Život je příliš krátký

Život je příliš krátký https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/519334/bmid_zivot-je-prilis-kratky-weY-519334.jpg 5 93 28

Jenom kamarádi série

< 3. díl

TA NEJVĚTŠÍ LÁSKA MŮŽE ČEKAT HNED ZA ROHEM… Žít každý den, jako by byl poslední, není pro Vanessu Priceovou jen motivační citát z facebooku. Její matka a sestra se kvůli dědičné nemoci nedožily třicítky, a tak Vanessa nic nebere jako samozřejmost a snaží se plnit si všechny své sny, dokud může. A opravdu moc touží procestovat celý svět… Udělá tedy to, co vždycky, a vrhne se do toho po hlavě. Dá výpověď v práci, sbalí kufry a koupí si letenku. Jenže zatímco miliony lidí užasle sledují její dobrodružství na youtube, ona sama stejně užasle sleduje svou nevlastní sestru Annabel, která jí nechává v opatrovnictví malou dceru. Vanessa o dětech nikdy neuvažovala, a teď jí jedno srdceryvně pláče v náručí. Posledním člověkem, od kterého by čekala pomoc, je pohledný právník Adrian Copeland. Ačkoli bydlí hned ve vedlejším bytě, dosud se s Vanessou setkali jen letmo. Ovšem jak se zdá, s dětmi mu to jde skvěle. A nejen s nimi… Může si však Vanessa dovolit zamilovat se a začít s někým plánovat budoucnost, které se nemusí dožít? ____ Chytrá letní romance od autorky bestsellerů Jenom kamarádi a Šťastně až navěky. „Tuhle knihu prostě potřebujete!“ – Mollie’s Bookshelf „Vtipná i něžná romance, která má všechno, o čem jste si přáli číst!“ – Reading Frenzy... celý text

Romány Pro ženy Erotika
Vydáno: , Mystery Press
Originální název:

Life's Too Short , 2021


více info...

Přidat komentář

hlavajda93
22.04.2024 4 z 5

Pěkný příběh, ale asi od půlky mě začlo štvát, jak se navzájem chtěli, ale přesvědčovali se, že je ten druhý nechce. Jinak Adrian byl zlatíčko...aspoň do té doby než chtěl rozhodovat o životě Vanessy.

lena.o.knihach
01.04.2024 4 z 5

Vanessa Priceová si plní sen, když cestuje po světě a natáčí videa na YouTube. To se ale ze dne na den změní, když se najednou musí starat o miminko své nevlastní sestry.
Adriana Copelanda v noci budí dětský pláč, proto se rozhodne jednat a u sousedního bytu zazvoní

Ačkoli to podle obálky třeba ani nečekáte, autorka do svých příběhů zahrnuje i vážná témata a tady jde o vážnou dědičnou nemoc.

Líbilo se mi, že jsme ve všech dílech měli střídající se dva pohledy. celkem krátké kapitoly a styl vyprávění mi vážně sednul, takže se stránky otáčely velmi rychle.

Knihy nemusíte číst popořadě. Každá je o jiném páru a některé postavy vystupují jinde jako vedlejší.

Život je příliš krátký se mi líbil o krapet méně než Šťastně až navěky (já mám pro ta hudební prostředí slabost), ale zas mnohem víc než Jenom kamarádi, protože poselství z tohoto příběhu zní jasně: žij každý den, jako by byl poslední.

#spoluprace @mystery.press


jani.ruzicko
24.03.2024 5 z 5

Autorka píše skvěle, rozhodně dokáže zaujmout =) myslím, že mám novou oblíbenkyni
Skvělá série, určitě se k ní vrátím, a tento díl asi nejlepší na Adriana jsem se strašně těšila a mé srdce jen plesá, protože mě rozhodně nezklamal.

To poselství je jasné... pojďme si užívat toho,co máme, rodiny, přátel, každého jednoho dne. Mávněme rukou nad malichernostmi, zbytečně se nehádejme, přestaňme v sobě živit závist, zlobu a zkusme odpouštět. Pojďme každý den prožít naplno, protože každý jsme tu jen na omezenou dobu a nikdo z nás neví, který den, bude ten poslední. Fakt je jen ten, že Život, je prostě příliš krátký.

pip11
20.03.2024 5 z 5

Velmi čtivý příběh se sympatickými postavami, kde se závažné téma střídá s lehkostí. Moc povedená kniha.

evonra
03.03.2024 5 z 5

Tohle bylo opravdu báječné, kniha si mě získala od samého začátku, přečetla jsem ji téměř naráz. Skvěle napsaný příběh, byť
s prvky velmi vážného onemocnění... Vanessa i Adrian jsou sympaťáci, určitě si přečtu další knihy od autorky.

bezzink
01.03.2024 5 z 5

Tahleta Abby, to je teda neco. Nekde kolem 30te stranky jsem si rekla: “Boze, tohle bude skvely. A pratele, taky ze bylo!
Abby umi psat neuveritelne ctive a predevsim realisticky. Mam moc rada takove ty prastene, pohadkove romantarny, kde je klise vedle klise, ale je to stale jen pohadka.
Zato tyhle v podstate opravdicke pribehy ze zivota, to zboznuju, to je za me absolutni TOP.

Zatracene, dalsi kniha az v cervnu? A 13 lidi z databaze uz to cetlo. Zivot je nefer. :))

aljoska83
24.02.2024 5 z 5

Již třetí knižní paráda od Abby. Její knihy se prostě strašně dobře čtou. Navíc mají jako přidanou hodnotu vždy zajímavé téma k zamyšlení. Nemůžu se dočkat další knihy a věřím, že opět nezklame.

