Garfinela Garfinela komentáře u knih

☰ menu

Odse*te se Odse*te se Gary John Bishop

Nic co bychom všichni nevěděli. Vyhozené peníze.

20.04.2024 1 z 5


Démon alkohol Démon alkohol Jack London

Tohle by měla být povinná četba!

13.12.2023 5 z 5


Rok pro změnu Rok pro změnu Bronnie Ware

Krásné čtení o těch nejdůležitějších věcech, které si člověk musí v životě uvědomit. Obvykle máme pocit, že to víme, ale když se nad tím hluboce zamyslíme, tak zjistíme, že se tím neřídíme. A tato milá knížka nám to připomene bez nějakých zbytečných pocitů viny.

11.10.2023


Skoro úplně normální Skoro úplně normální Hannah Sunderland

Tahle knížka je opravdu o ničem. Dvě hvězdičky jsem dala jen za to, že autorka teprve začíná a že knížka není vysloveně odpad a je celkem milá. Ale nic hlubokého a opravdu seznam toho, co by měla/chtěla ještě podniknout, to pardon, to už tady bylo milionkrát. Já vím, že každý není Hemingway, ale i na cestu metrem je to málo.

04.04.2023 2 z 5


Vlk samotář Vlk samotář Jodi Picoult

Líbí se mi, jak spisovatelka dokáže nahlížet na různé situace a problémy ze všech možných stran, ale to téma vlčí smečky mě moc nebavilo. Trošku mě rozčilovalo, to jak je ten chlap obdivoval a připadal mu ten jejich systém bezvadnej. Mě totiž neohromil a určitě bych v žádné smečce být nechtěla. Jinak rozhodování o odpojení od přístrojů je těžké a to bylo zajímavé. Ty vlci tam být nemuseli

21.12.2022 3 z 5


Kineziologie a stravování Kineziologie a stravování Kim Da Silva

I když mě tato tématika zajímá, nejsem zastáncem striktního omezování jakékoliv potravy. Zvlášť když jinde se doporučuje něco jiného. Asi by to člověk musel vyzkoušet, tak jak autor nabádá, ale pro mě zkrátka miso polévka k snídani asi není to pravé ořechové

08.09.2022 2 z 5


Ještě než umřu Ještě než umřu Jenny Downham

Knížka ve mě zanechala hluboký dojem. Je totiž velice, velice uvěřitelná. Líbí se mi jak se postavy chovají, líbí se mi právě to, že se nechovají vždy tak, jak se popisuje jinde. Jsou prostě opravdoví, se všema chybama, náladama. Uff. Opravdový prožitek. Určitě si ji budu na rozdíl od jiných knih pamatovat

15.07.2022 5 z 5


Dlouhá trať Dlouhá trať Viktorie Hanišová

Nemůžu ani vypovědět, jak moc mě kniha zasáhla. Jak věrně autorka dokázala popsat ten pocit marnosti a zmaru. Nejvíc v povídce Zbytečný člověk. Smekám. Nic nepřikrášluje, nic neodsuzuje. Dala bych hvězdiček i víc, kdyby byly.

17.12.2021 5 z 5


Kniha vzpomínek Kniha vzpomínek Rowan Coleman

Tak tahle knížka mě dostala fakt hned na začátku. Po pár stránkách jsem měla pocit, že Alzheimera mám sama. Opravdu velmi sugestivní. To už se mi dlouho nestalo. Neuvěřitelné. A vynikající. Smekám.

28.02.2020 5 z 5


Kurvítka v hlavě - Proč i chytří lidé jednají hloupě Kurvítka v hlavě - Proč i chytří lidé jednají hloupě Ivo Toman

Víceméně známé věci, jsem ráda, že jsem si knihu nekoupila, pouze půjčila. Čekala jsem víc.

