FofrNožka FofrNožka komentáře u knih

☰ menu

Voda na radost Voda na radost Radkin Honzák

Milé a laskavé počtení. Vše začíná a končí u CNS (možná CML? :) ). Jakou roli v našem životě a jak důležitou hraje třebas taktilní systém a zpracování informací z okolí? Kniha se krásně hodila k probíhajícímu workshopu o senzorické integraci.
PS: A třeba si udělat k večeru radost. Kam jsem jen položila tu kostičku čokolády? :-D

21.10.2023 5 z 5


Jenom kamarádi Jenom kamarádi Abby Jimenez

Mé cynické já zajásalo. A těšilo se, že to nebude jako cukrová vata. Ha, nebylo. Tedy bylo, jenže na jiných místech, než jsem čekala a ta ťafka přišla z míst, kde nebyla očekávána. Od čtení se nešlo odtrhnout. Jeden se pobaví i popláče, o to více, když povolání mužů v knize je srdeční záležitostí. 5*

14.08.2023 5 z 5


Hvězdy nad námi – Vzpomínky dítěte, které přežilo osvětimské peklo Hvězdy nad námi – Vzpomínky dítěte, které přežilo osvětimské peklo Eva Slonim

Po přečtení knihy si jeden uvědomí, že si žije v bavlnce ač nad spoustou věcí "frfňá"... Vydržel by dnešní dospělák alespoň desetinu toho, co tehdy čerstvě dospívající Eva a její sourozenci? Kniha mi s každou přečtenou stránkou těžkla v rukou a bylo mi úzko a smutno. Mohu se jen sklonit před obrovským odhodláním nevzdat se a vydržet.

19.04.2023 5 z 5


Mistr stavitel Mistr stavitel Julian Gough

Chtěla bych umět zachovat si v životě chladnout hlavu jako Brumla a nejančit, občas, jako Remcík. Být vždy nad věcí jako Klovína a a a... :-)

27.12.2022 5 z 5


To kvůli mně ... se máma zlobí To kvůli mně ... se máma zlobí Martina Drijverová

(SPOILER) Knihu by si povinně měli přečíst dospěláci, co si rádi dají více než skleničku. A děti by ji měli číst jen pod dozorem dospěláka, kterému věří. Chtělo by se mi napsat, že tohle se přece neděje, jenže ono děje. A možná i některý dospělák chtěl pomoci, ale lidé, kteří by měli konat uvěřili lžím, zde matky, že se nic neděje... Ach jo :-(

28.08.2022 5 z 5


Kouzelný svět Gabriely Kouzelný svět Gabriely Pavel Brycz

Fajná knížka. Ne fajná, suprová!!! Bavila čtyřleťáka i sedmileťáka. Z příběhů byli ještě více unešení než já. Řehnili se u čtení, vymýšleli co dál a jak. Děkuji autorům.

22.05.2022 5 z 5


Hledám Colina Firtha Hledám Colina Firtha Mia March

Jo, prostě jo. :-) Nutně potřebuji stvořit nějaký koláč, asi vymítací. A nebo jen borůvkový, možná bude stačit i ten s melasou. Příjemná oddechovka, v životě by to takto hladce asi nešlo, ale je to knížka a naprosto splnila svůj účel- vypnout na pár chvil a zabrat se do děje.

24.04.2022 5 z 5


Labyrint pohybu Labyrint pohybu Pavel Kolář

Krásná kniha. Vyžaduje od čtenáře jistou dávku znalostí a nečte se lehce. Ale to je vyváženo obrovskou dávkou praktických rad pro běžný život. Sama jsem ji louskala nadvakráte. Ač se to někomu nemusí líbit, pan prof. Kolář má lví zásluhy na tom, že rehabilitace jako obor je dnes tam kde je. Fyzioterapeut není masér! Ale je těžké to vysvětlovat, stejně tak, že pár na míru ušitých cviků pomůže více, než lupnout do sebe růžovou pilulku (nebo bílou).

21.08.2021 5 z 5


Mé cesty do hlubin mozku Mé cesty do hlubin mozku Martin Moravec

Nelze dát méně hvězdiček. Klobouk dolů před panem profesorem, velmi jasně a srozumitelně umí podat velmi odborné věci. Děkuji

11.07.2021 5 z 5


Lentilka pro dědu Edu Lentilka pro dědu Edu Ivona Březinová

Musím přiznat, že to byla velmi náročná kniha, u čtení jsem se zadrhávala a polykala slzy. Můj předškoláček se smál vylomeninám, co děda Eda prováděl. Já si pak sedla v kuchyni a brečela. Nad krásným příkladem semknutí rodiny jejíž člen má velmi náročného "společníka", nad přístupem Honzíka, který byl přirozeně dětský a přitom by si z něj dospělý mohli vzít příklad...

