Hledám Colina Firtha

Hledám Colina Firtha https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/400835/bmid_hledam-colina-firtha-QYj-400835.jpg 4 78 25

V městečku Boothbay Harbor se potkávají tři ženy. Novinářka Gemma sem přijíždí udělat rozhovor s Colinem Firthem, od kterého si slibuje záchranu kariéry i manželství. Místo toho ji zcela pohltí psaní o místních ženách, které jí převrátí život naruby. Dvaadvacetiletá Bea Craneová se ze závěti své zesnulé matky dozvídá, že byla hned po porodu dána k adopci. Vydává se proto najít svou biologickou matku Veroniku, která je v městečku legendou, a zjišťuje, že na setkání s ní není ani trochu připravená. Servírka Veronika, široko daleko proslulá svými „léčivými“ koláči, se vrátila do města, aby čelila své minulosti. Když je však přijata jako kompars do filmu s Colinem Firthem, který se zde natáčí, napadne ji, zda by si sama neměla najít vysněného pana Darcyho. Tyto tři ženy naleznou v malém přístavním městečku mnohem víc, než si kdy dokázaly představit. Naděje na příjezd báječného Colina Firtha je inspiruje, napravuje jejich komplikované životy a dává jim energii nalézt své vlastní romantické konce.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , XYZ (ČR)
Originální název:

Finding Colin Firth , 2013


více info...

Přidat komentář

EvikU.
03.02.2024 5 z 5

Tato kniha se ke mně dostala díky štafetě a jsem tomu moc ráda. Protože na první dobrou mě nezaujala obálka ani hodnocení. No ale ve štafetě s poznámkami od ostatních čtenářek sáhnu i po knize, kterou bych si sama nevybrala. A udělala jsem dobře.

Příběh z pohledu tří žen o těhotenství, mateřství, o tom, jak ho každá prožíváme jinak a je to tak správně. A opravdu ne každá žena musí být nutně matkou. Bea se rok po smrti své maminky dozvídá, že byla adoptovaná z dopisu, který ji uložila u notáře. Prožívá šok, zvědavost a spoustu dalších emocí. Přes agenturu se dozvídá jméno a adresu a vydá se svou biologickou matku najít.

Gemma žije svůj vysněný život novinářky, když náhle zjist, že je těhotná. Domnívá se, že nebude dobrá máma. Nezvládne to. A nechce přijít o svou praciJede na svatbu své kamarádky a tam se seznamuje s Beou a Veronikou. Dostává nabídku sepsání článku o Domu naděje, který pomáhá mladým maminkám v nouzi. Většinou jsou to náctileté holky. Domov naděje oslaví 50 let působení.

Veronika v něm našla útočiště před 22 lety, kdy tam porodila holčičku a dala ji k adopci. Pracuje v bufetu a peče ty nejlepší koláče na světě. Navíc se o jejích koláčích proslýchá, že jsou kouzelné. A do toho tam přijíždí filmový štáb a hledá komparzisty a kniha je tak obzbláštněna zmínkami o Colinu Firthovi.

Najdou všechny ženy své štěstí? Kniha se četla moc dobře. Je krásná.

JointlieKat94
31.01.2024 4 z 5

Kniha se mi četla velmi dobře. Řeší se tu celkem zajímavá témata, které nám vypráví tři ženy Bea, Veronika a Gemma- setkáme se tu s nečekaným těhotenstvím, adoptovanou dcerou a matkou, která byla okolnostmi donucena dát dceru k adopci. A tak nějak sledujeme i věci kolem, a jak se s tím ženy perou.

Colin Firth prostě asi jen prošel kolem, ale celé je to takové Darcyovské. :)

Hezké čtení.


jirina3500
01.12.2022 4 z 5

Jsem ráda,že jsem vyrůstala s milujícími rodiči,miluji své děti a jejich rodiny.V této knize,kde se řeší adopce,setkání s biologickými rodiči,někdy příjemné,jindy spíše hrozné se děj dá předvídat.Pro Beu setkání a postupně nalezení hezkého vztahu se svou biologickou matkou Veronikou.Ta se trápí celý život tím,že byla okolnostmi donucena svou dceru dát k adopci.Řeší se zde vztahy muže a ženy,dcery a matky,kamarádek.Kniha se dobře odpočinkově čte,i když téma je závažné.

