O beránku Snížkovi a kouzelné Kýnce

O beránku Snížkovi a kouzelné Kýnce https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/482009/bmid_o-beranku-snizkovi-a-kouzelne-kynce-jie-482009.jpg 5 7 4

Bordeří povídačky série

< 3. díl

Držte si obojky, jedeme z kopce! Ztřeštěná fenka Kýnka a borderák Kuba doprovázejí dvojici jehňátek na výpravě do pohádkového světa. Návrat z fantastického výletu má ale háček. Háček čtyřnohý, huňatý, háček se širokým rozverným úsměvem a smyslem pro neplechu. Kýňu. Protože kde ta se objeví, tam hned všechno zašmodrchá – i kdyby čirou náhodou zrovna nechtěla. Zvířecí kamarádi navíc zjišťují, že příběh o záchraně oveček, do kterého jsou zakletí, neznají tak dobře, jak si mysleli. Určitě ale není čeho se bát. Jsou přece v pohádce a mají na své straně slovutného berana Snížka! Co by se asi tak mohlo pokazit?... celý text

Přidat komentář

giraffe
11.02.2022 5 z 5

Co říct. Tenhle příběh s borderáky je trošku i jiný a zároveň stejný jako ty předchozí. Pořád plný laskavého humoru a jemné ironie, s dokonale postaveným příběhem. Určitě doporučuji přečíst. A jen tak mezi námi, Kýnka je můj vzor. Jejího vnitřního klidu bych jednoho dne ráda dosáhla.

Čenichnaknihy
14.01.2022 5 z 5

Po dvou dílech Bordeřích povídaček je tu zbrusu nová kniha s trochu složitějším názvem. Sám autor říká, že je pro trochu starší čtenáře, ale nemusíte se bát klidně ji zase přečtěte dětem.

Kýnka s Kubíčkem totiž tentokrát nehasí potíže na statku jako v minulých dílech, ale usnou a během snění uvíznou ve světě pohádek, o kterém vždycky slýchali z vyprávění svých oveček.

Když zjistí, že pouze spí, začnou si pobyt ve fiktivním světě užívat a spolu s jehňaty ze statku si chtějí všechno prošmejdit. Tedy až na Kýnku. Té leze na nervy všemi adorovaný beránek Snížek, kterého jako velkého hrdinu vyprávěných legend ze statku potkají. Navíc by už ráda zase byla doma, aby nepřišla o nějakou tu kočkovinu, kterou vymyslí Jackoule.

Pavel Mondschein se živí překladem počítačových her a tady ukázal, že mu zjevně žánr fantasy rozhodně není cizí, byť se držel reálných postav a zvířátek. Sem tam ale šoupl i prvky thrilleru nebo dokonce hororu, ale to nic nemění, že je to skvělá pohádka pro vás i pro vaše ratolesti.

Opět si zaslouží vypíchnout skvělá čeština a přirozené dialogy. Autor píše (s nadsázkou), jak mu zobák narostl, a tak to má být.


Daisy21
01.01.2022 5 z 5

Já prostě ty Pavlovy příběhy a práci se slovy žeru! (Promiň, Kýnko...) Nepotřebujete mít borderáky ani děti na to, abyste si čtení užili. Budete opět vtaženi do laskavého a napínavého čtení, asi tak jako psí čumáky do špajzu s klobásami, a budete se celou dobu přihlouple usmívat (teda u tohohle dílu bude pár výjimečných momentů, kdy se budete i trošičku bát). Litovat ale nebudete ;-).

LunaL.
01.01.2022 5 z 5

Nová kniha mojí oblíbené série :) Dostala jsem ji k Vánocům i s věnováním od Kýnky!! Pár knih s věnováním od spisovatele už mám, od hlavní postavy je to ale první a udělalo mi to velkou radost :)
Kniha je jako předchozí vtipná, hezky psaná. Tentokrát se Kubíček s Kýnkou a jehňaty ne úplně dobrovolně dostanou do pohádkového světa - a rozhodnou se, že si ten výlet užijí!
Ale co by to bylo za borderky, kdyby se cestou nerozhodli zachránit pár oveček? A co by to bylo za Kýnku, kdyby první myslela, a pak až žrala? :D Jako správná obsahuje příšeru, hrdinu a šťastný konec.
Ze všech knih o borderkách je možná tahle trochu slabší, ale to jí hvězdičku neubere! :) Určitě se k ní ráda někdy vrátím, jako k těm předchozím. A těším se, až budou děti dost velké na to, abych jim je mohla předčítat :)