Evvie Drakeová začíná znovu

Evvie Drakeová začíná znovu https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/458879/bmid_evvie-drakeova-zacina-znovu-ZR8-458879.jpg 4 122 37

Od smrti manžela Eveleth Drakeové už uplynul téměř rok a ona se pořád schovává před světem ve svém velkém, prázdném domě v ospalém přímořském městečku ve státě Maine. Celé město včetně Evvieina nejlepšího kamaráda Andyho má za to, že drží smutek, a Evvie je v jejich omylu nechává… V New York City mezitím bojuje bývalý baseballový nadhazovač a Andyho kamarád z dětství Dean Tenney se zvláštním problémem: jednoho dne se probudil a zjistil, že je jeho talent pryč – a nikdo nemůže přijít na to proč. Nakonec se Dean rozhodne od všeho utéct a přes Andyho si od Evvie pronajme byt, který je součástí jejího domu. Evvie s Deanem spolu uzavřou dohodu: on se nebude ptát na jejího mrtvého manžela a ona na jeho baseballovou kariéru. Pravidla jsou ovšem od toho, aby se porušovala – a tak začne nečekané přátelství, které časem přeroste v něco víc. Aby ale konečně mohli začít žít přítomností, budou oba muset nejdřív vyřešit svoji minulost.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány

Vydáno: , Red
Originální název:

Evvie Drake Starts Over , 2019


více info...

Přidat komentář

monika0181
11.01.2024 3 z 5

Můj komentář bude podobný ostatním. Kniha plyne tak na 3/4 plynu.
Obálka je asi to nejlepší z knihy. Nápad originální. Provedení bohužel pokulhává. Příběh je plochý, špatně se mi do něj začetlo.
Myslím, že z toho šlo vytěžit více a mohlo být více čtivé, emoce ostřejší, silnější.
Psychické týrání, kariérní krize, zasazení postav do života super, jen to v příběhu působilo nedotaženě, což je škoda. Chtělo to více hloubky v některých situacích.
Evvie chování mi vadilo, ale umím se vcítit, že pokud se jedná o psychické týrání, eliminujete, co řeknete, byť ve finále lžete nejlepšímu příteli a ne jen agresorovi. Psychické týrání člověka poznamená a ne snadno se napravuje.
Dean byl takové nerozhodné zlatíčko.
Setkali se dva hluboce poznamenaní lidé, bojující se smyslem svého života.
Vzpomínky v ději byly tak divně zakomponované, že to rušilo ve čtení.
Happy end taky pomalu nebyl, vše vyznívá tak do ztracena.
Přesto považuji knihu za zajímavou, jsem ráda, že jsem si ji přečetla. Lituji, že nebude patřit k favoritům, protože si myslím, že téma potenciál opravdu má.

Ála1968
10.12.2023 3 z 5

Na knihu jsem se moc těšila,ale nějak mi nesedla.Ne, že by byla špatná, námět byl výborný,ale přišla mi místy hrozně utahaná a taky styl psaní nebyl nic moc


hlavajda93
20.10.2023 5 z 5

Moc pěkná kniha o hledání sama sebe a postupném uzavírání bolestné minulosti. Dean byl úžasnej.

Knižnípauza
28.02.2023 3 z 5

Jako první musím říct jen jedno: ach bože ta obálka?!
Dokonalost!
Musím se přiznat, že obálka byla jeden z prvních důvodu proč jsem si knihu koupila. Dalším důvodem byla anotace, která mi sedla hned na první dobrou.
Po dlouhé době byla právě Evvie kniha, kterou jsem si koupila bez jakéhokoliv doporučení, a jsem za to ráda.

Příběh Evvie Drakeové řeší více těžkých témat, jako například truchlení, toxické vztahy i kariérní krize. Témata se krásně prolínají s romantickou linkou, kterou jsem si moc užila, a byla pro mě překvapením. Evvie si zamilujete velmi rychle, no a Dean? Moje srdce plesalo. ️

Hlavním mínusem knihy pro mě byl někdy až moc plochý a neúplný dojem z vyprávění. Byla to škoda a myslím si, že některé pasáže si zasloužily více rozvinout a autorka mohla jít víc do hloubky, kde by se čtenář ještě o to víc vycítil do postav.

Parwana
22.10.2022 4 z 5

(SPOILER) Klasický román o dvou lidech z různých světů, kteří hledají nový smysl života a náhodou na sebe narazí, kategoricky se vzájemnému vztahu brání, existují vedle sebe, brání se tomu, ale nakonec jdou společně štěstí naproti. Tato kniha byla ale velmi dobře napsaná, Evvie jsem si od začátku zamilovala.

veronika4937
12.09.2022 4 z 5

Přiznávám bez mučení, že knížka mě v první řadě zaujala krásnou obálkou. Kdysi jsem ji koupila v nějaké akci a pak se mi tu na ni dost dlouho prášilo. Teď jsem ji konečně vytáhla a musím říct, že jsem byla příjemně překvapená. Příběh se mi dobře četl, stránky ubývaly, ani nevím jak. Dean mě neskutečně bavil, několikrát jsem se rozesmála nahlas, což se mi opravdu nestává :⁠-⁠). Nepředpokládám, že bych si příběh dlouho zapamatovala, ale samotné čtení jsem si opravdu užila. Doporučuji jako odpočinkové čtení na dlouhé zimní večery.

