Ještě jsme se nepotkali

Ještě jsme se nepotkali https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/502671/bmid_jeste-jsme-se-nepotkali-y9i-502671.jpg 4 80 22

Co kdybyste si na letišti vyzvedli cizí kufr a pak se bezhlavě vydali hledat jeho majitele? Redaktorka lifestylového časopisu a beznadějná romantička Laura se vydává na služební cestu na Normanské ostrovy. Její výprava se však nezačíná zrovna nejlépe. Po trapném setkání s nejvíc sexy mužem, jakého kdy viděla, dorazí do hotelu a zjistí, že si na letišti vzala špatný kufr. Když ho otevře, má pocit, že člověk, kterému zavazadlo patří, musí být její spřízněná duše. Pokud se Laura něco při své práci naučila, pak to, že proti osudu se bojovat nedá. Takže teď už jen stačí tajemného cizince vyhledat…... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

Just Haven't Met You Yet , 2021


více info...

Přidat komentář

Katy_vKnihách
předevčírem 3 z 5

Mám celkem slabost pro hrdiny/hrdinky, kteří se vydávají někam na cesty, a prozkoumávají za mě nějakou zajímavou zemi. Myslela jsem si, že to dostanu i od této knihy. Ale, není to tak úplně pravda. První polovina byla celkem čtivá, ale ta druhá už se vezla na docela vážné notě. Není to tak úplně o poznávání onoho ostrova, není to ani extra romantické (což považuju za plus), je to spíš o hrdince, která hledá sama sebe a své místo v životě. Osobně tenhle styl, spolu s klišé na závěr nemusím. Čekala jsem romantickou komedie okořeněnou cestováním a krásným prostředí. Ale to se moc nekonalo. Takže za mě průměrná kniha.

petraLI
29.03.2024 2 z 5

Styl psaní mi nesedl, bohužel.


hlavajda93
26.03.2024 5 z 5

Příjemné čtení, žádné velké bum prásk se teda nekonalo, ale líbilo se mi, jak bylo ukázáno, že není dobré dělat si příliš velké představy, jak bychom chtěli, aby se náš život vyvíjel. Vede to pak akorát ke zklamání a nakonec stejně vše dopadne úplně jinak a možná i líp než jsme původně chtěli.

Jara.v
23.03.2024 3 z 5

Taková milá oddychovka. Než se najde majitel kufru, je to i vtipné. Pak to ale trochu ztratí takové to napětí, protože je příliš dobře znát, jak to dopadne.

RadkaPel
23.01.2024 3 z 5

Je to mile, ale dle meho se radi ke knizkam, ktere si prectete a za 3 dny nevite o cem to bylo a jak se jmenovaly hlavni postavy. Trochu mi vadilo, ze ac ctenari bylo od druheho setkani hlavnich postav jasne, jak to dopadne, autorka nechala hlavni hrdinku az prilis dlouho tapat, koho ze si to teda ma vybrat. Dala bych tak 70 %.

pip11
25.12.2023 4 z 5

Poklidný příběh o náhodných setkáních a hledaní sama sebe. Pěkný, milý a lehce plynoucí děj odehrávající se na ostrově Jersey.

bezzink
11.12.2023 5 z 5

Jaktoze tahle knizka nema vice 5ti hvezdickovych hodnoceni? Za me to bylo fakt strasne prijemne cteni, melo to uplne vsechno, co od romantiky ocekavam. Pribeh byl uveritelny, dokonce se obesel bez miliardare, tunou sexu a sprostych slov. Bylo to zkratka jako ze zivota, zaroven to v sobe melo vtip, hloubku a moudrost. A to, ze bylo ocividne kam to vsechno smerovalo, to je snad jasne vzdycky u takoveho zanru, no ne? Jinak Jaspera jsem uplne videla jako Justina Timberlaka ze Zkazene uci. :)

MAU256
28.10.2023 3 z 5

Nedělám si iluze o "žili šťastně až do smrti". Vím že život před vás staví výzvy a nic netrvá věčně, ale doufám, že můžeme být šťastní - dnes a po tolik dalších dnešků, kolik při troše štěstí budeme mít.

