Hani77 komentáře u knih
Tuto knížku dostala starší dcera, když jí byl asi rok, a měla ji moc ráda. Četly jsme ji několikrát ☺.
Tuhle knížku jsme s dcerami taky "nacvičovaly"☺.
Jen počkej! Nikdy nezklame ☺.
Jen počkej! byl v dětství můj asi úplně nejoblíbenější kreslený seriál. Fandila jsem samozřejmě zlomyslnému zajíci. Tato kniha se nám líbila, super pohádka na dobrou noc.
Na knihu jsem se moc těšila a podle přečtených cca 20 stran, které jsem našla volně ke stažení jako ukázku, jsem si myslela, že to bude skvělá kniha. Pro mě byla trochu zklamáním. Době strávené v gulagu a na frontě bylo věnováno málo prostoru-ale chápu, lidé, kteří tím prošli, o tom možná nechtějí mluvit. Ale nejvíc mě zklamalo poválečné působení Vasila Dulova v KSČ a také jeho hodnocení sovětské okupace v roce 1968 - jak to prezentuje on a jak je to napsáno v armádních dokumentech. Ty 4 * jsou pouze za zpracování knihy. Životní příběh Vasila Dulova nejde hodnotit.
Některé pasáže byly pro mě zdlouhavé, ale některé byly naopak velice čtivé. Moc napínavý byl pád Vatikánu a Izraele. Doufám, že se tato vize nikdy nenaplní, protože by byla opravdu děsivá.
Líbilo se mi, ale méně než 2 roky prázdnin nebo Tajuplný ostrov, proto dávám o * méně.
Super kniha mého dětství, četla jsem ji minimálně 2x. Líbil se mi i seriál. Nechápu, jak někdo může knihu nazvat odpadem.
3* jsou málo, 4* jsou moc ☺. Kniha se mi líbila míň než Tom Sawyer a nikdy jsem se k ní nevrátila.
Toma Sawyera jsem měla jako dítě ráda a četla jsem knihu asi 2x. Líbí se mi i film Páni kluci.
Knihu jsem měla nastudovanou, když jsem čekala 1.dítě. Při druhém jsem poznala,že děti se tabulkami neřídí ☺.
Dcera měla tuto knihu v povinné četbě, proto jsem si ji přečetla také. Některé příběhy jsou super, některé mi nic neříkaly. Moc se mi líbily povídky Smrt krásných srnců, Kapři pro wehrmachr a Můžou tě i zabít. Byly v podstatě velice smutné, ale měly úžasné rozuzlení.
Krásný námět, ale pro mě náročné čtení. Kniha by mohla být kratší. Možná až to budu číst podruhé nebo potřetí, tak názor změním.
Příběh ve mně zanechal silný dojem. Schindler nebyl před ani po válce výjimečný člověk. Ale to, že zachránil více než 1000 lidí, je úžasné. Když převzal továrnu, měl zištné úmysly, ale rozhodně nebylo ziskuchtivé gesto, že udělal drahá opatření, aby jeho továrna mohla zůstat mimo pracovní tábor Plaszów, kde panovaly otřesné poměry, nebo dokonce jeho úmysl zachránit "své Židy" tím, že továrnu přestěhoval do Brněnce. Po válce sice žil částečně na účet svých Židů, ale jeho činy v období války vše převyšují. Jedna z nejlepších knih, které jsem v poslední době četla.
Včelí medvídky jsem měla ráda už jako dítě. Líbí se mi knížka i Večerníčky.
Moje favoritka byla pohádka O zlaté hlavě, tu jsem si četla hodněkrát ☺.
Měla jsem jiné favority ☺. Z tohoto dílu se mi líbil Třetí uzel.