Špekyn
27.07.2022 3 z 5

Příjemná oddychovka. Trochu nudnější, nic moc se neděje. Chybí popisy atmosféry a emočně je to takové plošší. Ale občas nezaškodí si přečíst nějakou takovouhle romanťárnu na relax.

Kristy.Seb
13.07.2022 4 z 5

Život není jenom výhra a prohra.

Je hodně věcí, o kterejch nemůžeš rozhodovat.

Něco se pokazilo, a co se pokazí, dá se spravit.

V den, kdy se vzdáš, umřeš.

Věci se můžou změnit, i když se to zdá nemožné. I beznadějné situace můžou dopadnout dobře.

Vaše hlava je dům, ve kterém žijete, takže se musíte starat o její údržbu.

Snažit se dát sama dohromady jsou kleště psychického zdraví.

Zajímavý příběh. Skvěle vykreslené pocity obou hrdinů. Děj hezky plynul.

anej
25.06.2022 4 z 5

Moc příjemná a pohodová kniha. Líbilo se mi, jak děj postupně plynul. Dobře vystižené pocity postav, ať už k sobě samým nebo k ostatním. Hlavní postavy mi hned přirostly k srdci. Kniha ze života. Jen se přiznám, že jsem si do poslední chvíle myslela, že kniha bude mít jiný konec :)

Litocha
07.06.2022 4 z 5

Poslední dobou více oceňuji civilněji pojaté příběhy pro ženy bez přehnaných erotických scén a nepravděpodobných dramatických zvratů. Evvie je právě taková. Pomalejší tempo mi vyhovovalo, alespoň se vytvořil prostor na přirozeně působící vývoj vztahu a místo erotiky byla pozornost upřena na hledání se a uzdravování hlavní postavy/hlavních postav.
Líbily se mi drobnosti, které dodávaly líčení plastičnost, i zábavné absurdní historky "ze života". Zaujal mě způsob psaní. Možná jsem vždycky nechápala Evvino jednání, ale nejsem v její kůži, takže nevím, jak bych sama reagovala.
Není to zázrak, i tak mi ale tahle knížka zpříjemnila několik odpolední.

"Vybrala si dvoudílný růžový set, rudý set a černý set, den předtím je v umyvadle vyprala ve Woolitu, pověsila uschnout a potom je složila zpátky do tašky ve skříni, jako by kvůli svojí hříšnosti musely do karantény od zbytku oblečení, aby se snad její mikiny necítily pohoršeně."

MíšaS.
06.04.2022 4 z 5

Taková příjemná oddechová kniha. Je to velmi předvídatelné, ale nevadilo mi to.

keiko33
05.04.2022 3 z 5

Taká jemná romantika, dej plynul pomaly. Príbeh zo života. Chýbalo mi tu nejaké vzrúšo, bolo to nezáživné. Asi najviac ma zaujalo priateľstvo Andyho a Eveleth.

Nelajza
03.03.2022 5 z 5

No tak toto jsem si tak užila. Nečekejte něco zvrat tam zvrat sem, ale ono mi to tak moc sedlo. Doporučuji s klidným srdcem.

Noeni
25.11.2021 5 z 5

Tohle bylo tak krásný... moc příjemný čtení se sympatickými hlavními hrdiny a neuspěchanou romantikou, líbilo se mi, jak si Evvie a Dean postupně vytvářeli vztah. Všechno bylo tak reálně popsaný, Dean a Evvie mi okamžitě přirostli k srdci a těch pár hodin strávených s nimi mě pohladilo po duši. Přesně tohle můžu.

JointlieKat94
20.11.2021 3 z 5

Tak jako nebylo to špatné, ale zas to nebylo tak dobré.. nejhezčí na téhle knize je asi jen obálka. Knihu jsem sice přečetla na jeden zátah, ale jen proto, že mám spoustu knih na čekačce a jen proto, že mám knižní maraton tento víkend. A taky jsem u 90.stránky myslela, že jí zahodim.

Hlavní postavu, Evvie, jsem vlastně moc nechápala. Nepochopila jsem její lhaní. Nechápala jsem vlastně asi žádnou postavu v této knize. Nikdo mi nepřilnul k srdci. Možná jen rituál Evvie a Andyho každou sobotu. Přátelské snídaně. To bylo to nejhezčí ale i to bylo narušeno.

