frYdom frYdom komentáře u knih

☰ menu

Perla Janis Joplin Perla Janis Joplin Ellis Edward Amburn

Moje nejoblíbenější životopisná knížka, což rozhodně vychází z mejch ohromnejch sympatií k týhle ošklivý až krásný ženský, která se s Amy Winehouse dělí o nejhezčí hlas v kategorii zpěvačky:)
..a bohužel ne, že by toho neměly společnýho o něco víc..

15.03.2013 5 z 5


Sněhulák Sněhulák Jo Nesbø

Tahle knížka prostě nejde dát z ruky, tahle knížka umí cokoli, jen ne nudit. Nemůžu se dočkat Scorseseho filmovýho ztvárnění a kniha snad už ani v lepších rukách bejt nemůže.."Haló" okolo Sněhuláka bude ještě hodně velký.

15.03.2013 5 z 5


Základy mužského šovinismu Základy mužského šovinismu Josef Hausmann

Ne. nejsem potrefená husa, stejně jako se nebudu snažit stavět na stranu mužů, abych dokázala, jak se mě tahle kniha netýká, ale vcelku se dá se spoustou věcí souhlasit, stejně jako by se dalo kvůli spoustě názorů autora zatracovat.

06.03.2013 3 z 5


Pán much Pán much William Golding

Podle mě lehce nadhodnocený dílo.

05.03.2013 3 z 5


Nejmodřejší oči Nejmodřejší oči Toni Morrison

V případě Nejmodřejších očí bohužel forma zvítězila nad obsahem a ač je Morissonová mistryně detailu za což má můj obdiv, její prvotina je pro mě zatim nejslabším dílem.

02.03.2013 3 z 5


Lehké fantastično Lehké fantastično Terry Pratchett

Tempo Barev kouzel se nepodařilo udržet a posledních zrhuba 50 stran neskutěčně splývá. Vlastně i ten Pratchettův humor mě v Lehkém fantastičnu začal lízt na nervy i přesto, že mě v Barvě kouzel neskutečně bavil. Ale ještě mu dám šansi s Čaroprávností.

02.03.2013 3 z 5


Lékař ze Lhasy Lékař ze Lhasy Cyril Henry Hoskin

Pro "běžnýho" člověka vážně jen těžko představitelný, co si musel Lobsang Rampa v zajetí Japonců vytrpět. A ještě hůř představitelný fakt, že ani veškerý mučení ho nedonutilo se zlomit.

02.03.2013 3 z 5


Strašidla Strašidla Chuck Palahniuk

Po větším vstřebání jsem prostě nucena komentář změnit.
Ta kniha je časem ještě geniálnější, než bezprostředně po přečtení. Vážně by mě zajímalo, kde Palahniuk bere inspiraci pro svoje šílený "hrdiny" a jejich kolikrát ještě šílenější příběhy. A ač nejsem fanda zvráceností v knihách či filmech, tak jsem se u Strašidel neuvěřitelně bavila.

21.02.2013 5 z 5


Stařec a moře Stařec a moře Ernest Hemingway

Druhej pokus, ale pořád to nejde. Nechci hodnotit knížku, kterou mám dočtenou do půlky. Kdoví, třeba si ta druhá polovina opravdu zaslouží to uznání, který se jí dostává. Já to ale asi bohužel nikdy nezjistim.

17.02.2013


Tracyho tygr Tracyho tygr William Saroyan

..Všichni máme svého tygra. Krásná knížka s krásnou metaforou.

05.06.2012 4 z 5