giraffe giraffe komentáře u knih

☰ menu

Vražda potřebuje reklamu Vražda potřebuje reklamu Dorothy L. Sayers

Jedna z mých nejoblíbenějších detektivek s lordem Petrem. Stále se k ní vracím, i když už jsem ji přečetla mockrát. Příběh je perfektně zpracovaný, s propracovanými postavami a udrží pozornost čtenáře od začátku až do konce.

25.03.2024 5 z 5


Výpravy do brány fantazie Výpravy do brány fantazie * antologie

Krásně zpracovaná kniha se spoustou povídek a krásných ilustrací. Co se povídek týče, nekteré se mi líbily víc, nekteré méně, ale tak už to u sbírek bývá. Každopádně vřele doporučuji.

25.03.2024 5 z 5


S láskou tvá mrtvá máma S láskou tvá mrtvá máma Kateřina Inachis

I když to bude znít možná jako protivmluv, popsala bych povídku jako veselé morbidní. Každopádně se mi moc líbila a vřele doporučuji k přečtení.

11.03.2024 5 z 5


Pod magnolií Pod magnolií Martina Máta Nosková

Trošku možná očekávané vyústění, ale možná, že jen pro mě, vzhledem k tomu, že už jsem dílek co si hrají s časem četla celkem dost. Každopádně to příběhu nijak neubralo na čtivosti. Postavy i zápletka jsou zpracované opravdu hezky.

21.12.2023 4 z 5


Legendy & latéčka Legendy & latéčka Travis Baldree

Milé klidné čtení, co se dá zhltnout jedním dehem, nebo si pomalu vychutnávat u kávy (v mém případě tedy spíš čaje) a nějakého toho zákusku. Žádná velká dramata tam pravda neprobíhají, ale ne vždycky má člověk na velká dramata náladu, takže to nepovažuji za nějaký zásadní zápor.

21.12.2023 4 z 5


Obojek Obojek Rosana Zvelebilová

Čtení trochu komplikuje nutnost se pravidelně přeorientovávat mezi různými místy a časy. K celkovému pochopení příběhu dost pomůže mít přečtené autorčiny Bedny a Kojota. jinak se ale příbeh čte dobře a plyne rychle.

31.08.2023 4 z 5


Vrčící naděje Vrčící naděje Lenka Hnátová

Milý příběh, který se četl dobře a rychle. Příjemná oddechovka.

24.08.2023 4 z 5


Co když žádné zítra nebude? Co když žádné zítra nebude? Dagmar Digma Čechová

Skvěle napsaný příběh, který se čte sám. A jeden postřeh od syna, který mi knihu na chvíli uloupil a z pozice puberťáka konstatoval, že puberťačka v knize je vystižená skvěle.

15.06.2023 5 z 5


Tři jezdci apokalypsy Tři jezdci apokalypsy Theodora Stonewall

V druhém díle se děj více zaplétá, vstupují do něj další postavy, které ovlivňují naše hrdiny. V tom ohledu příběh splňujě očekávání druhého dílu. I přesto knize stále chybí něco, co by mě vtáhlo do děje a přimělo "číst, i když už je dávno čas spát". Celkově na mě příběh prostě stále nepůsobí plynule a soudržně. Nicméně i tak je relativně čtivý a kdo nemá v dlouhých zimních večerech co dělat a má rád středověké fantasy, své si na něm jistě najde.

07.06.2023 3 z 5


Nevyzpytatelné jsou cesty osudu Nevyzpytatelné jsou cesty osudu Theodora Stonewall

První cca polovina slouží hlavně k seznámení s hlavními hrdiny a k jejich svedení dohromady, což není vyloženě špatně, ale příběh je pomalejší a svádí k přeskakování úseků. Kolem půlky se ale začne rozjíždět a nabírá na hloubce i životu. Celkově dá dohromady příjemě oddechové čtení a závěr vhodně navnadí na další díly.

05.04.2023 4 z 5


Ve větvích Yggdrasilu Ve větvích Yggdrasilu Tereza Kadečková

Mám ráda severské mýty a mám ráda fantasy, takže tahle kniha byla pro mě jasná volba. A rozhodně stála za to.