07.06.2021 5 z 5


Emušáci - Ferda a jeho mouchy Emušáci - Ferda a jeho mouchy Michaela Dostalová

Krásně a srozumitelně přibližuje kniha dětem, a vlastně i dospělákům, emoce. Investice do této knihy se stonásobně vrátí. I malí človíčci, pak dokáží říci, že kolem nich létá moucha strachu či smutku, nebo naopak radosti či odvahy. Zjistíte, že děti o světě vědí vlastně více něž my. Plyšové mouchy a žabák Ferda jsou krásným bonusem ke knize.

17.04.2021 5 z 5


Spící vetřelec Spící vetřelec Julian Gough

Krásné. Skvělá knížka pro děti i dospěláky. Perfektně podané poučení, že omluvit se a přiznat svou chybu je vlastně stejně těžké jako vykašlat kámen. Ale ta úleva, která se dostaví je báááječná.
Nu, myslííííím žeeee jseeeem trhlaaaa rekoooodr :-)

13.01.2021


Paternitní proces tesaře Josefa aneb zaplaťpánbůh Paternitní proces tesaře Josefa aneb zaplaťpánbůh Ephraim Kishon

Ideální knížka pokud člověk potřebuje zvednout náladu. Laskavý mnohdy i velmi kousavý humor. Ráda bych to někdy viděla na divadelních prknech. :-)

14.11.2020 5 z 5


Bulbem záchranáře Bulbem záchranáře Vít Samek

Lze dát dvakrát plný počet hvězdiček? :-) Čupr knížka, i rodná čísílka mdlého rozumu pochopí, co je u první pomoci podstatné. Krásná čtivá knížka. Také musím pochválit pořad na mall tv, klobouk dolů. Děkuji.
PS: Nejhorší zákrok je stejně sundavání sádry, nikdo mi nevymluví, že ta pila je roztomilá a nic neudělá. Jo, to sundavání zevního fixátoru je pohodička. Kombinačkama se přešmiknou dráty a pak se vytáhnou, čtverec a "pápálálá". Zkrátka relax.

15.08.2020 5 z 5


Pohádky o kolečkách a nekonečnu Pohádky o kolečkách a nekonečnu Zuzana Demlová

Řečeno slovy puberťáků, prostě "hustá knížka" . :-) Bylo jedno kolečko a to kolečko... ani drak ani princezna. Neotřelý nápad, úžasná usínací knížka- prckové zamumlali čti dál a vydali se na cestu kde se kolečko...já si to jdu dočíst, jak to s tím kolečkem vlastně dopadlo. Pak si zopáknu hodiny fyziky. Tleskám a děkuji autorům!

29.07.2020 5 z 5


Zmizení perníkové princezny Zmizení perníkové princezny Alena Jakoubková

Hodně postav, často jsem se ztrácela. Kdo s kým a proč. Na malém městě se často opakují nepravděpodobné scénáře. Čekala jsem více.

26.07.2020 1 z 5


Žádný sex, je úterý Žádný sex, je úterý Tracy Bloom

Velmi dobrý začátek, pak se tempo zvolnilo. Prima oddechovka. Leč jestli si dám znovu nevím.

06.07.2020


Tetovaná teta Tetovaná teta Daniela Fischerová

Jak už je psáno níže, "...srazila se koule s koulí...". Čupr básničky, které pobaví nejmenší i odrostlejší. :-) Takže nadechnout a naráz: Na strništi šustí listí, po strništi sviští svišti... a nepodvádět. Lámání jazyků zdar! :-) Děkuji autorům za dodání dobré nálady v dobách rouškových.

30.04.2020 5 z 5


Kvítka v bytě Kvítka v bytě Veronika Ježková

Krásně srozumitelně popsaná knížka. Pro naprosté amatéry, kteří rozeznají mrkev a tulipán ideální. Rozhodla jsem si "zakytkovat" byt. :-)

18.02.2020 4 z 5


(Ne)priateľ ďateľ (Ne)priateľ ďateľ Julian Gough

Rtuťovitý králík, "vždy nad věcí" medvědice a realistická žluna Klovína. :-) Jak jsem psala dříve, prostě jsem se zamilovala. Kniha by měla být povinně umístěna i v oddělení pro dospěláky. Když budete mít světa po krk, vlezte medvědovi na záda a nechejte se vynést do koruny stromu a uvidíte...

12.02.2020 5 z 5