Petass
29.11.2022 4 z 5

U téhle knihy asi už dopředu víte, že to nebude žádná vysoká literatura. A víte co? Ona si na ni ani nehraje a to se mi na ní vlastně líbilo nejvíc. Je to prostě příběh několika žen, maloměsta a receptů na speciální koláče. Objevuje se tu několik společenských a partnerských témat, ale autorka netlačí na pilu a příběh prostě plyne. Ano, říkáte si a proč s tím ti lidé něco nedělali dřív? Je tu moc náhod a "prozření"... Mně to nevadilo. Byl to příjemně strávený čas a klidně se s autorkou potkám znovu.

Makaja
25.09.2022 4 z 5

Nic jsem od toho nečekala, protože mi ten název přišel tak nějak hloupej, takže dlouho ležela v knihovně v sekci nepřečtených knih. Covid mě zahnal do postele s knihou, tak došlo i na Colina. A nakonec jsem byla ráda, že tam vlastně o Colina ani pana Darcyho zas tak nešlo. Slupla jsem to jako malinu a ten očekávatelný hepík na všech frontách mi zvednul náladu. Dala bych si koláč !

Moniska2410
24.09.2022 5 z 5

Pěkný a pohodový příběh ve kterém se zkříží cesty třem ženám.
Děj byl příjemně poklidný a hlavní postavy mi byly sympatické.
Kniha je psaná z pohledu všech tří hrdinek: Bei, Veroniky a Gemmy. Takže to jsou tři příběhy, který se vzájemně prolínají. Řešení vztahů nejen mezi mužem a ženou, ale i matkou a dcerou a všeobecně v rodině.
Propletenec mezilidských vztahů, prostředí letního městečka, trocha lásky, trochu napětí při pátrání a velká spousta kouzelných koláčů.

janca6129
15.09.2022 3 z 5

Podle názvu jsem čekala víc toho britského, dokonale gentlemanského pana Darcyho, kterého jsem se dočkala jen v několika zmínkách, nikoli v samotném ději. Trochu mě to zklamalo, za mě by si to možná i zasloužilo jiný název...

Nicméně nemohu říct, že by mě knížka zklamala. Jedná se o jednoduchou oddechovou četbu se sympatickým hrdinkami, hromadou "kouzelných" koláčů, lehkou romantikou a několika vážnými životními tématy, jako je například adopce, otěhotnění v nízkém věku a následná nepomoc rodiny nebo vnitřní boj mezi kariérou a mateřství... Nutno dodat, že vše je zpracováno velmi jemně a citlivě.

petra5588
26.07.2022 3 z 5

Milá prázdninová oddechovka, trochu předvídatelná, ale dobře se četla. Téma sice chvílemi poměrně vážné, ale lehce zpracované.

rampapa
11.07.2022 5 z 5

Krásná knížka. Pěkná oddechovka.

aliza
02.06.2022 5 z 5

Kniha je takové pohlazení po duši. Moc milé a hezké. Doporučuji přečíst, v této nelehké době to platí dvojnásob. Mysím, že si co nejdříve upeču třeba koláč naděje. :)

FofrNožka
24.04.2022 5 z 5

Jo, prostě jo. :-) Nutně potřebuji stvořit nějaký koláč, asi vymítací. A nebo jen borůvkový, možná bude stačit i ten s melasou. Příjemná oddechovka, v životě by to takto hladce asi nešlo, ale je to knížka a naprosto splnila svůj účel- vypnout na pár chvil a zabrat se do děje.

