Hanule_bambule Hanule_bambule komentáře u knih

☰ menu

Já jsem Malála Já jsem Malála Christina Lamb

Výborná kniha o neobyčejném životě děvčete, co má obrovskou chuť po vzdělání a chce ho umožnit i ostatním a tak se svým taťkou bojuje za právo na vzdělání. Náhled do smýšlení a života muslimů je taky hodně zajímavý...věci, nad kterými zůstává rozum stát. Knihu jsem četla v originále a je hodně inspirující.

23.06.2015 4 z 5


Jméno růže Jméno růže Umberto Eco

Nejdříve jsem se s tímto dílem setkala jako divadelní hrou (výtečnou!) a pak jsem si říkala, že si přečtu knihu, ale narazila jsem na audioknihu a tak jsem se do ní pustila...výtečné zpracování, asi nejlepší audiokniha, co jsem slyšela v podání zástupu skvělých herců. Příběh z minulosti a tajemného prostředí opatství, které skrývá tajemství...které je nutné rozluštit a odhalit.

15.06.2015 5 z 5


Dřív než půjdu spát Dřív než půjdu spát S. J. Watson

Vzpomínky, tak důležitá součást každého z nás...nedokážu si pořádně představit probudit se každé ráno a nepamatovat si tolik času a každý den znovu a znovu zažívat šok, překvapení i bolest ze zjištění, kdo a kde jsem. Konec mě spíš zklamal, čekala jsem asi něco jiného, ale celkově se mi příběh líbil a byl napínavý a čtivý. Doufám, že autorovu prvotinu budou následovat další a další :-)

10.03.2015 4 z 5


Malá čarodějnice Malá čarodějnice Otfried Preussler

Krásná dětská kniha. Malá čarodějnice, co má smůlu na průšvihy a její úžasný společník havran Abraxas...v podání audia Jiřiny Bohdalové je to prostě výtečná kombinace na zpříjemnění pondělka v práci :-)

09.03.2015 5 z 5


Navzdory básník zpívá Navzdory básník zpívá Jarmila Loukotková

Středověká Paříž a životní příběh skvělého básníka F.Villona napsaný tak, že člověk vidí a cítí atmosféru doby jakoby byl přímo tam. Knihu jsem poprvé četla v 15 letech a naprosto mě uchvátila a do Villona jsem se tehdy prostě zamilovala a tahle láska trvá dodnes :-)

V současné době jsem si poslechla audioknihu, ale nesedí mi hlas ženy, která to načetla, takže příště už jedině zachumlat se do křesla s knihou.

04.03.2015 5 z 5


Čarodějův učeň Čarodějův učeň Otfried Preussler

Mystický příběh, ze kterého běhá mráz po zádech...poslechla jsem na doporučení audioknihu načtenou Lukášem Hlavicou a bylo to neskutečně krásné vyprávění, ke kterému se budu ráda vracet.

25.02.2015 5 z 5


Kmen Andromeda Kmen Andromeda Michael Crichton

Zajímavým způsobem psaná kniha...hodně technických věcí a podrobností, které mě v některých chvílích až rušili, ale pro příběh nakonec byli důležité. Konec mě tak nějak zklamal, čekala jsem nějaké větší drama...

25.02.2015 4 z 5


Největší z Pierotů Největší z Pierotů František Kožík

Skvěle napsaný příběh plný silných emotivních okamžiků. Dala jsem jí jako audioknihu, kterou mistrovsky načetl Lukáš Hlavica a po skončení ve mě zůstalo prázdno a stesk po Kašparovi, jako bych ztratila přítele. Příběh, ke kterému se budu ráda vracet a kéž by se dalo vrátit v čase a vidět největšího pierota na vlastní oči.

25.02.2015 5 z 5


Vejce a já Vejce a já Betty MacDonald

Kniha mě zklamala...asi protože jsem čekala výbuchy smíchu, ale to se nestalo.

11.02.2015 2 z 5


Gejša Gejša Arthur Golden

Nejdříve jsem několikrát viděla film, než jsem zjistila, že existuje knižní předloha a kniha mě naprosto nadchla. Jiná kultura, moct nakouknout pod pokličku gejš, pro nás tak exotických žen, bylo pro mě příjemným trávením času. Nemohla jsem se od knihy skoro odtrhnout a po skončení jsem cítila smutek, že kniha není ještě delší. Filmová podoba se někdy liší, některé věci vynechali, ale mě se líbí jeho atmosféra...kniha i film mají to své :-)

06.02.2015 5 z 5


Skleněný pokoj Skleněný pokoj Simon Mawer

Vilu jsem loni navštívila a tak pak přišlo čtení Skleněného pokoje skoro jako nutnost...osud vily i jejích obyvatel je poutavý. Oceňuji reálie z Brna a historii o odsunu Židů. Je těžké věřit, že rodina byla vymyšlená a fiktivní, věřím, že mnohé se stát mohlo. Určitě si do SM přečtu další knihy, zda dokáže i jiná témata tak pěkně zpracovat :-)

05.02.2015 5 z 5


Čerpadlo 6 Čerpadlo 6 Paolo Bacigalupi

Z některých povídek mi přebíhal pěkně mráz po zádech a jen doufám, že autor nemá schopnost vidět budoucnost, protože to by nás čekala dost smutná doba... Nejvíc na mě zapůsobily povídky Popkomando a Písek a struska...s Popkomandem bych se opravdu setkat nechtěla.

05.02.2015 5 z 5


Láska je jen slovo Láska je jen slovo Johannes Mario Simmel

Pěkná kniha, moje první od JMS a určitě ne poslední. Fandila jsem Oliverovi a Vereně, byť postupem času mi Verena přišla dost sobecká a zhýčkaná luxusem a bohatstvím, až jsem jí začala nesnášet. Oliver byl mladý a myslím, že i naivní chlap, co věřil, že láska ještě něco znamená...jenže láska je jen slovo...

05.02.2015 4 z 5


Čas žít, čas umírat Čas žít, čas umírat Erich Maria Remarque (p)

Jiný pohled na válku...z pohledu toho zlého nacistického vojáka, který mi přirostl k srdci a přála jsem mu do konce knihy, aby jeho život byl jiný. Remarque je mistr.

05.02.2015 5 z 5


Koule Koule Michael Crichton

Výtečná sci-fi, nedalo se skoro odtrhnout od čtení. Příběh má spád, nečekané zvraty a vtáhl mě do čtení od prvních stránek.

14.01.2015 5 z 5