No, prostě mi to asi ani nestálo, za těch několik hodin.. I když jo, příběh byl docela dobrej, a kdyby to bylo horší, tu knihu bych asi fakt odložila.

Lucyk01
16.11.2021 3 z 5

Když jsem začala číst tuhle knížku, vůbec jsem nevěděla do čeho jdu a co mám od knihy očekávat. Jelikož autorku neznám a žádnou jinou knihu jsem od ní nečetla. Ale podle anotace knihy jsem neměla velké očekávání. A udělala jsem dobře, protože kdybych měla velké očekávání, byla bych hodně zklamaná.

Kniha se četla dobře, to se musí uznat, ale kdyby to nebylo v rámci štafety a díky holkám a jejich poznámkám, tak bych knížku asi v polovině odložila a vůbec bych ji pravděpodobně nedočetla. Což dělám nerada.

Postavy mi moc nepřirostly k srdci, takže jsem si k nim nevybudovala nějaký vztah. Je pravda, že mi Evvie bylo líto a ten její manžel byl pěkný kvítko, ale jsem ráda, že šla dál. A Dean byl prostě Dean. Vtipný, ten jeho humor, ale myslím si, že to moc přeháněl a mě to pak jen štvalo a už to ani nebylo vtipný. Byl i trošku tajemný, což ho dělalo zajímavým. Ale myslím si, že se k Evvie moc nehodil, ale nakonec láska je slepá. A jsem ráda, že příběh skončil tak, jak skončil. (nechci spoilerovat)

Kniha má charakter, nápad a i obálka je zajímavá, ale kdyby to nebylo v rámci štafety, tak bych si knihu sama od sebe nepřečetla.
Za mě takový lepší průměr, ale ke knize se už nevrátím. Až si ji přečtete, možná na to budete mít jiný názor. Uvidíte.

akinomV
04.11.2021 3 z 5

Ačkoliv si nemyslím, že by kniha byla špatná, tak jsem se nějak nemohla začíst a na čtení jsem se vlastně ani moc netěšila. Evvie mi nepřirostla k srdci a tak mi bylo docela jedno, jak to celé dopadne (i když u těchto knih člověk už dopředu předpokládá, že ví, jak to dopadne). Myslím, že kniha neurazí, ale mě ani nenadchla. Když to porovnám se sérií Romantické útěky od J.Caplin, tak i když vím, jak knihy dopadnou, tak si užívám každou stránku příběhu. Bohužel, tady to neklaplo...

teer.h
05.10.2021 3 z 5

Na tuhle knihu jsem se velmi těšila, nicméně pro mě byla lehkým zklamáním. Nesednul mi autorčin styl psaní. Protože když to konečně mělo "šťávu", tak to skončilo. Nesedlo mi přeskakování v příběhu a tak dále.

klarka009
27.08.2021 3 z 5

(SPOILER) Tato knížka má tak nádhernou obálku ️.Velké plus dávám za krátké kapitoly, díky nimž se mi četla fakt skvěle a stránky pěkně odsýpaly. Evvie i Dean byli super, líbil se mi jejich smysl pro humor. Obzvlášt vyprávění Evvie o závodu cereálií :D už jen kvůli té historce si tu knížku musíte přečíst :D Co se mi také líbilo bylo to, že jsem četla příběh o lidech kterým bylo už přes 30, což bylo za mě super osvěžující po tolika přečtených knihách o teenagerech, přece jen už jsem také třicítka :D Evvie zde postupně odkrývá důvod proč od svého manžela chtěla odejít a jaký byl za zavřenými dveřmi jejich domu. Že týrání nemusí být jen fyzické ale i psychické. Postupně si spoustu věcí uvědomí a začne chodit na terapie. Líbilo se mi, že se dala tím správným směrem a začala žít odznovu. Ona a Dean spolu byli skvělý ️ a moc se mi líbil jaký měla vztah se svým nejlepším kamarádem Andym :) Asi to není knížka, kterou si budu chtít někdy přečíst znovu, ale i tak jsem ráda, že jsem si ji přečetla.

Knihoholka.
23.08.2021 5 z 5

Ano ano ano! Příběh, který není tak jednoduchý a všehovšudy předvídatelný, vyzařoval tak uklidňující atmosféru. Bavily mě rozhovory Evvie a Deana, bavilo mě Evvino třískání talířů, ale hlavně se mi líbil proces hojení, ať už Evvie nebo i Deana. Kniha byla milá, zábavná a i když je všem jasný konec, bavila mě a měla jsem přečteno za chvilku.

Štítky knihy

láska romantika

Autorovy knížky

Linda Holmes
americká
2021  74%Evvie Drakeová začíná znovu

Kniha Evvie Drakeová začíná znovu je v

Právě čtených1x
Přečtených155x
Čtenářské výzvě17x
Doporučených4x
Knihotéce206x
Chystám se číst129x
Chci si koupit15x
dalších seznamech3x