30.01.2023 5 z 5


Murie Murie Rosana Zvelebilová

Kombinace komixu a textu se mi líbila, bylo to zajímavě osvěžující a četlo se to překvapivě dobře. Celkově to je bezva oddechovka na volné odpoledne.
PS: Konec jsem sice mohla čekat, protože autorčin styl už docela znám, ale stejně mě rozsekal. V dobrém.

27.01.2023 5 z 5


Přání! Přání! Leandra Sold (p)

Parádní dílo. Spolkla jsem ho na jeden zátah.

14.12.2022 5 z 5


Vesmír rozhodl jinak Vesmír rozhodl jinak Theresa Black

Velmi čtivá kombinace sci-fi a romantiky. Škoda jen rychlého skoku na konci. Člověk si sice domyslí, jak se hrdinové dostali kde jsou, ale i tak bych ocenila podrobnější popis od autora.

14.12.2022 5 z 5


Jedno sto skořápek Jedno sto skořápek Pavel Skořepa

Dostat do sta slov povídku tak, aby měla pointu a dávala smysl není jednoduché. Ve sbírce Jedno sto skořápek se to někdy povedlo, někdy tak úplně ne. Zelkově z toho ale vyšlo čtení, které neurazí a pokud člověk nemá aktuálně náladu na dlouhé příběhy, tak i potěší. Zvlášt pokud máte rádi černý, někdy i trošku morbidní humor.

29.11.2022 3 z 5


Smrdutý kojot Smrdutý kojot Rosana Zvelebilová

Musím přiznat, že se mi Bedny jako celek líbily o trochu víc. Což ale neznamená, že je tohle dílko špatné. Naopak. Párkrát jsem se nemohla od čtení odtrhnout, takže místo plánovaných pár stránek následovaných odpoledním šlofíčkem jsem skončila zalzlá do knihy.

28.07.2022 5 z 5


Okno s dívkou a ptáčkem Okno s dívkou a ptáčkem Dagmar Digma Čechová

Závěr byl možná moc rychlý, i když na druhou stranu už celkem nebylo moc co dodávat, takže jeho rychlost i chápu. Jenom prostě než jsem se stačila zorientovat, že jsme nazpátek ze vzpomínek, tak byl konec. Jinak se to četlo velice dobře a spokla jsem ji během pár dní, i když jsem měla na čtení čas jen v hromadné dopravě cestou do práce a domů.

01.06.2022 5 z 5


Nepečené dezerty Kateřiny A. Nepečené dezerty Kateřiny A. Andrea Čekanová

Vyzvedla jsem, nakoukla jsem, dočetla jsem. Co říct víc. Asi ještě to, že tohle všechno jsem zmákla během jednoho dne :).
A teď trošku podrobněji. V dříve napsaných komentářích se objevují výtky k stylistice a gramatice. Vzhledem k rychlosti, jakou jsem to četla, jsem se se soustředila na příběh a případné chyby si asi můj mozek zakamufloval. Tím chci říct, že vlastní příběh je napsaný čtivě a dokáže zaujmout a za mě opravdu stojí za přečtení.

21.02.2022 5 z 5


Na autismus jedině autibiotika Na autismus jedině autibiotika Eliška Antošová

Skvele napsaná kniha, která život s autistou nijak nepřikrášluje, ale zároveň čtenáře nezahrnuje ztížnostmi, jak je to je težké, v očekávání lítosti a soucitu. A je tak krásně a zároveň smutně pravdivá. Jsem moc ráda, že jsem měla možnost si ji přečíst.

11.02.2022 5 z 5


O beránku Snížkovi a kouzelné Kýnce O beránku Snížkovi a kouzelné Kýnce Pavel Mondschein

Co říct. Tenhle příběh s borderáky je trošku i jiný a zároveň stejný jako ty předchozí. Pořád plný laskavého humoru a jemné ironie, s dokonale postaveným příběhem. Určitě doporučuji přečíst. A jen tak mezi námi, Kýnka je můj vzor. Jejího vnitřního klidu bych jednoho dne ráda dosáhla.

11.02.2022 5 z 5