Něco ve stylu výměny kufrů myslím, že už jsem četla. Knížka nebyla špatná, párkrát jsem se zasmála, uronila i slzičku ze vzpomínání na rodiče, ale něco mi v knize prostě na pět hvězdiček chybělo.

alzbeta4340
11.10.2023 4 z 5

Veselé a docela originální obzvlášť v první půlce do okamžiku nalezení majitele vyměného kufru. To bych dala plné hodnocení. V druhé půlce se děj ale docela přeslazeně táhne, takže nakonec hodnotím někde mezi 3 a 4 *.

Kudík
30.09.2023 4 z 5

(SPOILER) I když se jednalo o mojí první knihu od této autorky, tak jsem u výběhu s krávami měla jasno. :) Tam jsem .... slovy díla "bum, prásk" prostě věděla, kterým směrem vítr Lauru Le Quesneovou/Caneovou zavane. Začátek, co se týká hledání majitele zaměněného a následně i odcizeného kufru je vtipný, občas až roztomile trapně, ale účel to splnilo. Po nalezení majitele a výměně zavazadel to ztratilo tu počáteční jiskru a něco mi vyloženě nesedělo. Závěr a epilog tento příběh hezky uzavřel. Cením si i prokladů s dopisy Lauřiných rodičů, kde se mnohé vysvětluje a celkem zajímavých myšlenek vedlejších postav, hlavně co se unáhlených závěrů a červotočů týká.

Salinka
20.09.2023 4 z 5

První kniha autorky se mi líbila opravdu moc a tudíž jsem hned jak to šlo sáhla po její nové knize. Tentokrát mě ale příběh "nechytl" od prvních stran, naopak, nějak jsem se nemohla začíst. Pak se to postupně zlepšilo, pak zase to nějak nebylo ono, ale čtivé to bylo. Jak už se tu objevilo, také jsem čekala, že vysněný "princ s kufrem" bude k ničemu, překvapilo mě jak to bylo a taky mi to nějak moc nesedělo.
Některé části knihy, myšlenky, se mi moc líbili, určité pasáže byli moc pěkně napsané a úplně se člověk dokázal vcítit do situace a pocitů.
Nicméně celková zápletka knihy je vlastně docela dost ze života, známe to asi tak nějak všechny, že nic nic a pak najednou jsou dva :-)
Též bylo pěkné prostředí Jersey, jak člověk najednou z jiného místa a způsobu života tam objeví jiný pohled na svět a věci okolo sebe.

aNGie5
19.09.2023 4 z 5

Přijemné, vtipné čtení. Hrdinka, která hodně tápe v životě, přece jen najde nejen toho pravého, ale hlavně sebe sama.

tyrkysoveknihy
17.09.2023 3 z 5

Znáte takovou tu rozchodovou větičku není to tebou, je to mnou? Tak přesně takhle to já mívám u knížek. V případě knihy Ještě jsme se nepotkali bych řekla, že to není ani tak chyba té knížky jako moje a mé nálady. Já jsem chtěla prostě něco nenáročného a... lehounkého... něco u čeho bych se smála od začátku do konce, obzvlášť po tom co jsem četla před tím . No a tato knížka to bohužel nebyla. Nejít o spolupráci, tak by možná skončila i v kolonce odloženo. Možná navždy, možná jen pro tuhle chvíli .

Už v první čtvrtině se mi začalo nelíbit, jak jsou tam některé věci nastavené. Začala jsem také mít dojem, že vím kam to celé směřuje (takže to překvapující vůbec nebylo) a nebyla s tímto směrem vůbec spokojená. Měla jsem o příběhu v podstatě úplně jiné představy (anotaci jsem mimochodem nečetla), ty nebyly naplněny a nesmiřovalo se mi s tím zrovna lehce. Většinou jsem schopná přijmout knihu takovou jaká je (například mi nevadí místo fantasy dostat sci-fi), ale tady ve velkém zafungovala moje náladovost a ohromná potřeba vtipné letní romantické komedie .