31.01.2020 1 z 5


Úplně cizí lidé Úplně cizí lidé Liane Moriarty

Vynikající jako vždy

31.01.2020 5 z 5


Hledám chlapa do Vánoc Hledám chlapa do Vánoc Jenny Stallard

Něco tak strašného už jsem nečetla hodně dlouho. Opravdová ubohost. Že se najde někdo, kdo něco takového sepíše, se ani nedivím, když občas držím v ruce nějaký časopis, tak vím, kolik slepic existuje, ale že se ještě najde tým lidí, kteří to odsouhlasí a nechají tisknout a troufnou si to prodat, nad tím už mi zůstává rozum stát. I když proč ne? Vždyť jsem to koupila. Takže oni na tom trhli a že je to sračka, to už jim zisk nesníží.

26.12.2019 odpad!


Veselou sebevraždu a šťastný Nový rok! Veselou sebevraždu a šťastný Nový rok! Sophie de Villenoisy

Tu jednu hvězdu dávám za brazilskou depilaci, to jsem se pobavila. Jinak je to o ničem. Původní myšlenka, že když se člověk rozhodne pro sebevraždu, tak už se nemusí bát žít a tím pádem se mu i život může začít líbit, je sice hezká, ale tady velmi špatně uchopená.

23.04.2019 1 z 5


Zn. blondýna hledá Zn. blondýna hledá Blanka Svobodová

To je jedna z nejhorších knížek na jakou jsem v poslední době narazila. To se snad ani nedá nazvat literaturou. Už tématem samozřejmě člověk nečeká nic hlubokého, prostě oddychovku. Ale těžko si oddechnout u něčeho tak ubohého a plytkého. Není to ani vtipné. Což někdy vynahradí ubohost příběhu. Divím se, že byl někdo ochoten to vůbec vydat.

05.04.2019 odpad!


Tajný deník Hendrika Groena Tajný deník Hendrika Groena Hendrik Groen

Kniha je sice vtipná, respektive jsou tam vtipné hlášky, ale jinak na mě působí neskutečně depresivně. Vůbec ne optimisticky. Připadá mi, jako by člověk vůbec neměl šanci na hezké stáří, a když se tomu nepoddá a bude se snažit tak nanejvýš si vyrazí na lepší večeři s inkontinenční plenou. Děkuji, nechci. Lepší zemřít včas!

27.03.2019 3 z 5


Teď vás asi zastřelíme aneb Mladá dáma na cestách Teď vás asi zastřelíme aneb Mladá dáma na cestách Sue Williams

Na cestopisy si moc nepotrpím, ale tahle knížka mě opravdu bavila a splnila to, co od cestopisu očekávám. Opravdové zážitky a ne jen popis, jak země vypadá a jak se mi jeví z okna autobusu. Rozhodně všem doporučuji...!

21.03.2019 5 z 5


Ocelový polibek Ocelový polibek Jeffery Deaver

Skvělé jako vždy!!!

18.03.2019 5 z 5


Využijte sílu autohypnózy a autosugesce Využijte sílu autohypnózy a autosugesce Jan Becker

Naprosto fantastická kniha. Mám ji půjčenou z knihovny a rozhodně si ji koupím, protože s knihou je potřeba pracovat, nelze jenom přečíst. Autor velmi srozumitelně vysvětluje jak hypnóza i autohypnóza fungují, kdy a jak se dá použít. Spousta návodů. Ty nejjednodušší jsem zkusila a funguje to, takže se těším na další práci. Jsem nadšená, kdyby byla možnost, dám hvězdiček ještě víc.

31.01.2019 5 z 5


Šílené výčitky Šílené výčitky Liane Moriarty

Vynikající. Mám moc ráda knihy, kde jsou na jednu (nebo více událostí) názory a pohled více lidí. A autorka je v tom mistr.

19.12.2018 4 z 5


Popravčí Popravčí Chris Carter

Nechutný, děsivý, neuvěřitelný a právě proto se člověk nemůže odpoutat. Kam až zajde příště? To si nesmím nechat ujít. Podezírám ho, že kdyby nepsal, tak sám vraždí.

28.11.2018 5 z 5