Dave799
12.02.2024 3 z 5

(SPOILER) Kniha byla hezky napsaná jediné co se mi doopravdy nelíbilo byl konec. Byl tam krásný náběh na srdcervoucí zakončení, kvůli kterému budu brečet další dva dny, ale autorka se rozhodla, že udělá happy end a to mě trochu zklamalo. Jinak taková hezká rychlá knížka

kneslova
27.01.2024 5 z 5

To mě hodně bavilo tato kniha, je veselá a fakt dobře napsaná, hrdinové sympatičtí bez váhání 5 hvězdiček

Siegrid
23.01.2024 5 z 5

Ještě před týdnem jsem neměla o této autorce ani ponětí a rovnou se mi objevily 3 knihy od ní. Jenom kamarádi, Život je příliš krátký a Šťastně až navěky. Nejvíce se mi líbila tato kniha (Život je příliš krátký). Myslím, že čím více bude autorka starší, tím bude zrát jako víno a její díla budou ještě lepší a lepší. V knize jsem měla občas pocit, že ve skutečnosti by to nebylo úplně tak jak popisuje, nicméně se mi postavy a příběh líbil. Co prožívali, mi dávalo vlastní otázky a vedlo k zamyšlení a úvahám. Adrian byl úžasný, stejně jako Josh v Jenom kamarádi. Sympaťáky umí autorka pěkně vybírat a popisovat. Kde že jsou?

helenkan
22.01.2024 5 z 5

Tohle jsem si zase pořádně vychutnala. Autorka píše tak, že si to všechno dokážete užívat s hlavními postavami. A mimochodem oba moc sympatičtí. Můžu doporučit.

JanaDor
11.01.2024 4 z 5

Kniha je čtivá. Hlavní hrdinové jsou velmi sympatičtí a je zde vykresleno, jak jejich přátelství ovlivňuje i změny v myšlení a náhledu na věc. To se mi moc líbilo. Vanessa je velmi energická a dokáže svoji energii prozářit okolí. Adrian je praktik a oba se dobře doplňují, ale nic není tak lehké jak se zdá. Názory na léčbu se u nich rozcházejí a jedině láska dokáže překonat strach z možnosti ztráty blízké osoby. Místy je to smutné, ale i to k životu patří. Celkově je to o lásce, o pochopení a o naději. Doporučuji.

lusitta05
10.01.2024 4 z 5

Viackrát som chcela knihu odložiť, lebo mi to pripadalo dokola to isté, akési zdĺhavé, ale núti to človeka,aby čítal ďalej, a zamýšľal sa vlastne aj nad svojím životom. A nakoniec to vyústi do akého takého spokojného konca. Ale nemám rada také tvrdohlavé hrdinky.

MichaelaS081
06.01.2024 5 z 5

Moc hezká kniha.

SilviiM
05.01.2024 5 z 5

Dalo by se říct, že to byl opravdu povedený román. Ale bylo v tom něco víc, vážné téma - nemoc ALS, která jen bere. Bere naději, cit, svaly, životy... Není na ni lék, což ví i naše hlavní hrdinka.
Nemohla jsem přestat číst, protože tak čistý cit, který vznikal mezi Vanessou a Adrianem, jsem dlouho z knihy necítila.
Krásná kniha, kterou jsem nechtěla nikdy dočíst.
Jednoznačně se Abby stává mou oblíbenou autorkou. :)

Nermal
04.01.2024 4 z 5

Opět povedená kniha, jen se hůř prožívá, protože je i o vážných věcech. Tuto autorku jsem si definitivně oblíbil. Člověk by řekl, že všechno už bylo napsáno, a přesto někteří autoři dokáží své příběhy skvěle podat.

monika0181
30.12.2023 5 z 5

Komentář trudoš, je naprosto trefný. Rovnice o nulové neznámé, bože, to žeru!
Nechci naprosto zlehčovat hloubku knihy a ani ALS, ale Adrian tady opravdu byl za trotlíka. V předchozím díle to snad byl úplně někdo jiný. Adrian z druhého dílu byl playboy a tady ??? .... právník žijící mimo realitu.
Každopádně, co pro nás z knihy plyne? Nemá smysl se hrabat v minulosti a žít ji v budoucnosti, protože nás to jen žere a ubíjí, komplikuje nám to život a žijeme ve strachu ze skutečného života. To by se dalo říct k Adrianovi.
A k Vanesse jen obdiv jaký přístup zvolila k životu s takovou hrozbou.
Příběh je jako vždy psaný neskutečně poutavě, krásně plyne, je vtipný. Taky jsem velkou část knihy trnula, jaký bude další vývoj a jak to s Vanessou bude dál.
Autorka nás dostává z komfortní zóny a nutí nás se zamýšlet nad životem, co děláme zbytečně, kdy se nesmyslně trápíme a hlavně nás nutí si přiznat, že čas máme pouze jeden a ten nevrátíme a je jen na nás jak ho využijeme.
Neskutečné! Poklona autorce, jak příběh umí napěchovat emocemi, akcí, napsat ho tak přitažlivě, že knihu odložíte až s poslední stranou.
Doporučuji. Celá tato série zůstane v mém srdci hodně dlouho a jistě se ke knihám vrátím.

tami1
26.11.2023 3 z 5

Začátek skvělý, vtipný, romantický. Od poloviny mi přišlo, že příběhu dochází dech. Škoda.

astra3
25.11.2023 5 z 5

Vlastně to bylo velmi hezké, i když ze začátku mě trochu děsila Vanessina rodina.

mikika
06.11.2023 3 z 5

chytrá romance, která kombinuje závažné téma a naprosto absurdní komické situace, prostě Abby Jimenez má novou knihu. ocenila jsem, že se tu mihly i postavy z předchozích knih, a pes Harry byl absolutně nejlepší...