Kaja1
29.11.2021 5 z 5

Taková milá oddechovka, i když téma je vážné.

pip11
26.09.2020 5 z 5

Pěkný, pohodový a srdečný příběh, ve kterém se zkříží cesty třem ženám. Pojednává o mateřství, ztrátě, naději a báječných kouzelných koláčích. Dávám 4,5* a jdu udělat limetkový koláč, na který jsem dostala chuť :)

evismaior
15.08.2020 4 z 5

(SPOILER) 75% - tahle kniha poněkud mate svým názvem, resp. snaží se čtenáře možná trochu lacině nalákat na setkání s oblíbeným hercem, který se však osobně objeví doslova jen na pár řádcích. To snad autorka neměla zapotřebí a stejně tak mi tam moc neseděla ta dějová linka s údajně zázračnými léčivými koláči. Jinak mě ale toto zdánlivě jednoduché červenoknihovnové počtení příjemně překvapilo. Kupodivu mi byly sympatické všechny tři hrdinky, jejichž prostřednictvím se autorka vypořádává s tématem adopcí - Veronika, která jako mladičká otěhotněla, rodina ji zavrhla a ona po porodu dala dítě k adopci a s potlačovaným pocitem ztráty se léta protloukala Státy, než se rozhodla vrátit domů a začít znovu. Její dcera Bea, která se až po smrti své matky dozvídá, že nebyla biologickou dcerou svých milovaných rodičů, a přijíždí se s matkou setkat, přičemž si obě složitě ujasňují pocity, které to v nich vzbuzuje. A konečně Gemma, které vlastní nečekané otěhotnění zhatilo sny o novinářské kariéře a díky její přípravě článku o domově pro těhotné náctileté nahlížíme do několika dalších příběhů dívek, které jen obtížně hledají ve svém nitru odpověď na otázku, zda a komu dát své dítě k adopci a zda ho pak vůbec někdy ještě chtít vidět.

Litocha
08.07.2020 3 z 5

Na rozdíl od některých čtenářek jsem ocenila, že se nejedná o klasickou romanci. Koláči mi trochu připomněla Kouzelné koláče, ale tenhle motiv je tady lépe zpracován (méně esoteriky a více vlastního úsilí dosáhnout změny). Děj byl příjemně poklidný, i když předvídatelný, hlavní postavy sympatické, ale konec už byl na mě moc velká selanka. Celkově je to příjemné čtení, nic víc, nic míň.

metyna
06.06.2020 5 z 5

Pěkná pohodová kniha, sympatické hrdinky. Doporučuji všem, kdo má rád pozitivní knihy.

niknikita
27.11.2019 2 z 5

Opět jdu proti proudu, ale nenašla jsem důvod pokračovat, tak jsem to vzdala před polovinou.
Nezaujala mne ani jedna z postav a příběh, ten snad ani neměl děj, který by stál za pozornost.
A to jsem tak potřebovala kousek romantiky...

Nelička
17.07.2019 5 z 5

Super, super, super! Musím dát 5*, protože ta knížka mi sedla jak p*del na hrnec :)) Bavily mě všechny proplétající se příběhy, žádné velké drama, různé nové situace v životě běžných dam. Všechny mi byly sympatické a taknějak celkově jsem si čtení užila. Oddechovka na léto jak dělaná!

alzbeta4340
28.06.2019 5 z 5

Příjemný společenský román o rodinných poutech, který se mi četl až nečekaně dobře.
A v jednom odstavci na závěr knihy se objeví i Colin Firth :-).

anezka1473
06.05.2019 4 z 5

Pokud od knížky neočekáváte víc než "oddychovku", potom se vám bude líbit. Knížka se četla příjemně. Děj není nijak neočekávaný, hlavním tématem je tu mateřská láska. Dobře zpracované, ačkoli víc zvratů a originality by neuškodilo :-)

Štítky knihy

rodinné vztahy herci koláče romance

Autorovy další knížky

Mia March
americká
2019  79%Hledám Colina Firtha
2013  85%Můj život, moje rodina a Meryl Streepová

Kniha Hledám Colina Firtha je v

Právě čtených1x
Přečtených103x
Čtenářské výzvě20x
Doporučených1x
Knihotéce95x
Chystám se číst68x
Chci si koupit5x
dalších seznamech2x