Chtěla jsem veselou rom-com, kde si hrdinka a hrdinka zamění kufry, hrdinka si hrdinu podle obsahu kufru pohádkově vysnije, když si však kufry vyměňují, tak se hrdina chová nesnesitelně. Mno, a pak na sebe v nějakém tropickém ráji naráží, dlouho se nesnáší, ale pak se nakonec dají dohromady. No, tak taková ta knížka není. Ještě jsme se nepotkali bych než za romantickou komedii označila spíš jako romanci a vlastně ne až tak silnou. Tento kousek bude podle mě spíše sedět těm, co chtějí více hrdinčiny cesty za minulostí a těžší témata než letní jednohubku plnou romantického napětí a špetky peprných scén. Ještě jsem se nepotkali mi nepřijde jako četba pro čtenáře romantických komedií, ani erotických románů... spíš se myšlenkami vydávám směrem 'filmy podle knih Nicholase Sparkse'???

Přečteno ve spolupráci s knihkupectvím Luxor a společností Euromedia.

kanitsuj
06.09.2023 4 z 5

Tomuto románu musím rozhodně zvednout hodnocení. Pěkně se mi četl a ačkoli se jednalo o romantický žánr s předvídatelnou zápletkou, děj nebyl banální a místy jsem se i dobře bavila (například situace na trhu:-)) Kdyby autorka v závěru netlačila tolik na pilu a upustila od potřeby vypointovat vše do nejmenších detailů, dala bych příběhu klidně i plný počet hvězdiček. Jako nenáročná četba bez problému obstojí.

Lutzinka
30.08.2023 2 z 5

Zase jsem naletěla na nesmyslnou popularitu okolo téhle knížky.
Zklamání a nuda.
Teda takhle, není to tak strašné, ale když vezmu to očekávání ze všech těch nadšených recenzí, tak se mi chce z téhle investice brečet.
Autorka asi nebude moje krevní skupina, nebo jsem jen už prostě přečetla až moc mnohem lepších romanťáren.
Jediné, co musím pochválit, je přirovnání k červotočům.

E.T.007
17.04.2023 5 z 5

Príjemná oddychovka - zhltla som ju ako malinu. Bolo to milé, rozhodne zaujímavé - nikdy neviete, čo vás za najbližšou stránkou čaká -, neraz vtipné a aj vážne témy autorka do príbehu zakomponovala. Kniha jednoznačne stojí za prečítanie.

Sixtínka
02.01.2023 5 z 5

Veľmi pekný príbeh, ktorého čítanie som si fakt užila. Zaujímavá zápletka, úžasná ostrovná atmosféra, milá romantická linka. Kniha je miestami vtipná - až som sa nahlas zasmiala -, a ako to bolo aj pri prvej knihe od tejto autorky, nájdete tu viacero krásnych myšlienok.

"Láska je oveľa viac než len veľké gestá a osudné stretnutia" ... "Tie sú len lesklou obálkou knihy, príbeh je vnútri." (str. 292)

"Možno je život skôr písanie viacerých šťastných kapitol ako hľadanie jedného šťastného konca." (str. 322)

keiko33
09.12.2022 4 z 5

Taká milá vtipná oddychovka. S Laurou prežijete menšie dobrodružstvá. Je to také menšie nemehlo, no vďaka tomu nájde svojho muža snov a aj svoju rodinu.

Ralemo
07.09.2022 5 z 5

Velice zajímavé téma knihy, vážně jsem se pobavila! Hon za tím pravým kufrem a mužem, kterým nakonec je někdo úplně jiný. Chvíli mi trvalo se do knihy začíst, každopádně je zde spousta zajímavých zápletek, dramat, rodinných eskapád.
Kniha stojí určitě za přečtení. :)

evineckY
17.08.2022 4 z 5

Autorka, která miluje Phila Collinse, určitě nemůže psát špatné knihy :-)
Je to pěkná a klidná oddechovka, ve které nejsou žádné dramata, ale zato
vážné i veselé témata. Stojí za přečtení.

Štítky knihy

romány pro ženy

Autorovy další knížky

2021  81%Příští rok v tento den
2023  75%Ještě jsme se nepotkali

Kniha Ještě jsme se nepotkali je v

Právě čtených2x
Přečtených100x
Čtenářské výzvě9x
Doporučených2x
Knihotéce135x
Chystám se číst155x
Chci si koupit30x
dalších seznamech4x