. listopad Colleen Hoover

Další silná kniha od Collen. Celou dobu to vypadalo, že má pohnutý osud jen Fallon a Ben ji zachraňuje, ale nakonec se ukázalo, že i ona zachraňuje jeho...Líbilo se mi, že byl v knize odkaz na Tate a Milese z Odvrácené tváře lásky.

13.10.2023 5 z 5


Půlnoční knihovna Půlnoční knihovna Matt Haig

(SPOILER) Zajímavý námět na knihu, kdy si Nora postupně uvědomila, že v žádném životě ji nečeká 100 % štěstí a spokojenost, ale všude je něco, což jí otevřelo oči, aby mohla být spokojená ve svém původním životě.

04.10.2023 4 z 5


Dokonalá pohádka Dokonalá pohádka Elísabet Benavent

Nejprve jsem na doporučení kamarádky shlédla seriál, který byl boží a hlavně David v něm a ty jejich pohledy. Po seriálu mi kniha přišla trochu slabší a trošku mi trvalo se do ní začíst, ale asi jsem byla ovlivněná seriálem a trochu mě štvaly ty odlišnosti. Ale celkově moc pěkná kniha se spoustu krásných myšlenek o životě, v kterých jsem se často našla.

15.09.2023 5 z 5


Polib mi dortík Polib mi dortík Helena Hunting

Kouzelná pohádková oddychovka, kde od začátku víte, jak to skončí, ale stejně se připitomněle usmíváte u každého hašteření a romantických chvilek.

01.09.2023 5 z 5


Vůně medu Vůně medu Susan Wiggs

Pokračovaní příběhu Bella Visty a odkrývání rodinných tajemství a tentokrát i příběhu Isabel, která to také v životě neměla jednoduché a musela najít odvahu vykročit ze své ulity.

29.08.2023 5 z 5


Přání Přání Nicholas Sparks

Opět starý známý Sparks, kdy budete potřebovat zásobu kapesníků. Příběh je vyprávěň ve dvou rovinách, v přítomnosti a pak vyprávění Maggie z minulosti. Obě roviny jsou velmi srdcervoucí a celou dobu jsem si přála, aby to s Brycem dopadlo jinak...

14.08.2023 5 z 5


V jabloňovém sadu V jabloňovém sadu Susan Wiggs

Příjemná letní kniha o hledání pokladů, ale také sebe sama. Tess se moc neuměla zastavit a zpráva o dědečkovi a dědictví a také Dominic ji pomohla zpomalit a najít to, co je v životě nejdůležitější.

07.08.2023 5 z 5


Drzý bastard Drzý bastard Vi Keeland

Pěkná kniha, u které samozřejmě víme, jak skončí, ale zvrat v příběhu Chance jsem nečekala. Koza v příběhu opravdu vtipná. Kdo má strach, že bude moc erotických pasáží, tak bez obav, všeho všudy asi 2 nebo 3.

18.07.2023 5 z 5